Biserica catolica

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by ingerash

Dupa o cearta naspa pe forum am deschis si eu ochii

Ingerashule, nu ai auzit ca ingerasii nu se cearta Niciodata ?

Singur, DARAEL :icon171
Ratacitor prin Lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Parerea mea , Suprema Putere in Stat este Biserica; eu asa cred, nimic nu se misca fara Biserica: politica, afacerile, legaturile externe... si nu zic ca ar fi rau, insa se pare ca SCOPUL tinde (sau a ajuns deja) sa devina altul... Credinta e una, biserica este alta!
Da, averile sunt ale bisericii indiferent care este ea ...si credinta e bogatia spirituala o noastra a tuturor! Sfintii au avut credinta si si-au lepadat averile, hainele ... saracilor si au ales sa traiasca in credinta, nu in biserica!
Si da daca bisericile si-ar vinde averile si le-ar folosi in zonele defavorizate (gen Africa...) si eu cred ca pentru foarte multi ani viata a miliarde de oameni s-ar schimba!! Ca doar de asta suntem trimisi aici sa iubim pe aproapele nostru ca si pe noi!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulian1969g spune:

quote:
Originally posted by ManyHope

Pai tu daca ai avea sa zicem o vioara Stradivarius mostenita de la bunicii tai, iar ei de la parintzii lor ar fi detzinut-o shi tot asha din generatzie in generatzie de cine stie cand ar fi in familia ta, chiar daca tu nu cantzi la vioara shi nimeni din familia ta n-o foloseshte shi chiar daca valoarea ei curenta, daca ai vinde-o, ar fi de peste 3 milioane SSSSSSSSS... tu te-ai repezi s-o vinzi oare shi sa plateshti restantzele la intretzinere la tot blocu/strada/cartierul/orashul? [...sau cumva ai achita tu intretzinerea care a furat-o casierul(fost) de la blocul meu, de pilda, timp de ani shi ani...de s-au acumulat restantze la platzi de sa te doara mintea daca tzi-as spune? AR MERITA ??]

Pai... eu zic c-ar merita!

Si ar merita cu prisosinta!

Acesta este si scopul tuturor sacrificiilor facute de toti cei care s-au straduit sa-L propovaduiasca pe Dumnezeu:

Imbunatatirea sufletelor noastre! Sa devenim mai buni!

Dar ne este imposibil sa devenim mai buni, daca ne ferim, daca n-avem curajul de a face fapte bune!

Nu vom deveni niciodata mai buni daca vom vedea un om mai prejos decat un lucru - fie acel lucru o vioara de mare pret, sau o masina foarte scumpa, sau orice altceva...

Se spune ca sfantul Nicolae ar fi aruncat pe ascuns pe geamul unui om cate un saculet cu galbeni pentru fiecare fata pe care o avea de maritat acel om; ca sa aiba bani s-o marite si sa nu o indemne la desfranare, din cauza marii saracii in care se afla...

Si tu crezi ca sfantul Nicolae, daca in loc de galbeni ar fi avut o vioara de mare pret mostenita din mosi-stramosi, tu crezi ca nu vindea acea vioara ca sa-si ajute aproapele?!

Bineinteles ca o vindea, pentru ca sfantul vedea foarte clar importanta de a-ti ajuta semenul cu gandul, cu vorba si cu FAPTA.

Poate ca vei spune:

"Eeeeiiiii... dar ce, Giuliano, toti suntem ca sfantul Nicolae? Eu sunt ca sfantul Nicolae, Giuliano este ca sfantul Nicolae? Nu putem fi ca sfantul Nicolae..."

Dar TOTI suntem chemati sa fim sfinti!

Ce spune Dumnezeu? "Fiti sfinti, dupa cum Eu sunt sfant!"

Ai auzit la ce ne indeamna Cel care ne-a creat?

Ai auzit ce lucruri bune suntem capabili sa facem?

Numai sa vrem sa le facem!

Numai sa vrem sa renuntam la niste lucruri marunte pentru a fi capabili sa implinim altele de o mai mare importanta:

"Sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti."

Pai noi din iubirea fata de cel de langa noi - pe care-l vedem intr-o nevoie reala si dureroasa - sa nu ne lase inima sa renuntam la o vioara?

Ce ne da acea vioara? Ne da ORGOLIUL ca DOAR NOI O AVEM, si ca suntem superiori celor care nu-l au?

