POSTUL CRACIUNULUI - sa-l tinem impreuna!

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

ECMI, iti urez mult succes in noul loc de munca si iti doresc ca Dumnezeu sa te ajute sa te acomodezi cat mai repede! Suntem alaturi de tine! Ai grija de tine!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

si eu sunt in zona;de vreo doua zile m-a prins si pe mine raceala,ma simt si foarte obosita,abia astept vacanta
ECMI,Doamne ajuta la noul servici!Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

ECMI, bafta la noul job!
Multa lume racita pe aici. Sanatate tuturor!!!

Stie cineva de ce se maninca saptamana asta aproape zilnic peste (mai putin vineri, bineinteles)? Am intrebat in stanga si in dreapta dar n-am reusit sa aflu!

Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ECMI spune:

Fetelor, fetelor, multumesc din suflet de incurajari. Chiar am nevoie. Sunt obisnuita cu inceputurile, dar de data asta ma sperie putin.

Va tin eu la curent.

Maria si Ilinca
La plimbare

Ba nu slabesc deloc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

ECMI,

succes la noul job! Iti tinem pumnii!

Am sa va dau o reteta de peste, foarte usor de facut si de mare succes (am invatat-o de la televizor, de la emisiunea lui Jamie Oliver, mare bucatar engelz).

Se pun intr-o tigaie ceapa (el a folosit ceapa verde), felii de ardei gras, ciuperci; eu am pus si dovlecel; se calesc in ulei de masline, cu sare, piper; se adauga un pahar de vin alb si se lasa sa fiarba cateva minute.

Se cumpara orice fel de file de peste (eu am folosit crap) si se taie in bucati.

Se face din folie de aluminiu un "plic"/"punga; se pun inauntru legumele calite cu tot cu sosul format si se pun deasupra feliile de peste. Se inchide punga (se pliaza folia) in asa fel incat toata compozitia sa fie inauntru, perfect inchisa.

Se da la cuptor cam 25 de minute.

Este delicios si foarte usor de facut.

In reteta originala (adica cea prezentata la televizor) el mai punea si ghimbir taiat felii + alte legume care la noi nu se gasesc. Eu am adaptat-o si a fost delicioasa.

O seara buna si Mos Niculae bogat!

Gabi

Balance diet means chocolate in both hands!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ECMI spune:

Uraaaa!
Am vrut sa printez reteta Gabrielei - pentru care multumim si am dat print la tot topicul.
Va iau cu mine in poseta

Maria si Ilinca
La plimbare

Ba nu slabesc deloc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Claudia intr-adevar, si eu m-am dedat cam mult la peste - salata de peste fumat cu maioneza si intr-adevar mi-a fost rau, ca am fost cam lacoma
Insa constat cat de usor este postul culinar si cat de greu cel spiritual. Mai ales daca locuiesti intr-un oras asa de framantat ca Bucurestiul. Imi pare rau ca in fiecare zi e ceva care sa-mi provoace ganduri negre, of

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

quote:
Originally posted by felicia74

Insa constat cat de usor este postul culinar si cat de greu cel spiritual. Mai ales daca locuiesti intr-un oras asa de framantat ca Bucurestiul. Imi pare rau ca in fiecare zi e ceva care sa-mi provoace ganduri negre, of

Felicia, sunt de acord cu tine, chiar daca eu locuiesc in alt oras, sper insa sa putem ajunge cu totii sa tinem postul asa cum se cuvine. Doamne Ajuta !

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Buna dimineata si o zi usoara de post cu dezlegare la peste si nu in ultimul rand LA MULTI ANI tuturor Nicoletelor si Nicolailor, din familie sau de pe langa!

Miercuri, 6 decembrie
SFINTII ZILEI

+ Sf. Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirei Lichiei, facatorul de minuni
• Sf. Mucenic Nicolae Caraman

"Cunoasteti-va pe voi, o fiilor, rogu-ma voua, cunoasteti-va si inimile voastre, si miscarile si ganduriie mintii voastre si indreptati-le spre buna placere a lui Dumnezeu, ca chiar daca ne vom tainui fata de oameni si vom parea ca suntem buni de Dumnezeu nicidecum nu pot sa se ascunda faptele noastre. Pentru aceasta, sarguiti-va cu toata osardia sa va paziti sfintenia sufleteasca si curatia trupeasca, biserica sunteti a lui Dumnezeu, precum zice Pavel, dumnezeiescul Apostol: "Nu stiti, oare, ca voi sunteti templu al lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi? De va strica cineva templul lui Dumnezeu, il va strica Dumnezeu pe el, pentru ca sfant este templul lui Dumnezeu, care sunteti voi" (I Corinteni 3,16-17)"

katty, se spune ca in Postul Craciunului se papa peste in zilele cu sfinti insemnati (adica cruce rosie sau neagra) daca sarbatorile cad in alte zile decat miercuri sau vineri, atentie exceptie facand in aceste zile sfintii cu cruce rosie + zilele de sambata si duminica mai putin prima samb si dumin si ultimele samb si dumin cand e Ajunul!!!
Irina imi pare rau ca esti si tu racita, sigur este un virus ca pe la mine la servici toti stau cu nasul in batista!
ECMIce simpatica esti cu print-ul subiectului tot... se pare ca iti trebuia un Jeep sa cari toata polologhia noastra! Ai grija azi si iti tinem pumnii...sa ne tii la curent!
Gabi suna bine reteta ta; in week poate o incerc; aseara iar am facut stiuca umpluta ; era si soacra-mea la mine si ca intotdeauna nu mai prididea cu laudele, iar barbata-miu era tare incantat ca mamica lui ii lauda nevasta ... azi fac saramura de caras! Avem un nene care vine aici la servici cu peste proaspat si atunci gatim la greu!
Felicia, ai grija ca pestele afumat este foarte greu pentru ficat... de asta eu nu mai pap demult; mie mai mult mi se apleaca de la adaosuri:ceapa, usturoi...; ufff, ai dreptate cu postul spiritual, insa ar trebui sa tinem postul in padure, pentru ca in oras si mai ales la volan si eu imi cam las caracterul si ma cam enervez... ne iarta Doamne Doamne!

http://www.sfantulnicolae.info/ e frumos ce scrie aici... puteti descarca si slujba de Sf Nicolae...

Mosul a venit la noi... la voi a venit? ati fost cuminti??
Mie mi-a adus o punga cu biscuitzi de secara cu aroma de fructe, lui tati o halva si Ioanei un Puzzle, fulgi, ou Kinder si cioco Kinder (abia astept sa se trezeasca sa vad ce reactie a avut cautand in ghetute si pe langa)... si-a spalat singura ghetutzele aseara...aaa... si era sa o uit pe mama soacra, i-a adus si ei in ghete o punga de cafea!!

O zi frumoasa va doresc si aveti grija pe la servici cu sarbatorile de azi... sa nu abuzati, ca doar e dezlegare si la ...
Ce-mi place sa folosesc mutzulache astia...

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina_Claudia spune:

Buna dimineata si La Multi Ani celor care poarta numele Sfantului Nicolae!

Noi avem mare evlavie la Sfantul Nicolae, eu in fiecare seara citesc dintr-o carticia cu paraclisele Sfantului. Chiar ma gandeam ce bine ar prinde un Sfant Nicolae si in zilele noastre , cu atatea framantari care nu se vor sfarsi aici...

Sanatate virusatelor, hai sa va zic un tratament care merge de fiecare data la noi, pentru raceli simple, fara febra. Se ai in fiecare zi cate o tableta efervescenta de vitamina C de concentratie 1 gram (asta e secretul, vit C in concentratie mare). Pentru gat Proposept si multe ceaiuri cu lamaie si miere. Succes garantat!

ECMI succes la noul loc de munca ,adaptare usoara si multe satisfactii.

Fetelor, eu m-am cam saturat de peste (oare mi s-a urat cu binele?), dar mai mult decat salata de icre nu mai pot manca...

Diseara merg la conferinta Ascor, ca n-am mai ajuns demult, invitat este doctorul Pavel Chirila, il stiti?

Aseara am facut iahnia de linte , e un deliciu , mai ales cu muraturi.

Iar la sfarsit va indulcesc cu troparul Sfantului:

""Indreptator credintei si chip blandetilor, invatator infranarii, te-ai aratat pe Tine turmei Tale adevarul lucrurilor: Pentru aceea ai castigat cu smerenia celei inalte, cu saracia celei bogate, Parinte Ierarhe Nicolae, roaga pe Hristos Dumnezeu sa mantuiasca sufletele noastre".

Mergi la inceput