Casatoria intre oamenii de religii diferite

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Pai ce parere sa avem? N-ai citit ce s-a scris pana acum?

Parerea mea este ca o e ok. Eu as boteza copilul la catolici, dar daca ei vor la ortodocsi, tot e valabil botezul.

La ce te referi cand spui ca Biserica Catolica e diferita?

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kory spune:

Cand spun ca este diferita ma refer la faptul ca are alte obiceiuri, si cunosc o pereche care nu a putut sa se casatoreasca la catolici din cauza ca el era ortodox, poate nu am fost eu informata bine.
Va pup!

Mary

Mergi la inceput

Biserica Catolica nu refuza niciodata o casatorie intre un catolic si un ortodox, decat daca cel ortodox a mai fost casatorit in Biserica, ceea ce este just.
Nu exista a doua casatorie in Biserica. Alt motiv pentru a refuza casatoria nu exista.
A, mai e ceva: sotul/sotia de religie ortodoxa trebuie sa semneze o hartie in care scrie ca este de acord ca sotia/sotul catolic sa isi continue religia mai departe + copiii sa fie botezati si crescuti in credinta catolica.
Deci, daca partea ortodoxa refuza sa semneze aceasta hartie, casatoria nu are loc.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviujuristul spune:

daca exista dragoste,credinta si intelegere nimic nu poate opri o casnicie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Crinuta, amendamentul pe care l-ai pus cu conditia ca si copiii sa fie crescuti in religie catolica e deosebit de important. Inteleg ca ortodoxul se poate casatori cu un catolic doar daca renunta la a-si transmite credinta copiilor. Ce poate fi mai dureros pentru un parinte atasat de credinta lui?

Mergi la inceput

Casandra, nu l-am pus eu, este stabilit de Biserica, eu doar l-am amintit.
Ce nu inteleg este, de ce din punctul de vedere al unui ortodox ar fi ceva atat de " dureros" ca si cum, ar fi o cale gresita, menita sa duca sufletul la pierzanie?
Sa stii ca in cazul casatoriilor interconfesionale acest amendament este fundamental, dar, revenind la casatoria dintre un ortodox si un catolic, unde sunt diferentele?
Atata il ofensam pe Dumnezeu cu " eu sunt crestin ortodox", " eu sunt catolic", ba a mea e mai buna, ba asa e traditia, etc.
Am mai spus-o: aceste doua Biserici sunt Biserici surori, au aceleasi porunci, legi si sunt singurele care au Taine, Sacramente.
Eu nu am nici o retinere sa intru intr-o Biserica ortodoxa, e tot casa lui Dumnezeu.
Am 2 preoti de suflet ortodocsi cu care tin legatura desi suntem in tari diferite, dar spovezile le fac la catolici.
Eu asta nu inteleg: de ce ar fi " dureros" cum zici tu.
Pentru mine ar fi dureros ca copilul meu sa o ia pe un cu totul alt drum, si sa afirme de ex. ca nu exista Dumnezeu, sau sa nege conceptul de Trinitate, sau, sa traiasca fara Dumnezeu.
Asta ar fi dureros, ar fi cumplit, nu faptul ca ar frecventa Biserica ortodoxa, desi eu, mama lui sunt catolica si ma simt atat de bine la catolici.
De ce pierdem mereu esenta si ne legam de lucruri marunte?

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aprilie spune:

quote:
Originally posted by crinuta

In ceea ce privese recasatoria in Biserica, iar nu sunt de acord ce se spune in Biserica ortodoxa.
Biblia este foarte clara in acest sens, nu exista dubiu. Nu se specifica nicaieri ca cineva se poate recasatori daca are sau nu are copii, daca are nu stiu ce varsta. Astea sunt interpretari/ajustari ale Bisericii Ortodoxe.
Isus a spus clar ce si cum in acest sens.

Singurele posibilitati de recasatorie religioasa sunt: anularea primei casatorii de catre un tribunal bisericesc pe baza unui motiv intemeiat ( de ex: neconsumamrea casatoriei, lipsa consimtamantului unuia dintre parteneri) sau decesul unuia dintre parteneri.

E foarte strict, stiu, dar Isus a fost clar in acest sens.
Asta e valabil doar pentru crestini, deoarece celelalte religii nu au Taina Casatoriei, singura care este indisolubila.

Ehehei, cite cazuri de oameni cununati a doua si chiar a treia oara cunosc eu in Biserica Ortodoxa....intotdeauna m-a mirat asta, pe cind traiam in Romania pt. ca nimeni altcineva (nici macar cultele minoritare gen adventisti sau martori ai lui Jehova) nu cununa o persoana decit o singura data! Ortodocsii n-au avut probleme de a cununa divortati a doua ba chiar a treia oara.
Mare greseala si pacat!
quote:

.
De gresit gresesc doar acei preoti ( ortodocsi, deoarece la catolici nu e cazul) care accepta recasatoria in Biserica. Asta da, este o greseala mare, cunoscut fiind faptul ca nimeni nu poate dezlega vreo casatorie religioasa.
... am vrut doar sa iti exemplific ce inseamna cu adevarat o greseala din partea unui slujitor al lui Dumnezeu.

Subscriu, Crinutza !
Foarte clare,la subiect si pline de miez comentariile tale.
Indiferent ca ne face sau nu placere, adevarul dumnezeiesc e unul singur si el nu admite in nici un caz re-cununarea in Biserica de 2,3 sau mai multe ori a unor oameni divortati.
Asta e un pacat mare,nu cununia intre crestini de confesiuni diferite.Ba chiar si casatoria intre oameni de religii diferite...asa cum spunea Crinutza,cine poate cunoaste planul lui Dumnezeu pt. fiecare din noi ??

quote:

... si eu ca tine, de mica am fost atrasa de Liturghia romano catolica... iar apoi mergeam atat la greco-catolici cat si la romano catolici ( ma simt mai bine la romano).

Crinutza, exact asa simt si eu ! Liturghia romano-catolica e minunata,o pastrez in inima cu duiosie...

cu bine, Aprilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

quote:

Sa stii ca in cazul casatoriilor interconfesionale acest amendament este fundamental,

Crinuta,sa inteleg ca sotul tau a semnat acea hirtie despre care ziceai,precum ca este de acord ca, copiii lui sa fie catolici?

quote:

sau sa nege conceptul de Trinitate,

Avind in vedere ca el e musulman "practicant"si stiind ca ,copiii vor fi musulmani ,(asta daca nu a semnat hirtia) cum ramane cu conceptul de trinitate?
P.S .eram doar curioasa,putem vorbi despre asta pe privat

Mergi la inceput

Aprilie, merci mult. Sa inteleg ca esti catolica? M-as bucura sa mai gasesc catolici pe aici.

Hannen draga mea, discutam pe privat, ok?

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

--------
crinuta:
Ce nu inteleg este, de ce din punctul de vedere al unui ortodox ar fi ceva atat de " dureros" ca si cum, ar fi o cale gresita, menita sa duca sufletul la pierzanie?
---------
1. Copiulul mic este lipsit de Taina Euharistiei. La ortodocsi, copilul se poate impartasi in fiecare duminica, fara spovedanie, pana la 7 ani.
2. Copilul este lipsit de Taina Mirungerii. La ortodocsi, mirungerea are loc imediat dupa Botez.
3. Copilul este lipsit de Taina Maslului, la care catolicii apeleaza doar pe patul de moarte. La ortodocsi, se poate face ori de cate ori este nevoie.
4. Numelele copilului nu poate fi pomenit in cadrul Liturghiei Ortodoxe.

Dupa cum vezi, sunt destule motive.

Mergi la inceput