Viata in Japonia (37)
Raspunsuri - Pagina 15
nanami spune:
nu te obliga nimeni sa-ti schimbi domiciliul , asta e numai daca vrei tu. eu am prietene cu viza permanenta , chiar acu am vb. cu una din ele si am intrebat-o cum e , si mi-a zis ca are nici o treaba domiciliul, i-a ramas pe romania . ei iti aplica doar viza , nu au treaba cu adresa din pass.
*
-ul fetelor fantastice*
G.K
bibos spune:
Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate nu au drept la ASIGURARE MEDICALA, NU POT LUA CREDITE BANCARE ..nu pot primi pachete in romania atata timp cat adresa nu corespunde pe buletin.implicit nu mai au buletin daca au domiciliul in strainatate(nu poti avea 2 rezidente)...POT CUMPARA PROPRIETATI ca orice cetatean roman NU AI DREPT LA PENSIE daca nu muncesti si nu platesti taxe pe teritoriul roman
shian spune:
Bibos,multumesc,ai cumva si o sursa de unde-as putea afla mai multe?
Nanami,asteptam un raspuns la subiect in schimbul unuia acid.Este adevarat ca nu ma obliga nimeni,este alegerea mea,insa daca iau aceasta decizie,vreau sa stiu si ce implicatii sunt.Tu poti face precum prietena ta,eu sunt mai neancrezatoare si de aceea intreb.
Lia,tu ziceai ca ai viza permanenta,ma poti lamuri si pe mine te rog?
pika-pika spune:
quote:
Originally posted by shian
Tot referitor la viza permanenta...Am inteles ca obtinand viza,ti se schimba si statutul,devii cetatean roman cu domiciliul in strainatate,deci va trebui sa renunti (nu stiu daca este cuvantul potrivit)la cartea de identitate.Renuntand,ce drepturi iti pierzi(in Romania)?
Anca,mami de Shion(21.05.2004) si Anika(16.08.2006)
Poze cu noi
Pozne si mai noi
Da?????????Pai ar trebui sa ne interesam,dar eu n-am auzit de asa ceva si am prietene cu viza permanenta.Si eu vreau sa depun actele anul asta pentru viza permanenta.Lia,tu ai viza permanenta,nu?Stii ceva?
devylla spune:
Sora mea are permanenta de cativa ani si nici vorba sa renunte la buletin.Il are bine merci si nimeni nu i-a zis nimic cand a fost in tara.
Acum am auzit si eu ceva de cum suna legea,ca din moment ce ai viza permanenta,trebuie sa depui buletinul la sectia de politie la care aparti.
Insa sora mea,nu l-a depus si nu s-a intamplat nimic.Sa aibe viza de vreo 3 ani.
Stefania
!
Sabina Y.
8+
japonia prin ochii unui amator
shian spune:
un extras de pe situl Ambasadei:
În conditiile în care am domciliul stabil în strainatate, pot sa pastrez buletinul de identitate romanesc?
Nu. Potrivit legii, orice persoana are un singur domiciliu si poate avea mai multe resedinte. Buletinul de identitate este documentul care certifica domiciliul unei persoane în Romania. În conditiile în care persoana îsi stabileste domiciliul în strainatate, buletinul de identitate nu se mai justifica, persoana neputand avea doua domicilii. Pentru atestarea domiciliului se elibereaza pasapoartele de cetateni romani cu domiciliul în strainatate, în care autoritatile romane înscriu mentiunea de domiciliu în tara respectiva.
La obtinerea pasaportului, persoanele care au detinut buletin de identitate au obligatia de a preda acest document ambasadei sau consulatului la care au obtinut pasaportul.
bibos spune:
Shian eu din ce am citit am inteles ca daca obtii viza permanenta nu inseamna ca ai si rezidenta in Japonia..Poti avea rezidenta in romania si sa ai viza permanenta pt japonia...Rezidenta de japonia inseamna sa ai JUMINHYO pe numele tau in casa ta sau a sotului si pe pasaport o sa fie trecuta adresa din japonia
Ca un simplu sfat, nu merita sa renunti la domiciliul din Romania decat daca nu vrei sa mai ai multe relatii acolo
Apropo de informatii le-am cules de pe google cu un advanced search ...am gasit si legislatia romana in format electronic dar nu e gratis ...daca gasesc o modalitate sa fac rost de ea o pun pe forum
hannen spune:
Sunt de acord cu bibos,shian,tu confunzi viza permanenta cu domiciliul in strainatate.Poti sa obtii viza permanenta fara sa renunti la domiciliul din ro. Cred ca renuntarea la domiciliul din ro. implica alte hirtogarii si batai de cap,separat de cele cu viza permanenta.
Stai linistita,nu cred ca este cazul sa intri in panica ca nu vei beneficia de avantajele pe care le ofera statul roman
(glumesc)
Lia spune:
Pika-pika,da,am viza permanenta de cativa ani si continui sa am domiciliu in Romania(carte de identitate).
Deserted spune:
quote:
Eu alta intrebare am pentru toata lumea...Voi va doriti sa ramaneti aici toata viata?Va puteti acomoda atat de bine vietii , culturii si principiilor de aici incat sa va cresteti copii aici?!
Da, eu, am de gind sa raman toata viata aici, imi prieste de fapt, iar principiile japoneze m-au ajutat sa ma cunosc pe mine, sa intelg oamenii mai bine si sa-mi mai pese si de altii.
Caror principii japoneze nu te poti adapta tu???Da-mi citeva exemple..
Vorbiti despre slujirea zeilor – dar cum ii veti sluji pe zei cata vreme nu ati învatat sa-i slujiti pe oameni?”
Maestrul Kung s-a nascut mare, venerabil si intelept. Pacat ca s-a nascut prea devreme si nu l-a cunoscut pe Hristos.