Biserica catolica
Raspunsuri - Pagina 4
grenouille spune:
quote:
Originally posted by Marilena12
Barfe de ziaristi ai postat inainte,cu referire la pacatele preotilor, la acelea ma refeream. Ma bucur ca ai gasit si chestii mai credibile, ne mai luminezi si pe noi, "prostimea", care nu stim sa cautam pe net.
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/
alea erau comentarii la cererea patriarhiei de a nu li se verifica averile, care averi DEPASESC VALOAREA AVERILOR CELOR MAI BOGATANI ROMANI!
poate n-ai intzeles ce voi sa spui- nu ma deranjeaza ca biserica ortodoxa romana este atat de bogata, ca are un buget de peste 100 de milioane de dolari anual, multzi din banii astia se duc spre actziuni caritabile:
Bugetul cheltuit de Biserica Ortodoxa Româna pentru opera social-caritativa - inclusiv implicarea în situatzia de exceptzie a anului 2005, de ajutorare a familiilor sinistrate si victime ale inundatziilor – a fost de de 46.907.363,94 RON (469.073.639.400 ROL) (ekivalentul a 18 milioane de dolari)
http://www.patriarhia.ro/Stiri/2006/026.html
dar nu ma contrazice cand spun ca este cea mai bogata entitate din romania, dupa statul roman, stiu ce vorbesc!
No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...
Marilena12 spune:
Nici acum nu sunt sigura ca biserica depaseste ca avere pe primii 10 din top 300, dar am inteles ce ai vrut sa spui. In felul in care te-ai exprimat vis a vis de averile bisericilor si in contextul subiectului am sesizat cum ca ai considera un mare pacat aceste posesiuni ale bisericilor. De aici reactiile mele. Multumesc pentru lamuriri, pentru ca daca nu ai fi clarificat sensul cuvintelor tale, as fi continuat sa consider ca biserica mai are si din cauza averilor o hiba. Ca doar ai gasit atatea....
Karina spune:
quote:
Am afirmat asta in sensul ca, din pacate, spre deosebire de crestinii ortodocsi, catolicii sunt mult mai dedicati bisericii si sunt si mult mai bine situati dpdv financiar decat ortodocsii, ca procentaj. Oricum, sunt mai uniti si de-aia biserica este mai bogata. Poate nu m-am exprimat suficient de clar ca sa intelegi sensul a ceea ce am spus.
Si nu am cules informatii din mass-media, pt ca nu cred in veridicitatea lor, pur si simplu, cunosc cetateni straini, buni catolici, care doneaza anual, sume impresionante bisericii si a fost de-ajuns sa vizitez cateva domuri romano-catolice sau Vaticanul, ca sa-mi dau seama ca biserica-catolica este o biserica bogata.
[
Inseamna ca n-ai vazut bisericele rusesti... Stii vorba aia "ce tie nu-ti place altuia nu-i face?" Exact asta vroiam sa-ti spun. N-aveam nimic daca te suparai de afirmatiile referitoare la biserica ortodoxa, dar cind faci aceleasi afirmatii referitoare la biserica catolica, imi pare rau, dar nu mi se pare corect.
quote:
...
Si nu am vazut sa fi facut cineva comparatii intre cele doua biserici, la capitolul sfintenie, nici sa fi afirmat cineva ca in B.O. sunt numai sfinti.
Sa-ti reamintesc:
quote:
Despre Biserica Catolica se stie ca se bucura de donatii bogate din toata lumea, dar de biserica ortodoxa ca ar avea avere mai mare decat primii 10 din top 300... aici aberezi, clar.
Nu vreau sa ma cert, dar asa cum pe tine te deranjeaza unele afirmatii la adresa bisericii ortodoxe, tot asa si pe catolici ii deranjeaza cele spuse la adresa bisericii lor.
Eu cred in Dumnezeu, dar sincer nu-mi plac bisericile si nici preotii sau popii (nu stiu exact care-i diferenta), indiferent daca sint catolici sau ortodocsi. Da, nu pot sa-i bag in aceeasi oala, dar daca te-ai fript o data cu ciorba sufli si in iaurt.
Na, ca azi o dau numai cu proverbe
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru
claudia_a spune:
Imi pare tare rau ca un subiect iar ajunge plin de dispute!
Suntem in post, haideti sa fim mai ingaduitoare si mai linistite!
Si apoi ce conteaza cine si cat are... noi sa fim sanatosi, sa muncim, sa ajutam si pe altii in limita posibilului iar pentru cei ce intr-adevar nu au de nici unele sa ne rugam ca Dumnezeu sa-i ajute!
Sa va aduca Mos Nicolae liniste in suflete si patimi mai putine!
Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Marilena12 spune:
Karina, degeaba mi-am racit gura sa te fac sa pricepi ca nu am vorbit despre biserica catolica in sens negativ, mi se pare firesc ca toate confesiunile, sau bisericile cum le spunem, sa aiba un patrimoniu, asa ca te ambalezi gratuit si absolut degeaba. Culmea e, ca nici macar nu mi-ai urmarit toate postarile, ca sigur ai fi inteles din context. Sau poate ca nu. Ma mir ca si dupa ce ti-am explicat, ai continuat sa dai replici fara rost, crezand poate, ca ma bati pe mine cu armele mele. Nici pe departe, nu am facut comparatii intre biserici, nu am discutat deloc despre biserica catolica in sens negativ (am spus doar ce stiam, despre ceea ce am vazut cu ochii mei)pt. ca nu-mi permit, am sustinut doar ceea ce credeam despre BOR. Chiar nu cred ca BOR depaseste averile primilor 10 din top 300. M-am plictisit sa tot repet, asa ca...daca mai simti nevoia sa ma pui la punct cu proverbe educative, nu te obosi. Nu ne contrazicem cu nimic.
kasemada spune:
Fetelor, am deschis acest subiect ca fiecare sa isi dea cu parerea, si speram ca ne vom respecta intre noi fara sa ajungem la...
