Cine nu s-a spovedit niciodata?
Raspunsuri - Pagina 12
Carlin21 spune:
On topic.
Nu m-am spovedit niciodata.
Desi sunt nascuta si crescuta in familie ortodoxa. Mica fiind, mergeam cu bunica la biserica iar la sfarsit cand ne dadea painea aceea, copiii cu care eram, toti la primire ii sarutau mana preotului. Eu niciodata, asa ca de mica am fost mai razvratita.
Off topic
quote:
Originally posted by Siminaf
...La botezul lui Deiu saracul a urlat de mama focului si a si racit din cauza frigului din biserica. La Raluca a scapat-o preotul in apa.
Simina, te inteleg, eu consider botezul la ortodocsi un ritual cam barbar, si n-as face asa ceva copilului niciodata.
Ma refer aici la botezul in care copilul este bagat dezbracat in caldarea aceea cu apa. Brrrrr!!!
Spun asta pt ca eu sunt din Arad si imi amintesc perfect cand mergeam la cate un botez, copilul nu era dezbracat , ci udat cu apa pe cap, dintr-un vas, asemanator cum e la catolici, si uns cu ceva pe talpi.
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by J G
Si sa nu mai vorbim de inmormantari!
Sunt curioasa daca acum va mai fi posibil sa se tina cadavrul in casa si sa fie plimbat pe strada. Sper ca nu!
J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)
Au, mama!!!
Eu nu am avut cazuri in familie. Rude mai indepartate, dar au fost dusi de la inceput la capela. Bunica mea draga a murit acum 3 luni Dumnezeu s-o odihneasca, ca a fost o sfinta, cite a dus! Dar si pe ea tot la capela au dus-o, asa am inteles. Eu nu am fost acolo........
J G spune:
Simina dar banuiesc ca stii ca in Ro asta e practica, nu? Ceva mai dezgustator si de prost-gust nu cred ca exista.
La ultimul deces in familie (bunica din partea tatalui care a murit in timp ce locuia cu noi) am facut scandal si a fost dusa la capela, din fericire. Cum naiba sa stai 3 zile cu descompunerea in casa, bleaaaahhhh.
Cat despre botez, complet de acord cu tine. Eu oricat am incercat sa fac ceva aranjamente inainte (apa calda, sa nu o bage cu totul nu am reusit nimic. adica am dat spaga, mi s-a zis ca va fi cum am cerut dupa care au uitat. Am plans prin colturi de plansul Carlei.
J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)
Siminaf spune:
Stii cum e: daca doar banuiesti e una, daca ti se si confirma e cu totul altceva. Parca asa stiam, dar nu mi-a fost dat sa am pe nimeni cunoscut de la care sa aud de asa ceva.
Asa si eu cu botezurile. Mai bine nu as mai fi facut-o. Dar deh... familia....
pisi_ella spune:
Oameni buni, am ras cu lacrimi!!! CE mai subiect!
M-am bucurat cand am citit ca nu sunt sigura care nu s-a spovedit niciodata Si nici n-am de gand s-o fac! Cine stie...poate la batranete
DAA...si pe mine ma enerveaza rau de tot sa stau sub sutana popii, am stat de 3 ori parca...o data inainte de cununie, cand mi-a cantat nu stiu ce sa ma elibereze de pacatul de-a ma fi culcat cu sotzu' inainte de casatorie Si inca de 2 ori pentru cele doua molifte....ca am doi copii.
Da, mai, ar trebui sa nu mai existe chestia asta, zau!! Sa te bagi sub sutana popii! Ar trebui sa fie totul mult mai civilizat!
Marturisesc ca nici in biserici nu prea intru...decat la niste evenimente cum ar fi un botez...o cununie...sau o inmormantare.
Si nici copiii nu mi i-am dus la impartasit. Sunt o pacatoasa fara scapare? Ufff...
AAA!!! INca ceva: nu suport sa pup icoanele unde-si lasa balele scarboase vreo 200 de babe fara dinti inaintea mea!!!!!!!! INFIORATOR!!
