Intretinere mai mare la apartamente cu centrala
Raspunsuri - Pagina 6
giul spune:
Adica ,spun ce-am patit eu ,dupa o reparatie pe strada ,cand s-a dat drumul la" gaz "iesea ceva cu presiune fara miros si care bineinteles nici nu ardea,dar invartea rotita de la contor.Pentru case ,se comenteaza ca gazul are "amestecat " acel ceva ,aer ,eu stiu ce e? dar invarte contorul si se cheltuie mai mult .Nici-unul dintre vecini ,la parter ,la 1 n-a dat drumul la ceva sa iasa " agentul necunoscut " ca de...economia...
'
giul spune:
Fetelor am o intrebare ,va rog.Cele care locuiti la bloc ,stiu ca e obligatoriu sa avem centrala cu tiraj fortat,eu am ariston uno .Vecina de sub mine,mi-a spus ca i-a luat-o barbatu la mana a 2- a ,cand merge scoate valatuci albi care miros a gaz de te ia ameteala ,cum e facut blocul sau cum bate vantul totul ajunge in nasul meu .Acum nu ca as avea nas fin dar nu o fi periculos ,poate nu o fi cu tiraj fortat ?A mea si cand merge de duduie ,sau e frig rau ,nu scoate valatuci ,stau la 2 ,de auzit din strada o aud ,aud si ca ar iesi ceva pe cosul ala ,platesc mai mult decat ei la gaz ,am termostat si pleaca singura cand e cazul .Stie cineva vre-o explicatie ?Multumesc
BraveGirl spune:
Uita-te la cosul de evacuare....la cele cu tiraj fortat sunt 2 cilindri unul in altul...de obicei cel central e argintiu si il vezi ca iese usor din celalalt...La cele cu tiraj natural cosul e simplu...Sper ca ai inteles ce vreau sa spun.
==========
Corina
Albumul meu
giul spune:
Da,multumesc,ma uit maine de curiozitate ,ca altfel ce-as putea face ?Stii ,la fel cu legea sau ce-o fi fost ea impotriva artificiilor.s-a impus ca centrala sa fie cu tiraj fortat dar daca i-au dat drumul cei de la distrigaz...mai cateva luni in urma au venit de la distrigaz si tot de mine s-au luat ca n-as avea avizul de functionare si pentru centrala .Cu cat a mea nou nouta a trebuit sa chem pe cei de la service sa-i dea drumul ca sa verifice ei ca sa beneficiez de garantie.
olim spune:
fetelor, stie careva care sunt noile reglementari pentrucentrale.Am inteles ca trebuie sa fie instalate in incaperi inchise.A mea e pusa in bucatarie,iar bucataria comunica cu sufrageria.Oare este legala acum?
Multumesc pentru ajutor
BraveGirl spune:
N-am auzit de asa ceva....noi am chemat o firma care se ocupa cu avizarea centralelor si ne-a verificat-o si nu a zis nimic de amplasarea ei. Noi o avem in balcon.
==========
Corina
Albumul meu
olim spune:
pai iti trebuie un proiect pentru centrala, nu.Eu de exemplu la baia mare am avut un proiect si nu au vrut cei de la gaz sa ii dea drumul oficial, pe motiv, ca centrala trebuie sa fie in spatiu inchis, cu geam si nicidecum in camerade baie.De aceea am intrebat.Noi ne-am cuparat un apartament nou la cluj si am si centrala in el, dar as vrea sa stiu daca e legala?
BraveGirl spune:
Cand am pus centrala am apelat la o firma care face proiecte. Proiectul trebuie aprobat de cei de la gaze.Tu ar trebui sa ai actele centralei si avizul de functionare. Daca nu ai aviz de functionare , atunci centrala ta e ilegala. Noi am primit o lista cu firme agreate de Distrigaz care vin o data pe an si ne controleaza centrala.Daca e ok, iti dau un aviz de functionare, daca nu, trebuie mai intai sa o repari...
==========
Corina
Albumul meu
NicoletaB spune:
centralele nu se pun in baie oricat de bine aerisita e camera
se pun in orice camera in care se poate face o aerisire foarte buna, de regula langa geam
olim spune:
pai eu am avut proiectul aprobat de la gaz si cand au venit la receptie, cei de la gaz au spus ca nu ii pot da drumul, ca e ilegala acolo, cu toate ca cei de la gaz aprobasera proiectul.Oare sa fii asteptat sa le dau cevaOricum, am vandut garsoniera, daris patita, si as vrea sa stiu pentru viitor.