Prezervative pentru adolescenti
Raspunsuri - Pagina 5
KUKI spune:
Pai pana aici suntem toate de acord, n-are rost sa batem apa in piua laudandu-ne fiecare cat de deschis vorbim despre safe sex cu copii nostrii.
Nicoleta spune:
Si eu intentionez sa imi informez copilul despre sex si altele de genul asta.
Ce ma fac insa daca el va decide ca isi incepe viata sexuala la 14 ani? Si Durex (nu ca ar conta firma) ii mai da si motive sa o faca, pentru ca uite, mama zicea de safe sex, s-a ivit si ocazia si am cu ce...
Adica il educ eu cum stiu mai bine si vin astia care au gasit piata libera si... copilul meu pica in multiplele capcane...
Uf! Nu stiu cum sa abordez subiectul nici pentru mine, dar pentru el?
Daca vine si ma intreaba el peste cativa ani de ce s-au facut prezervative pentru cei de varsta lui? Eu ce ii spun? Ma va asculta?
Nicoleta
ocebine spune:
quote:
Originally posted by Nicoleta
Si eu intentionez sa imi informez copilul despre sex si altele de genul asta. Ce ma fac insa daca el va decide ca isi incepe viata sexuala la 14 ani? Si Durex (nu ca ar conta firma) ii mai da si motive sa o faca, pentru ca uite, mama zicea de safe sex, s-a ivit si ocazia si am cu ce... Adica il educ eu cum stiu mai bine si vin astia care au gasit piata libera si... copilul meu pica in multiplele capcane...
Uf! Nu stiu cum sa abordez subiectul nici pentru mine, dar pentru el?
Daca vine si ma intreaba el peste cativa ani de ce s-au facut prezervative pentru cei de varsta lui? Eu ce ii spun? Ma va asculta?
Nicoleta
Pai atunci va dau eu solutia....(ca doar de jelit si lamentat sint satula)...interziceti reclamele cu bauturi, tigari, masini de viteza, cele in care se apare in nud, filmele de dragoste, panourile cu modele imbracate in lenjerie intima, stirile de la TV despre droguri, cartile in care se vorbeste despre sex (chiar si tangential)....ce atitea tentatii pe capul lor????????????????????
Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)
I used to be indecisive, but now I'm not sure.
Gabbriela spune:
vin si eu cu cateva sfaturi daca le vreti le luati daca nu continuati sa va ascundeti si sa speracti ca ai vostri nu vor face asa ceva...
ocazia unde... chiar si la scoala in baie, in casa ta proprie cand tu esti la servici o ora mai mult decat e el la scoala, cand tu esti in vecini la o cafea si el cu prietena amica in camera isi fac tema.. ocazi sunt, daca nu sunt se pot face.
al meu e miculut inca 3 ani jumate dar cele insiruite de ocebine le respect si incerc sa fiu deschisa cu el la orice discuti, stiu ca va fi greu si pana acolo mai am cale lunga dar nu o sa fiu genul de mama care neaga si care nu poate vedea ca vremurile s=au schimbar.. da cred ca e bine sa isi poata cumpara prezervativ la 13 ani, mai bine safe decat sorry
Sanatate si numai bine
Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!
Tine aripioara asta, voinice
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
craciunitza spune:
ocebine, cand copii mei aveau 8 ani stateam foarte linistita si foarte deschisa, si atunci erau tentatii pentru cei de 13-14 ani, fiecare generatie a avut tentatiile ei. Dar la 8 ani nu poti face sex, oricat de mult ti-ai dori. Asta e diferenta dintre noi doua, al meu poate face, al tau nu. Si e cam devreme sa fii atat de sigura ce va face al tau peste 5 ani.
Nu certati copiii cand viseaza!
Poze
ocebine spune:
quote:
Originally posted by craciunitza
Si e cam devreme sa fii atat de sigura ce va face al tau peste 5 ani.
Poze
Tocmai pentru ca nu sint sigura ce va face il pun in garda. Daca si fi sigura, nu mi-as raci gura de pomana...
Si asa ca fapt divers, am citit un studiu facut aici in care s-a constatat ca exista un procentaj care incep cu sex oral la 9 ani...deci iaca sint in preajama...
craciunitza spune:
quote:
Originally posted by Gabbriela
nu o sa fiu genul de mama care neaga si care nu poate vedea ca vremurile s=au schimbar.. da cred ca e bine sa isi poata cumpara prezervativ la 13 ani, mai bine safe decat sorry[/b][/i][/purple]
Pardon, de unde ai dedus ca neg si ca nu stiu pe ce lume traiesc?!?!??
Poate ca usurinta cu care parintii isi emancipeaza copii, nu e chiar asa morala si de laudat. Sunt absolut convinsa ca daca deschid un subiect cu cartile citite de adolescenti, nu va avea asa succes si nu se va infierbanta nimeni sa demonstreze ce odrasla cultivata are.
Sper, imi doresc, ca menirea copiilor mei pe lumea asta nu este sa faca sex la 13 ani.
Poze
ocebine spune:
quote:
Originally posted by craciunitzaquote:
nu o sa fiu genul de mama care neaga si care nu poate vedea ca vremurile s=au schimbar.. da cred ca e bine sa isi poata cumpara prezervativ la 13 ani, mai bine safe decat sorry[/i][/purple]
Pardon, de unde ai dedus ca neg si ca nu stiu pe ce lume traiesc?!?!??
Poate ca usurinta cu care parintii isi emancipeaza copii, nu e chiar asa morala si de laudat. Sunt absolut convinsa ca daca deschid un subiect cu cartile citite de adolescenti, nu va avea asa succes si nu se va infierbanta nimeni sa demonstreze ce odrasla cultivata are.
Sper, imi doresc, ca menirea copiilor mei pe lumea asta nu este sa faca sex la 13 ani.[/b]
Poze
Sint convinsa ca cele mai multe mame au aceleasi sperante ca si tine...dar e o vorba romaneasca care zice ca "socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din tirg"...si in cazul ala de 1% care eu sper sa nu se intimple timpuriu, as prefera sa nu contacteze SIDA sau altceva.
Gabbriela spune:
craciunitza, stai linistita, nu ti-am scris numele... si nu esti nici singura de la acest subiect... si da acum ca recitesc ce ai sc tu , cred ca esti putin naiva si lasi prea mult aceasta delicata problema pe seama lui sper...
daca iti cauti partener de cearta, nu il gasesti in mine, fugi la alt subiect sau iate de alte persoane... ok? Mi-am spsu punctul de vedere si gata, nu am insinuat ca tu esti cea de care vb...
o zi buna
KUKI spune:
quote:
nu am insinuat ca tu esti cea de care vb...
o zi buna
Da' cine? Eu?