Cine nu s-a spovedit niciodata?
Raspunsuri - Pagina 11
Messa spune:
Pai am sa fac chestia asta... dar ma intrebam, ipotetic, ce reactii as genera daca as decide sa nu botez copilul. Cred ca ar fi majoritatea scandalizata de treaba asta!
ham spune:
quote:cum zicea buna- foaie verde loboda, gura lumii sloboda!
Originally posted by Messa
Pai am sa fac chestia asta... dar ma intrebam, ipotetic, ce reactii as genera daca as decide sa nu botez copilul. Cred ca ar fi majoritatea scandalizata de treaba asta!
nu-tzi pasa tzie ce zice lumea
Messa spune:
Mie nu, dar copilul nu are nicio vina sa-l arate niste cretinoizi cu degetul si prin urmare sa-l faca sa sufere numai fiindca " e altfel".
ham spune:
quote:
Originally posted by Messa
Mie nu, dar copilul nu are nicio vina sa-l arate niste cretinoizi cu degetul si prin urmare sa-l faca sa sufere numai fiindca " e altfel".
K.O.-Rect!
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by arinnaquote:
Originally posted by casandra
--------
daca nu vine din convingere este umilitoare
--------
Ai perfecta dreptate.
Mai intai de toate trebuie sa crezi. Daca nu crezi, nu poti lua parte cu adevarat la viata bisericii. Daca nu crezi ca esti in prezenta Duhului Sfant, e nebunie sa stai in genunchi in fata preotului si sa ii spui ce ai pe suflet. Cine face asa ceva? In afara spovedaniei, n-as face-o nici batuta. La spovedanie ma duc pentru ca cred cu tarie in puterea ei, pentru ca cred ca Duhul Sfant este acolo, pentru ca nu imi imaginez in ce alta pozitie, decat in genunchi as putea sta in prezenta Duhului Sfant, pentru ca cred ca este o mare binecuvantare sa stau sub acoperamantul Sau. Cand nu credeam, nu ma spovedeam.
Exista credinta si in afara practicilor ortodoxe.
Ce va mai place sa interpretati in stil personal spusele altuia...
Eu ma refeream la pozitia umilitoare de a ingenunchea in fata unui om - respectiv barbat fara convingere si nu vad cum implica asta lipsa credintei.Nu stiu daca Duhul se tine scai de preot.Ar putea sa fie o procedura mai demna , de exemplu ingenuncheat in fata unei icoane si preotul alaturi.La cate "modernitati" sunt in lista de pacate s-ar putea face o schimbare la orice ora.De ce trebuie sa ingenunchez in fata preotului ?
In alta ordine de idei sunt capabila sa ingenunchez intr-un loc in care ma simt aproape entitatea ce face obiectul unui asemenea gest.Dar trebuie sa fiu convinsa si sa imi aleg eu locul si motivul.
Impresionant cat de intoleranti sunt cei care sustin cu ardoare preotii si bisericile , cat de ironici si acizi, dornici de a judeca pe altul( vorbesc si din experienta altor subiecte de acest gen), cat de putin capabili de a intelege sufletul altora.Numai sufletul vostru conteaza, si pregatirea lui pentru un fotoliu cald in rai.
Felicitari Ham, JG si celorlalte persoane care stiu ce insemna sa traiesti si ca orice viata am mai avea , nu va mai fi aceeasi cu cea de acum.Probabil ca multi dintre voi cred dar nu fac parada si nu ii judeca pe ceilalti.Iar daca unii nu cred, e optiunea lor si pot fi oameni foarte buni dar cu o alta filosofie despre viata.
Hai ca deja ma amuza faptul ca ideile mele ma fac tapul ispasitor pe topice de acest gen.In altul nu credeam profund, aici nu cred deloc.Ce "importanta" am devenit.
Am inteles ideea unora - mergi la biserica, respecti lista de pacate etc- crezi- nu faci asa- nu crezi.Insemna ca toti oamenii de alte religii sau care nu au avut o educatie religioasa nu cred ?
Total de acord! Nu numai ca e un om supus greselilor ca si noi, dar majoritatea sint si pacatosi nevoie mare!
Si scuzati-ma, dar mi se pare de-a dreptul scabros si obscen sa stai cu nasul in pantalonii popii si cu kestia aia in cap! Pai ce, sint c..va si-l "fac" atunci pe popa?!? Mie personal toata aceasta "joaca" mi se pare o maaaare porcarie si o maaare obscenitate publica! La catolici de ce se poate face asa ceva civilizat, fara sa-i mirosi popii toate miresmele din underwear???
Siminaf spune:
Asta este parerea mea si ce simt eu. Nu am nevoie de intermediari intre mine si Dumnezeu.
Messa spune:
quote:Si eu m-am intrebat treaba asta de sute de ori.
Originally posted by Siminaf
Si scuzati-ma, dar mi se pare de-a dreptul scabros si obscen sa stai cu nasul in pantalonii popii si cu kestia aia in cap! [...] La catolici de ce se poate face asa ceva civilizat, fara sa-i mirosi popii toate miresmele din underwear???
Siminaf spune:
Si botezul la fel: civilizat, elegent. La fel la nunta - stai pe kestiile alea (cum s-or numi), nu te legeni ca batuta de vint cum am facut eu (ca mie mi-e rau de la mirosul de tamiie si in aer inchis si cald), de zicea lumea probabil ca-s beata. Or eu sint chiar anti-alcoolica.La botezul lui Deiu saracul a urlat de mama focului si a si racit din cauza frigului din biserica. La Raluca a scapat-o preotul in apa. Nu a fost vina lui, ca Raluca avea aproape 6 luni si era f.f. mare. Dar daca se facea ca la catolici, nu ar mai fi existat incidente din astea, neplacute.....
Messa, imi place tare de tot titulatura ta!!!
J G spune:
Si sa nu mai vorbim de inmormantari!
Sunt curioasa daca acum va mai fi posibil sa se tina cadavrul in casa si sa fie plimbat pe strada. Sper ca nu!
J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)