Mai merg tinerii la Biserica?

Mai merg tinerii la Biserica? | Autor: elenus22

Link direct la acest mesaj

Ce parere aveti mai merg tinerii la Biserica in ziua de azi?Mai respecta acestia ce ne invata Biserica?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns toni spune:

Sunt multe adunari de tineri crestini. Tinerii crestini sunt o placere sa-i admiri, sa-i asculti si sa stai in preajma lor.
Insa, sunt foarte multi care au doar o spoiala de crestinism, si su un mod de viata care nu cred ca ii place Domnului.
Asa e si la adulti.
Cine vrea sa placa lui Dumnezeu, devine din ce in ce mai asemanator cu El.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenus22 spune:

Sunt de acord cu tine sunt multi tineri care nu fac voia lui Dumnezeu cu toate ca sporadic merg la Biserica. Pe mine ce ma intristeaza cel mai mult e ca de cele mai multe ori Bisericile sunt pline cu oameni in varsta dar prea putin de tineri.Tinerii nu sunt atrasi sa vina la Biserica.Multi dintre ei se plictisesc spun ca e slujba prea lunga, ca nu inteleg mai nimic etc...
Oare cum pot fi acestia determinati sa mearga mai des la slubje ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Elenus22 , depinde la ce te referi cand spui "Biserica" ...si la ce fel de slujbe faci referire...
Eu cunosc multi tineri care merg sa se inchine lui Dumnezeu , si o fac din toata inima...

" Exista oameni atat de saraci incat nu au nimic altceva decat bani . "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Aici in Irlanda , la biserica ortodoxa sunt f. multi tineri , din ce in ce mai multi , poate departarea de casa , sau alte motive iau facut sa vina , dar toti sunt foarte saritori , cred ca multi dintre ei au gasit alinarea in biserica si nu vin doar pt. a se intalnii unii cu altii sau de a schimba diverse informatii.
Bravo lor ( noua).

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

La biserica la care merg eu sunt multi tineri, insa este drept ca avem seminar teologic si facultate de teologie si asistenta sociala in oras, asa ca poate de acolo "ni se trage". Ce ar trebui facut? Dupa umila mea parere religia ar trebui scoasa din scoli si infiintate scoli asemanatoare scolilor "de duminica" pe langa biserica unde sa iti poti duce copiii si unde acestia sa invete in primul rand semnificatia liturghiei si a momentelor slujbei si sa fie indrumati sa mearga la biserica. Toate celelalte chestii "teoretice" pe care le invata acum la scoala la ora de religie ar veni apoi de la sine. Iar preotul ar trebui sa faca cunoscut parintilor din parohia sa despre existenta acestor scoli si sa militeze ca acestia sa isi trimita copiii la scoala.
Cred ca ma repet si probabil ca nu sunt eu in masura sa ma pronunt, insa senzatia mea e ca noi, ortodocsii, suferim enorm de pe urma lipsei de educatie religioasa, ba chiar pacatuim prin nestiinta (ex. cei care se impartasesc pt ca ii vad pe altii ca fac la fel, dar fara sa cunoasca semnificatia si fara sa stie ca este nevoie de o pregatire speciala pt a te impartasi). Si oamenii nu sunt vinovati, pt ca nu toti au capacitatea de a fi autodidacti. Eu cred ca biserica noastra ar avea foate mult de castigat daca s-ar implica mai mult in munca de educatie religioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
Originally posted by cataghe

Eu cred ca biserica noastra ar avea foate mult de castigat daca s-ar implica mai mult in munca de educatie religioasa.

_
"Nu poti face nimic ca sa ai stil. Pentru ca stilul nu il ai, ci il esti."
(Mircea Cartarescu)

Atata timp cat se va merge dupa principiul: "cine nu e cu noi, e impotriva noastra", nu se va putea face o apropiere mai mare.

Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by spic de grau

quote:
Originally posted by cataghe

Eu cred ca biserica noastra ar avea foate mult de castigat daca s-ar implica mai mult in munca de educatie religioasa.

Atata timp cat se va merge dupa principiul: "cine nu e cu noi, e impotriva noastra", nu se va putea face o apropiere mai mare.

Eu nu vorbesc de prozelitism, ci de educarea celor botezati in religia crestin ortodoxa. Adica de ceea ce e in curtea noastra. Dar poate am inteles eu gresit ce vrei sa spui?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Eu ma refeream la educatia in scoli. La educatia tuturor copiilor. Ptr ca scopul e (dupa mine), sa le arati copiilor cine e Dumnezeu si de ce il iubim.
Ce se intampla mai incolo, in lumea adultilor, nu cred ca trebuie sa aratam copiilor. Cel putin nu la varste fragede. Cat sunt mici, sunt toti la fel.. Nu?§

Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

quote:
Initial creeata de elenus22

Ce parere aveti mai merg tinerii la Biserica in ziua de azi?Mai respecta acestia ce ne invata Biserica?

Dintre tinerii(intre 20 si 25 de ani) pe care ii cunosc, as putea zice ca 15% merg la biserica din cand in cand. Apoi, dintre acestia... cam 5% (cea mai buna estimare!) merg mereu la biserica si "respecta ce ne invata Biserica". Prin urmare, raspunsul meu cand am vazut titlul subiectului a fost "Nu!".

Am intalnit si situatia in care slujba de Inviere era mai degraba un "eveniment social" si se mergea "cu prietenii". Nu sunt in masura sa comentez .

Parerea mea este ca lipseste mult in ceea ce priveste educatia religioasa in scoala. Orele de Religie, pentru destui, vin si trec daca nu sunt insotite de multe completari acasa, in familie. Ceea ce a spus cataghe (despre scolile de duminica) ar fi solutia ideala din punctul meu de vedere.

Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months. - Moda este o forma de uratenie atat de greu de tolerat incat trebuie schimbata la fiecare sase luni.
Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Cred ca trebuie sa le prezinti la scoala intii toate religiile..ce inseamna..blabla.....iar daca ai un copil ce vrea sa aprofundeze sa se tina cursuri la alegere.
am vazut yo la TV cum chemau popii ploile in Moldova....pai ce ore de religie poate un asa preacuvios sa tina?

Mergi la inceput