Mamici si viitoare mamici de gemeni (7)
Raspunsuri - Pagina 20
roandre spune:
Eliana e inca la spital...fara cerclaj. Azi dimineata la control a venit o doctorita ceva mai brutala si poate si din cauza asta a avut o intarire de burtica-contractii drept pt care s-a amanat cerclajul.
Maine o sa ma duc si eu la spital (avem acelasi dr ginecolog) si o sa trec pe la ea sa mai vorbim si sper sa-i faca mai repede cerclajul ca sa fie acasa de sarbatori.
Dr zicea ca e inca suficient de lung colul pt a putea face cerclajul, ca e deschis dar dc are contractii nu se poate.
Va dau si maine vesti despre ea!
Pupici!
Utile pt burtici, viitoare mamici
roandre spune:
Si inca ceva...fetele Flaviei au 1700 si 1460 gr. azi!
mamaana spune:
felicitari Flavia pentru greutatea fetitelor !! iti doresc sa ajungi cat mai repede acasa cu ele !!
eliana sper sa-ti treaca contractiile si sa poti face cerclaj
roandre multumim de vesti; sa ne zici de tine maine
laura25 petrecerea a durat 4 ore iar Tudor a fost tare incantat; fetele au fost cam agitate in schimb - cred ca au simtit multa lume in casa (de fapt copii alergand...)
levi odihneste-te cat poti de mult
elenita felicitari pentru 35 de saptamani
Ana,
Stephanie si Isabelle (2 Dec 2006) si Tudor (12 Dec 96)
poze
roandre spune:
M-am intalnit astazi cu Eliana si am fost si la eco impreuna.
Nici astazi nu i se face cerclajul si urma sa-i mai puna totusi o perfuzie.
La eco s-a vazut ca bebeii sunt bine, au cam 761 gr insa colul este deschis la exterior dar si la interior de jumatate de cm dar totusi e lungut de 2,8 cm.
Tot spera sa-i faca mai repede cerclajul si sa plece acasa.
I-am transmis gandurile bune din partea voastra si va multumeste!
Pupici!
moniqque spune:
Buna ziua la toata lumea! Nu am mai reusit sa intru de mult timp pe forum. Ca sa le raspund lui elyanne si lui sheannamp am sa incerc sa va spun pe scurt istoria noastra. Cand a implinit baietelul 2 ani ne-am gandit ca ar fi bine sa mai facem un copil, de preferat o fata(vroiam eu, sotul vroia tot baiat). Ne-am chinuit vreo 2 ani jumate cu tratamente si nimic (pe baiat l-am facut tot cu tratament). La un ultim control doctora s-a hotarat sa o luam de la capat si mi-a zis sa iau 3 luni de zile anticonceptionale(avand cate un chist ovarian pe fiecare trompa si cu anticonceptionale sa le punem in repaos). Cand am iesit din cabinet am inceput sa plang si i-am zis sotului meu ca nu am sa iau niciun anticonceptional, el m-a linistit si mi-a zis ca e de acord cu mine(stiind ca dupa tratamentul cu anticonceptionale nu mai ramaneam gravida cel putin un an de zile). Am mers acasa si nu am mai discutat nimic despre asta. Dupa o luna a inceput sa-mi fie foarte rau icat trebuia mai tot timpul sa plec de la servici(dureri foarte rau de spate, bazin, picioare si burta - in clipa cand ma ridicam dupa scaun simteam ca ma rup in doua, iar aceste dureri le-am avut tot timpul sarcinii). Vroiam sa iau pastile pentru durere dar imi era frica si nici nu stiam ce sa iau deoarece nu imi venise nici ciclul.Mi-am luat un test de sarcina pe care l-am facut a doua zi dimineata. Rezultatul? O liniuta se vedea foarte clar una destul de stearsa. Ne uitam, si eu si sotul meu, la test si nu stiam ce sa credem. Am sunat-o pe doctora si i-am spus despre dureri si ca nu am ciclu si m-a trimis la spital la medicul de garda sa imi faca o ecografie. Am mers, dar la eco nu s-a vazut nimic. I-am aratat testul doctorului si mi-a zis ca nu e concludent dar sa i-au numai no-spa pentru dureri si sa mai repet eco peste o saptamana. Pana la urma am mers in ficare saptamana pentru ca tot nu se vedea nimic, dar rau tot imi era si ciclul nu imi venea. Dupa 3 saptamani doctorami-a spus in sfarsit ca se vede ca e sarcina dar e foarte mica. Ne-am bucurat mult