Mai merg tinerii la Biserica?
Raspunsuri - Pagina 2
Guestus spune:
Dupa ora de explicat cit de cit stiintific cum se formeaza ploaia merge ca focu" la copil o ora de rugaciuni aducatoare de ploaie.
spic de grau spune:
quote:
Originally posted by Guestus
Cred ca trebuie sa le prezinti la scoala intii toate religiile..ce inseamna..blabla.....iar daca ai un copil ce vrea sa aprofundeze sa se tina cursuri la alegere.
am vazut yo la TV cum chemau popii ploile in Moldova....pai ce ore de religie poate un asa preacuvios sa tina?
Guestus - eu nu stiu ce ai vazut tu la TV, insa stiu ca putem cere orice in rugaciune, chiar si ploaie. Trebuie doar sa crezi ca ti se va da, si sa te rogi ca si cand ai primit deja ceea ce ai cerut.
Sf Ilie a chemat focul... crezi ca nu ar fi fst capabil sa ne invete despre Dumnezeu?
Edit: am vazut ca zici ceva de prezentat toate religiile. Despre care religii vorbesti tu? Ptr ca mie una personal nu mi-ar placea sa i se prezinte copilului meu alte religii decat cea in care Iisus e prezentat ca Mantuitor. Nu la o varsta frageda, cnd nu ar avea suficienta credinta si maturitate sa distinga binele de rau.
Evident asta e parerea mea.
Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.
Guestus spune:
"Ptr ca mie una personal nu mi-ar placea sa i se prezinte copilului meu alte religii decat cea in care Iisus e prezentat ca Mantuitor. Nu la o varsta frageda, cnd nu ar avea suficienta credinta si maturitate sa distinga binele de rau.
Evident asta e parerea mea."
le explici fiecare religie ce crede si ce sustine.....acum cu globalizarea asta blestemata poti sa ai in clasa si musulmani...si evrei...si de stinga si de dreapta. daca vrea copilul apoi sa investigheze problema sa se tina ore la biserica fiecaruia.
clayhanger spune:
quote:
Postat de Guestus
le explici fiecare religie ce crede si ce sustine.....acum cu globalizarea asta blestemata poti sa ai in clasa si musulmani...si evrei...si de stinga si de dreapta. daca vrea copilul apoi sa investigheze problema sa se tina ore la biserica fiecaruia.
Da... la raspunsul meu anterior m-am temut sa adaug ca potrivita mi s-ar parea o materie gen "Introducere in istoria religiilor", care tocmai asta sa faca: sa le arate copiilor ce religii exista si ce au specific.
lala spune:
nu, marea majoritate nu merg la biserica si nu este doar vina parintilor sau a scolii. Vina este a Bisericii si aici ma refer la biserica ortodoxa care, in opinia mea, nu face nimic pentru a isi atrage/pastra enoriasii. Daca celelalte culte au evoluat si grija fata de om este evidenta nu acelasi lucru se poate spune despre Biserica ortodoxa.
spic de grau spune:
quote:
Originally posted by Guestus
"Ptr ca mie una personal nu mi-ar placea sa i se prezinte copilului meu alte religii decat cea in care Iisus e prezentat ca Mantuitor. Nu la o varsta frageda, cnd nu ar avea suficienta credinta si maturitate sa distinga binele de rau.
Evident asta e parerea mea."
Daca nu ma insel, la Biserica se pot tine ore de catehism. Nu stiu cat se tin. Eu personal nu am mers niciodata. De educatia mea religioasa s-au ocupat parintii si bunica mea.
Este dificil cu religia in scoala, ptr ca gasesc dificil sa ii explici unui copil, de ce prietenul lui nu crede ca Iisus a fst fiul lui Dumnezeu, asa cum crede el.
Pacat ca in familie, religia nu mai e o preocupare, iar copii cresc precum buruienile (iar precizez: asta e parerea mea!).
PS: Cnd ma refeream in postarile anterioare la religia in scoala, luam in calcul doar copii crestini ptr care Dumnezeu e Dumnezeu, iar Isus/Iisus e fiul
Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.
cataghe spune:
Si eu cred ca copilul trebuie crescut in religia lui. Momentul pt studiat istoria religiilor nu e in nici un caz in clasele primare ci la maturitate, si atunci daca doreste sa isi schimbe religia sau sa fie ateu, il priveste. Tocmai pt ca in clasa pot fi si copii de alte religii, cred ca cel mai potrivit e ca fiecare sa isi studieze religia in comunitatea religioasa din care face parte. Ceea ce trebuie invatati copiii la scoala e toleranta fata de semeni in general.
toni spune:
Nu cred ca tb. studiata religia in scoala.
Serios.
Pentru ca se creaza o falsa impresie si se aduce atingere unor resorturi intime.
De exemplu:
sa zicem ca eu as fi evreica. Bun. Duc copilul in clasa a 2-a si d-na inv. sopteste secretarei (sau comitetului de parinti) sttii e evreica.
La fii-mea in clasa erau 1 baptist si un crestin dupa evanghelie. Se facea haz de credinta lor, iar la sedinte, cand nu erau parintii lor de fata, se comenta chestia. Deci, e o discriminare pe fata.Si copii nu au nici o vina, si nici puterea sa se apere. Finalul copii ortodocsi ii jignesc in fata pe ceilalti de alta religie.
Lasa dom'ne, scoala sa fie formatoare dpdv stiintific, iar chestiunile de suflet sa le lasam in seama celor care tb. sa-si faca treaba asa cum ii indeamna Cel de Sus.
xenocid spune:
quote:
Originally posted by spic de grau
Pacat ca in familie, religia nu mai e o preocupare, iar copii cresc precum buruienile (iar precizez: asta e parerea mea!).
PS: Cnd ma refeream in postarile anterioare la religia in scoala, luam in calcul doar copii crestini ptr care Dumnezeu e Dumnezeu, iar Isus/Iisus e fiul
Spicusor, uite mama aici copii crescuti cu ideea ca Isus este Dumnezeu Dumnezeilor, copii gata oricand sa pliveasca lumea de buruienile crescute cu otrava altor invataturi. Kids On Fire
ocebine spune:
quote:
Originally posted by xenocidquote:
Originally posted by spic de grau
Spicusor, uite mama aici copii crescuti cu ideea ca Isus este Dumnezeu Dumnezeilor, copii gata oricand sa pliveasca lumea de buruienile crescute cu otrava altor invataturi. Kids On Fire
Brrrr....extremele de nici o parte nu pot aducce NICIODATA ceva bun...
Numai niste oameni slabi si nepregatiti pot indoctrina cu atita fervoare....
Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)
I used to be indecisive, but now I'm not sure.