Pai tocmai de aceea s-a rastignit Domnul nostru Iisus pe cruce, ca sa ne convinga prin toate mijloacele posibile - fara a ne lua liberul arbitru - sa renuntam la astfel de ORGOLII, si la toate rautatile - din iubire fata de Creatorul nostru, si din iubirea noastra fata de semenii nostrii.

Nicolae a devenit <<sfantul>> Nicolae prin viata pe care a trait-o - prin gandurile frumoase, vorbele blande si intelepte, si FAPTELE bune!

Nu s-a nascut <<sfantul>> Nicolae, ci a devenit <<sfant>> prin ganduri, vorbe si fapte bune!

Tot asa, si eu sunt chemat sa devin - prin ganduri, vorbe, fapte bune, prin credinta, nadejde si dragoste - <<sfantul Giuliano>>! Si asta este valabil pentru fiecare dintre noi, fara exceptie!

In concluzie raspunsul meu la intrebarea ta de final este:

DA, DA, DA, de o mie de ori DA, merita sa vand vioara pentru a ajuta semeni de-ai mei aflati in situatii grele, dureroase, impovaratoare.

Daca nu ma lasa inima s-o vand, asta este din cauza slabiciunii sufletului meu, din cauza rautatilor mele!

Dar oare nu trebuie odata si odata - si cat mai curand cu atat mai bine - sa renunt la astfel de rautati?

Sau te gandesti ca este mult mai de pret in ochii constiintei mele si in ochii lui Dumnezeu ca eu sa am inima de gheata fata de acesti oameni si sa-mi pastrez vioara de mare pret???!!!!

Credinta trebuie exprimata prin fapte de credinta. "Credinta fara fapte este moarta." N-ai citit niciodata aceste lucruri?

Si daca le-ai citit si crezi in ele, cum poti sa spui ca nu este bine, si sa te intrebi daca "merita" sa fie vanduta pretioasa vioara pentru a ajuta niste suflete???

Pai si parintii, si parintii parintilor s.a.m.d. ar fi cinstiti prin acest act al copilului lor de iubire de semen, pentru ca darul lor (vioara) ar fi folosit pentru un scop nobil:

Ajutarea oamenilor aflati intr-o mare nevoie!

Sau crezi mai degraba ca parintii, bunicii, strabunicii s.a.m.d ar fi mai cinstiti daca fiul/nepotul ar pastra obiectul si, de asemenea, as pastra si o inima de gheata?

Ce cinste le-ar aduce lor inima de piatra a fiului/nepotului? Niciuna, bineinteles!

Cea mai mare cinste pentru orice parinte este ca urmasii lui sa gandeasca, sa spuna, si sa infaptuiasca BINELE! Cred ca aceasta este cea mai mare slava pe care un parinte o poate obtine de la copiii lui.

Giuliano

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

La vorbe si la aruncat cu piatra sintem buni cu totii, dar cind e vorba de fapte concrete, ramin doar 10%, restul fug.

kasemada, eu zic ca esti naiva. Cum crezi ca n-ar mai suferi nimeni de frig, cald, etc. Pai care ar mai fi smecheria ?! Ai vazut ce s-a intimplat cu pretul apartamentelor la noi? Cum au aparut banii pe piata, a crescut cererea, au crescut preturile la apartamente. Cam asta s-ar intimpla si daca o avere imeeeeeeensa ar fi scoasa pe piata. Bogatasi ar cumpara ce le-ar placea din comoara, iar cind tu te-ai duce sa cumperi o piine ti-ar cere dublu, triplu, inzecit, ca ar stii ca ai de unde.

Cit priveste averea Bisericii Catolice, o fi asa, n-o fi, dar eu cred ca averea aia nu se rezuma la bani ci la obiecte, documente, de valori poate inestimabile, care de fapt reprezinta istoria. Sa distrugi asemenea lucruri - in fine parerea mea e subiectiva recunosc - nu mi se pare normal. E complicata toata treaba nu e asa simplu cum pare: ai bani dai. Da, e adevarat ar putea sa ajute mai mult, dar biserica pina la urma, indiferent daca e catolica sau ortodoxa, se reduce pina la urma la oameni care cad mereu in ispita...
Mada intotdeauna adevarul e undeva pe la mijloc.

edit: Giuliano, esti cumva preot sau ceva asemanator ?! Eu nu cred ca exista prea multi oameni care sa imparta totul cu restul. E frumos ce spui tu, dar nu se intimpla asa ceva.

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulian1969g spune:

...Si, ca nu deviez de la subiect, sunt de parere ca se greseste cand, de dragul unor "odoare", "amintiri" s.a.m.d. se calca in picioare porunca iubirii de semeni. Si, apropo, acest lucru este valabil pentru orice biserica si bisericuta...

De altfel cred ca s-a inteles punctul meu de vedere si din ceea ce am postat anterior. Sau nu s-a inteles?

Ma bucur ca exista oameni care se intereseaza de aspecte spirituale, si ca au curajul sa spuna cu glas tare unele lucruri pe care altii sunt tentati sa le tina sub tacere, pentru ca, vezi Doamne, "nu da bine la imagine"...

Dupa parerea mea, cele mai importante lucruri de tinut in viata sunt: credinta in Dumnezeu, iubirea de Dumnezeu, iubirea de semeni.

Giuliano

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kasemada spune:

quote:
Originally posted by iulian1969g

...Si, ca nu deviez de la subiect, sunt de parere ca se greseste cand, de dragul unor "odoare", "amintiri" s.a.m.d. se calca in picioare porunca iubirii de semeni. Si, apropo, acest lucru este valabil pentru orice biserica si bisericuta...

De altfel cred ca s-a inteles punctul meu de vedere si din ceea ce am postat anterior. Sau nu s-a inteles?

Ma bucur ca exista oameni care se intereseaza de aspecte spirituale, si ca au curajul sa spuna cu glas tare unele lucruri pe care altii sunt tentati sa le tina sub tacere, pentru ca, vezi Doamne, "nu da bine la imagine"...

Dupa parerea mea, cele mai importante lucruri de tinut in viata sunt: credinta in Dumnezeu, iubirea de Dumnezeu, iubirea de semeni.

Giuliano

F frumos
Acum, tot legat de catolicism, sunt curioasa daca Papa scapa cu viata de pe teritoriul turcesc! Era o gluma, probabil ca are paza nemasurata si nelimitata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

Mister Giuliano multumesc mult de raspuns shi de atentzia acordata, chiar apreciez replica ta drept spre cele de Sus intentzionat-urcatoare (ceea ce este cam foaaaaarte rar p-acilea ...din pacatelea!) ....daaaar... pana aci tzi-a fost

quote:
Originally posted by iulian1969g

Acesta este si scopul tuturor sacrificiilor facute de toti cei care s-au straduit sa-L propovaduiasca pe Dumnezeu:

Imbunatatirea sufletelor noastre! Sa devenim mai buni!

Corect.

quote:
Dar ne este imposibil sa devenim mai buni, daca ne ferim, daca n-avem curajul de a face fapte bune!

Nu vom deveni niciodata mai buni daca vom vedea un om mai prejos decat un lucru - fie acel lucru o vioara de mare pret, sau o masina foarte scumpa, sau orice altceva...

Incorect!
Un obiect mostenit de la cineva iubit tzie,
(sau daca nu "tzie", ca tu poate nu potzi organic iubi un obiect, atunci sa luam pe altcineva ca de exemplu...)
pentru tine(/el/ea/ei/ele) nu mai este doar un simplu obiect, ci este o reprezentare a chiar persoanei celei iubite!
Asha se face ca respectiva alegere care incorect tu o presupui a se face, respectiv intre un obiect shi o persoana, nu este! ci e ca o cantatire intre doua persoane = INDIFERENT ca practic dinainte e doar un obiect versus o persoana, INDIFERENT ca o persoana e prezenta shi alta "adormita", INDIFERENT ca ... caci pentru dragostea cea din inima a cuiva pentru cineva iubit/a, nu prea conteaza "starea" in care se afla persoana iubita, ca nu ne dispare afectziunea shi pretzuirea fatza de cei dragi de-odata cu trecerea lor in nefiintza mai mister Giuliano...sau nu o stiai tu p-asta?
Iar faptul ca atunci cand avem de ales intre o persoana shi alta...in INDIFERENT care context shi in care termeni...noi o preferam pe una celeilalte...asta presupun c-o recunoshti pana shi tu ! TU care faci favoritisme practic, ca daca tzi-ai pune la mezat ce-ai moshteni de la strabunii tai, ca sa plateshti nevoile cuiva de bani pe intretzinere, care i-a furat un necinstit casier...de pilda... recunoshti sau nu ca ai prefera ceva/pe_cineva in detrimentul a altceva/altcuiva ? Prin alegerea ta, prin pozitzia ta transhanta, oare nu esti pentru ceva shi contra altceva? ...oare munca omului care s-a straduit sa produca un obiect de valoare, n-o iei tu in deradere, daca eshti oricand dispus sa mergi cu obiectulrespectiv in talcioc "la negri" shi sa-l preschimbi pe "sunatori"? (ca de un singur ixemplu zic... ) Asha se pune problema asta a "odoarelor bisericesti" ?

