Prezervative pentru adolescenti
Raspunsuri - Pagina 6
Gabbriela spune:
nu se poate vb la modul general? nu m-am gandit la nici una din voi.. m-am gandit in genral la mamicile care neaga, spera si viseaza in loc sa actioneze.. e plina lumea de ele.
si cu asta am terminat discutia la acest topic ca deja e sacaitoare
KUKI spune:
Eu tot am impresia ca de fapt vorbim despre acelasi lucru, in consens, doar modul de adresare e mai sfatos la unele. Culmea, invers proportional cu varsta copiilor din dotare.
Si mie pe la 3 anisori ai copilului, mi se pareau atat de departe problemele astea, incat imi dadea mana sa par open mind si sa sfatuiesc de bine in stanga si-n dreapta.
E de-a dreptul sa spui ca discuti deschis cu copilul de 3 anisori.
Dar nu vreau sa te mai sacai, ma dau batuta.
craciunitza spune:
Aseara, venind cu copilul cel mare de la meditatii, prin parc, am deschis discutia despre sex si prezervative. Poate sunt eu increzatoare dar si copilul asta e al meu si-mi seamana, se uita la mine ca la felul 14, mai era putin si ma facea nebuna
Nu certati copiii cand viseaza!
Poze
alinaxeni spune:
Fiind posesoare de fata nu m-a interesat subiectul si nu l-am citit pana acum,dar m-a surprins ce repede ati umplut cateva pagini.O singura nelamurire am.Cum reusiti sa faceti de fiecare data din subiecte ca asta un motiv de discutii aprinse?
-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.
Nicoleta spune:
Si eu ma intreb de ce nu ne putem da cu parerea despre o chestie fara sa ni se para ca diverse replici sunt atacuri la persoana... Copilul meu are 3 ani si 9 luni, nu am inceput sa vorbesc deschis cu el despre sex...nici nu m-a intrebat inca si nici nu banuiesc eu ca ar fi interesat... imi faceam cumva probleme in legatura cu lumea in care traim si in care va trai copilul meu cand va fi adolescant... Cautam o solutie la ceea ce eu consider o problema... Metoda in educatia nu vine de la sine, trebuie sa mai auzi si ce spun altii... ce spun altii despre viata sexuala vroiam sa aud.
Mamelor, de ce va infierbantati atata?
Nicoleta
KUKI spune:
quote:
Originally posted by Gabbriela
vin si eu cu cateva sfaturi daca le vreti le luati daca nu continuati sa va ascundeti si sa speracti ca ai vostri nu vor face asa ceva...
al meu e miculut inca 3 ani jumate dar cele insiruite de ocebine le respect si incerc sa fiu deschisa cu el la orice discuti
Uite eu de la sfaturile Gabrielei m-am aprins si pe ea o admiram cum discuta ea deschis cu puiul de 3 ani.
Caci de altfel orice discutie e binevenita, atata timp cat dezbatem problema pe toate partile incat sa avem fiecare ceva de castigat din discutie.
nematics spune:
Pe fimiu l-a prins clasa a sasea prin America; scoala relativ buna desi accentul se punea mai mult pe cum sa-l educe pe copil mai bine pentru viata in tara asta decit sa-l invete prea multa carte. Printre altele climatul era total aseptic in ceea ce priveste relatiile intre copii, fiindca se facea mare tam-tam pe tema sexual-harrasmentului, ce sa nu faci ca sa nu se interpreteze ca vrei sa agresezi sexual pe colegul/colega ta ( aici ma refer la regulile de conduita - scoala ne-a dat un cod de comportament al ei, tiparit frumos, unde explica si cum si pina unde se considera decent-indecent un anume lucru sau o anume imbracaminte cu care vii la scoala).
Li s-a organizat curs de educatie sexuala si noi, parintii, am fost intrebati daca suntem de acord (sub semnatura) sau nu ca el sa participe
Noi am fost, alti parinti poate nu au fost de acord, nu stiu.