Aoleu, ce m-am enervat la botezul lui Matei cand maica-mea o ridica in brate pe Emma ( 2 ani si 4 luni, pe-atunci) sa pupe icoanele Aoleu, am tipat la ea sa nu mai puna copilu' sa pupe icoanele! E ca si cum le-ar pupa in bot pe stimabilele babe! NU c-as avea ceva cu ele...dar nici asa dragi nu mi-s, ca sa le pup in bot!
Acum cateva zile a venit popa acasa sa cante cu ocazia Craciunului si mi-a intins sa pup minunatia aia de icoana murdara de....ruj de la atatea pupaturi Da, pe bune, avea multe urme de ruj...Am pupat-o si eu, asa, in sila, ce era sa fac, asta cu pupatu icoanelor mi se pare o mare porcarie si e si ffff neigienic. Bine ca n-a dat-o si la copii s-o pupe, ca nu stiu ce faceam ...
Am deviat de la subiect. Am vrut sa subliniez ca nu-mi plac obiceiurile astea tampite. Cat despre popi...hm, mai bine sa nu comentam!
_Ella, Emma & Matei
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
Cristina_C spune:
Pisi_ela, oare ce-ar zice preotul daca, inainte sa pupi icoana, ai scoate un servetel antibacterian si ai sterge-o? Icoana ramane icoana dar e vorba si de aspectul igienic aici...
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
Siminaf spune:
Pe noi ne-a invatat mama inca de mici sa atingem doar putin de tot cu nasul icoana si sa mimam pupatul. Ca doar cine sta sa se uite daca chiar atingi sau nu?!
Oana spune:
quote:
Originally posted by Cristina_C
Pisi_ela, oare ce-ar zice preotul daca, inainte sa pupi icoana, ai scoate un servetel antibacterian si ai sterge-o? Icoana ramane icoana dar e vorba si de aspectul igienic aici...
K-lumea, asa as face si eu.
pisi_ella spune:
Uite ce idee! Pe mine mama nu m-a invatat Asa o sa fac de acum incolo...si o sa le zic la copii sa faca la fel...asta cand mai cresc, bineinteles. Acum nu e cazul de pupat icoane, inca sunt mici....sau, ma rog, asa-i vad eu. Emma are 3 ani si 7 luni, iar Matei, 1 an jumate aproape. Cand a venit popa la noi mi-a zis sa-i aduc la biserica sa-i impartaseasca...la ora 8 dimineata, nemancati, nebauti! Apoi cica..."Hai, asta micu poate manca putin daca-i e foame...ca-i prea mic, dar fata nu!" Da, da, sigur! Sigur vin! Sa astepti mult si bine sa-mi duc eu copiii dis-de-dimineata la biserica, nemancati si nebauti!! Am zis "da, da venim, cum nu", dar va dati seama ca am facut exact pe dos
Parerea mea e ca-s inca mici pentru un asemenea regim...Poate la anu'...cine stie
Uff, suntem o familie de pacatosi!
quote:
Originally posted by Siminaf
Pe noi ne-a invatat mama inca de mici sa atingem doar putin de tot cu nasul icoana si sa mimam pupatul. Ca doar cine sta sa se uite daca chiar atingi sau nu?!
_Ella, Emma & Matei
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
dani33 spune:
Fac si eu parte din randul celor care nu s-au spovedit si nici nu stiu daca am sa o fac prea curand. Cred in Dumnezeu dar preotii ...sunt mult prea putini cei care chiar au har si chemare. Restul fac doar o meserie.
Asa ca nu cred ca ma poate ajuta faptul ca ii povestesc unui preot greselile mele. Dumnezeu e sus si le vede si ne judeca dupa cum stim sau nu sa ni le indreptam fiecare. Si sunt convinsa ca ne iarta si ne ajuta.
Cat despre statul in genunchi nici eu nu prea agreez <<pozitia>> desi am prestat de 3 ori pana acum, prima data la molifta dupa ce am nascut si de 2 ori cand am botezat. Si e <<minunat>> sa stai cu un bebe mic in brate, in genunchi si cu poala popii in cap. Nici nu ma mai puteam ridica, noroc cu sotu' ca m a saltat.
Iar faza cu pupatul icoanei - si pe mine m-a invatat mama de mica sa ating icoana cu nasul si sa ma fac ca o pup din aceleasi considerente de bale de babe .
Daniela, mami de Ana Sophia (18 mai 2004)