Lectii de viata importante
Raspunsuri - Pagina 3
Marilena12 spune:
Suntem aici, aproape. Bine ai revenit!
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/
Poze cu Anna
BOCANILA spune:
Prea mult timp ne pierdem vremea urand sau desconsiderand pe cel care ne-a jignit sau a gresit in vreun fel...in loc sa iertam, noi strangem totul in noi, de parca asa ne-am imbogati...
Adunam si adunam pana cand simtim ca ne consuma, si astfel pretuita noastra "comoara" devine cenusa iar gustul ei amar atinge totul in noi...si tot nu vrem sa iertam, ne incapatanam si nu vrem sa ne eliberam din inchisoarea resentimentelor...ne place sa fim robi, sa fim legati...
si totul poate fi mult mai usor, daca doar am vrea sa renuntam...sa renuntam la egoismul si rautatea din noi... sa vrem sa iertam...pt ca atunci cand o facem ne facem noua un bine...
Sa nu apuna soarele peste mania voastra ...asa ne invata EL
http://www.ringo.com/profile/cocuta_alisor.html
unde dragoste nu e,nimic nu e...
BOCANILA spune:
http://www.devotional.ro/#
Uneori rostim cuvinte care ne dor chiar si pe noi, poate nu ne dam seama ca ii vor afecta enorm de mult pe ceilalti. Cuvintele care dor n-ar trebui rostite niciodata. Raman in mintea noastra, ne macina, revin si se aud din nou rostite, ca si cand soapta este spusa incontinuu la urechea ta.
Cuvintele frumoase dispar, lasand loc soaptelor amare, lasand loc unei tristeti nemarginite pe care nu reusesti s-o alungi. Ecouri, ecouri netarmurit de acute te cuprind in vartejul lor nebun din care incerci in zadar sa scapi.
Fiecare cuvant care zboara spre altcineva are o importanta, cuvintele au ecou, iti raman intiparite undeva adanc, in suflet, in minte, in intreaga fiinta. Cateodata se amesteca, alteori revin clare, pe multe dintre ele nu mai vrei sa le auzi, vrei pur si simplu sa le uiti.
Uitarea… Ar fi nemaipomenit sa putem uita cuvintele urate sau cuvintele care ne-au facut sa suferim. Oricat am incerca nu reusim pentru ca revin cu o constanta impresionanta.
Putem uita de noi, putem uita de ceilalti, dar suferinta ramane ascunsa undeva, stand parca la panda pentru a ne incolti din nou.
De ce nu sta si fericirea la panda pentru a ne coplesi de bucurii? Oare nu exista atat de multe cuvinte frumoase pentru a le acoperi pe cele care ne-au intristat?
http://www.ringo.com/profile/cocuta_alisor.html
unde dragoste nu e,nimic nu e...
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by iulian1969g
Cu cat este mai mare tulburarea exterioara,
cu atat mai linistit trebuie sa devii,
astfel incat cuvintele
"fii linistit si cunoaste-Ma" sa devina vii inlauntrul tau.
Ia aminte la cuvintele Mele si traieste-le 24 de ore pe zi."
Dumnezeu mi-a vorbit, Eileen Caddy
Off topic: mi s-a parut ca gasesc o similitudine (tulburatoare pentru mine) intre aceste cuvinte si semnatura pe care o folosesc ce este un indemn stravechi. Am voie sa cred deci, ca ...toate-s vechi si noua toate?
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
BillyBilly spune:
Cred ca cele de mai jos se refera la lectiile de viata... N-am putut sa rabd sa nu va impartasesc si voua ce am gasit:
> * I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi indeparteze obisnuinta.
> * Dumnezeu a spun NU .*
> * Nu eu trebuie sa ti-o indepartez ci tu trebuie sa renunti la ea.*
>
> * I-am cerut lui Dumnezeu sa-l vindece pe copilul meu handicapat*
> * Dumnezeu a spus NU*
> * Spiritul sau este intreg, iar corpul sau este trecator.*
>
> * I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi dea rabdare.*
> * Dumnezeu a spus NU*
> * Rabdarea este un derivat al durerilor; ea nu se acorda, ea se invata.*
>
> * I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi dea fericire.*
> * Dumnezeu a spus NU.*
> * Eu iti dau binecuvantare; fericirea este in tine.*
>
> * I-am cerut lui Dumnezeu sa ma scape de durere,*
> * Dumnezeu a spus NU*
> * Suferinta te face sa lasi la o parte grijile lumesti si te aduce aproape de mine.*
>
> * I-am cerut lui Dumnezeu sa creasca spiritul meu*
> * Dumnezeu a spus Nu*
> * Tu trebuie sa te cresti pe tine insuti dar ma voi ingriji ca sa fii roditor.*
>
> * I-am cerut lui Dumnezeu toate lucrurile care ar putea sa-mi incante viata*
> * Dumnezeu mi-a spus Nu*
> * Eu ti-am dat viata, asa ca poti sa te bucuri de toate lucrurile.*
>
> * I-am cerut lui Dumnezeu sa ma ajute sa- i IUBESC pe altii, asa de mult cat ma iubeste El pe mine.*
> * Dumnezeu a spus...Ahhhhh, in sfarsit ti-a venit ideea cea buna.*
>
> > * **Fii Binecuvantat de Dumnezeu.*
http://tt.lilypie.com/Y53vp2.png
Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald
BOCANILA spune:
iulian
"Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului, si El te va sprijini. El nu va lasa niciodata sa se clatine cel neprihanit."
Ps 55:22
M-am trezit intr-o dimineata devreme, ca sa admir rasaritul soarelui. Ah, frumusetea creatiei lui Dumnzeu nu poate fi redata in cuvinte! In timp ce priveam rasaritul soarelui i-am adus laude lui Dumnezeu, pentru frumusetea lucrarii Lui. Stand acolo am simtit prezenta Domnului alaturi de mine.
El m-a intrebat: "Ma iubesti?"
I-am raspuns: "Bineinteles ca Te iubesc, Doamne! Tu esti Domnul si Mantuitorul Meu!"
Apoi m-a intrebat: "Daca ai fi handicapat fizic m-ai iubi si atunci?"
Eram descumpanit. Mi-am privit mainile si picioarele si restul trupului si m-am intrebat oare cate lucruri n-as mai putea face daca as fi handicapat, lucruri pe care le socotesc normale.
Si i-am raspuns: "Doamne, n-ar fi usor, dar totusi Te-as iubi!"
Atunci Domnul mi-a spus: "Daca ai fi orb, ai iubi si atunci oare creatia Mea si M-ai iubi si pe Mine?"
Cum as putea iubi ceva ce nu pot vedea? Dar, m-am gandit la toti oamenii orbi din lume si la faptul ca multi dintre ei il iubesc pe Dumnezeu si creatia Lui.
Si i-am raspuns: "Mi-e greu sa ma gandesc la asa ceva, dar totusi Te-as iubi!"
Domnul m-a intrebat: "Dar, daca ai fi surd, ai asculta Cuvantul Meu?"
Cum as putea asculta daca as fi surd? Atunci am inteles: ca sa asculti Cuvantul Lui Dumnezeu nu trebuie doar sa auzi cu urechile, ci trebuie sa asculti cu inima!
Si i-am raspuns: "Doamne, n-ar fi usor, dar as asculta Cuvantul Tau!"
Atunci, Domnul m-a intrebat: "Dar daca ai fi mut, ai lauda Numele Meu si atunci?"
Cum L-as lauda fara glas? Am inteles din nou. Dumnezeu vrea sa-i cantam din inima si din suflet. Sunetele nu au mare importanta; si noi nu Il laudam pe Dumnezeu doar cu cantari, ci chiar si atunci cand suntem persecutati Ii aducem slava lui Dumnezeu prin recunostinta noastra.
I-am raspuns: "Chiar daca nu as putea canta in cuvinte, tot as lauda Numele Tau!"
Si Dumnezeu m-a intrebat: "Ma iubesti cu adevarat?"
Cu curaj si cu convingere ferma i-am raspuns: "Da, Doamne! Te iubesc pentru ca Tu esti singurul Dumnezeu adevarat."
Am crezut ca am raspuns bine, dar Domnul m-a intrebat: "Daca ma iubesti, de ce pacatuiesti?"
Si i-am raspuns: "Doamne, sunt doar un om, nu sunt perfect!"
Dar Domnul m-a interebat: "De ce in vremuri de pace si bunastare te indepartezi cel mai mult de Mine? De ce numai in vremuri de necaz te rogi din toata inima?"
N-am putut da nici un raspuns, doar lacrimi.
Domnul a continuat: "De ce canti numai la adunare? De ce ma cauti numai in ceasul de inchinare? De ce te rogi atat de egoist? De ce imi esti necredincios?"
Si lacrimile au continuat sa-mi curga pe obraz.
"De ce ti-e rusine de Mine? De ce nu raspandesti Veste Buna? De ce in vremuri de prigoana ceri ajutorul de la oameni si nu alergi la Mine? De ce cauti scuze atunci cand iti dau ocazia sa slujesti in Numele Meu?"
Am incercat sa raspund, dar n-am gasit nici un raspuns.
"Esti binecuvantat cu viata. Te-am creat sa n-o irosesti. Te-am binecuvantat cu talent ca sa Ma servesti, dar tu fugi de Mine. Ti-am revelat Cuvantul Meu, dar nu te adancesti in El. Ti-am vorbit, dar urechile ti-au fost inchise. Ti-am trimis slujitori ai Mei si tu ai stat nepasator cand ei erau respinsi. Ti-am auzit rugaciunile si Ti-am raspuns la toate! Dar, Ma iubesti tu cu adevarat?"
N-am putut raspunde. Cum sa-I raspund? M-a coplesit rusinea! N-am nici o scuza! Cu inima zdrobita si lacrimi pe obraz am spus: "Doamne, iarta-ma! Nu sunt vrednic sa fiu copilul Tau!"
Si Domnul mi-a raspuns: "Tu esti al Meu prin har si nu prin merit!"
Am spus: "Doamne, oare vei continua sa ma iubesti? De ce ma ierti?"
Domnul mi-a raspuns: "Te iubesc pentru ca te-am creat. Tu esti copilul Meu si Eu nu Te voi parasi nicioadata! Cand plangi, Mi-e mila de tine si plang cu tine! Cand strigi de bucurie, rad si Eu cu tine! Cand esti descurajat, Eu te incurajez! Cand cazi, Eu te ridic! Cand esti obosit, Eu te port pe brate! Eu voi fi cu tine pana la sfarsitul zilelor si te voi iubi intotdeauna!"
Niciodata n-am plans cu atata amar. Cum am putut fi atat de nepasator. Cum am putut zdrobi atat de mult inima lui Dumnezu?
Domnul mi-a intins bratele si am vazut urmele cuielor in palmele Sale.
M-am inchinat la picioarele Domnului Isus Hristos, Mantuitorul meu si pentru prima oara m-am rugat cu adevarat!
Amin!
Unde dragoste nu e,nimic nu e...
maru spune:
Nu vreau sa fiu Gica contra, recunosc ca nu am citit decat cateva pagini, dar, ai drept de copyright de la autoare?
aici (in Canada) e interzis copierea oricarei pagini fara sa ai drepturile de autor cumparate.
Doamne'ajuta!
PS: randurie sunt pline de intelepciune, o bucurie pentru suflet!
BOCANILA spune:
Iulianunde esti?
Nu te teme, caci Eu sunt cu tine; nu te uita cu ingrijorare, caci Eu sunt Dumnezeul tau; Eu te intaresc, tot Eu iti vin in ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare.” (Isaia 41,10)
Viata poate fi comparata cu o calatorie cu trenul. Urcam si coboram des. Exista accidente. Surprize placute. Statii din care plecam tristi. Atunci cand urcam in tren, intalnim oameni despre care credem ca nu ne vor parasi niciodata: parintii nostri. Dar la o statie coboara si ne lasa singuri, fara grija si atasamentul lor. E drept ca vor mai fi si alti calatori importanti in trenul nostru: fratii, prietenii si alti oameni pe care ii iubim. Pentru unii, calatoria asta este destul de scurta. Pentru altii, e plina de tristete. Alte persoane sunt mereu gata sa ajute. Unii coboara si lasa in urma lor un dor vesnic, iar altii pleaca fara sa lase nicio urma. Unii, la care tinem mult, se muta in alt vagon. Astfel ca uneori ne inghesuim si dam din coate pentru a ajunge din nou langa ei. Din pacate nu ne putem aseza mereu pe locul de langa ei, pentru ca este deja ocupat. Insa n-ar trebui sa ne deranjeze prea mult. Asa este calatoria. Plina de vise, sperante, planuri, prieteni…, dar fara intoarcere. De aceea trebuie sa o parcurgem in cel mai bun mod cu putinta.
Ai grija de cei dragi de langa tine.
„Nu te gandi la viitor. Va veni el oricum.” (A
http://cocutalisor.hi5.com
marami spune:
Iulian, Bocanila, unde ati plecat?
pozne-npoze
Cristiana, closca de pui Diana (29 sept.1991) si puisor Oana (18 iul.2005)