Romanii din Marea Britanie (12)
Raspunsuri - Pagina 26
MissJJ spune:
Belle_vue aici nu se da nimic cu vit D. Si mie mi-a spus lumea sa ii dau la fata vigantol dar am ales sa nu ii dau dupa ce am citit tot prospectul. Deci daca vrei doar sa iti trimita cineva din ro.
legat de apostila nici eu nu stiu exact ce trebuie ca si noi trebuie sa aplicam pt certificatul fetei aici am inteles ca nu se mai transcriu la ambasada din lipsa de personal cica asa ca trebuie facuta procura pt cineva din ro. Intra pe site-ul ambasadei si zice acolo despre apostila si despre certificate: http://www.london.mae.ro/index.php?lang=ro&id=11750 . Vad ca acu nu mai zic nimic de lipsa de personal, poate au adus alti angajati.
Pentru aftele de pe limbutza cea mai simpla solutie bicarbonat, se gaseste la raioanele de prajituri in tesco etc frecat pe limbutza de doua ori pe zi, inmuiam degetul in apa si luam putin pe deget, scuturam surplusul si frecam limbutza. Eu asa i-am facut la fata si i-a trecut f repede.
---------------------------------------
Mada si
Arianna Raisa (21.08.2006)
Luna1 spune:
Belle vue ma bucur ca sunteti bine. Referitor la vit D (Vigantol) eu am intrebat o mamica doc pediatru in grupa cu mine la iul-aug si mi-a zis ca fiecare tara a luat hotararea sa prescrie vit D in fct de mai multi factori, cat soare au, history in boli de oase, densitatea aerului etc, iar ea mi-a zis ca daca Anglia nu prescrie ea nu i-ar da. Cand a venit health advisor la Cosmin eu aveam din Romania si mi-a zis ca pot sa-i dau ca nu ii face rau insa ei au eradicat rahitismul de peste o suta de ani si nu au istoric in boli de oase. Insa el avea deja 4 ani, mi-ar fi frica sa-i dau pe propria raspundere la un bebel cu fontanela inca deschisa. Eu am hotarat la noul venit sa nu-i dau insa pe la 5-6 luni cand voi merge in Romania sa-l botez voi consulta si acolo un pediatru sa ii vad evolutia.
Referitor la scoala, de cele ortodoxe nu stiu nimic, stiu ca cele catolice ar fi bunicele insa nu toate ,unele pot fi mai catastrofe decat cele de stat, iar al meu e la scoala de stat. Este a doua pe care o incerc, nu sunt la fel de multumita ca de prima (la prima facea deja franceza, la asta nu face nici o limba straina) insa tot mi se pare foarte buna vazand rezultatele lui Cosmin. Citeste (aproape cursiv deja la 5,7 ani) scrie (cam cu picioarele dar intelegi), iar acum au trecut la adunari pana la o suta. Mi se pare enorm comparativ cu activitatile din Romania la varsta asta, si totusi invatat in joaca chiar nu e extenuat ci acasa cere sa mai exerseze pe caiete speciale. Poti citi rezultatele scolilor din zona ta daca dai un search la Oftead reports pe google.
Pentru afte te rog eu sa nu-i dai cu glicerina boraxata nici de iti aduce cineva din Romania, contine borax ca si otrava de gandaci (cine a avut gandaci in Romania probabil a auzit de borax). Normal ca nu ti-o omoara insa numai gand ma gandesc...
Bicarbonatul este bun (baking soda).
Te pup.
Luna
17 sapt+ Cosmin
ella_64 spune:
Luna, cum te mai simti?
Eu nu stiu sa existe scoli ortodoxe. Stiu numai de cele catolice si anglicane si in ambele cazuri cele pe care noi le-am avut in Cambridge si le avem aici in Darlington sunt bune, mai bune decat cele de stat. Problema este cu admiterea copilului. Daca nu este de religie catolica sau anglicana este mai dificil sa fie admis. Din cate imi aduc aminte in cazul nostru, pentru scoala catolica criteriile de selectie erau in urmatoarea ordine: religia catolica, fratele sau sora unui copil de religie catolica ce a fost inscris in scoala respectiva, de orice alta religie aflat cu domiciliul in cachement area. Noi am fost pe lista de asteptare si cred ca daca aveam la dispozitie vreun an -doi reuseam sa inscriem copilul la scoala aceea, dar bineinteles ca nimeni nu garanta acest lucru.
belle_vue spune:
Multumesc mult de sfaturi. Am luat bicarbonat si i-am dat azi de dimineata. Evident ca nu i-a placut, o data ce ea alt gust decat cel dulce de lapte nu stie. -- Eu nu-i dau nici ceai, fiindca am lapte destul, mananca destul de rar (pauze de peste 2 ore, uneori si 4-5 noaptea -- sau mananca aproape continuu timp de 2-3 ore) si nu are deloc colici, asa ca n-am nici un motiv sa ma complic cu alte lichide deocamdata (n-are decat 2 saptamani, la urma urmei...) O sa mai repet figura cu bicarbonatul diseara si maine, iar joi vine health visitor s-o cantareasca, asa ca daca nu observ nici o imbunatatire o s-o mai intreb pe ea. Problema e nu doar ca are limba ca foaia de hartie de alba, dar se si ineaca de multe ori atunci cand mananca.
