Biserica catolica
Raspunsuri - Pagina 5
ham spune:
quote:
Originally posted by Karinaquote:
Originally posted by Messa
Cat despre Biserica Ortodoxa in special... Iata mai jos:
Vad zilnic maicutze (banuiesc eu ca-s ortodoxe) cu icoana in mana pe la Unirii si la Universitate, la metrou, CERSIND pentru constructia/reparatia nustiucarei biserici... JENANT!
Messa, nu stiu ce sa zic, dar eu am auzit la un moment dat pe un reprezentatnt al bisericii ortodoxe (scuze, nu retin cine era), care ne sfatuia sa NU DAM NIMIC la preotii, maicutlele care cersesc pe strada, ca ei/ele NU AU VOIE sa faca lucrul asta, asa ca probabil ca sint de fapt falsi preoti/maicute.
Nu stiu daca e adevarat sau nu, dar eu de atunci numai le dau nici un ban, prefer sa dau direct la biserica respectiva.
Karina + Bogdanel
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru
si eu stiu la fel...
ce nu intzeleg eu este:
de ce au bisericile bani de la buget?
bugetul este pt. kestii de interes natzional.
cum poate fi ceva ce tzine de optziunea personala, de interes natzional?
statul n-are bani pt. educatzie si sanatate, dar are pt. culte...
si n-am auzit k ministeru' sanatatzii sau educatziei sa ceara/primeasca donatzii (cu toate ca dar ar face o kestie d-asta eu cu drag as directziona cei 2% de pe firma spre ei), asa cum primesc bisericile
"De fiecare data cand cineva e de acord cu mine, ma intreb daca nu cumva am spus sau am facut ceva gresit..."
Marilena12 spune:
quote:
Nu am auzit ca BOR sa construiasca vreun orfelinat sau sa faca donatii vreunuia deja construit...
Eu am lucrat la diferite organizatii care se ocupa cu proiecte pe domeniul social, si am colaborat atat cu Serviciul de asistenta sociala al Arhiepiscopiei Bucurestiului, cat si cu Asezamantul medico-farmaceutic al Patriarhiei. Din ceea ce cunosc eu, au proiecte in care colaboreaza atat cu centre de plasament cat si cu alte org. de profil, unde merg si bani, si servicii si medicamente.
Asta era acum vreo 2-3 ani, in prezent, nu mai sunt chiar la curent, dar nu cred ca s-a schimbat ceva in rau. Deasemenea, Diaconia, Provita Brancoveanu, colaboreaza cu biserica, si beneficiaza de multe servicii de la ei. Vasiliada, cu sediul la Man. Plumbuita, pt. care stie, are cabinet medical social si farmacie unde se distribuie madicamente gratuit pentru cazurile sociale, persoane aflate in dificultate care de regula nu au asigurare medicala. Medicamentele ar avea costuri destul de ridicate, daca ar fi cumparate de la farmacie.
Imi pare rau ca de cand am plecat din Bucuresti, si am schimbat putin domeniul de activitate, nu mai sunt asa la curent cu activitatile lor, dar ma pot interesa si va spun ceva mai de actualitate.
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/
Messa spune:
quote:Eu din principiu nu le dau bani, dar asta e alta discutie. Iar daca ar fi falsi, stiu eu, la cata putere are BOR, nu puteau aranja cu politia sa-i adune pe impostori de prin statiile de metrou?
Originally posted by Karina
Messa, nu stiu ce sa zic, dar eu am auzit la un moment dat pe un reprezentatnt al bisericii ortodoxe (scuze, nu retin cine era), care ne sfatuia sa NU DAM NIMIC la preotii, maicutlele care cersesc pe strada, ca ei/ele NU AU VOIE sa faca lucrul asta, asa ca probabil ca sint de fapt falsi preoti/maicute.
Nu stiu daca e adevarat sau nu, dar eu de atunci numai le dau nici un ban, prefer sa dau direct la biserica respectiva.
Messa spune:
Marilena, uite, in sfarsit si o chestie buna...
Cu toate astea, nu pot sa uit Pastii de la malul marii, cu organizarea carora s-a cheltuit enorm. Nu ar fi fost oare mai placut Domnului daca banii aia atat de multi ar fi ajutat niste nevoiasi sau niste orfani, decat sa fie cheltuiti pentru pompa si parada si schele si spectacol de lumini?
Marilena12 spune:
Nu am fost acolo, dar se putea si cum spui tu, poate chiar ar fi fost mai bine. Oricum, Invierea Domnului se sarbatoreste crestineste cam peste tot in lumea crestina, depinde de oameni daca au de adaugat sau daca simt nevoia de mai mult. Aici cred ca a fost vorba si de un scop pur social, inafara celui duhovnicesc.
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/
Messa spune:
Pai da, dar am inteles ca s-a cheltuit cu organizarea mai mult decat s-a castigat pentru binefacere...
ham spune:
quote:
Pai da, dar am inteles ca s-a cheltuit cu organizarea mai mult decat s-a castigat pentru binefacere...
messa, nu cerceta ale cui firme se ocupa cu organizarea a astfel de evenimente- nu conteaza unde, la noi, pe litoral sau la ierusalem- cunosti expresia biblica- ALESII?
"De fiecare data cand cineva e de acord cu mine, ma intreb daca nu cumva am spus sau am facut ceva gresit..."
ham spune:
Isus a raspuns, cunosti poruncile:
"Sa nu preacurvesti;
sa nu ucizi;
sa nu furi;
sa nu faci o marturisire mincinoasa;
sa nu īnseli;
sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta."
El I -a raspuns:
,,Īnvatzatorule, toate aceste lucruri le-am pazit cu grija din tineretzea mea."
Isus S'a uitat tzinta la el, l-a iubit, si i-a zis:
,,Ītzi lipseste un lucru; du-te de vinde tot ce ai, da la saraci, si vei avea o comoara īn cer. Apoi vino, ia-tzi crucea, si urmeaza-Ma. Mīhnit de aceste cuvinte, omul acesta a plecat īntristat de tot; caci avea multe avutzii
(Marcu 10:19-22).
pt. acelasi motiv s-au rupt si bisericile de Dzeu si au luat-o pe alt drum; de-asta se spune, BANUL, OKIUL DRACULUI!
kasemada spune:
Of...ce trist ca totul se rezuma in ziua de azi la bani. Ce trist e fatpul ca nu mai poti sa mergi intr-o biserica, (unde, fiind ''casa Domnului'' ar trebui sa te simti cel mai aproape de El) fara sa te simti jegmanit. Cand ma gandesc ca un sarac, fara mancare,fara casa, ar vrea si el poate sa aprinda o lumanare pentru Dumnezeu sau sa se spovedeasca si nu poate pentru ca ''nu-i permite buzunarul...''
Ce sa mai zicem....