Intretinere mai mare la apartamente cu centrala

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Eu am intrebat la Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărie Comunal㠖 A.N.R.S.C.
Am trimis un mail si am primit raspuns
Eu un raspuns mai mult d.p.d.v. juridic, al aplicabilitatii legii respective. Nu scrie clar ca trebuie sau nu trebuie sa platim si ce.
Il postez aici poate careva dintre voi care e de specialiatte ne poate lamuri

"Referitor la petitia dumneavoastră adresată Autoritătii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărie Comunal㠖 A.N.R.S.C. si înregistrată cu nr....., facem următoarele precizări:
Prin Ordinul Presedintelui A.N.R.S.C. nr. 255/14.04.2006, publicat în Monitorul Oficial nr. 385/04.05.2006, privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Autoritătii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărie Comunală nr. 233/2004 pentru aprobarea unor reglementări privind contorizarea consumatorilor racordati la sistemele publice centralizate de alimentare cu energie termică, art. 12 alin. (2) din Metodologia de repartizare si facturare a consumurilor individuale de energie termică în imobile de tip condominiu care prevedea că proprietarii de apartamente desprinse de la sistemul de alimentare centralizat cu energie termică, care asigurau izolarea termică a coloanelor de încălzire din apartamente sunt scutiti de achitarea contravalorii consumului de energie termică aferentă acestora, a fost abrogat.
În civil se aplică principiul neretroactivitătii legii civile, potrivit căruia o lege civilă se aplică numai situatiilor ce se ivesc în practică după adoptarea ei si nu situatiilor anterioare.
Acest principiu este consacrat în art. 1 din Codul civil : “Legea dispune numai pentru viitor, ea nu are putere retroactivă.”
Astfel, de la data publicării în Monitorul Oficial a Ordinului Presedintelui A.N.R.S.C. nr. 255/14.04.2006, 4 mai 2006, se aplică principiul aplicării imediate a legii civile noi, potrivit căruia de îndată ce a fost adoptată, legea nouă se aplică tuturor situatiilor ivite după intrarea ei în vigoare, excluzând aplicarea legii vechi.
Precizăm că există o exceptie de la principiul neretroactivitătii legii civile, acela de retroactivitate a legii noi, care înseamnă aplicarea legii civile noi la situațiile juridice anterioare adoptării ei, însă această excepție își poate găsi aplicarea numai dacă este consacrată expres de legea nouă, fapt ce nu se regăsește în Ordinul Presedintelui A.N.R.S.C. nr. 255/14.04.2006."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Auzi mai Guestus - eu am impresia ca la tine "strugurii sunt cam acrii"

In plus vorbesti in necunostinta de cauza - ai spus de nenumarate ori "rusii nu sunt fraieri" ce treaba au rusii cu subventia pentru pretul gazelor - aia venea de la statul roman nu de la rusi, tocmai pentru ca rusii nu sunt fraieri si nu fac acte de caritate ca doar nu ne-au iubit niciodata prea tare. Si oricum in ultima vreme aceasta subventie e tot mai mica. Eu stau la bloc inca si sunt dependenta de momentul la care Radetul vrea sa dea drumul la caldura si de cata caldura vrea sa imi dea. Chiar daca fac economie la gaze, platesc curentul caci stau cu caloriferul electric in priza si cu aerul conditionat pe cald si tot nu am o temperatura constanta si destula cat sa ma simt bine, dar de platit per total platesc mult. De mii de ori mi-ar placea mai mult centrala si cred ca ar fi mai avantajoasa sau tot pe-acolo. Iar a nu-ti pune centrala pentru ca pretul gazelor va creste este iarasi o mare prostie. Toate preturile cresc asa incat de ce anume vrei sa ne ferim??!! In plus inclazirea centralizata tot pe gaze este - si ca sa folosesc acelasi gen de exprimare ca si tine - crezi ca ei sunt fraieri si vor mai suporta multa vreme pierderile pe buzunarul lor? Te inseli amarnic. In plus instalatiile se vor moderniza si pierderile vor fi din ce in ce mai reduse - iar costurile vor fi acoperite in totalitate de consumatori.

In plus centralele de acum sunt foarte performante si au senzori pentru scaparile de gaze, ceea ce nu as putea spune despre aragazurile unele foarte vechi pe care le gasim prin apartamente. Si adaug "cu nea Gigi" nu mai poti face nimic acum dupa cum ti s-a mai spus mai sus.