quote:
Se spune ca sfantul Nicolae ar fi aruncat pe ascuns pe geamul unui om cate un saculet cu galbeni pentru fiecare fata pe care o avea de maritat acel om; ca sa aiba bani s-o marite si sa nu o indemne la desfranare, din cauza marii saracii in care se afla...

(O fi avut de unde...da de unde o fi avut?)
Nu pot sa-mi dau seama ce-ash face io de-ash avea atatea saculetze...decat imi dau seama cat mi-ar cauza la spate de la caratul lor... insa numai pentru "fapta asta buuuna", chiar ca nu m-as "berbecaliza"...trebuie sa fie shi alte metode de-a ascede la Cer shi in afara manipularii"&caritabile" de sume considerabile... Altceva nu mai ai in "potofe/oliul" lu matale ?

quote:
Si tu crezi ca sfantul Nicolae, daca in loc de galbeni ar fi avut o vioara de mare pret mostenita din mosi-stramosi, tu crezi ca nu vindea acea vioara ca sa-si ajute aproapele?!

Da tu crezi ca daca ar fi avut el originalul Evangheliei Sfantului Luca...sau poate o sanda din ale Fiului Omului...din cele luate de mercenarii-legio/tortzionari ...oare s-ar fi dus cu ea fuga la intaiul negustor soios-slinos(de atata "uns cu toate alifiile"!), care avea s-o vanda DESIGUR cu profit 100 sau 1000 la suta...shi sa-i faca paganului implicit burta mai mare ... iar una ca asta...contributzia/participarea lui la o nedreapta/nemeritata imbogatzire a speculantului respectiv, i-ar fi fost spre sporirea/mentzinerea in sfintzenie a "sfantului Nicolae"?
Oare nu se trage nicaieri nici o linie? oare nu exista nici o limita shi nici un obiect pe lumea asta vrednic de-a fi respectat shi pastrat, pentru ca...orice vrei tu? tu Giuliano chiar orice ai pune pe foc? daca i-ar fi cuiva frig, ai pune pe foc o vioara a ta, ca sa ii faci nitzel cald pentru putzina vreme... pai...nu te supara... da cunosc io un caz concret shiiii e ORICE omu ala, da numai "sfant" nu-i cel de-a pus o gramada de mandoline care nu-i apartzineau pe foc... ori sa foloseshti un instrument muzical pe post de lemn de foc, chiar daca tot din lemn e construit...chiar daca nu era folosit in acea parioada...

quote:
Poate ca vei spune:..."

Ba poate ca voi spune...ca vorbesc in zadar ... signor Giulio

quote:
Dar TOTI suntem chemati sa fim sfinti!

Asa e.

quote:
Ce spune Dumnezeu? "Fiti sfinti, dupa cum Eu sunt sfant!"

Da.

quote:
Ai auzit la ce ne indeamna Cel care ne-a creat?

io Da.
TU ?
"Sfintenia"="darnicie" la tine?
Te insheli.Confunzi! "Darnicia" e o componenta a sfinteniei, "darnicia" poate fi "o fapta buna" care sa conduca la sfintzenie, dar nu e singura, nu e unica shi nu e nici "proba eliminatorie" !

quote:
Ai auzit ce lucruri bune suntem capabili sa facem?

Da.

quote:
Numai sa vrem sa le facem!

Da.

quote:
Numai sa vrem sa renuntam la niste lucruri marunte pentru a fi capabili sa implinim altele de o mai mare importanta:

Nu! ... toate lucrurile sunt chiar asha de "marunte". ()

quote:
"Sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti."

(Asta o intzelegi tu...in felul tau...ca toata lumea !)

quote:
Pai noi din iubirea fata de cel de langa noi - pe care-l vedem intr-o nevoie reala si dureroasa - sa nu ne lase inima sa renuntam la o vioara?

