Prezervative pentru adolescenti

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Servus.
Nu, copilul meu nu are 13-14 ani, are numai 3... Ma intreb cu maaaare teama daca voi fi in stare sa fac fata curentelor de peste 10 ani...
Lucrurile pot sta foarte simplu: cand isi va ncepe viata sexuala, prefer sa o faca cu prezervativ. EVIDENT.
Dar nu cred ca varsta asta (13-14) este potrivita... Poate-s eu invechita. Sau voi fi... Nu ma simt pregatita pentru faza asta...
Si acum ma intreb... daca va avea dubii si eu nu-i voi fi ce mai bun prieten, nu eu, ci opinia... publica, ce impact va avea asupra lui o reclama la astfel de prezervative? Si parerea prietenilor pro inceperii vietii sexuale?
Normal ca nu-si va incepe viata sexuala numai pentru ca vede o reclama de genul asta... Dar nu va fi numai asta, dupa cum povestiti si voi...
Parintii incearca sa ii educe pe copii cat mai bine, nu? Daca nu voi reusi? Asa ma ajuta "societatea"? Brrrr. E mai complicat decat credeam.
Eu ii pun centura de castitate!
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Nicoleta, eu gandesc la fel ca tine. Si mai stiu ca, oricat de prieten esti cu copilul tau, intotdeauna se va gasi cineva din anturajul lui, un alt adolescent, care sa nu fie prieten cu parintii si care sa rada de prietenia dintre mine si copilul meu. Astfel incat, copilul meu va trebui sa aleaga: ma minte pe mine, sau isi minte prietenul. La varsta asta, scara de valori e vraiste.
Si nu, nu sunt de acord cu prezervativele pentru copii.

Nu certati copiii cand viseaza!

Poze

Mergi la inceput

Nu zice nimeni sa nu-i educi sa o faca numai cu prezervativ... Dar poate functioneaza faza... s-o faci cand va fi bun de tine asta universal ,cum zicea cineva...
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Eu deocamdata mizez pe faptul ca pana or aparea si la noi mini-prezervativele pe toate cararile, vor mai trece 2-3 ani, desi cred ca sunt cam optimista.
Nu sunt de acord nici cu prezervativele, nici cu viata sexuala la varsta asta, dar, concret cum si cat ma pot opune?

Mergi la inceput

Iulia, nici eu nu stiu cum ma pot opune... de-asta am pus si eu subiectul, doar m-o lumina cineva...
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by craciunitza

Voi aveti baieti de 13-14 ani? Ca asa, povesti, stiu si eu sa discut. Pana dimineata.
Baiatul meu de 13 ani se uita la desene animate, ma scuzati daca ma isterizez cand aud ca s-ar putea sa-si inceapa viata sexuala maine

Poze

Baiatul meu cel mare are 8 ani si am avut diverse intrebari de la el...ultima a fost ce inseamna sa ai ciclu?

Am scos atlasul de biologie si i-am explicat ce se petrece in corpul unei femei. Trebuia sa ii dau informatii false? Sa-l trimit in camera lui? Sa-i fac o poveste despre barza?

Chestia cu se uita la desena animate nu tine...si eu inca ma uit cu o placere nebuna la Pantera Roz si iaca-ta-ma cu 2 copii.

Eu sint de parere ca orice cale de comunicare trebuie lasata deschisa intre copiii nostri si noi.

Decit sa afle despre sex intr-o alee intunecata si sa nu stie despre ce este vorba si cum se poate proteja, mai bine ii explic eu. O expilcatie nu este egal cu un accept sau cu un imbold. Este doar o punere in garda.

Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Si ce trebuie sa invat din raspunsul tau, cu ce crezi tu ca m-ai ajutat?

Poze

Mergi la inceput

Esti libera sa nu tragi absolut nici o concluzie...(nu ca ai avea dorinta sa o faci)....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Concluzia care se intrevede, dincolo de teorii si bla, bla-uri cu prietenia dintre copii si parinti e ca uite, suntem dezarmate in fata acestei situatii.
Vorbim cu ei, le explicam, asa si? Mai departe?

Eu zic ca oricat nu ne-ar conveni noua, probabil ca prezervativele pentru 13-14 ani au aparut in urma unor studii care arata ca exista piata pentru asa ceva. Si piata asta sunt copiii nostri...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by KUKI

Concluzia care se intrevede, dincolo de teorii si bla, bla-uri cu prietenia dintre copii si parinti e ca uite, suntem dezarmate in fata acestei situatii.
Vorbim cu ei, le explicam, asa si? Mai departe?

Eu zic ca oricat nu ne-ar conveni noua, probabil ca prezervativele pentru 13-14 ani au aparut in urma unor studii care arata ca exista piata pentru asa ceva. Si piata asta sunt copiii nostri...

Iulia

Eu zic ca daca explic copilului ca se poate imbolnavi grav si poate chiar muri in urma unui act nesabuit la 14 ani, nu chiar un bla-bla-bla.

Ma rog, fiecare are prioritatile lui/ei.

Ideea era sa explicam copiilor ce este safe sex chiar daca noi nu sintem de acord ca ei sa isi inceapa viata sexuala atit de devreme. Este o masura de prevenire si atita tot.

Alyssa avusese un subiect tangetial pe tema asta. Fiecare face cum vrea si si educa copilul cum vrea. Eu una prefer sa ii ofer sansa de a stii despre ce ii asteapta.

Mergi la inceput