Rezultatul experientei lui intr-un un mediu destul de puritan: Cind s-a intors la scoala din Bucuresti, unde trei sferturi din fete aveau tanga pe sub pantalonii mulati, s-a vazut in mod clar ca i-a lipsit expunerea zilnica si practica la problemele sexuale - au inceput sa-i joace ochisorii in cap si sa dea semne ca nu rezista tentatiilor - a trebuit sa ducem o munca de lamurire teribila sa-i explicam ce si cum si ca la visrta asta cartea trebuia sa fie prima preocupare (tocmai incepea clasa a opta).
Fie ca vrem sa-i ferim fie ca nu, e bine sa discutam deschis cu ei - parerea mea; in Ro, mai ales, unde nu exista legi care sa reglementeze expunerea copiilor la erotism/sex/etc
Eu cred ca nu li se dezvolta instinctele doar dintr-o simpla discutie, daca nu au gena/hormonii pentru asta; iar daca li se dezvolta, atunci inseamna ca li s-ar fi dezvoltat oricum si e mai bine sa fie informati asupra pericolelor
lu.more spune:
Acum cateva zile, aici, 4 baieti de 5 ani au primit interdicite de a mai frecventa gradinita pe motiv ca au obligat o colega mai mica sa se dezbrace sa-i lase sa-i "observe" zonele intime. Decizia a fost luata de directorul gradinitei in acord cu inspectoratul.
Ce-a fost in mintea copiilor? Or fi fost doar curiosi? Vor fi acesti copii violatorii de maine? Vor face ei sex la 13 ani sau mai devreme?
Dezbaterea a fost destul de incinsa, au participat parinti, profesori, psihopedagogi si pediatri, pe de o parte pentru a se stabili daca pedeapsa aplicata a fost una potrivita, si acum bine, i-am pedepsit, ce facem mai departe? Introducem educatia sexuala inca de la gradinita, sau lasam in grija parintilor acest aspect?
Din pacate mi-a trecut pe langa urechi, doua zile la rand, eram in masina si am auzit asta la stiri. Dupa care, liniste. Dar nici n-am mers sa caut detalii mai departe. Le-am cautat acum, pentru voi, daca vrea cineva traducerea, imi spuneti si imi fac timp.
Mai multe, Aici, in franceza
..............................................................................................
"C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne". Kyo
nematics spune:
PS: un episod amuzant - eram la opera(Traviata) cu o prietena si una din fetele ei, tot clasa a sasea; inainte sa inceapa opera am incercat sa-i explic actiunea, la rugamintea ei, cit mai delicat posibil dat fiind ca era vorba de Violeta si ocupatia ei de baza. Pustoaica s-a prins imediat si mi-a zis: "Spune-i, draga, pe nume, ca stiu eu despre astea, ca am si eu o sora mai mare". La care eu ii raspund" pai bine,draga, n-am stiut - eu n-am vrut sa-ti stric educatia, stii?"
La care ea: "pai lasa ca nu mi-o strici tu mie dintr-atita!"
Iar la final, cind am terminat de povestit, mi-a zis" aoleu, pai asta-i curat telenovela ce spui tu aici!!!"
Nicoleta spune:
lu.more, sincera sa fiu as fi interesata de continuare, ce au facut astfel incat sa nu se mai ajunga la asta, ce sfaturi au primit parintii... Mie ai mei parinti nu au stiut cum sa ma informeze, eu insa vreau sa stiu cand va veni momentul si sa stie de la mine anumite lucruri. Mai urmeaza sa ma gandesc la modalitatea de abordare a subiectului...
Astfel incat citesc cand voi avea timp info din linkul dat de tine.
Am citit si nimic pe tema asta... Eu cred ca sunt prea mici sa se ajunga la Parchet cu asta (sper sa fi inteles bine...).
Multumesc,
Nicoleta