Biserica catolica

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

quote:
Originally posted by Marilena12

Sfintii au avut credinta si si-au lepadat averile, hainele ... saracilor si au ales sa traiasca in credinta, nu in biserica!

Sfintii, prin exemplul lor, compun de fapt biserica lui Hristos! Nici un sfant nu a vietuit separat de biserica, manastire, Sfintele Taine! Credinta fara fapte nu da roade. Daca verificam istoric viata oricarui sfant, vom constata ca a trait chiar in pustie, dar cu apartenenta la un lacas, lavra, manastire, al sau, de suflet. Si nici unul nu a stat departe de Sf. Euharistie sau de pocainta - spovedanie, si Sf. Impartasanie

Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/

Ai dreptate Marilena, ma tem ca m-ai inteles gresit! Credinta este cea mai importanta; desi sunt 100% orotdoxa, nu pot sa nu fiu corecta si sa cred ca si cei din alte confesiuni cred in Dumnezeu asa cum credem noi! De asta ziceam ca sfintii nu au trait musai intr-o biserica, cat in credinta cel mai mult! Fiecare confesiune are sfintii ei si nu putem spune ca toti sfintii au fost ortodoxi, catolici sau protestanti... insa putem zice ca toti au avut creidnta si au facut fapte pe care foarte foarte putini in ziua de azi le mai fac!
Eu nu vreau sa pun egal intre o biserica si credinta; vreau sa cred ca mai multe biserici au aceeasi credinta.. Dumnezeu e unul singur si noi il slavim in diverse moduri dupa biserica din care facem parte!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

quote:
Originally posted by claudia_a

[quote]Originally posted by Marilena12

Sfintii au avut credinta si si-au lepadat averile, hainele ... saracilor si au ales sa traiasca in credinta, nu in biserica!

Ai dreptate Marilena, ma tem ca m-ai inteles gresit! Credinta este cea mai importanta; desi sunt 100% orotdoxa, nu pot sa nu fiu corecta si sa cred ca si cei din alte confesiuni cred in Dumnezeu asa cum credem noi! De asta ziceam ca sfintii nu au trait musai intr-o biserica, cat in credinta cel mai mult! Fiecare confesiune are sfintii ei si nu putem spune ca toti sfintii au fost ortodoxi, catolici sau protestanti... insa putem zice ca toti au avut creidnta si au facut fapte pe care foarte foarte putini in ziua de azi le mai fac!
Eu nu vreau sa pun egal intre o biserica si credinta; vreau sa cred ca mai multe biserici au aceeasi credinta.. Dumnezeu e unul singur si noi il slavim in diverse moduri dupa biserica din care facem parte!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Am inteles cumva ca biserica nu are importanta ci doar credinta. Scuze pentru asta.
Eu admir si respect virtutile sfintilor de alte confesiuni, dar ma plec in fata celor care au pastrat tot ceea ce Mantuitorul Hristos a lasat prin Sf. Apostoli: Sf. Taine. Nu contest dreptul la religie si libertatea si Dumnezeu stie cum vom fi judecati fiecare, la judecata de apoi. Insa pentru mine, sfintii sunt cei care au dat pilda de urmare a lui Hristos, prin pocainta, smerenie, credinta, nadejde, dragoste, ascultare, milostenie, har,jertfa, etc. Tu stii la ce ma refer, ca ti-am urmarit postarile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

quote:
Insa pentru mine, sfintii sunt cei care au dat pilda de urmare a lui Hristos, prin pocainta, smerenie, credinta, nadejde, dragoste, ascultare, milostenie, har,jertfa, etc.

Si pentru mine la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

biserica catolica este entitatea cu cea mai mare avere din lume, bill gates este mic copil; biserica ortodoxa romana este entitatea cu cea mai mare avere din romania, mai mare decat a primilor zece din top 300...

No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...

Mergi la inceput

[quote]Originally posted by fortelady

biserica catolica este entitatea cu cea mai mare avere din lume, bill gates este mic copil; biserica ortodoxa romana este entitatea cu cea mai mare avere din romania, mai mare decat a primilor zece din top 300...

De unde stii tu asta? Ai contabilizat-o tu, sau te-ai documentat si casti ochii iar in gura ziarelor de scandal?!
Ai atata siguranta cand sustii niste lucruri ca mi-e greu sa nu ma gandesc daca nu cumva ai fost numit director financiar al Patriarhiei Romane!
Despre Biserica Catolica se stie ca se bucura de donatii bogate din toata lumea, dar de biserica ortodoxa ca ar avea avere mai mare decat primii 10 din top 300... aici aberezi, clar. Stii cumva si suma la care se ridica valoarea acestei averi fabuloase? Sau in ce oare consta ea, tinand cont totusi de secularizarea averilor bisericii si de faptul ca s-a recuperat doar o mica parte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

quote:
Despre Biserica Catolica se stie ca se bucura de donatii bogate din toata lumea...