Dar daca "vioara" aia ar fi in inima ta...din nu se stie care cauza... iar tu tzi-ai calca pe inima shi-ai vinde-o totushi, ca sa dai pretzul luat cuiva...spre ajutor, CUM oare ai fi respectat&implinit tu Porunca LUI? cum ai iubit tu oare persoana de care te-ai apropiat cu ajutorul tau "ca pe tine insutzi"? de vreme ce tu tzi-ai calcat pe inima ta sa vinzi ce iubeai? tzi se pare ca ai facut ceva bine, egal, echilibrat ? se poate sa faci un bine cuiva, facand simultan un rau altcuiva? mai e ala vreun bine adevarat? e admisibil sa faci tu tzie singur un rau, daca prin asta faci altcuiva un bine? raul care-l faci...ala "nu se pune"? ala nu se socoteshte la "examenul de sfintzenie"? nu e raul tot un rau, indiferent cui/cum/cand/de ce l-ai savarshi?
Her Giuliano ?

quote:
Ce ne da acea vioara? Ne da ORGOLIUL ca DOAR NOI O AVEM, si ca suntem superiori celor care nu-l au?

Poate tzie...
...poate tu pe un pretz bun ai vinde pana shi moastele "Sfantului Nicolae" de tine pomenit ...de le-ai avea lasate tzie in pastrare...poate ai fi tu in stare ca trupul mamai tale decedate sa-l valorifici la morga pe bani...sa aiba studentzii shi studentele de la medicina, dupa vreo noapte chefuita () cum "se cade", pe ce sa practice "hacuirea"...
CHIAR N-AR FI PENTRU TINE NICI O LIMITA? TU IULIANE CHIAR NU AI SPUNE PENTRU NICI UN OBIECT "PANA AICI!" ? LA NIMIC DE PE LUMEA ASTA N-AI ZICE TU CONCRET: "ASTA RAMANE ASA CUM E." ? ESTI SIGUR ?
De unde o fi ieshit atunci sintagma de "locuri sfinte"? sau de "lucru sfant/sfintzit"? ...or fi greshite... poate n-o putea nimica material sa fie sfant sau sfintzit pe lumea asta... totul e de vanzare...totul trebuie sa fie de vanzare shi trebuie sa fie vandut... dar tu oare despre ce fel de sfintzenie marturiseshti aici? incotro e indemnul tau oare ?

quote:
Pai tocmai de aceea s-a rastignit Domnul nostru Iisus pe cruce, ca sa ne convinga prin toate mijloacele posibile - fara a ne lua liberul arbitru - sa renuntam la astfel de ORGOLII, si la toate rautatile - din iubire fata de Creatorul nostru, si din iubirea noastra fata de semenii nostrii.

nu.
(nu sti. spui ce nu sti. nu pentru "convingerea"...nici folosind "toate mijloacele"...)

quote:
Nicolae a devenit <<sfantul>> Nicolae prin viata pe care a trait-o - prin gandurile frumoase, vorbele blande si intelepte, si FAPTELE bune!

Da.

quote:
Tot asa, si eu sunt chemat sa devin - prin ganduri, vorbe, fapte bune, prin credinta, nadejde si dragoste - <<sfantul Giuliano>>!

((( pai daca te-a chemat, du-te ! ...io nu te mai retzin )))

quote:
In concluzie raspunsul meu la intrebarea ta de final este:

DA, DA, DA, de o mie de ori DA, merita sa vand vioara pentru a ajuta semeni de-ai mei aflati in situatii grele, dureroase, impovaratoare.

E dreptul tau, treaba ta, alegerea ta, viatza ta, "vioara ta" ... DAR NU-MI POTZI IMPUNE MIE SA FIU TU ! ...shi nici nu-s.

quote:
Daca nu ma lasa inima s-o vand, asta este din cauza slabiciunii sufletului meu, din cauza rautatilor mele!

Iubirea/atashamentul/respectul/cinstirea strabunilor e "o slabiciune shi o rautate"...merci!

quote:
Dar oare nu trebuie odata si odata - si cat mai curand cu atat mai bine - sa renunt la astfel de rautati?

Ba da.
(Io chiar te sfatuiesc sa renuntzi la "astfel de rautatzi" !!! )

quote:
Sau te gandesti ca este mult mai de pret in ochii constiintei mele si in ochii lui Dumnezeu ca eu sa am inima de gheata fata de acesti oameni si sa-mi pastrez vioara de mare pret???!!!!

