Viata in Japonia (37)
Raspunsuri - Pagina 16
bibos spune:
Dseserted ma deranjeaza faptul ca sunt oameni foarte inchisi cu care e foarte greu sa comunici deschis ...si politetea asta dusa la extrem ...eu una ma gandesc si la familia de acolo ...banuiesc ca fiecare are parinti care vor imbatrani la un moment dat si nu-i poti lasa singuri acolo...Si-a pus cineva intrebarea ce ve face la batranete aici???unde nu ai pe nimeni in afara de copil si sot...Mai este si limba dureaza foarte mult pana ajungi sa o stapanesti atat de bine incat sa-ti poti exprima ideile si sentimentele...
Intrebarea mea ramane deschisa...vreau sa aud cat mai multe pareri , asa poate o sa-i inteleg si eu pe japonezi mai bine si poate descopar motivatia de a trai un timp mai indelungat in japan...
ocris spune:
quote:
Originally posted by bibos
Dseserted ma deranjeaza faptul ca sunt oameni foarte inchisi cu care e foarte greu sa comunici deschis ...si politetea asta dusa la extrem ...eu una ma gandesc si la familia de acolo ...banuiesc ca fiecare are parinti care vor imbatrani la un moment dat si nu-i poti lasa singuri acolo...Si-a pus cineva intrebarea ce ve face la batranete aici???unde nu ai pe nimeni in afara de copil si sot...Mai este si limba dureaza foarte mult pana ajungi sa o stapanesti atat de bine incat sa-ti poti exprima ideile si sentimentele...
Intrebarea mea ramane deschisa...vreau sa aud cat mai multe pareri , asa poate o sa-i inteleg si eu pe japonezi mai bine si poate descopar motivatia de a trai un timp mai indelungat in japan...
Eu nu cred ca japonezii sunt atat de inchisi. Cunosc multi japonezi care sunt foarte deschisi si spun exact ceea ce gandesc, ceea ce nu mi se pare o calitate in toate situatiile.
Cred ca problema este mai mult de adaptare. In Romania aveam prieteni din copilarie, colegi de scoala, de facultate, de servici.
Eu am inceput sa cunosc mai multi japonezi, de cand am inceput sa predau engleza particular (ceva gen `borantia` pentru ca fetita mea cea mica este inca acasa). Sotul meu se mira de cate amanunte intime pot discuta unii dintre elevii mei.
Parerea mea este ca adultii japonezi cu care vin in contact sunt fel de fel, asa cum este si in Romania.
Nu stiu daca as vrea sa ma intorc in Romania. Cred ca daca voi reusi sa ma realizez pe plan profesional, asa cum eram in tara, voi fi foarte multumita. Sunt multe situatii noi la care trebuie sa te adaptezi in Japonia, dar sunt si multe lucruri care imi plac foarte mult aici si sentimentul acesta se adanceste pe masura ce trece timpul.
Mi se pare foarte imporatanta familia noastra, sotul si copiii. Nu ma gandesc inca ce voi face la batranete, dar nu cred ca va fi foarte greu, daca voi reusi sa predau engleza.
Limba japoneza nu este chiar atat de grea (poate ca este doar parerea mea personala, dupa studierea limbii engleze si franceze).
Mie imi place sa invat. Am gasit un cerc pentru invatarea limbii japoneze pentru avansati. Profesoara japoneza preda voluntar. Citim din ziar si discutam despre expresii specifice limbii japoneze. Primim teme, ceea ce mi se pare imporatant, pentru ca altfel ma iau cu una, cu alta si nu reusesc sa fac nimic acasa. Sufleteste este foarte bine, pentru ca ziarul in limba japoneza era unul din complexele mele `japoneze`.
Cam asa gandesc eu. Asteptam si alte pareri.
hanako2004 spune:
nici mie nu mi se par inchisi japonezi...avem o gramada de prieteni si sunt foarte deschisi si niste oameni minunati..astai pana incepi sai cunosti si sai pui la suflet...
normal ca ma gandesc si la parinti...mei dar de aceia o am si pe mama cu mine sa nui duc dorul si sa o pot ocroti si proteja...
la batranetile mele daca e copilul si sotul de cine sa mai am nevoie?si pana la batraneti se prinde si limba si tot de tine..
pt prieteni sa ma intorc in romania na-si face asta niciodata..oricum nici nui mai am ..au plecat in tarile calde si nu mai stiu nika de nimeni...nu imi lipsesc de loc..
desi nu sunt de mult in acesta tara...cam 5 ani insa eu zic ca este o tara minunata si o iubesc enorm,,,aici mi-am cunoscut sotul ,aici sa nascut comoara...numai lucruri minunate
aici mie destinul
POZICI NOI
LA bucatarie

Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
paula_mea spune:
Eu nu va inteleg pe voi cele care vreti sa va intoarce-ti in Romania
.
La ce va-ti mai maritat in Japonia,daca nu aveti de gand sa
ramaneti????
Daca nu va place Japonia, si aveti de gand sa va intoarceti in rom.,de ce nu o faceti acum?ce asteptati?aaaa....astestepta-ti sa faceti rost de bani din Japonia ca sa va faceti un trai decent in Romania
,rusine!
Sau daca nu va place in Japonia, de ce nu v-ati maritat in Romania???
Concluzia mea este ca, "Cele care au de gand sa s-e intoarca in Romania,sau maritat in Japonia doar pt. bani",caci cele care s-au maritat din dragoste nu gandesc sa s-e intoarca in Romania niciodata.
Eu nu am de gand sa ma intorc in Romania,eu am de gand sa-mi urmez barbatul in tara lui cu toate obiceiurile lor

.
Japonia este o tara dificila doar pt. cei care nu vor sa o cunoasca, sau pt. cei care au in gand sa o paraseasca
bibos spune:
Paula
Nu inteleg de ce judeci si jignesti omul fara sa stii nimic despre acea persoana sau imprejurari ale situatiei...Sotul meu doreste sa mearga in romania asta a fost discutia de la inceput la noi...Imi spui ca m-am maritat pt bani sau mai stiu eu?!!!! Cum iti permiti fetit-o!!!!!! Eu am postat un mesaj ca sa aflu o parere si alt mod de a gandi nu ca sa apara una ca tine sa vorbesca asa...Cum alte fete au putut raspunde civilizat si frumos tu de ce nu?!!!! Daca ai fi atat de fericita si multumita nu stiu de unde rabufneste acesta ura si ostilitate!!!
Elenalove27 spune:
fetelor gomenasai ca bag si eu ockeanul pe la voi din cand in cand dar imi sunteti tare dragi :)
vreau sa felicit pe devylla si hanako pentru burticute si sa le doresc sarcina usoara si bebei sanatosi si frumoashi

