Standarde religioase si nu numai

Standarde religioase si nu numai | Autor: Jocelyn

Link direct la acest mesaj

Va invit sa vorbim aici despre principiile noastre religioase cat si despre principiile de viata, fara a intra in dispute legate de porunci si traditii, va invit la a comenta pe marginea standardelor care sunt importante pentru voi. Pentru cineva, cel mai important lucru dupa care isi ghideaza viata este sa-i ajute pe cei din jur, altcineva considera ca cel mai important lucru este sa eviti esecul; ma rog, poate nu am fost prea inspirata cand am dat exemplele astea dar cred ca ati inteles ideea.

Nu as vrea sa transformam discutia intr-o deplangere a imoralitatii actuale sau a prejudecatilor societatii in care traim. Pe astea le stim si s-au discutat de nenumarate ori. Sa vorbim despre ceea ce ne motiveaza pe noi si ce facem concret, dupa ce ne ghidam in viata.

Everyone is entitled to be stupid, but some abuse the privilege.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Standardul meu este sa nu fac rau, sa nu impietez cresterea si dezvoltarea, sa nu intervin in creatia divina, asa cum o inteleg eu.
Nu stiu daca se poate numi religios dar am vazut ca subiectul se numeste "standarde religioase si nu numai" asa ca am indraznit

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu nu stiu ce sens are sa discutam despre principii, cand e limpede ca majoritatea isi adapteaza poruncile lui Dumnezeu dupa bunul plac, invocand N motive.

Eu cred ca principiile noastre de viata ar trebui sa fie strans legate de principiile religioase, nu ale noastre persoanele ( adica le adaptam dupa cum vrem noi) ci exact dupa legile lui Dumnezeu, care nu lasa loc de adaptari si decorari dupa bunul plac.

E greu de deschis o astfel de discutie, care irita destula lume, deoarece vrem sau nu, Dumnezeu a ajuns pe ultimul plan.

Eu vreau sa imi traiesc viata dupa legile lui Dumnezeu, sa incerc cat pot sa impletesc viata sociala cu cea religioasa fara a-L ofensa pe Dumnezeu.

Dar tu? Ai pus intrebarea dar n-ai spus dupa ce principii iti ghidezi tu viata ta?

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Singurul meu principiu este sa nu am principii ...... sau, daca am, sa nu tin la ele prea mult – am auzit ca, daca tin prea mult la un principiu, fac riduri !

Adrian
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">My page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Si mie credinta imi influenteaza viata de zi cu zi,si incerc pe cat pot sa traiesc dupa poruncile lui Hristos si ale Sfintei Sale Biserici.Ce ma motiveaza?Pur si simplu cred ca nu exista alta cale mai buna.E singura care ridica omul la adevarata lui demnitate,si-l ajuta sa traiasca in armonie cu adevarata lui chemare,aceea de a fi chipul si asemanarea lui Dumnezeu.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by crinuta

Eu nu stiu ce sens are sa discutam despre principii, cand e limpede ca majoritatea isi adapteaza poruncile lui Dumnezeu dupa bunul plac, invocand N motive.

Eu cred ca principiile noastre de viata ar trebui sa fie strans legate de principiile religioase, nu ale noastre persoanele ( adica le adaptam dupa cum vrem noi) ci exact dupa legile lui Dumnezeu, care nu lasa loc de adaptari si decorari dupa bunul plac.

E greu de deschis o astfel de discutie, care irita destula lume, deoarece vrem sau nu, Dumnezeu a ajuns pe ultimul plan.

Eu vreau sa imi traiesc viata dupa legile lui Dumnezeu, sa incerc cat pot sa impletesc viata sociala cu cea religioasa fara a-L ofensa pe Dumnezeu.

Dar tu? Ai pus intrebarea dar n-ai spus dupa ce principii iti ghidezi tu viata ta?

Crinuta si Rayan

Nu inteleg vehementa asta :)
Eu am dechis subiectul in subforumul adecvat, nu ca sa irit lumea cu principiile religioase la generale sau in alta parte.
Iar daca tu crezi ca n-are sens sa discutam chiar nu te obliga nimeni, am incercat sa deschid si eu un subiect care mi s-a parut a fi interesant, poate si mie mi se par inutile subiectelor altora dar le evit daca nu imi plac.

O sa vorbesc si despre principiile mele cand o sa am timpul necesar dar nu e necesar sa ma tragi de maneca pentru asta

Va multumesc celor care ati raspuns pana acum.

Mergi la inceput

Jocelyn, se pare ca n-am fost clara, dar nici nu pot fi cand sunt intrerupta de N ori in timp ce scriu un mesaj.

Deci, draga mea, vehementa pe care tu o simti in mesajul meu nu are legatura cu tine sau cu subiectul deschis de tine, pe care il consider nu bun ci foarte bun, de altfel asa am si votat, insa, cred ca este useless.
Daca vreti sa iti explic pe larg, o voi face pe privat si atunci vei intelege motivele pentru care am reactionat asa.

Sper ca subiectul tau sa aduca ceva bun, dar mi-e teama sa nu se ajunga la altele nedorite.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Imi pare rau atunci da nu pricep cum poate fi foarte bun si inutil in acelasi timp fiindca eu cand zic despre alt subiect ca e f.bun ma gandesc si la utilitatea lui. In fine, imi cer scuze daca te-am ofensat.

Eu sper totusi sa fie folositoare discutiile si sa se pastreze in limite normale fara a discuta despre religii specifice :))

Unul din principiile mele de viata este... sa am principii fiindca in momentul in care nu ai niste standarde nu ai nici un scop clar definit. O sa spun mai multe despre principiile religioase. Ma preocupa in mod deosebit modalitatea de a-i ajuta pe altii, nu ma refer in special la partea financiara ci la partea educativa. Sunt foarte multi oameni care nu beneficiaza de nici un fel de educatie (de religioasa nici nu mai vorbesc) si imi doresc sa fac ceva in scopul acesta in viitor.

Voi reveni, ma cheama datoria.

Mergi la inceput

Jocely, pentru prea putini este bun, la asta m-am referit.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by crinuta

Jocely, pentru prea putini este bun, la asta m-am referit.

Crinuta si Rayan

am primit mesajul tau si ti-am raspuns. am inteles, multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pt mine e f important sa fiu in armonie cu toata lumea si sa nu jignesc/ranesc/supar.
din pacate am o fire totla nediplomata si in dorinta mea de spune mereu ceea ce gandesc principiile mi se cam bat cap in cap:D
asta dpdv morla,omeneste.

pe de alta parte....

dpdv religios pt mine standardul(cel mai important)este sa nu ma mai amagesc ca fac ceva bine...ci sa ma concentrez pe corectarea defectelor.
Nu e vorba de o proasta parare despre sine, nici de o falsa modestie, ci ,cum spunea Irina, de dorinta de a fi intr-adevar dupa chipul si asemanarea...etc.

nu inseamna ca daca am un succes nu ma bucur...ci de faptul ca luta cu sine e mai grea decat lupta cu societatea, de aici si nazuinta mai ridicata....

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput