Casatoria intre oamenii de religii diferite

Casatoria intre oamenii de religii diferite | Autor: elenus22

Link direct la acest mesaj

Eu sunt ortodoxa el este catolic.Ne iubim mult dar... eu nu ma pot casatorii religios la noi deoarece ambii trebuie sa fie ortodocsi.Imi doresc o slujba religioasa in Biserica noastra.Nu se pune problema sa treaca la religia noastra si nici eu la catolici.Ii place la catolici se simte bine acolo. Imi respecta religia , eu o respect pe a lui.Ce sa fac?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

eu am trei prietene (ortodoxe) casatorite cu catolici. au facut cununia la biserica ortodoxa. unu din cupluri a botezat copii ortodox, alt cuplu a botezat baiatul catolic si fata ortodoxa si cel de al treilea cuplu nu are inca nici un copil.

si mai am o amica, ea e romanca ortodoxa si el e neamt protestant si cununia religioasa au facut-o la ortodoxi in Ro si bebe-ul care e pe drum va fi botezat la ortodoxi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Vai de mine, ce zici tu acolo??????
Amandoi crestini, si zici ca nu va puteti casatori in Biserica? Cine v-a spus asta? Scuze ca ma infierbant, dar e de necrezut ce vad.
Bisericile de care apartineti voi doi sunt Biserici surori. Nu exista diferente fundamentale.
Sa iti spun cate cazuri exista?

Adica, tu stii ca va puteti casatori in Biserica Catolica ( de cea Ortodoxa nu stiu), si eziti doar pentru ca vrei neaparat sa te casatoresti in Biserica ta, stiind bine ca nu exista nici o diferenta in fata lui Dumnezeu?????
Esti in stare sa renunti la un om pe care il iubesti doar pentru o idee?

Sa iti mai spun ca eu sunt catolica si sotul meu e musulman, si ne-am putut casatori la Biserica catolica? Evident, am avut nevoie de aprobarea Episcopului, dar am primit-o.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

Elenus,si noi suntem un cuplu ortodox(eu)-catolic(el) si ne-am casatorit fara probleme in biserica ortodoxa(biserica Sf.Vasile din Bucuresti) si fiecare a ramas la religia lui.copiii i-am botezat la catolici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Elenus, daca ai intrebat preotul si ti-a spus ca nu se poate, cauta alt preot! Fiecare cu mentalitatea lui.
Desi, nu intotdeauna lucrurile sunt asa simple precum par. Noi am incercat sa ne casatorim religios, am venit pregatiti in tara, nasi, restaurant... si cu o saptamana inainte preotul ne vara in nas o hartie pe care sa o semneze sotzu' catolic, cum ca adera la ortodoxie... cica asta nu insemna ca se leapada de catolicism . Ne-am luat jucariile si am plecat, dar a fost stress mare, noroc ca nu ne facusem cine stie ce planuri, vroiam doar ceva discret, cu o mana de prieteni. Ulterior, am vorbit si cu alt preot, care a zis ca ne casatoreste fara probleme, dar ca exista conditia sa botezam viitorii copii la ortodoxi. Ce sa mai intelegi?

Ortansa, unde e biserica Sf. Vasile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Elenus, eu sunt ortodoxa, el catolic si ne-am casatorit bine-mersi in rit ortodox, eu ramanand ortodoxa, iar el catolic. Am vorbit cu preotul si mi-a spus ca am nevoie de aprobarea mitropolitului Serafim de aici, i-am trimis un email, mi-a dat aprobarea tot pe email si gata cununia religioasa. Depinde de preot, au mai fost subiecte pe tema asta...in care unele fete sustineau sus si tare ca nu se poate. Ba uite ca se poate.

Carmi

Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video

Mergi la inceput

Asa e. Schimba preotul. Sunt destui care vor accepta sa va casatoreasca in aceste conditii.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

si eu spun la fel, schimba preotul, cunosc si eu cazuri el catolic, ea ortodoxa casatoriti la ortodoxi fara probleme

Sanatate si numai bine

Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!
Tine aripioara asta, voinice

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mini_me spune:

Eu sunt ortodoxa, sotul meu este catolic (maronit) si ne-am casatorit religios vara trecuta la biserica ortodoxa Sf. Spiridon. Inainte de nunta preotul a intrebat doar daca sotul meu e botezat. Nu a avut nici o obiectie nici cand sotul meu s-a inchinat ca la catolici si nici nu a sugerat sa botezam ortodox copiii pe care i-am avea.
Eu am ramas ortodoxa, iar sotul meu catolic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenus22 spune:

Ma bucur mult ca mi-ati scris si cazurile voastre. Asadar se poate trebuie doar sa caut preotul care va accepta lucrul acesta. Prima data am auzit la un parinte de la manastire ca nu se pot casatori doi oameni de religii diferite in biserica ortodoxa de aceea am crezut ca nu se poate.

Mergi la inceput

Cristina, este deosebit de importanta Tainta Casatoriei, deci incearca sa gasesti o solutie.

La catolici de exemplu nu i se cere sa isi schimbe religia, dar este nevoie de aprobarea episcopului.
Eu alta sansa nu vad, deoarece stiu ca la ortodocsi nu se accepta casatoria interconfesionala.

Casatoria dintre un catolic si un ortodox de exemplu ( deci 2 ramuri ale Bisericii crestine) se numeste casatorie mixta, iar casatoria dintre un crestin si un necrestin ( musulman, evreu) se numeste interconfesionala, iar aceasta este admisa in Biserica catolica din fericire.
Ar fi culmea sa le interzici unor oameni sa se casatoreasca in fata lui Dumnezeu din cauza unei idei.

Alt sfat nu stiu sa iti dau. Este singura solutie clara pe care o vad eu in cazul vostru.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput