Romanii din Marea Britanie (12)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Belle vue nu am vazut-o insa am citit rezumatul facut de tine la subiectul "incalzirea Globala". Sincer mai auzisem teoria, mi se pare logica si reala, insa sunt de parere ca e bine sa ne limitam si noi un pic, din motiv sau nu de incalzire globala. Adica sincer in Romania apa curgea valuri la chiuveta, ca ne spalam pe dinti, ca spalam vase etc, si am aprecita aici respectul fata de natura. In rest nici eu nu cred ca noi suntem pionul principal in incalzirea globala si mai grav e ca nu putem face nimic.

Nu ai zis, te-ai hotarat cum faci cu vigantolul? Sunt curioasa ca si eu sunt inca nehotarata. Si cand citim povestea nasterii?

Luna 17 sapt+ Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Mie emisiunea mi s-a parut un fel de contrabalansare la starea de isterie creata de mass-media si de politicieni privind fenomenul de poluare.
Ca biolog nu pot sa neg faptul ca noi oamenii reusim sa schimbam serios mediul in care traim, uneori in mod ireversibil. Daca ne uitam numai la faptul ca padurile Angliei, acelea care au mai ramas, sunt lipsite de lupi sau de ursi,o fauna absolut normala pentru tipul de relief si clima al Angliei, putem intelege foarte repede impactul pe care il avem asupra mediului.
Nu cred ca trebuie creata aceasta stare de isterie, dar cred ca oamenii trebuie sa fie responsabilizati. Noi avem la vreo 100 de metri de casa o rezervatie naturala. Este o balta pe care ierneaza tot soiul de pasari salbatice si care este lasata in voia sortii, nu stiu pentru care motiv. Bucatile de biciclete si de cauciucuri care se vad in ea pledeaza prea putin pentru statutul de rezervatie naturala pe care il are. De asemenea, in raul care trece prin parcul de langa noi sunt tot felul de bucati de aparate casnice. Si asta intr-o tara care se bate cu pumnii in piept ca este interesata de protectia mediului. Unde or fi ecologistii? Nu stiu. Ca organizatie figureaza in Darlington, ca activitate ... mi-e teama ca sunt o specie demult disparuta.
Pe mine ma doare sufletul cand vad asa ceva, asa cum ma durea si in Cambridge si in Bucuresti. Acolo, mai faceam cate ceva, dar aici nu imi prea vine sa ma amestec ca nu le stiu legislatia si nu vreau sa risc incurcaturi cu legea.
Si Luna, sa stii ca cel putin in Bucuresti oamenii au ajuns foarte responsabili cu apa pe care o consuma. Mult mai mult ca aici. Cand am venit aici ma asteptam sa vad apometre la robinetele caselor, dar nici vorba de asa ceva. Sunt niste boemi...

Mergi la inceput

Ella nu stiu ca si eu tot din Bucuresti vin si acolo in fiecare casa am intrat apa curge non-stop la spalatul vaselor, la spalatul pe dinti, omul isi spala masina cu furtunul in miezul verii scos pe fereastra de la bucatarie, vecinul meu uita furtunul cu care avea el chef sa ude gazonul cate trei zile curgand si asta intr-un cartier ce se da mare cu oameni culti, avuti etc.

Aici am vazut ca vara lumea are respect pentru apa, nu ai voie sa folosesti furtunul la anumite temperaturi, soacra-mea opreste apa cand sapuneste vasele, etc.

Cat despre jeg prin rauri si paduri eu sincer nu am vazut pe aici, mergem la o rezervatie naturala in zona si n-am gasit nimic niciodata pe jos (gen plastice, hartii etc) dar pot sa cred ca au si ei zonele lor, caci orice padure are uscaturi.

Pe mine sincer ma doare sufletul de padurea Baneasa unde mergeam frecvent vara si unde nu-mi venea sa cred cum o trateaza lumea, cata lipsa de educatie si respect. In fine. Peste tot exista locuri si lucruri ce pot fi imbunatatite.

Luna 17 sapt+ Cosmin

Mergi la inceput

Luna, probabil ca la noi mai dureaza pana sa isi contorizeze toti robinetele si sa isi dea seama oamenii cat de mult platesc din buzunarul lor. Aici au mai mult respect pentru buzunarul propriu.

