Intretinere mai mare la apartamente cu centrala
Raspunsuri - Pagina 5
m34 spune:
Eu vad cam asa problema cu centralele:
Firmele care se ocupa cu incalzirea centralizata au tot interesul sa tina cat mai multi clienti, chiar si cu forta. Si probabil mai au si influente printre astia care conduc tara, asa se explica legile favorabile lor si defavorabile celor ce nu beneficiaza de serviciile incalzirii centralizate, dar defavorabile si celor bransati la sistemele centralizate, in sensul ca nu exista contracte clare cu responsabilitati de livrare a agentului termic si penalizari pentru abateri.
Problema este ca firmele astea sunt gestionate mizerabil si ofera servicii sub orice critica: caldura si apa calda la termene imprevizibile, temperatura agentului termic are variatii aiuristice, apa calda este de multe ori foarte murdara. Pierderile sunt platite de beneficiari !
Cam astea ar fi pe scurt explicatiile migrarii spre centrale proprii, care ofera serviciile dorite. Sunt unele probleme si cu centralele, dar nu chiar atat de mari.
Piedicile puse in calea debransarii frizeaza bunul simt atat pe partea direct legala, cat si prin influentarea asociatiilor de locatari, dornice sa mai stoarca un ban si de la cei care nu beneficiaza de serviciile respective.
Din fericire vom intra curand in UE, vom beneficia de legislatia lor si cei care vor baga mana in buzunarul altuia pe nedrept vor fi condamnati pana la urma de tribunalele noastre sau de cele din UE, cel putin asa sper...
Guestus spune:
Daca se aduna 70% din locatari si vor sa taie apa rece pe motiv ca ei se spala cu roua de dimineata...are restul de 30% bani sa sustina sistemul? basca ca aia 70% vor sa nu mai vada tevile cu apa rece prin casa sau cer daune ca le raceste apt...inestetice...etc.
giul spune:
eu bag de seama ,ca pe 90 mc de gaz am platit -903 300 lei si 109 mc au costat 1 117 300 deci pe 193 mc am platit 2 020 600,in perioada 27 oct -28 nov 4 cam 100 mp-bloc et 2 colt .voi cat ati platit?
grodear spune:
Nici nu stiti cat sunteti de fericiti...eu platesc gazele in lunile de iarna 6-7 milioane lunar la 6 cam, 2 bai 2 buc. Suprafata nu este foarte mare (180 mp)dar pretul la gaze mi se pare exagerat.
giul spune:
cunostintele mele care stau la "casa " spun ca gazul ar fi de calitate indoielnica fata de cel care vine pentru blocuri...