Lectii de viata importante

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

quote:
Originally posted by BillyBilly

Felicitari!! Da, asa mi se pare. Trimite-mi adresa prin email si ti-o expediez cat pot de repede, da' sa stii ca e de la Mos Nicolae!!

Multumesc Mos Nicolae! Ma duc sa imi lustruiesc pantofii!

Multumesc si tie, Iulian pentru lectiile de viata.

Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Multumim, Iulian.
Ce bine ar fi daca am reusi sa traim dupa aceasta carte!
..astept cu nerabdare sa mai citesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miag spune:

Iulian, acum am descoperit subiectul deschis de tine....si recunosc ca mi-a placut atat de mult incat am uitat efectiv ca sunt la birou si am stat si am citi tot ce ai scris tu....

Mia, mami de ROLAND (18 Noiembrie 2004)

Winners never quit, quiters never win!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

Iulian,multumesc si eu pentru posibilitatea de a citi cartea prin intermediul postarilor tale.
Astept continuarea...

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

quote:
Originally posted by iulian1969g

"Cand intelegi orele de exercitiu pe care un pianist bun trebuie sa le faca in fiecare zi inaintea interpretarii unui concert minunat, vei incepe sa intelegi de ce trebuie sa te mentii atat de alert pentru a putea trai aceasta viata spirituala asa cum trebuie ea traita.

Acest lucru nu inseamna sa devii incordat,
ci doar sa te mentii atent si constient de tot ceea ce se petrece, mai ales la inceput.

La fel cum pianistul exerseaza pentru atingerea perfectiunii in interpretarea unei piese,
repetand iar si iar aceeasi piesa dificila pana cand atinge starea de multumire,

asa trebuie sa faci si tu,
sa vii mereu pe acelasi taram,
sa inveti aceleasi lectii
pana cand ele devin atat de mult parte din tine,
incat nu te mai poti separa de ele,
deoarece ele sunt sadite adanc in tine.

Aminteste-ti,
nimeni altcineva nu poate trai aceasta viata pentru tine;

Nimeni altcineva nu poate exersa in locul tau,

Numai tu o poti face.

De ce nu incepi chiar acum?"

Deschiderea portilor launtrice, Eileen Caddy

Fiecare rezonam la anumite lucruri. Mie, aceasta comparatie intre viata / vieti si studiul unui pianist mi-a atins o coarda sensibila. Imi e mai usor sa inteleg de ce uneori in viata ne chinuim, repetam anumite lucruri inainte de a ajunge la maiestrie. Inainte de a ne bucura de viata in sine. Inainte de a gusta muzica.
Multumesc Iulian ca prin intermediul tau am ajuns sa intalnesc aceasta intelepciune.

Ma gandesc si la o balerina care inainte de a simti placerea dansului si a se lasa purtata de muzica studiaza ani intregi. Invata. Problema e cand uitam pentru ce invatam. Cand invatatul devine o corvoada lipsita de finalitate si placere. Viata nu ar trebui sa fie niciodata asa.

Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

La multi ani, Iulian!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miag spune:

quote:
Originally posted by iulian1969g

Hartiuta aurie

Povestea spune ca in urma cu un numar de ani un om si-a pedepsit fetita in virsta de 5 ani pentru ca a risipit o hirtie aurie de impachetat foarte scumpa.

Omul statea rau cu banii si deveni si mai suparat cind a vazut ca fetita a folosit hirtia respectiva ca sa decoreze o cutie si sa o puna sub bradul de Craciun.

Cu toate acestea, fetita a adus tatalui ei cadoul in dimineata urmatoare, spunand:

"Acesta este cadoul tau, taticule!"

Tatal a fost rusinat de reactia lui furioasa de cu o zi in urma, dar supararea lui se arata din nou cand a vazut ca, de fapt, cutia era goala.

El i-a spus pe un ton raspicat:

"Nu stiai domnisoara ca, atunci cand dai un cadou cuiva, trebuie sa pui ceva in el?"

Fetita s-a uitat cu lacrimi in ochi in sus spre tatal sau si a zis:

"Taticule, cutia nu este goala! Am suflat in ea atatea sarutari pina cind s-a umplut!"

Tatal a ramas perplex.

S-a pus in genunchi si si-a imbratisat fetita si rugat-o sa-l ierte pentru supararea lui fara rost.

La scurt timp dupa aceasta micuta fetita a murit intr-un accident.
Se spune ca tatal ei a tinut acea cutie aurie alaturi de patul sau tot restul vietii sale. Si ori de cite ori a fost descurajat sau a avut de trecut peste situatii dificile, deschidea cutia si lua un sarut imaginar si isi amintea de dragostea pusa de fetita acolo.

(Autor necunoscut)

P.S. Daca povestea a placut, este bine sa fie spusa si altora, pentru ca, nu-i asa, frumosul trebuie raspandit.

o voi posta pe blogul meu....mi-a placut

Mia, mami de ROLAND (18 Noiembrie 2004)

Winners never quit, quiters never win!

Blog:www.rollymania.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

frumoase cuvinte! nsa am crezut ca voi citi secvente din viata noastra de toate zilele.. si ce lectia am invatat ...din ce ni s-a-ntamplat!!

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Iulian, pe unde esti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BOCANILA spune:

Maretia noastra se vede din felul in care ne purtam cu lucrurile neinsemnate.
Mai bine sa suferi tu din pricina adevarului decat sa sufere adevarul din pricina ta.
Plangand te-ai nascut pe acest pamant
Si cei ce te iubeau te-asteptau razand
Traieste astfel ca atunci cand te vei stinge
Sa-i parasesti zambind pe cei ce te vor plange

Un sfat: ai grija de tine; O rugaminte: nu uita pe Dumnezeu; Un adevar: Isus te iubeste!!!
Adevarul doare dar ceea ce lasa urme adanci este totusi minciuna.
Ceea ce esti este darul lui Dumnezeu pentru tine; ceea ce faci tu cu tine insuti este darul tau pentru El!
Daca Dumnezeu nu intra in bucataria ta, este ceva rau cu bucataria ta. Daca nu-L poti lua pe Dumnezeu in vacanta cu tine, inseamna ca este ceva rau cu locul sau modul in care te distrezi. Cu totii credem ca Dumnezeu este un dumnezeu al eroicului. Nevoia noastra cea mai mare insa este de un Dumnezeu al obisnuitului, al cotidianului, un Dumnezeu de toate zilele.

Ai dreptate marinela....iuliannnn unde esti?

http://www.ringo.com/profile/cocuta_alisor.html
unde dragoste nu e,nimic nu e...

Mergi la inceput