POSTUL CRACIUNULUI - sa-l tinem impreuna!

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Multumesc mult, acum voi sti unde sa il gasesc daca voi avea vreodata nevoie

Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Buna dimineata, o noua zi de post... si slaba activitatea aici!

Joi, 7 decembrie
SFINTII ZILEI

• Sf. Mucenita Filofteia de la Curtea de Arges
• Sf. Cuvios Ambrozie, episcopul Mediolanului
• Sf. Mucenic Atinodor
• Sf. Neofit
• Sf. Dometie
• Sf. Isidor, Achepsima si Leon
• Sf. Cuvios Amun cel din Nitria
• Sf. Mucenici Gain si Gaie
• Sf. 300 de Mucenici din Africa
• Sf. Cuvios Pavel monahul
• Sf. Mucenici Prisc, Martin si Nicolae
• Sf. Cuvios si isihast Grigorie, ctitorul Sf. Manastiri a Sf. Nicolae din Muntele Atos
Azi sarbatorim o frumusete de sfinti si iar este sarbatoare cu cruce neagra, deci dezlegare la peste!!

Eu aseara am patit un eveniment mai putin placut, dra sper sa trec peste si eu si cei implicati si sa uitam... asta este!!Pacat ca se intampla in post cand vrem sa fim mai curati!
Am facut o saramura de peste si azi voi presta la o placinta cu bostan iar!
Cum stati cu racelile, ECMI cu noul servici??
Miag e bine oricand sa tii post; important este ca vrei sa tii si sa incerci sa ai ganduri bune si fapte pe masura... care de multe ori nu se intampla asa cum vrem noi ci conjunctura ca atare ne calca stramb!
O zi buna... si daca mai intrati si voi... mai revin si eu!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Buna dimineata!

cu racelile stam prost - multumim de grija - , respectiv eu, caci ma simt tare rau; si am niste dureri in gat de nu mai stiu de mine.

Parca si eu m-am saturat de peste... nu cred ca mai pot manca.

Problema mea este ca saptamana viitoare plec din tara; nu stiu ce o sa mananc si cum, dar nu cred ca o sa gasesc mancare de post tot timpul - dimineata si seara e OK, sigur gasesc, dar la pranz banuiesc ca va fi mai greu... O sa vad atunci...

O zi buna si fara ceata tuturor!

Gabi

Balance diet means chocolate in both hands!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Si eu pe baricade, inca, nu abdic!
Claudia, multumesc ptr. explicatiile pe care mi le-ai dat ieri. Ce-ati patit ieri de v-ati suparat asa?
Gabriela, La Multi Ani ptr. "dublu-sarbatoritul" din familia ta!!! Multa sanatate si tie!!!
Noilor veniti, bine ati venit alaturi de noi!!! Post usor in continuare!!
Noi n-am mancat asa mult peste, asa ca diseara avem peste (cod) prajit si mancarica de fasole verde cu mujdei (eu).

Pupici!

Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

quote:
Originally posted by Irina_Claudia
Diseara merg la conferinta Ascor, ca n-am mai ajuns demult, invitat este doctorul Pavel Chirila, il stiti?

Irina si Ioana(5 ani)

Irina, noi mergem de multi ani la Naturalia, la sotia domnului dr. (si la dansul am fost o data). Sa ne spui si noua despre ce-a vorbit la conferinta.
Cine vrea detalii despre dl. dr/ , sa scrie PM, raspund cu placere.

Fetelor, intr-adevar greu sa nu te tulburi intr-un oras ca Bucurestiul...

Va doresc post usor si folositor!

