Viata in Japonia (37)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula_mea spune:

quote:
Originally posted by bibos

Paula
Nu inteleg de ce judeci si jignesti omul fara sa stii nimic despre acea persoana sau imprejurari ale situatiei...Sotul meu doreste sa mearga in romania asta a fost discutia de la inceput la noi...Imi spui ca m-am maritat pt bani sau mai stiu eu?!!! Cum iti permiti fetit-o!!!!!!Eu am postat un mesaj ca sa aflu o parere si alt mod de a gandi nu ca sa apara una ca tine sa vorbesca asa...Cum alte fete au putut raspunde civilizat si frumos tu de ce nu?!!!! Daca ai fi atat de fericita si multumita nu stiu de unde rabufneste acesta ura si ostilitate!!!

Nu-s fetit-o!!!,sunt ditamai femeia,ok?
Rasbufneste ura din mine doar pt. persoanele care m-i se par
necinstite ,de felul meu sunt un om foarte sufletist,iar celor din jurul meu nu l-e vreau decat binele,insa putini sunt cei care ma inteleg,mi-e imi place sa spun lucrurilor pe fatza,nu suport parsivi,
iar in postarea anterioara am spus ceea ce am simtit,mi-am postat parerea,si sincer iti spun...imi este mila de Japonezi
Nu...Nanami,nu-mi este rusine,si nu inteleg de ce sa-mi fie rusine iubita?!,eu nu am barfit si jignit japonezi cum ai facut tu,nu inteleg de ce-i urasti in halul asta?eu nu cred ca sunt chiar atat de rai pe cat i crezi tu,ia incearca sa-i cunosti si sa-i intelegi mai bine,si ai sa vezi ca ajungi la concluzia ca Japonezii sunt niste oameni foarte de treaba si totodata foarte-foarte destepti,ca daca erau prosti mureau de mult si nu mai ajungeau sa-si faca o tara atat de superdezvoltata,nu?
Pe mine poate ma vor da afara de pe forum,dar inainte de a fi data afara, vreau sa va zic ceea ce am vrut de mult sa va zic:
Japonici,uniti-va PRO Japonia ci nu CONTRA Japoniei, pt.ca JAPONIA este tara in care noi ne-am realizat majoritatea visurilor noastre,haide-ti sa nu o uram chiar daca uneori n-e este greu,si sa nu uitam niciodata de ajutorul care n-i l-a dat atunci cand ne-a fost f.f. greu de trait in Romania,Japonia ne-a ajutat foarte mult.
Hanako

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanami spune:

paula eu daca urasc japonezii e pt, am si motive ,poate , tu nu poti sti , care e viata fiecaruia , tu poate ai avut noroc sa ai imprejur oameni de treaba , insa eu nu , si asta nu ca as fi eu vinovata , ci pur si simplu pt. ca sunt "gaijin" , tu esti la oras unde poate sunt multi straini , sinu esti vazuta asa , eu insa nu, stau intr-un mic satuc unde cand ies pe strada cred lumea ca se plimba vreun UFO ceva . intelegi ??? si nu numai asta , chiar si sotul meu , cat e el de japonez , are f. mult de tras pe la servici doar pt. ca e serios si munceste ca prostul , si e tratat ca un rahat. pai alea 7 ore care le muncesc , stii tu cat stres se aduna in mine??????? nu , ca nu ai de unde , asa ca tu daca esti bine si o duci bine , bravo tie , iti urez succes in continuare , dar nu te lua de mine fara sa cunosti situatia .

romancele ar trebui sa se ajute intre ele , nu sa se sape , de parca ar fi dusmani , eu stiu cum sunt unele , ca am vazut multe cat am lucrat , o mana de femei , in loc sa se ajute una pe alta , nu stiau cum sa se sape mai tare . hai. sa fim seriosi . nu vad de unde atata interes pt. jap. si dezinteres pt. rom.

a!!! si inca ceva , eu ii inteleg f. bine , si am vazut si invatat f. multe , sunt japonizata rau de tot , ca nici nu ma recunosc eu , poate de asta ma si enervez mai rau din orice , si nu intelegeam de ce prietenii imi spun "hen na nihonjin" nu "hen na gaijin" , daca intelegi asta ... esti fata desteapta

eu chiar ca ma retrag de la "viata in japonia" , va doresc numai bine tuturor.

*-ul fetelor fantastice*

G.K

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibos spune:

Dragele mele,
Imi pare rau ca de la o simpla intrebare s-a ajuns aici ...si ca s-a interpretat in mai multe feluri de cat mi-as fi inchipuit. Pe de alta parte ma bucur ca sunt si fete care ma inteleg si inteleg sentimentul de a fi strain printre straini. Nu se pune problema de urat japonezi sau sentimente duse la extrem ..cateodata ei sunt greu de inteles si perceput in afara de ceea ce arata la suprafata adica un zambet vesnic...Asta a fost si ideea intrebarii mele , sunt persoane cu mult mai multa experienta in japonia care au avut timp sa se adapteze mai bine la stilul lor de viata si vroiam sa aflu parerea lor.
In situatia mea nu se pune problema sa plecam nici anul asta nici urmatorul , era asa o idee de viitor ...Eu muncesc aici si chiar ma simt foarte bine in colectivul de servici plus de asta si sotul meu munceste cu mine ...este chiar mai bine decat mi-as fi putut inchipui pentru ca asa nu sunt singura acasa ....
Cu ajutorul vostru am invatat cateva lucruri in plus si sper sa invat in continuare dar fara sa ne mai certam ...
Si Paula imi pare rau nu vreau sa fii data afara de pe forum dar nici nu vreau sa se creeze nicte tensiuni fara rost atata timp cat ne putem vorbi civilizat, sincer si politicos ca japonezii ca doar traim printre ei...
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pineapple spune:

