Iasule, mandra cetate (40)
Raspunsuri - Pagina 26
Stefana spune:
quote:
Originally posted by alexzquote:
cineva a postat mai demult o reteta cu conopida...?
se maipoate o data? please?
Daca la asta te refereai... uite-o ici:
se ia conopida, se curata, se taie cubulete (ceva mai marisoare, de vre-o 2-3 cm) si se pune la fiert in apa cat sa o cuprinda, la foc mic. Sta la fiert pana intra usor cutitul in ea (personal, o prefer mai fiarta, da' pe urma se sfarama). Se scurge si se lasa in plata Domnului sa se raceasca, sub un jet de apa rece. Sosul se face ca la cartofii/puiul cu smantana, cu un adaos suplimentar de 2-3 catei de usturoi. De altfel, merge si cu maioneza...
alexz & Codrut
Ridente dicere verum
Eu conopida fac gratinata. O desfac buchetele mici, o spal si o fierb 10 minute cu sare. Apoi o scurg si o pun intr-un vas Jena (merge si intr-o tava obisnuita, unsa cu unt). Fac un sos din smantana (400-500 g) branza rasa sau cascaval ras si 2-3 oua si il pun peste conopida. Dau la cuptor la foc mediu pana se prinde sosul si se rumeneste usor. O scot si rad cascaval pe deasupra. O nebunie!
Poze
It's nice to be important, but it's more important to be nice
kisstherain999 spune:
'Neata 
Sa inteleg ca toata lumea e ocupata sa duca copiii la gradi?
Eu cafea nu pota sa fac pt ca mi-e
de la miros, dar cu un iaurt sau cu lapte cu cereale va pot servi.
O zi buna si calduroasa.
kiss 
10+
Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...
arianna spune:
Buna fetelor eu am ajuns bine in iasi,dupa cum am zis am 3 reviste de mancare sia s vrea sa le dau doamnei care face parjituri frumoase are si multe poze,acum numai retin numele,cred ca stiti,are torturi frumoase.
Sper sami dati un semn de viata,si eu sunt pasionata de prajituri.
Multumesc.
As vrea sa vizitez centrul pt copii,cred ca dana este proprietARA?
PUTE TI SA MI SPUNETI VA ROG,
cu drag Lily
ralnied1 spune:
quote:
Originally posted by alexz
Treci podul din Mircea, spre Alexandru si mergi pana la biserica aia noua. Vis-a-vis de ea, langa o fosta pizzerie cu o copertina albastra, e un atelier de geamuri, inramari si alte alea.
alexz & Codrut
Ridente dicere verum
Multumesc mult... Acum mi-am amintit si eu ca vazusem cu ceva vreme in urma atelierul asta. Dar nu stiam unde exact... E si f apoape de mine, numai bine.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralnied/my_photos
E si maine o zi!
ralnied1 spune:
quote:
Originally posted by arianna
Buna fetelor eu am ajuns bine in iasi,dupa cum am zis am 3 reviste de mancare sia s vrea sa le dau doamnei care face parjituri frumoase are si multe poze,acum numai retin numele,cred ca stiti,are torturi frumoase.
Sper sami dati un semn de viata,si eu sunt pasionata de prajituri.
Multumesc.
Cred ca despre Adriana este vorba, nu? (adi69) Este plecata in concediu acum, dar parca zicea ca pentru o saptamana numai. Sper sa nu ma insel eu...
E si maine o zi!
ralnied1 spune:
Mesaj la Mamici de sept-oct, de la Eloise:
"Am primit cu putin timp inainte mesajul asta de la Mexxa:
"Ma rog la Dumnezeu sa-mi dea putere pentru a merge in continuare. bebe scade ink in greutate. are 2100. va pupam pe toate si rugati-va pt noi"
Apoi am sunat-o si am vb cu ea si era tare trista, suspina, plangea.... Nu stiam ce sa-i spun sa o incurajez.. eu stiam ca e normal sa mai scada in prima saptamana. medicii nu ii spun nimic clar. era saraca foarte amarata pentru ca bebe la nastere deja era cu cateva zile mai mic fatza de varsta sarcinii... offfffffffff, nu stiam ce sa-i zic... Va pupa pe toate, intreba ce se mai intampla pe forum, cine a mai nascut....
Fetele care au mai nascut la 35-36s spuneti-mi cum a fost cu bebeii vostri, cat au scazut, cum au recuperat... ca sa-i transmit Mexxei. Oare e grava situatia cu bebeul ei? Sper din suflet sa nu fie asa!
Eloise 35+ cu"
:(
E si maine o zi!
alexz spune:
Fiecare copil e unic, pana la urma, nu? Nu stiu in ce masura situatia dintr'un caz este aplicabila intr'altul. Am un amic insa, a carui fetita s'a nascut la vre-o doua saptamani dupa Codrut al meu. La nastere, fetita avea 2.100 gr (la 37 spt.). In maternitate, a scazut in 5-6 zile pana la 1.800 gr, cand omul a si scos'o din spital, pe semnatura lui. Pustoaica are acum 8 luni si totul e bine si ok. Bine, e un caz particular, de acord. Ideea este ca la 2.100 gr nu stiu daca este cazul sa-si faca chiar prea multe griji. E o greutate mica, dar nu este cazul sa intre chiar in panica.
aime spune:
Imi pare rau de puiul Sebastian, ne rugam sa se refaca repede. Sunt clipe grele, ptr mama, din fericire noi nu stim cum e... dar langa rezerva unde am stat eu cu Vlad, erau o alta rezerva cu 2 mamici care aveau cate o fetita prematura. Erau tare mici, si nu scoteau nici un sunet, Vlad cu colegul sau de rezerva faceau niste vocalize, ele micutele erau prea mici sa planga. Mamele erau disperate, aveau luna de spitalizare si azi erau fericite, ca fetele mai luasera 10-20 g, a doua zi, plangeau ca dadusera jos 30g...si tot asa....erau terminate psihic, le hraneau prin gavaj...dar m-am intalnit (la cabinetul dr. lui Vlad) cu una din ele si acum era o dolofanica dulce si isteata...dr. care s-a ocupat de ele, venea si ziua si seara/noaptea special ptr ele...le calcula mesele in functie de ce pierdeau sau castigau (mi-aduc aminte ca nici nu se trezeau la ora mesei, mamele puneau ceasul sa le trezeasca, pe cand eu stiam cu cel putin 10-15 min inainte ca a venit ora festinului)...au reusit pana la urma, ceeea ce ii dorim si puiului Andreei.
Raluca, ai inceput sa "vii" mai des la noi, ce bine, ca tocmai voiam sa-ti transmit salutari de la Vladut
aime si
Vladimir
mariussimiuc spune:
Off...ce rau imi pare sa aud vesti triste despre bebe Sebastian! Noi ne rugam ca totul sa fie bine!
I-am gasit astazi lui Robert si basca si fes,de care cautam.La Mariuca,parca asa se cheama magazinul ala din spate de la Moldova,cum mergi spre Casa Cartii.Sunt cam scumpicele,dar avand in vedere ca n-am gasit nicaieri ceva mai de doamne ajuta am zis ca asta e...Cand se trezeste "zanul" daca o sa aiba chef de o sedinta de pozat am sa va pun si poze sa vedeti cum arata! ![]()
Miha 
aime spune:
quote:
Originally posted by mariussimiuc
Cand se trezeste "zanul" daca o sa aiba chef de o sedinta de pozat am sa va pun si poze sa vedeti cum arata!
neaparat sa ne arati...eu abia astept
deci va plimbarati? si noi, am fost pana in Copou vis a vis de universitate, apoi am coborat pe jos pana in P Unirii si de acolo cu "bubuuul" (autobuzul)