amandoi, dar cel mai mult s-a bucurat baietelul meu de 4 ani care vroia neaparat un fratior sau o surioara si deja isi facea planuri ca daca e surioara el o sa fie dextar si surioara o sa fie bibi si o sa aiba un laborator secret si cam tot astfel de scenarii care pe noi ne amuzau. Eu nu am putut sa iau utogestan pentru ca imi dadea o stare de ameteala de nu puteam sta pe picioare. Am fost la dr. de familie si am facut analizele. La sevici mergeam o saptamana , doua le stateam acasa. Cand mi-au iesit analizele s-a dus sotul meu sa le ia si i-a zis doctora de familie ca daca vreau sa tin sarcina sa merg la ea. Eram la servici cand m-a sunat sotul si mi-a zis. L-am intrebat de ce, si mi-a zis ca doctora nu i-a zis nimic dar pe analize scrie ca am o usoara anemie si toxoplasmoza. I-am zis ca nu se poate si am inceput sa plang. El m-a intrebat de ce plang si i-am zis ca daca am toxoplasmoza trebuie sa fac intrerupere de sarcina. Nu ma puteam opri din plans de niciun fel. Am sunat-o pe doctora ginecolog si i-am spus de analize si mi-a zis sa merg imediat la ea. L-am sunat pe sot sa vina sa ma ia de la servici si sa mergem la doctor. Vreau sa va spun ca eram terminata! Am ajuns la doctor, s-a uitat la analize si mi-a zis sa stau linistita ca infectia este facuta inainte de a ramane insarcinata si nu este o problema. Am rugat-o sa imi faca o ecografie si a fost de acord. Eram foarte curioasa sa-l vad pe bebe, numai ca dupa primil bebe a aparut si al doilea; credeam ca nu vad bine. Doctora i-a studiat si pe urma mi-a zis:"Doamna stiti ce avem noi aici? Gemeni? Vai nu-i dam afara! Sa va traiasca!" Am rugat-o pe asistenta sa-mi cheme si mie sotul. Il cheama, el baga sfios capul pe usa si doctora ii zice "Ai gemeni vino sa-i vezi!" L-am vazut pe sotul meu cum transpira instantaneu si incepe si rade grabindu-se sa ajunga langa doctora. In spatele lui asistenta venea cu scaunul ca nu cumva sa lesine. Eu ma amuzam copios. S-a uitat la fiecare in parte mi-a zis ca sunt bine, ca sarcina este de 11 saptamani, ca fiecare e cu placenta lui si ca ne vedem peste o luna. Am plecat de acolo razand ca niste copii. A fost cea mai frumoasa zi din viata mea! LE-am spus parintilor si prietenilor(care fiecare a reactionat in felul sau- unii au ras altii au spus vai de capul vostru), dar cel mai fericit a fost baietelul. Pe la 14 saptamani de sarcina au aparut si lesinurile care m-au insotit pana in clipa in care am nascut.La servici nu m-am mai dus. Aveam contractii (dar nu mi-a dat sa iau nimic), stateam mai mult in pat pentru ca ma dureau foarte tare picioarele si bazinul (sarcina apasa pe nervul sciatic). In 5 luni de sarcina am facut o infectie urinara si mi-a fost foarte rau de am crezut ca voi pierde sarcina, dupa care o alta incercare a fost cand a facut baietelul oreion si mama nu isi mai aducea aminte daca am avut sau nu(si doctora mi-a spus sa nu stau langa baiat, dar nu am avut ce face ca trebuia sa aiba grija cineva de el), spre norocul meu , nu am facut eu ci sotul meu. Cand am ajuns in 37 saptamani doctora s-a decis sa imi provoace nasterea. Asa ca in ziua de Sf. Mihail si Gavril (pe 8.11.2005) am nascut natural 2 fetite, una de 2.600 g si 48 cm si una de 2.550 g si 47,5 cm. care s-a nascut si pelvian. Amandoua au fost sanatoase si dupa 3 zile am venit acasa unde neastepta nerabdator baietelul meu care acum ne spunea fetitele powerpuff.Prima saptamana a fost destul de greu pana ne-am acomodat. Mai ales ca eu trebuia sa le fac pe toate ca nu avea (sau nu vroiau) cine sa ma ajute. Fetele se sculau din 2 in 2 ore ca sa le alaptez, iar la mine sculatul era din ora in ora ca nu se sculau amndoua de o data spre norocul meu). Biberon nu au vrut si nu vor nici acum. La 5 saptamani le-am dat suc de morcov si mar cu lingurita, la 2 luni jumatate supa de zarzavat tot cu lingurita, banana si mar ras si tot ce aveau ele voie sa manance. Nu mancau si nici acum nu mananca foarte mult, tot sanul e de baza. Cu somnul a fost mai dificil. In primele luni ziua dormeau bine pana la ora 16, dupa care pana la 12 noaptea nu dormeau deloc si urlau intr-una. Pe urma le-am obisnuit ziua sa le pun in carut si sa le legan si sa doarma, iar seara ne bagam toate trei in pat le dau san si adorm cam pe la ora 23-23.30 dupa lungi chinuri. Cateodata ziua dorm doar 10 minute sau 20 depinde de cum au chef. Le adorm pe amandoua si le dau la amandoua sa manance in acelasi timp. PE la 6 luni am reusit sa le dau sa san la amandoua o data si de atunci numai asa le alaptez. Acuma vin dupa mine si imi cer singure titi si ma trag de bluza. Pe la 4 luni au luat o raceala de la baiat si vreo 2 luni am stat numai pe antibiotice, pe urma am fost internata cu ele pentru o infectie urinara si tot asa, si asta ne-a dat inapoi putin.Am crescut mai incet si nu am mai mancat asa bine. La 11 luni, tot in urma unei raceli cea mica mi-a facut o convulsie fara febra si ne-a trimis sa facem o encefalograma si ne-a spus ca pare a fi suspecta de epilepsie( 2 zile nu am fost oameni).Dar de atunci nu a mai facut nicio convulsie si speram sa fie bine. Ele dorm cu mine iar baiatul cu sotul meu. Treburile mi le fac cu ele printre picioarele mele. CAnd vine baietelul de la gradinita se joaca cu ele, le plimba cu skateboardul prin casa pana se plictiseste. Au inceput sa mearga si in picioare si se ascund una de alta, se catara peste tot, mai ales pe birou ca sa se joace la tastatura. Se mai si cearta intre ele pe jucarii, se imping una pe alta, tipa una la alta, alteori isi dau jucarii una alteia, se mangaie si se pupa una pe alta si amandoua pe Bogdan(pe baietel). Sunt foarte mamoase iar baietelul meu ma ajuta cat poate el de mult. Uneori nu am timp pentru toti, ele ocupandu-mi tot timpul si regret ca nu am timp cateodata sa ma joc si cu Bogdan. Dar cu toate ca sunt obosita,nedormita (ca si acum se scoala de 2-3 ore pe noapte)nu am nici 5 minute libere pentru mine, sunt cea mai fericita mamica din lume!
Sheannamp spune:
Moniqque, !
Sa va dea Dumnezeu numai sanatate si fericire iar copii sa creasca mari sanatosi si voiosi!
Frumoasa poveste! Si uite ca se poate si sa alaptezi gemeni pana la un an si..!
Elyanne, suntem langa tine si sa iasa totul bine si baietii sa fie cuminti si sa mai stea in burtica la mamica lor! Fii puternica si nu-ti pierde speranta!
Flavia, inca putin si o sa faca 7 kg si o sa uiti toate momentele astea dificile cand o sa fiti cu toate acasa! Multa, multa sanatate si te asteptam cu drag si nerabdare pe aici! de la baietii mei pentru doua fete frumoase!
Roandre, multumim din suflet pentru mesajele de la Elyanne si Flavia! Dar nu ne-ai spus ce ai facut tu la control! Speram ca sunteti bine si ca o sa aveti un Craciun minunat!
Mamaana, cum stai cu somnul? Dar cu lapticul!
Levi, sper ca esti bine si ca nu ai mai avut contractii prea puternice!
Laura, vrem poze si filmuletze de la Craciun! Iti spun inainte ca sa nu zici ca nu ai fost avertizata !
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Laura25 spune:
moniqque, uuaau! Am citit ce ai scris si ma inclin in fata ta! Ai avut sarcina dificila, ai nascut natural, ai alaptat amandoua fetele, ai grija singura de 3 copii si de casa ... si declari ca esti o mamica fericita. Nu pot decat sa-ti spun decat ca esti cu siguranta o mamica-model. Sanatate la toata familia ta si tie multa putere in continuare. Stiu persoane care au un singur copil si isi blesteama zilele si fac ochii cat cepele cand le spun ca sunt fericita cu doi deodata si ca e prea frumos ca sa mai conteze ca e si dificil.