Pretul shi-l face oricare negustor...iar "piatza" il confirma sau il infirma.
(insa io nu ma ocup chiar cu negutzatoria...)

quote:
Credinta trebuie exprimata prin fapte de credinta. "Credinta fara fapte este moarta." N-ai citit niciodata aceste lucruri?

Ba le-am citit shi inca mai mult decat atat.
Tu ?

quote:
Si daca le-ai citit si crezi in ele, cum poti sa spui ca nu este bine, si sa te intrebi daca "merita" sa fie vanduta pretioasa vioara pentru a ajuta niste suflete???

N-ai intzeles nimic: nu despre mine vorbeam, ci am raspuns la subiectul de fatza cu "Biserica Catolica" shi de ce aia shi aialalta cu "Averea"... de ce arunci acu pi mini? di ci maaaaaa

quote:
Pai si parintii, si parintii parintilor s.a.m.d. ar fi cinstiti prin acest act al copilului lor de iubire de semen, pentru ca darul lor (vioara) ar fi folosit pentru un scop nobil:

Ajutarea oamenilor aflati intr-o mare nevoie!

... "cu mijloacele adecvate!" = ash adauga io...ca nu stiu daca s-ar cuveni sa daramam cladirea bisericii din sat, ca sa recuperam caramizile shi sa zidim cu ele o casa in locul celei luate de ape a vreunui satean...pentru ca nu demoland ceva valoros construi-vei ceva valoros...ca nicaieri n-ajungi in felul asta !

quote:
Sau crezi mai degraba ca parintii, bunicii, strabunicii s.a.m.d ar fi mai cinstiti daca fiul/nepotul ar pastra obiectul si, de asemenea, as pastra si o inima de gheata?

Ce cinste le-ar aduce lor inima de piatra a fiului/nepotului? Niciuna, bineinteles!

Cea mai mare cinste pentru orice parinte este ca urmasii lui sa gandeasca, sa spuna, si sa infaptuiasca BINELE! Cred ca aceasta este cea mai mare slava pe care un parinte o poate obtine de la copiii lui.

S-ar putea sa fie asha cum presupui tu...sau poate s-ar rasuci in groapa stiind ca "alde Juliano" o sa se puna pe vandut ce i-a fost incredintzat spre pastrare buna ca sa transmita mai departe...oare tzara asta ai vinde-o tu Giuliano? pamantul tzarii asteia l-ai vinde veneticilor? limba romaneasca tzi-ai vinde-o? neamul? Stefan cel Mare mi pare ca taman pe chestia asta ar fi fost sanctificat nu prea de mult... probabil ca tu nu eshti de acord

quote:

Giuliano

Nu primesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

[quote]Originally posted by pisicuta si matei

Clar biserica este o mare institutie de furat.Eu cred ca la scolile de popi este un curs special de "cum sa furi mai mult si mai bine de la oameni".

Frumoasa generalizare!
O fi ramas careva cu mortul neingropat fiindca nu a dat bani la preot? Eu nu am auzit vreodata de asta.
Si desi am facut scoala de popi, cum spui tu, nu m-a invatat nimeni acolo sa fur, din contra. Asa ca ce face preotul x, nu reprezinta 100% din faptele preotimii in general, ci doar faptele lui. Sunt atatia preoti care fac cinste bisericii, incat mi-e mila de cei care nu i-au cunoscut.
Darael, Giuliano, subscriu.

Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Sfintii au avut credinta si si-au lepadat averile, hainele ... saracilor si au ales sa traiasca in credinta, nu in biserica!

Sfintii, prin exemplul lor, compun de fapt biserica lui Hristos! Nici un sfant nu a vietuit separat de biserica, manastire, Sfintele Taine! Credinta fara fapte nu da roade. Daca verificam istoric viata oricarui sfant, vom constata ca a trait chiar in pustie, dar cu apartenenta la un lacas, lavra, manastire, al sau, de suflet. Si nici unul nu a stat departe de Sf. Euharistie sau de pocainta - spovedanie, si Sf. Impartasanie

Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

http://www.evz.ro/article.php/comment.php?artid=258439&commentid=56721

http://www.adevarulonline.ro/2006-09-06/Prima%20Pagina/biserica-nu-vrea-sa-fie-controlata-la-averi_197341.html

http://www.gandul.info/articol_21092/preotii_fug_de_cnsas_ca_dracu_de_tamaie.html

No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...

Mergi la inceput