Standarde religioase si nu numai
Raspunsuri - Pagina 7
cataghe spune:
Manyhope, la intrebarea cum se poate sa existe doua principii ale caror rezultate se bat cap in cap la acelasi om am incercat sa iti raspund cum m-am priceput eu mai bine. Sa reiau ar insemna sa ma repet, asa ca prefer sa ma opresc aici.
Cat despre oameni, sigur ca nu ii percepem pe toti la fel si nu ne sunt toti la fel de apropiati, sigur ca sunt fel si fel de relatii interumane si multe feluri de dragoste si apropiere. Problema e ca nu e permis sa raspunzi nici la rau cu rau, iar noi oamenii suntem de cele mai multe ori indemnati sa facem asta, ca sa nu mai vorbesc de cei care raspund la bine cu rau. Cred ca asta e toata filosofia.
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by ManyHope
Aaaaaa... pai EL DARule... ai incercat 'raspunderile' astea cumva dupa "alunili" alea celebrili a lu matali ??? au poate "la plezneala"? = ca la testele-grila, unde, cand nu sti raspunsul corect, cel mai sigur e sa bifezi "B" !
Citit-ai tu oare in cartea "Faptele Sfintilor Apostoli", pe la capitolul 21, la versul nr. 4, dar mai ales de la 9 la 15, unde se mentzioneaza numele unuia Agav shi ce i-o fi spus el oare Sfantului Pavel, citit-ai tu oare ?
Pai daca ai relua 'lista' cum ar trebui, daca eventual pentru tine am mai adauga inca alte nume/situatzii pe ea, de ai observa cu ochiu limped ca toate apele curg inspre aceiashi directzie cand ploua ele de Sus, mi-ai mai raspunde tu oare mie, ca in Imblanzirea Scorpiei, ca "streashinile curg de jos in sus" shi ca "ce luna frumoasa straluceshte ziua la amiaza" !?
Cu mare parere de rau , trebuie sa te dezamagesc....
Raspunsurile nu sunt de la ghicitul in alune , ci le am chiar de la Daniel, de la Iona si de la Pavel..... i-am intrebat, ultima data cand ne-am plimbat impreuna dezbatand problema spinoasa a “standardelor religioase” si a “principiilor” ........ daca stiau atunci ce va fi cu ei – si ti-am spus si tie raspunsurile lor.
Asta e si nimik mai mult.
Off topic: Intotdeauna luna straluceste superb, nu numai ziua la amiaza sau la miezul noptii.... trebuie doar sa ai ochii deschisi sa vezi frumusetea ei !
Pace tuturor !
Adrian
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">My page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic
Credeti ca Viata e grea ? Asa o fi... dar trece repede
denizel spune:
quote:
Originally posted by DARAELquote:
Aaaaaa... pai EL DARule... ai incercat 'raspunderile' astea cumva dupa "alunili" alea celebrili a lu matali ??? au poate "la plezneala"? = ca la testele-grila, unde, cand nu sti raspunsul corect, cel mai sigur e sa bifezi "B" !
Citit-ai tu oare in cartea "Faptele Sfintilor Apostoli", pe la capitolul 21, la versul nr. 4, dar mai ales de la 9 la 15, unde se mentzioneaza numele unuia Agav shi ce i-o fi spus el oare Sfantului Pavel, citit-ai tu oare ?
Pai daca ai relua 'lista' cum ar trebui, daca eventual pentru tine am mai adauga inca alte nume/situatzii pe ea, de ai observa cu ochiu limped ca toate apele curg inspre aceiashi directzie cand ploua ele de Sus, mi-ai mai raspunde tu oare mie, ca in Imblanzirea Scorpiei, ca "streashinile curg de jos in sus" shi ca "ce luna frumoasa straluceshte ziua la amiaza" !?
Raspunsurile nu sunt de la ghicitul in alune , ci le am chiar de la Daniel, de la Iona si de la Pavel..... i-am intrebat, ultima data cand ne-am plimbat impreuna dezbatand problema spinoasa a “standardelor religioase” si a “principiilor” ........ daca stiau atunci ce va fi cu ei – si ti-am spus si tie raspunsurile lor.
Adrian
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">My page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic
Aoleu, ca urat a mai sunat asta Darael...
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by DARAEL
Raspunsurile ... le am chiar de la ..... i-am intrebat, ultima data cand ne-am plimbat impreuna ...
Poate a trecut prea muuult de atunci shi nu mai retzi tu binea minte...
quote:
Imi pare mia asha putziiiin, ca puteai shi sa pastrezi pentru tine tot, de vreme ce nu era destul ka sa impartzi la toata lumea !!!
quote:
Cu mare parere de rau , trebuie sa te dezamagesc....
Statea linishtiiit tu !
Ka sa ma dezamageshti tu pe mine, ar fi trebuit sa ma fi ashteptat io la ceva, da io cu Ashteptarea am o relatzie mai speciala, asha ca n-ai nimika a regreta in partea mea!!!
quote:
Pace tuturor !
Subscriu !
