Mamici si viitoare mamici de gemeni (7)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eu toata sarcina am luat tratament. Zilnic, luam utrogestan dimineata si seara, cate 2, pastilutze de no-spa, o data pe saptamana faceam o injectie cu gravibinon si mai luam si gynipral (cred ca tot zilnic). In cazuri de dureri si contractii mai serioase, imi faceam o injectie cu no-spa sau scobutil sau deamandoua. Dupa cerclaj am facut o perioada injectii cu progesteron (1 la 2 sau la 3 zile, nu imi mai amintec exact).
De doua ori mi s-a pus cate o perfuzie cand a fost situatia nasoala tare.
Din saptamana 30 am facut 4 saptamani Celestone pt maturarea plamanilor copilasilor.

Laura de shtrumphi, Rares si Bianca 13.06.2005

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LEVI spune:

Multumesc de raspuns,Laura.
Mi-am sunat si eu Dr si a zis ca in afara de No-Spa mai pot lua Lizadon, Scobutil,Gynipral-dar asta cam "tampeste de cap"(asa a zis dr).Oricum a spus ca daca iau GYnipral sa il impart in 4 si sa iau unsfert la 4 ore.

Luminita30+ si Daria
http://photos.yahoo.com/luminitaenescu

"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."

Mergi la inceput

De la gynipral iti poate sari pulsul si tensiunea, parca asa stiu eu. Stiu ca mi-a recomandat sa am nifedipin tot timpul si cand simt ca o iau "razna", sa bag unul sub limba. Daca nu gresesc, lizadonul e tot pentru durere, ca si scobutilul. Anna stie cel mai bine!

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenita spune:

Mari, mult succes marti la doctor, multa sanatate si sa ne aduci numai vesti bune!

Sheanna, durerile s-au oprit ieri dupa-amiaza, nu au fost regulate, insa m-am speriat putin pentru ca la prima nastere asa a inceput travaliul.

Roandre,multumim pentru vestile despre Elyanne. Ii tinem pumnii si ne rugam sa fie totul bine.

Laura25,pentru incurajari! Doamne, ce frumos trebuie sa fie cu gemenii! cata bucurie si fericire iti aduc! De-abia astept!

Levi,Imi pare rau ca nu te-ai simtit bine. Stii ce medicament mi-au dat mie pentru a opri contractiile? PROCARDIA, care este de fapt NIFEDIPIN. E adevarat, acest medicament se foloseste in primul rand pentru calmarea durerilor din piept, dar are un efect extraordinar in calmarea contractiilor. Doctorul mi-a recomandat sa iau o pastila la 6 ore, dar eu il iau numai cand am contractii, pentru ca ma simt ametita cand il iau.
Iti doresc multa sanatate si numai bine!

Maine implinesc 35 de saptamani! Nu-mi vine sa cred!

Sper ca adresa asta sa fie buna.
http://dropshots.com/elenita

Va pup,

elenita, 34+Shania &Stephanie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Levi, eu am luat gynipral dar perfuzie. Cred ca e foarte bun. Efectul lui este de a opri contractiile uterine. Efecte adverse: tahicardie (adica incepe inima sa bata mai repede) si uneori, la inceputul tratamentului, scaderea tensiunii arteriale (dar numai in caz de administrarea intravenoasa). Pe cale orala doza ester prea mica sa dea efecte asa de severe.
Eu nu cred ca e bine sa iei nifedipin daca nu ai tensiunea crescuta (masurata de un medic). Pe langa faptul ca poate sa dea o scadere brusca si severa de tensiune (lesin si afectarea irigatiei fetale) determina o tahicardie reflexa iar asta asociata gynipralului face mai mult rau decat bine.
Lizadonul si scobutilul sunt cam acelasi lucru cu nospa (aceeasi clasa de medicamente). Daca asociezi scobutil intramuscular la nospa efectul pe uter se sumeaza.
Concluzia la toata polologhia asta a mea ar fi sa iei gynipralul cum ti l-a recomandat medicul iar daca ai ameteli foarte mari sa te asezi in pat pe partea stanga cu picioarele putin mai sus si sa bei lichide. Daca simti ca iti bate inima foarte repede trebuie sa opresti administrarea lui (insa atentie, ca sa-si faca efectul pe uter, trebuie ca inima sa bata cu 100 batai pe minut, daca bate cu sa zicem 80 inseamna ca doza e prea mica).
Sanatate multa si tinem pumnii sa fie bine!

Roandre, pentru vestile despre Elyanne! Asteptam cu drag sa ne spui ca e bine!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Elenita,felicitari pt cele 35 saptamani!
Din ce spuneti voi si din ce am citit si pe prospect,mi-e cam frica sa iau gynipral pt ca eu si fara el am din cand in cand,noaptea,tahicardie.
Mai vedem cum ma simt si in noaptea asta.

Luminita30+ si Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

mi-am facut un pic de timp sa intru sa va citesc; fetele mele cresc si sunt cuminti ziua... noaptea vor cate una in pat ba cu mama, ba cu tata pentru vreo 2-3 ore
azi am fost din nou la pediatru si la 15 zile au 2765 Stephanie si 2350 Isabelle; ne mai ducem dupa anul nou cand or face o luna; sunt tare multumita ca iau constant in greutate si ca, in sfarsit, au depasit greuatea de la nastere
ieri mi-a fost tare rau, hemoargie mare, dupa ec am stat mai mult in picioare (sambata i-am facut ziua lui Tudor - au venit copii si nu am putut sta numai cu fetele in camera); azi m-am simtit cu mult mai bine, dar operatia tot o mai vad un pic umflata si rosie; iau in continuare tylenol ca numai asta mi-au prescris si sper sa fie bine

aveti grija de voi si de cei mici,

Ana,
Stephanie si Isabelle (2 Dec 2006) si Tudor (12 Dec 96)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Elenita, scuza-ma, nu am vrut sa il contrazic pe ginecologul tau! Eu vorbesc din punctul de vedere al unui cardiolog! Administrarea in sarcina a nifedipinei este controversata!

Levi, sper ca ai avut o noapte usoara!

Elyanne, ne e dor de tine!
Speram ca esti bine si ca o sa fii acasa si aici cu noi de Craciun! Oricum rugam ingerii sa va pazeasca pe toti!

Laura, nu pregatesc nimic special de Craciun ca nu sunt o buna bucatareasa! Singurul lucru dulce pe care stiu sa il fac este un chec cu menta! O sa aranjam pomul binenteles si as vrea sa cumpar unul in ghiveci pe care sa il replantez la mine la tara!
Voi ce faceti? Si ce cadouri primesc de la Mosul minunile tale?

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Buna,fetelor.Eu n-am avut o noapte prea frumoasa.De data asta m-a durut mijlocul rau de tot,mai erau si contractii din cand in cand.Am dormit sporadic cateva ore cu intreruperi.Am luat un scobutil si m-a mai lasat un pic durerea de spate,dar nu pt mult timp.Pe la 6 dimineata am lut un sfert de Gynipral si am adormit.Nu stiu daca durerea de spate e de la greutatea burtii sau are legatura cu contractiile.
M-am trezit un pic mai bine si pana acum am stat numai in pat.Daca ma ridic,incepe sa ma doara iar mijlocul.Daca stau in pat e mai bine.Asadar,de acum incepe greul si pt mine.

Luminita30+ si Daria

Mergi la inceput

Buna!

mamaana cum a fost petrecerea? Tudor a fost incantat? Felicitari pentru greutatea piticelor! Incearca sa te odihnesti si sa ai grija de tine, ca acum ai doua gazici care depind de tine si de lapticul pe care il ai.

Anna nici eu nu sunt mare maiestra in bucatarie, dar nici nu prea imi place. La noi o sa fie fain, ca se aduna toata familia mea la mine. O sa vina sora mea cu sotul de la Constanta, parintii mei si sora cea mica. Partea buna e ca vine mama pregatita cu portbagajul masinii plin, asa ca nu imi fac griji in privinta mancarii. Dulciuri cumpar, ca la capitolul asta sunt chiar total paralela. Cadouri inca nu am cumparat pentru nimeni si nici nu prea stiu ce si cand sa iau. Shtrumphii o sa primeasca probabil ceva hainutze, ca jucarii cam au si momentan nu ii pasioneaza prea puternic. Le-as lua niste jucarii de alea mai faine, educative pt varsta lor( gen Ferma sau Circul de la fisherprice), dar sunt la niste preturi, ca nu ma pot apropia de ele anul asta. O sa le aduca mosul si 2 scaunele mici, din plastic. Am unul si sunt innebuniti de cateva zile: il plimba prin toata casa, se aseaza, se imping si se cearta care sa stea pe el. Poate le gasesc si o masuta pe masura.

Levi incaodata, te sfatuiesc sa stai cat mai mult intinsa si linistita. E posibil spatele sa te doara si de la burtica tot mai mare. Sanatate multa si ai grija de tine !

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

Mergi la inceput