In ceea ce priveste scoala religioasa, am formulat eu gresit sau neclar: stiu ca nu exista scoli ortodoxe (de unde sa existe?), eu vroiam sa spun ca ma gandesc la o scoala religioasa pt ambii copii (peste 3 si respectiv 5 ani, deci apreciez eu ca timp ar fi sa ajunga pe lista de inscriere) -- dar nu stiu daca sa ma orientez catre una anglicana sau catolica. Pt orientarea asta vreau sa cer sfatul perintelui ortodox, ca el trebuie sa stie mai bine care dintre ele "suna" mai aproape de doctrina ortodoxa... Si sigur ca o sa-mi trebuiasca adeverinta de la el ca mergem la biserica pt inscriere. La noi in zona scoli religioase sunt de ambele feluri, si stiu din rapoartele Ofsted ca sunt mai bune decat cele de stat, mai ales ca cele de stat din apropiere se intampla sa fie in zone de council housing, asa ca sunt fatal mai slabe... Criteriile de inscriere la scolile religioase sunt aceleasi peste tot in tara, asa dupa cum le-ai prezentat, ella, insa daca scoala nu e supra-solicitata, esti in catchement area si esti pe lista de asteptare din timp sunt sanse destul de mari chiar daca nu esti de religia respectiva. Eu vorbesc deocamdata numai despre scoala primara, fiindca o data intrat intr-o scoala primara de un anume fel, accesul in scoala secundara de acelasi fel e mult mai simplu, ele fiind legate unele de altele.
Sunt atat de multe probleme pe care ar trebui sa le rezolv sau macar sa le demarez in primavara/vara care urmeaza!... Anul trecut ne-a mers destul de prost, toate obstacolele si problemele care puteau aparea au aparut si ne-au tinut pe loc. Sper ca anul asta sa fie complet diferit!
Va sarut!
Letitia1 spune:
Eu stiu ca pentru a fi primit la o scoala anglicana sau catolica trebuie sa frecventezi o biserica anglicana sau catolica si de acolo iti da preotul adeverinta pentru scoala. Si binenteles e bine sa aiba frati care au mers la aceasta scoala si multe alte conditii. Si eu am vrut sa-mi dau baiatul la o scoala catolica, dar mi s-a spus ca trebuie sa frecventez o biserica de gen. Aia ortodoxa nu e buna precum nu e buna adeverinta de la preotul ortodox.
ella_64 spune:
Draga Belle-Vue, nici eu nu ii dadeam fiului meu ceai atunci cand il alaptam, dar medicul pediatru care il vedea mi-a spus ca trebuie sa ii dau si ceai ca sa nu se deshidrateze.
In privinta scolii, e bine sa te sfatuiesti cu parintele ortodox. Din cate imi aduc eu aminte din curriculum scolii catolice la care doream sa il inscriem pe fiul nostru, ei aveau o anumita perioada de rugaciuni la inceputul zilei de scoala. Asta inseamna ca ei sunt activi din punct de vedere religios in scoala si s-ar putea ca la un anumit moment sa se nasca confuzii in mintea copiilor in privinta religiei. Nu cred ca este o problema grava daca vorbiti acasa despre acestea.
Noi aici in Darlington avem ca prieteni familia unui preot anglican care este si stavrofor al catedralei din Alba-Iulia. Din cate ne-a spus el, ritul anglican pare sa fie mai apropiat de cel ortodox. Eu nu mi-am dat seama de asta pana acum, desi am fost si la slujbe catolice, in Cambridge, si acum mergem si la slujbe anglicane.
Parerea mea ar fi ca dupa ce te decizi asupra scolii sa incepi formalitatile, chiar daca pare ca este cu mult timp inainte. Mai bine sa fie pe o lista in asteptare, decat sa nu prinzi loc. Mie imi plac mai mult scolile religioase de aici deoarece par sa aiba mai multa disciplina decat cele de stat.
Iti doresc multa sanatate si multa putere sa rezolvi problemele pe care viata vi le pune in fata. Uneori aici lucrurile par sa fie mai greu de facut decat in tara, dar cu rabdare se pot rezolva.
ella_64 spune:
Dragele mele, La Multi Ani!
Sa fiti sanatoase, frumoase si iubite, sa aveti o primavara senina si plina de bucurii!

MissJJ spune:
Buna fetele!

La Multi Ani de 8 Martie sa fiti cat mai fericite alaturi de familie si sa aveti o primavara minunata!

In rest noi suntem bine avem doi dintisori acuma si vrem sa rontzaim non stop si de ieri i-am cumparat biscuitzei de la heinz si ii place cu toate ca se mozoleste din cap pana in picioare, dar de aia avem masina de spalat doar.
uff tre sa fug s-a trezit printesa.
---------------------------------------
Mada si
Arianna Raisa (21.08.2006)
belle_vue spune:
A vazut cineva emisiunea de ieri seara pe Channel4 intitulata "The Great Global Warming Swindle"? Ce parere aveti?
Mie mi se pare extrem e plauzibil punctul de vedere prezentat acolo. Oricum, teoria opusa, respectiv a "incalzirii globale" e in favoarea establishmentului -- si cand s-a mai vazut ca establishmentul sa fie onest cu "cetatenii"?