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by cataghe
Sa reiau ar insemna sa ma repet, asa ca prefer sa ma opresc aici.
Presupun ca am "reushit" sa te dezinteresez, poate chiar sa te mahnesc...n-am vrut asta defel.
...eventual... Sorry !
Te "opreshti". Tu sti de la ce, habar nu am eu, dar la "oprire",la oricare oprire sti cu ce ramai,cu ce te alegi: cu ceea ce ai deja! in schimb de mergi mai departe, s-ar putea sa... sa nu se stie peste ce mai dai !!
('parerea mea' )
Da cu repetarea ce ai tu ? Eshti contra principiului repetarii? Nu atata din ce facem e repetare shi reluare shi reiterare shi iar acelash lucru de la capat ? Nu e repetarea cotata ca shi "mama invatzaturii"? Nu are ea totushi rostul ei? Nu poate shi ea sa fie foarte buna la ceva, la momentul/locul potrivit?
(Ziceai shi tu mai degraba ca te-am obosit io sau ca prea te-ai obosit in dialogul asta... shi "ajunge!")
quote:
Cat despre oameni, sigur ca nu ii percepem pe toti la fel si nu ne sunt toti la fel de apropiati, sigur ca sunt fel si fel de relatii interumane si multe feluri de dragoste si apropiere. Problema e ca nu e permis sa raspunzi nici la rau cu rau, iar noi oamenii suntem de cele mai multe ori indemnati sa facem asta, ca sa nu mai vorbesc de cei care raspund la bine cu rau. Cred ca asta e toata filosofia.
Da. Corect. Asta e situatzia. Asha stau lucrurile. Hai mai departe ! Vrei?
Avem aici o "problema" - cum tu ai spus-o. S-o analizam cum am proceda cu o afectziune medicala, ca daca ii punem un diagnostic corect(), tratamentul shi vindecarea sunt mai apropiate, devin posibile, insa cand doar ai simptome care nu sti de la ce sunt... "stai"... stai pe loc shi nu se rezolva nimic, "problema"-boala ramane, ba poate se mai agraveaza inca ! Nu ?
Pot sa incerc eu sa intreb de un posibil raspuns?
O fi oare ? din cauza ca Principiul Principal al nostru, principiul cel natural dintaiul dupa care traim (in "prima faza" cel putzin), este:
sa-MI fie MIE bine
...iar cu asta sa vina mai apoi in conflict aaalte principii, unele care-s adoptate ulterior shi neasimilate suficient ?
(Ce daca or fi mai bune cele de pe urma decat cele dintai, daca n-au prins suficiente radacini ?)
Ce spui? Ce spunetzi ?
cataghe spune:
quote:
O fi oare ? din cauza ca Principiul Principal al nostru, principiul cel natural dintaiul dupa care traim (in "prima faza" cel putzin), este:
sa-MI fie MIE bine
...iar cu asta sa vina mai apoi in conflict aaalte principii, unele care-s adoptate ulterior shi neasimilate suficient ?
(Ce daca or fi mai bune cele de pe urma decat cele dintai, daca n-au prins suficiente radacini ?)
Ce spui? Ce spunetzi ?
Hopa hopaaaaa, stai ca acuma pricep unde vrei sa bati. Adica tu zici ca castiga principiile cele mai bine inradacinate? Da, poate ca ai dreptate. Dar asta ce ziceam si eu cu binele imediat, cred ca tine de un anume instinct de conservare pe care il avem. Pt ca sa treci peste asta cat de solid inradacinate trebuie sa iti fie principiile mai recent asimilate, cum zici tu? Trebuie sa fii sfant? Martir? Si in primul rand, ce ma intereseaza pe mine, e compatibila ipostaza asta cu traitul in lume?
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by cataghe
...Si in primul rand, ce ma intereseaza pe mine, e compatibila ipostaza asta cu traitul in lume?
Extraordinara intrebarea !
(da nu mai am timp acuma, ramane in principiu ca poate maine tzi-oi spune mie cum mi se pare? )
cataghe spune:
quote:
(da nu mai am timp acuma, ramane in principiu ca poate maine tzi-oi spune mie cum mi se pare? )
Ihi... in principiu...
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by denizel
Aoleu, ca urat a mai sunat asta Darael...
Urat ?
Hm.... cred ca va trebui sa imi revizuiesc definitia despre urat.... sau poate principiul dupa care judec uratul si frumosul .....
Adrian
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by DARAEL
Hm.... cred ca va trebui sa imi revizuiesc definitia despre urat.... sau poate principiul dupa care judec uratul si frumosul .....
Hai mai nene Daruitorule, n-o lua chiar asha in tragic !
Uite, mai bine "revizuieshte" acest "principiu" mai la in_de_mana lu matale:
(io l-am pescuit de la Brainiac,recunosc):
Vrei sa eshuezi cu ceva.
Reushesti.
Cum se cheama rezultatul: a fost o reushita sau un eshec ???
(e foarte greu de raspuns! mie mi-au trebuit aproapeee...aproape treizeci de secunde sa-mi dau seama)
Succes !