In postarile tale vad o rautate si-o ciuda specifica romanului si imi pare rau sa o observ din nou. Sper binele tau, lasa cinismul si invidia de o parte!, daca ai de dat un raspuns la obiect fa-o daca nu abtine-te!

Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

fetelor cat este m2 de gaz acum si cat este kilowatul de curent.
Multumesc mult pentru raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Uite aici rautate si invidie ...hotnews.ro

"Gazele s-ar putea scumpi si mai mult

Pretul gazelor naturale ar putea creste din nou, de la 1 ianuarie, odata cu introducerea unei taxe de concesionare (pentru utilizarea terenurilor pe care sunt amplasate retelele de gaze naturale) pentru companiile de distributie a gazelor naturale."

Mergi la inceput

Ti s-a parut cumva ca am negat in mesajul meu faptul ca gazele se scumpesc???

Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

Mergi la inceput

totusi, mie nu imi raspunde nimeni

Mergi la inceput

Olim special pentru tine:

Pentru consumatorii casnici, noile pre#355;uri vor fi de 806,56 RON/1.000 mc #60320;cazul Distrigaz Sud #351;i de 795,91 RON/1.000 mc la Distrigaz Nord, f#259;r#259; TVA. Astfel, spre exemplu, pentru un apartament sau o garsonier#259; #60320;care func#355;ioneaz#259; doar un aragaz #351;i exist#259; alt#259; surs#259; de #60323;#259;lzire, factura cre#351;te fa#355;#259; de decembrie cu 1,76 RON, de la 10,18 RON la 11,94 RON, la un consum mediu de 15 mc/lun#259;.
Pentru un apartament cu central#259; termic#259; #351;i aragaz se va #60338;egistra un consum mediu pe lun#259; de iarn#259; de 220 mc/lun#259;. Cre#351;terea la factur#259; va fi de 25,79 RON, de la 149,31 RON la 175,1 RON pentru ianuarie 2006.
Pentru o cas#259; mare, cu un consum anual de peste 2.400 mc/an, media consumului pentru o lun#259; de iarn#259; este de 400 mc, #60320;acest caz factura cresc#11172; cu 50,22 RON, de la 254,97 RON #60320;decembrie la 305,18 RON #60320;ianuarie 2006.
Guvernul Rom#11177;ei a hot#259;r#11552;ca, #60320;primul trimestru al anului 2006, pre#355;ul produc#355;iei interne de gaze s#259; r#259;m#11174;#259; nemodificat fa#355;#259; de ultimul trimestru al acestui an (110 dolari/1.000 mc) pentru a nu se crea #351;i alte presiuni asupra pre#355;ului. Decizia a fost discutat#259; #351;i agreat#259; de exper#355;ii Uniunii Europene.
Aceast#259; cre#351;tere a pre#355;ului gazelor naturale a fost determinat#259; de majorarea pre#355;ului de import de la 252 dolari/1.000 mc (#60320;trimestrul patru 2005) la 285 dolari/1.000 mc (#60320;primele trei luni din 2006), de angajamentele pe care Rom#11177;a #351;i le-a asumat #60320;negocierile cu UE, la #60323;hiderea capitolului 14 ?Energie?, care stipuleaz#259; recunoa#351;terea costurilor operatorilor licen#355;ia#355;i, de respectarea clauzelor contractelor de privatizare ale Distrigaz Nord #351;i Distrigaz Sud, la preluarea lor de c#259;tre E.ON #351;i, respectiv Gaz de France.

Bloombiz.ro

Mergi la inceput

nu prea am inteles, cat e curentul si nici gazuleu vreau sa stiu un pret informativ, nu daca consum x sau y

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Olim, am postat si eu intrebarea dar acuma nu gasesc. Mie mi-au spus ca 1 metru cub de gaz cost 10.000 lei. Cand vine factura am sa iti spun exact.

Ideea e ca de la anul nu va mai fi subventionata caldura de la centrala.
Poate vor creste si preturile la gaze, dar macar poti inchide daca pleci de acasa cate 1-2 saptamani.

Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

Cel putin la factura trecuta 1 mc gaz= 10 000 lei .N-am fost exact atenta ,de la 1 nov s-a scumpit cu 8-9 % ?La mine in casa se sta in pantaloni scurti si tricou si pentru asta am pus centrala sa ne fie bine nicidecum sa facem in necaz vecinilor ca platim mai putin .

Mergi la inceput