As putea sa te intreb acelasi lucru:
De unde stii tu asta? Ai contabilizat-o tu, sau te-ai documentat si casti ochii iar in gura ziarelor de scandal?!
Nu te supara cind altii fac aceleasi afirmatii ca si tine...

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alus spune:

Fetelor eu sunt catolica su nu cred in asemenea prosti, nu spun ca proti sunt sfinti asa cum ar trebui dar nu cred ca numai cei de biserica catolica sunt cei care fura, eu cred ca depinde de preot daca este preot ca sinte ca vrea sa fie si sa-l cinsteasca pe Dumnezeu, sau o face din singurul motiv ca ei pot sa primeasca mai multi bani pe botezuri, nunti etc. Stiu ca sunt si dastia. Dar nu cred ca in biserica ortodoxa sunt numai sfinti.

Asa cum au scris fetele pe aici nu trebuie sa credem in tot ce scriu.

Alus + Julia Poze Julia
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64324" target="_blank">Cum sau nascut Sylwia si Julia

Mergi la inceput

quote]Originally posted by Karina

quote:
Despre Biserica Catolica se stie ca se bucura de donatii bogate din toata lumea...

As putea sa te intreb acelasi lucru:
Nu te supara cind altii fac aceleasi afirmatii ca si tine...

Am afirmat asta in sensul ca, din pacate, spre deosebire de crestinii ortodocsi, catolicii sunt mult mai dedicati bisericii si sunt si mult mai bine situati dpdv financiar decat ortodocsii, ca procentaj. Oricum, sunt mai uniti si de-aia biserica este mai bogata. Poate nu m-am exprimat suficient de clar ca sa intelegi sensul a ceea ce am spus.
Si nu am cules informatii din mass-media, pt ca nu cred in veridicitatea lor, pur si simplu, cunosc cetateni straini, buni catolici, care doneaza anual, sume impresionante bisericii si a fost de-ajuns sa vizitez cateva domuri romano-catolice sau Vaticanul, ca sa-mi dau seama ca biserica-catolica este o biserica bogata.
[

Fetelor eu sunt catolica su nu cred in asemenea prosti, nu spun ca proti sunt sfinti asa cum ar trebui dar nu cred ca numai cei de biserica catolica sunt cei care fura, eu cred ca depinde de preot daca este preot ca sinte ca vrea sa fie si sa-l cinsteasca pe Dumnezeu, sau o face din singurul motiv ca ei pot sa primeasca mai multi bani pe botezuri, nunti etc. Stiu ca sunt si dastia. Dar nu cred ca in biserica ortodoxa sunt numai sfinti.

Nici eu nu cred ca in vreuna dintre biserici se fura mai mult sau mai putin. Peste tot sunt preoti buni, sau preoti mai slabi, toti suntem oameni, supusi greselilor. Si nu am vazut sa fi facut cineva comparatii intre cele doua biserici, la capitolul sfintenie, nici sa fi afirmat cineva ca in B.O. sunt numai sfinti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

astea sunt tot barfe de ziaristi:

http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=5550&idm=23&idl=1

ia sa vedem:

...Propunerea legislativa are ca obiect de reglementare constituirea dreptului de proprietate pentru suprafatza de 3 mii hectare de padure a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautzilor, īn scopul acoperirii cheltuielilor ocazionate de activitatzi bisericesti filantropice si sociale si pentru conservarea valorilor de patrimoniu la mānastirile Putna, Voronetz;, Sucevitza, Moldovitza, Probota, Humor si Rāsca...

...Este de mentzionat faptul ca, potrivit scrisorii Arhiepiscopiei Sucevei si Radautzilor - si aici ma īntreb cum este posibil sa nu se fi luat īn analiza documentele istorice -, Mitropolia Bucovinei a avut īn proprietate pāna īn 1949 suprafatza de 192.158 hectare padure, care proveneau din ceea ce Imperiul Austriac le lasase īn proprietate deplina....

...Comisia a judecat īn raport cu documentele de proprietate. Niciodata Arhiepiscopia Bucovinei si Radautziului n-a avut īn proprietate, de-a lungul istoriei, suprafatza respectiva, de 192 de mii de hectare, care sunt solicitate pentru retrocedare....

...Deci, la ora actuala, Biserica Ortodoxa din Bucovina, Arhiepiscopia Bucovinei si Sucevei are deja īn proprietate aproape 15 sau 20 de mii de hectare; acestea le au īn proprietate....

de ajuns sau mai vrei?

sa-tzi gasesc la nivel de tzara care este situatzia si care este valoarea estimata a acestor suprafetze?

amica mia, incearca sa intzelegi ca nu postez decat aberatzii verificate si ca despre biserica vorbesc in cunostiintza de cauza

No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...

Mergi la inceput

Barfe de ziaristi ai postat inainte,cu referire la pacatele preotilor, la acelea ma refeream. Ma bucur ca ai gasit si chestii mai credibile, ne mai luminezi si pe noi, "prostimea", care nu stim sa cautam pe net.

Mergi la inceput