Anna sper sa se tina mosul de cuvant si sa ne aduca o camera foto digitala. Pana acum, toate pozele si filmele le-am facut cu camere imprumutate si am pierdut multe momente memorabile (inclusiv primele plimbari ale Biancai ).
Laura de shtrumphi, Rares si Bianca 13.06.2005
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by Laura25
moniqque, uuaau! Am citit ce ai scris si ma inclin in fata ta! Ai avut sarcina dificila, ai nascut natural, ai alaptat amandoua fetele, ai grija singura de 3 copii si de casa ... si declari ca esti o mamica fericita. Nu pot decat sa-ti spun decat ca esti cu siguranta o mamica-model. Sanatate la toata familia ta si tie multa putere in continuare. Stiu persoane care au un singur copil si isi blesteama zilele si fac ochii cat cepele cand le spun ca sunt fericita cu doi deodata si ca e prea frumos ca sa mai conteze ca e si dificil.
Exact. Nu cred ca puteam spune mai bine.
roandre spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Elyanne, suntem langa tine si sa iasa totul bine si baietii sa fie cuminti si sa mai stea in burtica la mamica lor! Fii puternica si nu-ti pierde speranta!
Flavia, inca putin si o sa faca 7 kg si o sa uiti toate momentele astea dificile cand o sa fiti cu toate acasa! Multa, multa sanatate si te asteptam cu drag si nerabdare pe aici! de la baietii mei pentru doua fete frumoase!
Roandre, multumim din suflet pentru mesajele de la Elyanne si Flavia! Dar nu ne-ai spus ce ai facut tu la control! Speram ca sunteti bine si ca o sa aveti un Craciun minunat!
Multumesc de intrebare...se pare ca la mine e totul bine. M-am dus pt a repeta ultima ecografie deoarece mi se pusese diagnosticul de hidramnios (lichid amniotic in exces). La eco de azi dr a zis ca nu ar fi totusi hidramnios dupa masuratorile lui si ca e doar ceva mai mult lichid dar care nu ar ridica probleme.
Despre Eliana am sa va dau in continuare vesti pt ca tin mereu legatura cu ea. Astazi am stat o ora jumate la "barfa", cum spunem noi. ea e ok cu moralul dar e destul de nasol sa stai in spital. Astazi era singura in salon caci plecasera celelalte fete...s-a cam saturat de "reviste si fructe" ce i se aduc de acasa mereu...hehehe
E foarte optimista si cu siguranata va duce sarcina cat mai aproape de termen pt ca nu are voie sub nici o forma sa nasca inaintea mea...asa ne-a fost intelegerea de cand a ramas si ea insarcinata.
Noi am nascut si acum 2 ani si ceva cu acelasi medic la diferenta de 2 luni cate o fetita iar acum dc s-ar respecta DPN-urile am avea amandoua baietei la diferenta tot de 2 luni.
Cu Flavia vorbeste o alta mamica si eu doar dau copy-paste aici la vestile pe care le primim.
Va pup pe toate si va urmaresc indeaproape!
roandre spune:
Neata!
Tocmai ce am vorbit cu Eliana. Nici astazi nu-i face cerclajul...tot cu perfuzii si injectii sta. Dr i-a zis ca nu poate risca sa-i faca cerclajul cat mai are contractii chiar dc sunt f slabe ca intensitate pt ca ar putea sa-i provoace travaliul si in nici un fel nu-si doreste acest lucru. Ufff, ca eu sunt mai suparata ca ea pe situatia asta...L-a intrebat pe dr dc nu ii da drumul acasa si sa urmeze tratamentul asta ambulatoriu si dr i-a zis ca nu...ca poate s-o tina in spital si pana naste.
Tot spera si ea si eu ca maine dc nu-i face totusi cerclajul s-o lase acasa de sarbatori si sa revina apoi la spital.
Cam astea ar fi ultimele vesti!
Editez: Tocmai l-am sunat si eu pe dr si l-am intrebat de Eliana si mi-a spus ca maine chiar vrea sa-i faca cerclajul. Spera si dr sa nu mai aiba contractii (am inteles ca de aseara a avut doar contractii f usoare) si sa-i poata face cerclajul. In cazul in care nu i-l face nici maine a zis ca i-ar putea da drumul de sarbatori acasa desi ii e f greu sa ia decizia asta. Deci sa-i tinem pumnii Elianei maine dimineata sa fie totul ok si sa vina de sarbatori acasa!
Va pup pe toate!