POSTUL CRACIUNULUI - sa-l tinem impreuna!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

s-a facut!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by mama lia

s-a facut!!!

mama domnisoarei Cristina (28.09.1993)

deci ne vedem in mai.....poate imi spui acum ca esti divortata si ai peste 85 ani....vezi ca in ala 1% intra si daca te gindesti la cele necredincioase.

Mergi la inceput

cine, io????...mi-s tinerica, ca o floare.....cositorita....nu stiu cu gindurile ...cu ala 1%, dar incerc.....

apropos, am voie sa ma sarut cu sotul?????

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Tzuni

Guestus, esti un scump, imi esti drag, ma hlizesc citindu-ti mesajele, dar hai sa nu ne zbenguim la subiectul asta! Hai sa radem in alta parte, ok? Multumesc frumos.

_
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

dar Tzuni are dreptate. hai sa tinem postul aici si sa ridem in alta parte, k???

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mama lia

cine, io????...mi-s tinerica, ca o floare.....cositorita....nu stiu cu gindurile ...cu ala 1%, dar incerc.....

apropos, am voie sa ma sarut cu sotul?????

mama domnisoarei Cristina (28.09.1993)

sa te saruti ai voie dar atit...curaj...luna mai e ca miine
vezi ca am metode sa te verific daca e adevarat sau nu ce spui....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

mama lia, am citit potul tau cu undelemnul, eu nu mai auzisem de asa ceva, adica zacusca e o mancare de post foarte intalnita, consumata, iubita... si contine undelemn, cartofii prajiti iar sunt mereu pe masa in zilele de post (nu la mine-ca-s si cu dieta) dar in general, cum e cu uleiul?

Tzuni multumes pentru primire, si felicitari pentru initiativa

anca si micutza Bianca(14/03/2005)

Mergi la inceput

Invatatura despre post mentioneaza ca in postul Maicii Domnului nu se mananca nimic lunea, miercurea si vinerea pana la ceasul al IX-lea, adica pana la ora 15.00, cand se consuma numai hrana uscata. Martea si joia se mananca doar legume fierte fara ulei, iar sambata si duminica se dezleaga la vin si ulei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Ma alatur si eu voua... simteam nevoia de post; sper sa reusesc cat mai bine sa tin postul sufletesc... sa nu ma enervez, sa nu enervez pe altii, sa fiu calma, calda si cu zambetul pe fatza!
Ieri papat: dimineata: branza soia, pate vegetal, rosie; pranz: ciorbitza de zarzavat si praz cu masline si mamaliga; seara fructe!

Azi mai am de ieri papica... maine poate fac o varza sau pilaf...mai vedem...

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Deci nu aveti voie sa ma enervati si nici sa-mi vorbiti urit....

Mergi la inceput

uite ce spune Parintele Eftimie de la Schitul Darvari despre asta:

Sunt anumite zile de post - nu toate - in care se recomanda - mai ales calugarilor - sa nu manance nici ulei.
Untdelemnul este untul de lemn, adica uleiul de masline, in principiu, pt ca este mult mai satzios decat uleiul de floarea soarelui.
Mancarea fara ulei se evita - de catre crestinii mai ravnitori - mai ales in timpul Postului Mare - al Pastilor in zilele de luni pana vineri, iar alte posturi miercurea si vinerea (eventual si lunea).
Dar pt mireni respectarea postului se va face dupa puterea fiecaruia. Deci "e tolerata treaba asta cu uleiu"
Pe de alta parte untura este intotdeauna indepartata in perioada de post.

Mergi la inceput