Ai dreptate, peste tot exista si lucruri bune si rele. Eu cred ca tine numai de noi sa pastram natura asa cum a lasat-o Dumnezeu. Si cred ca trebuie sa ne educam copiii in asa fel incat sa aiba grija mai departe de ea. In fond este lumea in care ei vor trai si ar trebui sa fie cel putin la fel de buna cum am primit-o noi de la inaintasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

In ce priveste vigantolul, nu-i dau vigantol ca n-am de unde si e prea complicat sa incerc sa fac rost din Ro. O sa vorbesc cu doctorul la controlul de 6 sapt (adica peste inca 3) despre vit D3 injectabila. Health visitor e o tinerica in care nu am prea mare incredere, dar GP-ul e un tip serios in care am incredere. Iar cand o sa ajung in Ro (probabil la vara, fiindca de Pasti nu prea ma simt in stare) mai cer o parere unui pediatru de acolo.

N-am apucat sa scriu povestea nasterii -- o s-o fac in curand. Am o faza destul de proasta, o despresie post-natala suprapusa peste un alt set de probleme cu rezultate nu prea fericite... Cred ca am nevoie de mai multa ciocolata...

Ideea de retinut in privinta criticii teoriri global warming era nu ca oamenii nu au directa responsabilitate a utilizarii mediului inconjurator, sigur ca o au si sigur ca pot face multe pentru a-l mentine sau nu intr-o stare buna. Ideea era ca emisiile de CO2 generate de activitatea umana sunt neglijabile in economia incalzirii globale -- ba chiar mai mult CO2 creste cu o intarziere de cca 800 de ani fata de cresterea temperaturii atmosferei Pamantului. Iar cauza principala in ecuatie e Soarele.

Dar e tipic pentru antropocentrismul guvernarilor moderne (ca s-o iau si pe latura de filosofie politica) sa afirme ca au controlul a ceea ce se intampla in lume (in natura chiar!) -- macar la nivel teoretic (adica stiu ei ce e de facut, chiar daca nu pot s-o si faca intotdeauna din cauza ca ii impiedica Opozitia si fortele reactionare)...

Mergi la inceput

Eu nu sunt formata sa preiau idei din emisiunile televizate. Stiu destul de multe despre modul cum poate fi manipulata opinia publica prin astfel de emisiuni. Nu am facut nici o cercetare privind modul in care emisiunile umane de dioxid de carbon influenteaza temperatura mediului inconjurator, dar daca luam in considerare faptul ca acest tip de emisiuni datorate activitatii umane au crescut din momentul in care oamenii au descoperit focul, continuand si amplificandu-se o data cu revolutia industriala si descoperirea tuturor mijloacelor de ucidere in masa, ipoteze incalzirii globale datorata activitatii umane nu pare absolut deloc hazardata.
Bineinteles ca omul nu este singurul factor care intra in aceasta ecuatie, dar este unul din factorii principali. Daca ne gandim numai la catastrofele ecologice provocate de bombardarea diferitelor zone de conflict si tot nu putem ignora importanta omului in modificarea echilibrului planetar.
Dupa mine solutia nu este scumpirea combustibililor sau a taxelor pe aeroporturi. Acestea masuri sunt praf in ochi, bune sa aduca bani la guvern si nu sa contrabalanseze ceea ce s-a stricat. Cred ca solutia ar fi promovarea metodelor si combustibililor alternativi. Dar asta ar insemna pagube imense pentru companiile care folosesc tipul traditional de combustibil. Deci, nu vom vedea prea curand combustibili alternativi pe piata.

Belle-vue, imi pare rau de starea de depresie in care te afli. Poate ar fi bine sa vorbesti cu GP-ul si sa te ajute in vreun fel. Cu cat iesi mai repede din ea cu atat mai bine. Iti doresc multa sanatate si numai bine. Multa sanatate si copiilor .

Mergi la inceput

Belle-Vue

Sper sa treaca toate cu bine.