In cazul acesta daca se va continua asa, rog moderatorii sa inchida subiectul...
Messa spune:
E normal ca bisericile crestine de diverse confesiuni sa aiba un patrimoniu... din care sa isi repare/construiasca lacasele de cult, sa-si plateasca preotii si restul de slujitori ai bisericii, sa faca acte de caritate in conformitate cu cerintele biblice (Ecleziastul e plin, tocmai ce citii azi, nu pe tot, o parte, si vorbeste de caritate pe versete intregi)...
... numai ca biserica (generic vorbind) nu face asta!
Cat despre Biserica Ortodoxa in special... Iata mai jos:
Vad zilnic maicutze (banuiesc eu ca-s ortodoxe) cu icoana in mana pe la Unirii si la Universitate, la metrou, CERSIND pentru constructia/reparatia nustiucarei biserici... JENANT!
Bugetul tarii cotizeaza pentru BOR, ceea ce mie personal mi se pare aberant... daca ar cotiza pentru toate confesiunile oficiale existente in Romania, poate mi s-ar parea echitabil, dar asa... de ce numai pentru BOR se cotizeaza de la stat? Adica din banii mei? Poate eu, contribuabil, sunt evreu. De ce eu, evreu, sa contribui la buget pentru BOR?
Nu am auzit ca BOR sa construiasca vreun orfelinat sau sa faca donatii vreunuia deja construit...
ham spune:
nici un buget de stat n-ar trebui sa alimenteze conturi de biserici- este neconstitutzional sa iei bani unui k mine (bugetu' e din buzunarele contribuabililor alimentat), nu sunt impacat cu ideea ca o parte din impozitele platite de mine se duc spre conturile unei biserici, oricat de sfinta ar fi ea- discutabila sfintzenia a ceva ce aduna banii- okiu'dracului!- parerea mea- nu exista nici un argument viabil pt. a da bani catre religii...
ps- eu sunt cel ce-o profitat doua saptamani de inocentza identitatzii fetei de 26 de primaveri- fortelady- sar-mana, casandra si la cine s-o mai ocupat de activarea contului meu
"De fiecare data cand cineva e de acord cu mine, ma intreb daca nu cumva am spus sau am facut ceva gresit..."
Karina spune:
quote:
Karina, degeaba mi-am racit gura sa te fac sa pricepi ca nu am vorbit despre biserica catolica in sens negativ, mi se pare firesc ca toate confesiunile, sau bisericile cum le spunem, sa aiba un patrimoniu, asa ca te ambalezi gratuit si absolut degeaba. Culmea e, ca nici macar nu mi-ai urmarit toate postarile, ca sigur ai fi inteles din context. Sau poate ca nu. Ma mir ca si dupa ce ti-am explicat, ai continuat sa dai replici fara rost, crezand poate, ca ma bati pe mine cu armele mele. Nici pe departe, nu am facut comparatii intre biserici, nu am discutat deloc despre biserica catolica in sens negativ (am spus doar ce stiam, despre ceea ce am vazut cu ochii mei)pt. ca nu-mi permit, am sustinut doar ceea ce credeam despre BOR. Chiar nu cred ca BOR depaseste averile primilor 10 din top 300. M-am plictisit sa tot repet, asa ca...daca mai simti nevoia sa ma pui la punct cu proverbe educative, nu te obosi. Nu ne contrazicem cu nimic.
Marylena, eu nu ma ambalez deloc, acest lucru il faci tu. Vad ca degeaba iti reproduc cuvintele tale, sustii ca nu spui exact ce scrii. Daca tu nu ai vrut sa scrii nimik negativ despre biserica catolica, a iesit exact pe dos.
Eu nu am nimic cu averile bisericii ortodoxe, fiecare religie are bogatiile ei, dar ma deranjeaza cind cineva e deranjata de afirmatiile rauvoitoare ale cuiva si ea face aceleasi afirmatii, culmea in acelasi timp.
Dupa cum ti-am precizat, nu vreau sa ma cert, te rog doar sa-ti recitesti calm toate postarile, sa ignori ceea ce scrii referitor la biserica ortodoxa si sa vezi ce iese.
Kestia cu "vazutul cu ochii tai" sincer mi se pare exagerare, ai vazut tu conturile in banca, banii ? Una sint bogatiile bisericii care constau in obiecte de cult, nepretuite si care nu sint vindute, alta sint banii...
Hai sa fim mai atenti la ce scriem, mai ales cind pe noi ne deranjeaza asa mult exact o reactie ca a nostra !
Sarbatori fericite !
ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru
Karina spune:
quote:
Originally posted by Messa
Cat despre Biserica Ortodoxa in special... Iata mai jos:
Vad zilnic maicutze (banuiesc eu ca-s ortodoxe) cu icoana in mana pe la Unirii si la Universitate, la metrou, CERSIND pentru constructia/reparatia nustiucarei biserici... JENANT!
Messa, nu stiu ce sa zic, dar eu am auzit la un moment dat pe un reprezentatnt al bisericii ortodoxe (scuze, nu retin cine era), care ne sfatuia sa NU DAM NIMIC la preotii, maicutlele care cersesc pe strada, ca ei/ele NU AU VOIE sa faca lucrul asta, asa ca probabil ca sint de fapt falsi preoti/maicute.
Nu stiu daca e adevarat sau nu, dar eu de atunci numai le dau nici un ban, prefer sa dau direct la biserica respectiva.
ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru