ce sa fac???
Raspunsuri - Pagina 2
crinuta spune:
Hai ca m-am enervat citind cum se poarta cu tine.
Si fiindca nu esti decisa, iti spun atat : totul pana la copil. Linistea fiicei tale este mai importanta decat orice.
Este la o varsta dificila, faptul ca tatal ei natural nu o cauta reprezint deja o trauma, chiar daca nu arata, iar faptul ca cel pe care probabil l-a considerat tata ii face asa ceva mamei ei, si implicit ei, reprezinta o a doua tradare majora in viata ei, care poate lasa urme.
Felul in care se poarta el este inacceptabil. Adica el iti spune ca nu te intereseaza viata lui ( ca si cum ai fi un outsider) si nu iti raspunde la telefon iar tu inca te mai gandesti unde ar locui el?
Pai sa fie sanatos. Ce esti tu pentru el?
Crinuta si Rayan
crinuta spune:
Si inca ceva: ultimul lucru pe care trebuie sa il faci acum este sa te invinovatesti, asa cum faci in ultimul mesaj spunand ca nu esti sotie si mama buna.
Am observat ca asta este o tendinta generala la femeile care trec prin asa ceva si nu mi se pare corect.
Crinuta si Rayan
fausta_ro spune:
Mama Lia, acum doi ani cum s-a rezolvat? Care a fost explicatia lui dupa ce a trecut de faza cu ceata pe ochi?
Parerea mea este sa nu te pripesti cu divortul, daca il iubesti si ai dus o viata buna cu el. Crezi ca ar accepta sa stea de vorba cu un psiholog?
ManyHope spune:
quote:
Initial creeata de mama lia
nici nu stiu cu ce sa incep...
....si va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.
Maaaai... ce necazuri potzi sa ai...
Clar e ca l-ai "scapat din mana", dar grav de tot l-ai scapat...nu asha...asta daca l-ai tzinut vreo-data cum trebuie! cum mai Mama Lio sa nu ai nici o idee despre activitatzile lui ?!
In fine: ce tzi se intampla e o dovada in plus cat de periculoase pot fi practicile astea "spiritualiste", la ce poate duce cand se amesteca/combina/CONFUNDA complet artificial cele spirituale cu ale mai materiale dintre lucruri...
Dupa mine ar trebui sa-tzi minimizezi pierderile, ca oricum deja ai pierdut in cazul asta, da alege-tzi cea mai mica pierdere posibila shi accept-o ca e inevitabila, iar de incerci sa nu pierzi totushi nimic, s-ar putea sa ai mai mare paguba decat daca alegi tu ce declari ca "duca-se!" !
Nu e chiar imposibil-imposibil, ca ceva real sa fie shi in ce i-a comunicat "initziata" sotzului tau ...plus poate o avea ea ceva avantaje-foloase materiale sau practice din partea lui...
Tu nu ai fortza necesara s-o infruntzi, insa sa sti ca de ai avea shi ai infrunta-o asha fel incat s-o "infrangi"(teoretic vorbind!), probabil ca ar dezlega legatura ce-o tzine ea cu barbatul tau ! ...dar asta nu e o optziune pentru tine evident !
Ar mai fi posibil ca in timp, de va ramane eventual singur sa se lupte cu ale vietzii, cu facutul curatzeniei shi al mancarii shi asigurarea celor necesare de care acum nu se ocupa, ca le-a lasat toate pe tine, e posibil sa realizeze la un moment dat ca ceva nu e in regula cu traitul asta dupa principii "spirituale" ce contravin flagrant unei vietzi normale de familie shi mai ales alunga dragostea/grija de altcineva decat de sine, iar ca luarea prea in seama a unor invatzaturi conform carora "dushmanul cel mai mare" e fals identificat in cea care doarme alaturi de el ...poate dupa o perioada de singuratate o sa-i vina mintea la cap shi o sa te/va caute...in caz ca-i dai papucii desigur! ...asha ca n-ar fi cazul sa fi sigura ca e chiar totul definitiv pierdut...insa "intervalul de gratzie" nu poate fi mai mare de maxim un an (dupa mine) !
Sfatul meu? El face cum e mai bine pentru el?! Procedeaza shi tu cum e cel mai bine pentru tine! ...caaaa...din cate intzeleg eu, in bunastarea ta tu o incluzi shi pe fica ta shi buna ei stare, ba chiar shi pe el il tzi inca in socoteala, in schimb el nu te include nici pe tine shi nici pe fata shi pe nimeni decat pe sine...shi poate pe rikghiesha respectiva ! ...asha ca ...ce ar mai fi de ales? nu e destul de clar?
(Te avertizez ca sfatul meu e gratuit...adica probabil nu face doua parale !! )
quote:
eu stiu ca e mare pacat sa divortezi...
ESTE. ...dar numai atunci cand exista o casatorie adevarata shi in stare de functziune, insa atunci cand respectiva sfanta uniune s-a spulberat prin cine stie ce fara sa ai vina sau contributzie...
quote:
.......atunci m-am dus la parintele Argatu, la Cernica si stiti ce mi-a spus, sa nu ma rog sa il aduca Dumnezeu inapoi, ci sa imi dea ce imi trebuie mie si sa accept divortul.....si asa am facut....
Shi BINE te-a invatzat, conform Adevarului te-a sfatuit !
...asha e viatza aici pe pamant pentru unele persoane ...
cataghe spune:
Mama Lia, exact cum nu trebuie sa lasi copilul sa se amestece in conflictul dintre voi, nu trebuie nici sa permiti sotului sa invadeze spatiul intim al copilului tau. Nici daca era tatal ei natural nu avea dreptul sa-i ocupe spatiul ei bine definit numai pt ca nu-i mai convine al lui. Ceva imi spune ca daca accepti chestia asta fiica ta nu te va ierta prea usor, se va simti ea cea sacrificata in toata povestea...
lummy spune:
Uite ce te sfatuiesc eu:
Din pacate am si eu un asemanator in familie.Cred ca cel mai bine ar fi sa il poti convinge sa merga la un psihiatru sau cel putin la un psiholog(stiu ca este foarte greu).Manifestari de genul acesta le pot avea si persoanele bolnave psihic(schizofrenie, paranoia).Eventual daca poti sa discuti chiar tu cu un medic psihiatru.Ideile despre moarte, farmece sau stiu eu ce oameni rai pot fi manifestari ale bolii.Boala depistata si tratata la timp poate fi tinuta in frau cu ajutorul medicamentelor.
Fiicei tale poti sa ii explici ca este bolnav si ca voi trebuie sa il ajutati sa depaseasca aceste probleme.
Daca vreu scrie-mi pe PM si o sa-ti dau mai multe detalii, eu studiez bolile psihice de 10 ani.
Multa sanatate va doresc
Lummy
mama lia spune:
buna dimineata si va multumesc la toate pentru raspunsuri!!!
m-am mai linistit putin, deoarece aseara am fost la duhovnicul meu (lunea face Maslu si Moliftele Sfantului Vasile) si i-am povestit. nu i-a venit sa creada. i-am dat sa citeasca (ca sa se edifice ce inseamna reiki) aceasta pagina http://www.inforeiki.ro/romana/reiki_ortodoxia.htm
nici nu vreau sa va relatez ce a spus.......oricum, m-a sfatuit sa mai astept 6 saptamini si daca nu isi revine - sa fie liber pe calea pe care si-a ales-o.
intre timp ma voi duce la el vineri sa fac o spovedanie generala, saptamina viitoare voi face o sfestanie in casa si la sfirsitul celor 6 saptamini voi mai face o spovedanie si o sfestanie. intre timp rugaciune multa, nelipsitul Paraclis, ma voi duce saptaminal laLiturghie, Sfintul Maslu si la Molifte.
pentru fetele care sunteti din Bucuresti poate ati citit de parintele Lepadatu, de la Biserica cu Hramul Marelui Mucenic Mercurie. ei bine, el este duhovnicul meu. este destul de dur, numai bun pentru mine. ca sa va faceti o idee va puteti uita aici:
http://www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=651&&idart=5977&&numecap=Spiritualitate&&cc=mercurie
o sa vorbesc si cu parintii mei si cu fata mea si le voi explica si le voi spune ca vor trebui sa ma sustina.
sa ii raspund si faustei acum - in urma cu doi ani nu a dat o explicatie clara....a spus doar ca s-a suparat pe mine ca am zis ceva la modul ca el nu se implica deloc....numai ca din pacate sotul meu este un tip destul de slab si introvertit, eu duc cam tot greul. dar m-am obisnuit. il iubesc si stiu ca sotii se mintuiesc unul prin celalalt. probabil ca eu nu am fost destul de puternica spiritual si el a cazut iar.
cert este ca ma rog la Dumnezeu sa il lumineze si daca el, sotul, este crucea mea, atunci o accept. dar daca nu este bun pentru mine si copilul meu sa se duca....
Dumnezeu sa ne ajute!!!
mama lia spune:
a...am uitat sa raspund fetelor care mi-au spus de psihiatru. evident ca nu ar accepta.....este un mare capos si nu accepta in veci ca el are o problema....
este un tip foarte destept, dar stiti si voi ca si chestia asta poate fi periculoasa uneori.
ca sa va faceti o idee despre el sa va spun cite ceva:
- este pasionat de istorie, de religii (la plural),
- a citit mult eliade, cioran, patapievici, si lista ar putea continua...
- a facut yoga in tinerete...dar la un nivel destul de mic...adica niste asane parca si nu mai stiu exact....
- a invatat sanscrita (la ce i-o fi trebuit??)
- nu are prieteni, doar un amic, la care se duce periodic si joaca zaruri, sah....si care nu stie mare lucru despre viata lui....
- este foarte introvertit, vorbeste foarte putin si daca incerc sa il descos il deranjeaza...asa ca am invatat sa il las in pace....
este un om bun, nu ridica vocea, nu e violent....este (era!) foarte bun cu copilul meu, daca nu ai fi stiut ai fi zis ca el e tatal naural si eu mama vitrega (eu sunt putin mai dura)
el e un tip destul de putin ancorat in realitate...a trait cu mama lui pina la 35 de ani....cu foarte mici ruperi...
eu la 22 de ani ma casatoream, faceam o casa, apoi un copil...apoi un divort, am facut alta casa....5 ani m-am luptat singura ca sa imi refac cele necesare intr-o casa......eu mereu m-am luptat cu partea pragmatica a vietii....pe el aspectele astea nu l-au interesat decit de cind e cu mine.....si e mult spus interesat, eu am tras de el sa facem....eu am vorbit pentru termopane, zugrav, parchet, mobila....eu m-am dus sa platesc, sa fac facturi, eu am stat cu meseriasii acasa....eu mi-am luat 3 saptamini concediu ca sa surpevizez niste lucrari si apoi am facut singura curatenia de dupa zugravit....
iar lui i-a ajuns......daca mai ma reped la el si ii spun ceva se supara....il supara ca trebuie sa faca si el curat in casa....dar de la zugravitul din aprilie si pina acum, a facut doar o data curatenie....in rest eu.....
asta este......a, si colac peste pupaza, de cind suntem impreuna am suferit 2 operatii, o histerectomie subtotala si o colecistecomie....so....
ma scuzati, am vorbit mult si am batut cimpii....
Dumnezeu sa faca cum crede el de cuviinta cu casnicia asta!!!
mama lia spune:
o, da...inainte sa imi spuna, m-a pus necuratul si l-am controlat in geanta si i-am gasit cartea de vizita a terapeutei...si am controlat mai de mult o mapa si erau niste cursuri cu initierea in reiki....
si cind am vorbit cu el imi explica foarte calm cum i-a deblocat tipa chakrele, ca le avea pe toate blocate si ca era sa moara, deoarece functiona doar pe energia interna - care era pe terminate....si m-a convins si chestia cu betisoarele alea parfumate, ca am cautat pe net sa ved ce e cu reiki si am gasit si asta, cu invocarea Arhangelului Mihail.....
este genul de om care daca ar avea o aventura mi-ar spune foarte senin, deoarece in clipa urmatoare m-ar si parasi pentru acea tipa.....nu e genul care se fofileaza.....
cel putin asa credeam pina acum....
nu stiu, mai vad dupa cele 6 saptamini ce o sa se intimple....
Dumnezeu sa ne ajute si sa ne lumineze mintea!!!