Casatoria intre oamenii de religii diferite
Raspunsuri - Pagina 2
cristina1974 spune:
Eu sunt ortodoxa,iar sotul meu este musulman (cetatean britanic,insa de origine iranian).Ne-am casatorit doar civil,pentru ca ,atunci cand am vrut sa o facem si in fata lui dzeu, preotul a spus xca el trebuie sa treaca la ortodocsi.Nu am putut sa il fortez sa faca asta, e decizia lui. eu, personal, zic mersi ca nu mi-a cerut el sa ma convertesc la islam.Asa, ca am ramas ca in pom.Fetita pe care oavem ,insa e botezata la ortodocsi,iar cea care se va naste in curand,la fel va fi crestina.Nu stiu ce ar trebui sa fac sa pot face cununia asta religioasa,pentru ca nu cred ca e corect ca el sa fie obligat sa isi schimbe religia.El ma respecta pe mine din toate punctele de vedere, inclusiv religia, iar eu vreau sa fac acelasi lucru.
32+,Iasmina si bebe Georgia
cristina
casandra spune:
Sf Ioan Gura de Aur despre casatoria cu cei de alta religie:
http://www.ioanguradeaur.ro/?facere21
piccaflor spune:
Si eu sint ortodoxa iar sotul catolic si ne-am casatorit in rit ortodox la biserica Sf Paraschiva din Bucuresti...n-am avut nevoie de nici-o aprobare...in fond,indiferent de religie,Dumnezeu e Unul singur!
Pentru Barbye-una
dintre noi!Trebuie sa ajuti!
Danelutza spune:
Si eu sint ortodoxa si sotzul catolic. Ne-am casatorit aici, la biserica catolica, cununia a fost mixta, deci fiecare cu religia lui. Sora mea s-a cununat acum vreo 20 de ani la biserica ortodoxa, tot cununie mixta, sotul fiid catolic. Fetitza e botezata la catolici, deoarece aici mare parte sint de aceeasi religie si nu as fi vrut sa sufere, cind ar fi fost singura la scoala care nu ar fi participat la toate ritualurile de impartasit... si nu mai stiu cite se fac la biserica catolica, cind copilul are 7 ani.
Schimba preotul ca se poate sa va cununatzi fiecare raminind cu religia lui.
Noi am avut preot catolic si preot ortodox, cununia a fost jumatate-jumatate, a fost foarte interesant si frumos.
pisi-pis spune:
Danelutza, ce frumos cu 2 preoti, si slujba juma'-juma'. Unde v-ati casatorit? Si biserica era ortodoxa sau catolica? Dar nasii? (sau ati avut 2 perechi, 2 ortodoxi si 2 catolici?)
Mi-ar placea si mie o slujba de genul asta, mi se pare cel mai corect.
ocebine spune:
quote:
Originally posted by Gabbriela
si eu spun la fel, schimba preotul, cunosc si eu cazuri el catolic, ea ortodoxa casatoriti la ortodoxi fara probleme
Sanatate si numai bine
Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!
Tine aripioara asta, voinice
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Si eu stiu un cuplu (ea ortodoxa, el catolic) casatoriti in biserica ortodoxa...eu si sotzul meu. Copiii i-am botezat ortodox. Nu am avut probleme de nici un fel.
Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)
I used to be indecisive, but now I'm not sure.
pisik 4ever spune:
eu sunt ortodoxa, sotul catolic, si ne-am casatorit intr-o biserica ortodoxa. popa ne-a cerut doar certificatele noastre de botez si actul de la primarie.
Marutz spune:
Mey fetelor,
Nu stiu ce ganduriti voi cu schimbatu preotului.. Daca fata vrea sa se casatoreasca la biserica inseamna ca si vrea o slujba adevarata, ca doar casatoria este o Taina. O slujba adevarata se face de catre un preot adevarat, iar un preot adevarat nu accepta o casatorie intre 2 oameni de diferite religii fie ele ortodox/catolic. Canoanele bisericii si credintei ortodoxe afrima clar ca amandoi viitori soti trebuie sa fie ortodoxi, iar in caz ca unul nu este, se poate boteza. Preorul care oficiaza casatoria intre cei doi va duce pacatul cu el in viata de'apoi.
Sunt unii oameni care merg pe scurtatura si nici nu mentioneaza ca sunt din religii diferite, ca doar la biserica se cer numai cateva acte - asa cum s-a mentionat mai sus, fac ei oare asa ceva pt. ca stiu care este adevarul?