Luna 17 sapt+ Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Sandra, suntem si noi aici sa te sprijinim daca ai nevoie, fii tare, toate se rezolva, important e sa fiti sanatosi. Ai grija de tine si de pitici, numai bine!

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2girlsmum spune:

Fetelor, ,

Intru si aici sa va salut, nu am mai scris pe forum de muuuulta vreme, insa sunt prin preajma si incerc sa va citesc cat pot de mult.Aduc cu ocazia asta si subiectul mai in fatza, poate mai intrati ca vad ca nu ati mai scris de multisor si voi..
Ella_64, ce mai faci? imi amintesc de unele conversatii cu tine, de pe vremea in care locuiam si noi langa Cambridge, mi se pare ca ne-am mutat amandoua de acolo..
Belle-Vue, sper ca s-au mai risipit baby-blues-urile, cred ca vremea asta primavaratica este de vina, ca si eu ma simt destul de deprimata..la mine sunt hormoneii de sarcina..
Daca mai intri, voiam sa te intreb cum ti s-a parut experienta unei nasteri normale, dupa cezariana.Am citit povestea ta, si eu la randul meu sper la asa ceva, adica VBAC .Eu chiar lucrez(lucram) la sala de operatii din maternitate la spitalul unde voi naste, si parca un pic ma ia cu jena cand ma gandesc la toti baietii aia tineri din echipa, care vor trebui sa ma ia si sa ma suceasca in toate felurile, asta daca va trebuie sa ajung la cezariana pana la urma..Si asta si in prezenta sotului meu care nu este genul de easy going la faze din astea...
Andra, multe salutari si tie.Imi face placere sa iti citesc postarile, pe oricare forum ar fi .. Voiam sa te intreb, mai stii ceva de Tina Welsh care era atat de activa pe forum mai demult, cand era insarcinata?? stiu ca tineati legatura.Nu am mai vazut-o sa scrie de mult.Eu citesc de zor acum unele articole postate de ea in trecut, cu alaptarea, exercitii post-natale, etc.Sper ca este bine cu toata familia ei.
Va las acum, promit sa mai revin curand..Am inteles ca se raceste vremea din nou saptamana viitoare, ba chiar sunt sanse si de zapada, asa ca ma grabesc sa scot fetele afara un pic cat mai este soare..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Buna seara, fetelor!
Va spun asa,pentru ca suntem in Dubai, iar aici este seara deja,ma rog,inceput de seara.
Andra,nu mai am nici o noutate de la politie.Noi am plecat din UK cand tot ne pisau la cap sa depunem marturie impotriva celor care au intrat peste noi, si asta sa o facem in tribunal. Noi nu vrem asta, pentru ca nu as vrea sa mi-i ridic in cap pe indivizii astia,sa atrag razbunarea lor asupra mea sau alte chestii din astea. Pana la urma urmei, as putea sa le multumesc ca au realizat ca nu au nimic de-a face cu mine si cu familia mea si ne-au lasat in viata,fara prea multe necazuri.
Suntem in Dubai de ceva vreme,si muncim de ne sar capacele. Oricum, venirea aici era o chestiune de timp,trebuia sa o facem,si pentru ca ma saturasem sa stau la socrii, imediat dupa necazul ala,am hotarat sa plecam,sa ne facem treburile in Dubai, si sa ne intoarcem acasa la noi,fara nici un fel de probleme.
Sandra, imi pare rau ca treci prin depresia asta.Stiu cum e, si eu am avut parte de ea.Sper sa treaca repede,si sa iti revii la normal in curand. Am vazut ca te preocupa vigantolul.Daca vre4i, iti cedez eu un flacon de 10 ml,ti-l trimit prin posta, dar asta cand ma intorc in Londra. Eu ii dau Georgiei vigantol in fiecare zi, plus , in fiecare luna, care 10 zile gluconat de calciu, 5 ml.Mi le-au trimis ai mei din tara, iar daca vrei, pot sa iti cedez ceva, ca oricum,in vara plec in Romania si imi refac stocul de medicamente.
Urez sarcina usoara viitoarelor mamici si numai bine , in general,la toate.

Cristina, Iasmina si Georgia

cristina

Mergi la inceput