Heia , o zi buna la toata lumea
Eu una asa cum intru foarte rar pe forum, am vrut sa va zic acum ca am primit un raspuns pe mail de la Politia romana e frontiera, dupa vreo 2 saptamani de la mailul meu la care imi pierdusem orice speranta... Ei zic ca ESTE NEVOIE de declaratia de acord din partea tatalui pentru calatoria mea in tara cu fiica noastra cea dragalasa. Dupa ce ca o angajata de a lor mi-a zis la telefon ca NU E nevoie, si am sunat si la Ambasada imediat dupa asta, i-am intrebat si pe ei, le-am povestit discutia cu Politia de frontiera. Mi s-a zis ca este nevoie de declaratie. In fine... E doar o informatie, acum voi faceti cum vreti.
Imi place discutia nou deschisa chiar daca e cam polemicoasa. Eu una cred ca depinde foarte mult de mediul in care se gaseste fiecare i n momentul de fata si apoi si de capacitaile fiecaruia de adaptare. Lucruri bune sunt la orice pas, asa cum sunt si cele rele, deci hadeti sa cautam partea pozitiva a lucrurilor si sigur vom gasi ceva frumos oriunde am fi pe lume.
Mie una imi e dor de atmosfera din romania cand sunt aici, de mancarea romaneasca, pe cand cand sunt acolo la un moment dat mi se face dor de misoshiru, sashimi si de linistea oamenilor japonezi...
Adineaori m-am certat un pic cu sotul, cauzele sunt oboseala si mai ales neconcordanta de limba, si implicit de simtire. Cel mai mare si mai mare regret pe care il am aici e ca nu imi pot comunica senitmentele asa cum as vrea, cum le am pe suflet, totul trece prin creier odata ca sa poata fi tradus, apoi pentru a fi cenzurat,pentru ca un japonez nu va zice niciodata deschis ceea ce are de zis.
Deci, adineaori el zicea ca daca mai arunc mingea fetitei de langa ea o deranjeaza si plange, pe cand eu nepricepand ce a zis el, credeam ca o deranjeaza ca vrea sa se intinda la mine in brate sa doarma, si eu aruncam mingea peste canap@ea. Si bietul copil plangea, na...
Cand m-am prins si eu depsre ce e vorba, sotul a zis ca sunt lipsita de sesibilitate si intelegere! Na pilda japoneza Totul dureaza de doua ori, de retinut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

eu chiar ca ma retrag de la "viata in japonia" , va doresc numai bine tuturor.

a fost chiar cum am zis insa sper ca nanami sa nu se ratraga din grup

si nici una din fetele japonici..[pop]si haideti sa nu ne mai certam in public...ca nu se vede frumosmai mereu la noi numai certuri au fost..ba cu nea ..ala ce ne facura de kaka aici pe forum..ba sa mai ivit cate una alta si chiar se vede urat
sa inceracam sa aratam la lumile din umbra ca suntem unite si
ca ne este bine
nanami te asteptam...si pe restul fetelor
o zi buna si sa auzim numai de bine

POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

tot euca sa mai schimbam putin peisajul si la noi
vin cu intrebari noi....maine este ziua indragostitilor..hihi
voi ce ati pregatit?sau ce idei aveti pt ziua de maine?
banuiesc ca si voi sarbatoriti aceasta sarbatoare
ce cadouri va-ti gandit sa le faceti sotilor..inafata de ciocolata
?
pop pe toate japonicile dulce

POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0

Mergi la inceput

Buna japonici,
Eu i-am cumparat lui al meu o cravata ...suna sec dar ...nu am avut inspiratie...daca am chef maine imi pun o funda si ii spun surprise.....
Fetelor pentru cele care stau in Chiba la statia Motoyawata se gaseste un Kebab o nebunie , am mancat azi seamana foarte bine cu Saorma din Dristor pentru cine stie ...cine nu stie e o bunatate oricum ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns knicoleta spune:

bibos tu esti din dristor

Mergi la inceput

Nicoleta nu locuiesc in Dristor dar stiu zona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Moaaa cine va pune sa vorbiti de saorma din Dristor...offf,...plus ca iar mi s-a facut dor de casa...eu pe acolo am locuit.
Da' va iert...de eram prin Chiba,la kebab ma gaseati

Eu nu i-am luat nimic...nu am avut nici timp nici inspiratie,am sa ii cumpar maine o sticla de bautura preferata,ii pun o funda,ii scriu trei raduri si gata.Eu cadoul l-am primit de ieri.

Sabina Y.9+

japonia prin ochii unui amator

Mergi la inceput