Iar preoti facatori sunt la tot pasul.. iar banu isi spune de cele mai multe ori cuvantul - din pacate. Si anume pot fi preoti care nu le pun mari piedici viitorilor miri, desi ei sunt din religii diferite, iar casatoria lor nu poate fi acceptata in fata lui Dumnezeu. Eu spun draga elenus22 sa iei aminte la ce ti-a spus acel calugar pt. ca este un om intelept si mai putin belvursat de viata mondena. Daca intr-adevar il iubesti pe acest om, si vrei sa stai cu el toata viata, o poti face dupa voia ta; dar nu cred ca va fi binecuvntare de la Dumnezeu atata timp cat sunteti din religii diferite. Poate ca e mai bine sa te obisnuiesti cu idea ca nu va veti casatori religios decat sa aveti o casatorie falsa la biserica. Sper ca nu par prea dura si rea, dar asta e parerea mea din punct de vedere al casatoriei la biserica, care nu e/nu ar trebui sa fie un teatru nici pentru noi cei care ne casatorim si nici pentru cei prezenti la aceasta Taina.
Stiu si am citit mesajele fetelor care te incurajeaza, dar asta nu ar trebui sa te incurajeze si sa faci ceva care de fapt nu este dat de la Dumnezeu / cel putin nu in religia asta in care s-a intamplat sa te nasti.
Daca il iubesti pe Dumezeu mai mult decat pe mama si pe tatal tau, mai mult ca pe acest barbat, si daca tu chiar iti doresti sa te casatoresti si sa ai binecuvantarea de la Dumnezeu, atunci chiar trebuie sa te mai gandesti. Pune in balanta si sa iei o decizie dupa care sa nu iti para rau.
Stiu ca am fost taioasa si imi cer scuze, dar asta e parerea mea.. Si nu m-am abtinut sa-mi spun parerea mai ales ca majoritatea raspunsurilor erau "pentru". In cazul meu, una dn contidiile pentru viitorul meu sot era sa fie crestin ortodox,l-am gasit..
Totul depinde de tine si de cat de credincioasa esti; si va rog a nu se citit habodnica.. ca ar fi o afiratie neadevarata si rautacioasa.
Numai bine,
Mara
crinuta spune:
Un preot adevarat (in acceptiunea ta) nu accepta o casatorie mixta sau interconfesionala???????? Hello, de unde iti iei informatiile astea?
Poate n-ar strica sa citesti Catehismul Bisericii, sau sa intrebi un preot cum sta treaba.
Cum adica casatoria lor nu poate fi acceptata de Dumnezeu? Faci niste afirmatii foarte grave si false.
Asa crezi tu ca gandeste Dumnezeu, intr-un asemenea mod, de genul, daca esti nascut ortodox, e musai sa te casatoresti cu un ortodox ca altfel nu e casatorie?
Pe ce iti bazezi afirmatiile? Sau ai uitat cand le-a dat puterea de a lega si dezlega, nu?
Tu stii cat dureaza pana Biserica stabileste un Adevar de Credinta?????? Stii ce e acela?>
Ai senzatia ca preotii care au acceptat casatorii mixte sau interconfesionale se joaca cu Dumnezeu, sau cu sufletele oamenilor, sau nu sunt informati si actioneaza pe la spate???????
Ca asta e parerea ta e una, dar ca sa o prezinti ca fiind un adevar incontestabil, e cu totul alta poveste.
Si inca ceva: daca cineva s-a nascut intr-o reliegie, e musai sa ramana in acea religie? De ce, de dragul traditiei sau ce?
Nu sunt deloc in asentimentul tau in aceasta privinta.
Indiferent ce religie avem prin parinti, e datoria noastra sa ne informam si sa decidam mai tarziu care este religia adevarata.
Ma rog, asta e deja cu totul alt subiect.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
crinuta spune:
Si inca ceva: te-ai gandit ca poate Dumnezeu are vreun plan cu asemena cupluri mixte? Te-ai gandit ca poate unul dintre sotii ne-crestini se va converti la un moment dat?
De ce noi oamenii reducem complexitatea gandarii lui Dumnezeu la gandirea noastra limita? Cum putem noi sa si presupunem ca putem cuprinde sau intelege macar o farama din Adevarul Dumnezeiesc?
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.