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina_Claudia spune:

V.erica ma bucur pentru tine ca ai reusit sa ajungi la acest MINUNAT om si medic. Eu am ramas profund marcata dupa conferinta lui. Tema a fost ispitele veacului acestuia .N-am talent in a descrie tot ce a zis, insa cea mai mare ispita in opinia dansului in zilele noastre este confuzia:ce multe ori conudam raul cu binele, iar ce este mai grav e ca avem tendinta (mai ales acum cu europenizarea ) de a considera ca totul e bine si a tolera niste lucruri grave .
Printre lucrurile grave vorbea despre eutanasierea oamenilor (care e deja legiferata in multe tari..), folosirea anticonceptionalelor (care pot fi si abortive in majoritatea cazurilor),transplantul de organe, etc.
Apoi a vorbit despre mancare , alimentatia cancerigena (printre care si painea alba in care se baga to felul de amelioratori care sunt foarte cancerigeni) .
Dar cel mai important ce mi s-a parut a fost ca in opinia dansului un om sanatos pote fi considerat doar un om sanatos suflteste , chiar daca are neputinte organice. Pe asta se bazeaza si tratametnul bolnavilor din asezamantul Christiana si Sfanta Irina (unde sunt bolnavi de cancer in faza terminala si carora li se face o terapie spirituala in primul rand).
Nu ma pot lungi aici pe forum cu cate a mai spus, dar e minunat, sa mergeti daca aveti ocazia. Eu una m-am decis sa-i cumpar cartile, macar atat.

Va doresc un week-end linistit tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Irina, multumesc frumos pt raspunsul prompt.
Stii cumva daca a mai publicat ceva (eu n-am acasa decat "Alimentatia echilibrata a omului sanatos"?

Asculta, priveste si taci!...
Asculta, sa-nveti sa vorbesti,
Priveste sa-nveti sa cladesti,
Si taci, sa-ntelegi ce sa faci...
Asculta, priveste si taci!
Cand simti ca pacatul te paste
Si glasul sirenei te fura,
Tu pune-ti lacat la gura
Si-implora doar Sfintele moaste-
Cand simti ca pacatul te paste!
Cand simti ca dusmanul te-nvinge,
Smulgandu-ti din suflet credinta,
Asteapta-ti tacut biruinta
Si candela mintii nu-ti stinge-
Cand simti ca dusmanul te-nvinge!
Cand bratele-ncep sa te doara,
De teama sa nu-mbatranesti,
Ramai tot cel care esti-
Aceeasi piatra de moara-
Cand bratele-ncep sa te doara!...
Iar cand, cu ochii spre cer,
Te-ntrebi ce-ai putea sa mai faci,
Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

(A XI Porunca- Ion Minulescu)

Post usor!

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Buna dimineata, o zi de post... si de mancare de post!
Vineri, 8 decembrie
SFINTII ZILEI

• Sf. Cuvios Patapie
• Sf. Apostoli din cei 70: Sosten, Apolo, Chifa, Tihic, Epafrodit, Cezar si Onisifor
• Sf. Cuvios Sofronie, episcopul Ciprului

Ce bine ca azi este vineri si vine week-end-ul ... sapatamana viitoare ajungem si noi la marturisit si impartasit (cu vointa Domnului).
Voi ati facut curatenia de Craciun??? Eu poate reusesc sa fac saptamana ce urmeaza... e casa mare si imi ia ceva timp! Dar cand stiu ca vine Mos Craciun si trebuie sa fie curat...

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

Eu nu am NICI o problema cu mancarea de post, am reusit fara probleme si sunt atat de trista incat postul e ceva ft usor pt mine, insa tot de suparare si oboseala am simtit multe stari de nervi si pot sa spun chiar ura, ceea ce nu am simtit niciodata pana acum.

zepellina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amisa spune:

Buna dragele mele,

De azi am inceput si eu sa tin post. Sper sa ma ajute Dumnezeu, sa ma intareasca, sa pot rezista tentatiilor de orice fel. Pana acum e bine, incerc sa nu ma enervez, mai ales ca in ultima perioada am fost foarte stresata si am avut tendinta de a-mi descarca nervii pe cei dragi.
Acum ma voi duce in bucatarie sa pregatesc o salata care mie i-mi place tare-tare mult. Amestec cartofi fierti, cu morcov fiert, patrunjel radacini, tot fiert, cu boabe de porumb din conserva si cu sfecla rosie fiarta( asta daca este, ca daca nu-i, nu-i bai). Daca am gogosari in otet pun si un gogosar. Amestec totul cu un pic de sare si ulei. Este o salata foarte buna si eu as manca tone intregi....daca-as putea.
Sa aveti un sfarsit de saptamana usor.

Amisa, de fetita alintata

Mergi la inceput