hanako ,am vazut ca ai 0 dupa iconitza cu burtica, in cate sapt esti insarcinata?![]()
eu dupa 5 contracte cu japan si alti 5 ani maritata acolo am ajuns la concluzia ca nu exista tara mai frumoasa/EDUCATA in toata lumea asta cum este JAPONIA!
chiar daca locuiesc in USA , eu si sotul dorim mult sa avem posibilitatea sa locuim in JAPAN! si eu si el iubim JAPONIA mult. In general JAPONIA este extrem de diferita in comparatie cu orice tara din lumea asta...si este tara visurilor mele :)
va pup si va doresc multa sanatate.![]()
POZE
"Happiness is not having what you want.It is wanting what you have."Anonymous
nanami spune:
paula rusine ar trebui sa-ti fie tie ,daca nu esti in stare sa-i dai un raspuns intelept fetei , mai bine taci , ca uite asa iti faci dusmani. poate sunt fete care nu au nimerit-o asa de bine ca tine , ca oricata dragoste ai avea , daca nu ai bani ce faci? bibos a spus f. bine , nu judeca oamenii fara sa cunosti situatia .
o zi buna.
*
-ul fetelor fantastice*
G.K
hannen spune:
Bibos,eu deocamdata sunt ok.Sincer,citeodata nu ma gindesc nici la ziua de maine pt. ca nu stiu ce o sa aduca.
Multi ne intreaba daca avem de gind sa ramanem iar raspunsul este mereu acelasi"asa gindim acum,ce va fi maine inca nu stim".
Nu avem probleme cu oamenii si nu ma deranjeaza politetea lor,dimpotriva,o ador!Imi plac oamenii care isi respecta cuvintul dat,oamenii muncitori,politicosi si am amice cu care am mici confidentze.Din pacate nu pot spune acelasi lucru despre romancele de aici(persoanele de fata se exclud).
Am si doua prietene bune romance , cunosc si doua fete pe care le apreciez mult,discutam chiar si intimitatzi si cu care pina acum m-am inteles perfect.(asta ca o paranteza)
Nu tinjesc dupa ro. si dupa prieteni pt. ca asa cum zicea cineva majoritatea sunt plecati .Am doar familia cu care se rezolva(vizite,telefoane,net...)
Chiar de ar fi sa plecam nu m-as intoarce in ro.Doresc copiilor mei ceva mai bun .
E adevarat ca am putine temeri in legatura cu scoala (ijime) dar sper sa nu fie cazul ,sau sa rezolvam in timp util si fara consecinte ...insa am si alte oportunitati daca ceva o sa ma nemultumeasca.
hanako2004 spune:

si hanako pentru burticute si sa le doresc sarcina usoara si bebei sanatosi si frumoashi

hanako ,am vazut ca ai 0 dupa iconitza cu burtica, in cate sapt esti insarcinata?![]()
elena mama eu lam pus din oficiu
mil doresc multtt si sper sa vina cat de curand
oricum merci esti o draguta ca mai felicitat si pe mine
am zis odata ca am sal pun din oficiu si uite mam tinut de promisiune
paula raspunsul tau a fost cam dur..na eu sper sa se faca liniste
si sa nu mai fie discuti din astea....acum cand incepura sa reapara fetele noastre na-si vrea sa se retaraga din nou

POZICI NOI
LA bucatarie

Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
devylla spune:
Elena multumesc mult!
Bebeii tai ce mai fac?
Irina bafta cu bebe!sunt sigura ca vine si el curand.
Bibos eu una te inteleg.Cu sora aici,cu nepotii,un grup de prieteni cu care ne intalnim cel putin lunar.Duc lipsa prieteniilor din Romania,de cartierul in care am copilarit.De strazile din Bucuresti,de casa parinteasca,de casa buniciilor,de obiceiurile noastre,de mancare,de mazline
,de o bucata de telemea
(astea nu se pun,cred ca am intrat la pofte)Si de multe altele.Situatia financiara cu cea din tara este incomparabila,dar pentru asta imi tocesc coatele 9 ore pe zi.
Daca crezi ca nu te poti adapta aici,poate este mai bine sa te gandesti la intoarcere mai serios.Insa cantareste bine toate variantele.
Nici eu una nu ma gandesc cum v-a fi peste 10-15-20 de ani.Pana atunci se pot schimba multe,se pot intampla vrute si nevrute.Important este sa vezi bine ziua de maine,dar sa ai in gand si anul care vine.
Despre obiceiurile lor,nu este obligatoriu sa fie acceptate de toti strainii care traiesc in Japonia,si asta nu-i face materialisti.Fiecare accepta cat ii dispune caracterul si mentalitatea.Acum nu trebuie sa aruncam cu pietre in cei care nu se pot adapta la cultura japoneza.
S-a mai discutat pe tema asta,de neplacerile din Japonia.De obiceiurile ciudata,sau din contra care ne-au uimit.
Asa ca,Bibos...depinde numai de tine,si probabil putem scrie noi aici,si-ti putem da n exemple,ca mult nu vor schimba din ceea ce gandesti tu deja.
Iti doresc multa bafta pentru o alegere potrivita pentru tine si familia ta.
Altfel stie cineva cum fac rost de o bucatica mica de telemea,ca maznine mi-am luat![]()
Sabina Y.
9+
japonia prin ochii unui amator