Intretinere mai mare la apartamente cu centrala
Raspunsuri - Pagina 3
ileana spune:
quote:
Originally posted by Guestus
De abia astept sa sara pretul la gaze sa vad ce fac cei cu centrala. ...in plus aia cu centrala personala de apt este ca si cum in loc sa folositi busul sa mergeti toti de la A la B voi mergeti cu masini personale.
In EU toti se dau cu kuru de pamint sa gaseasca metode de a scapa de dependenta de gazele rusesti....iar cei din Ro fac tocmai pe dos.
Poate am vitosol..
tot debransata de la CET sunt...si nu consum gaz.
codruta_grg spune:
Si noi tocmai de aia am izolat tevile sa nu platim in plus. I-am spus administratorului si a spus ca oricum nu plateam in plus si daca nu le izolam (cum au vecinii). Sper sa nu se razgandeasca
Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
,
asa crestem noi
www.euroski.ro" target="_blank">SCOALA SKI
www.parinticlujeni.ro/" target="_blank">parinti clujeni
giul spune:
Noi am izolat tevile pentru ca asa i-a placut zugravului,am impresia ca totul depinde de admin.A noastra are si ea centrala si nici cand au fost calorifere pe scara n-am platit nimic.anul trecut din 14 ap ,11 aveau centrala ,a scos si caloriferele de pe scara si cele 3 care au ramas,care au si mari datorii n-au avut un pic de caldura toata iarna .Intr-un fel mi-a fost mila de ei ,dar uite ca nici asta nu i-a determinat sa miste nimic ,nici pentru a-si plati din datorii,nici de a vinde apartamentele.admina are 600 ooo la 14 ap cu ea cu tot si zice ca nu se bate cu nimeni sa-si plateasca darile lunare .iar cu acoperisul,daca ea nu locuia la ultimul etaj cred nu s-ar fi reparat curand .
filofteia spune:
quote:
Acum se pare ca s-a schimbat lege, s-a dat un nou ordin (255/14.04.2006) care spune ca, indiferent daca am sighilat tevile sau nu, tot vom plati 15 % din cat plateste, la pausal, cineva care are un apartament ca al nostrul (la noi e vorba de 3 camere).
Dupa cum vedeti mirela va lamureste de la inceput.
Nu mai este valabila treaba cu tevile izolate. Depinde insa mult si de asociatie. Noi avem tevile izolate de un an, cand era valabila legea si tot degeaba. Am incercat sa ne luptam cu ei, am gasit chiar niste nereguli la facturare, dar degeaba... tot 19% platim din caldura si avem centrala, tevile izolate si toti vecinii de apartament cu centrala. A venit comitetul de bloc, a masurat temperatura la tevile izolate... degeaba. Ne-am cam lasat pagubasi.
Pana la urma gresita este legea...
Lorenza spune:
Mai aveti noutati,chiar trebuie sa platim 15-20% din factura de caldura chiar daca sunt tevile izolate?Mi se pare o aberatie!Cu astfel de legi intram in UE?
Guestus spune:
Va dau yo o idee ....in locul vostru as infasura tevile de apa calda cu o alta teava prin care sa aveti nitrogen lichid (are temperatura de max ..minus 190 C ) in felul asta nu o sa va zica administratorul ca mai furati caldura.
filofteia spune:
quote:
Creste gazu" sau nu?
Din pacate creste dar si factura voastra creste la fel.
Asa ca nu mai fii asa de linstit... sau oi fi vreun administrator?
Noi am reusit sa convingem comitetul de bloc sa recalculam indicii pentru factura de caldura.
Vorbind cu mai multi colegi (ca suntem si noi de meserie) am ajuns la concluzia ca de fapt se incearca o mentinere a societatilor falimentare care sunt CET-urile, asa ca nu exista nici o sansa.
Guestus spune:
Normal ca vor sa tina CET-ul in functiune...ele au fost proiectate sa mearga la ( de ex) 10 000 de apt si daca 30% au iesit din sistem acum merg in paguba.
Lorenza spune:
Am scris pe siteul Dsc Lex la consilierul asociatilor de proprietari in legatura cu problema ridicata in subiectul de fata si uitati ce mi s-a raspuns:
http://www.dsclex.ro/consilierasocprop/consilier.htm
Intrebare :
Buna seara!Imi cer scuze pentru neintelegere! Reformulez: A aparut un ordin 255/2006,in care se abroga unele articole din ordinul233/2004.Nu sunt f. lamurit daca proprietarii debransati de la sistemul centralizat de caldura ,care au centrala proprie de gaz in apartament si stau in blocuri cu sistem centralizat de caldura,sunt scutiti de plata partilor comune(tevile de caldura care tranziteaza ap.) in cazul in care tevile respective au fost izolate.Cu celelalte parti comune sunt lamurit in legatura cu plata! Multumesc pentru timpul acordat si raspunsuri!
Cine a intrebat : Feodorov Laurentiu
Data intrebarii : 2006-11-02
Raspuns
Daca acele tevi din apartament sunt izolate si exista proces-verbal cu furnizorul de energie termica in senzul izolarii corespunzatoare nu trebuie platit nimic intrucat nu se degaja caldura in apartament.
Cu stima, DscLex
<<< Inapoi
Acum chiar sunt in ceata,cine are dreptate?!?
PS:Numele este fictiv!