ce sa fac???

ce sa fac??? | Autor: mama lia

Link direct la acest mesaj

nici nu stiu cu ce sa incep...daca nu o fiu foarte coerenta va rog sa ma iertati, sunt inca bulverasata....

acum 5 ani m-am recasatorit cu om care parea piinea lui Dumnezeu. se purta foarte frumos cu mine si cu fata mea din prima casnicie...acum 2 ani a avut o cadere si 6 luni a fost total absent. toata lumea ma sfatuia sa divortez, dar eu am ales calea rugaciunii si dupa ce am reusit sa ma spovedesc cum trebuie, am facut sfestanie in casa, am mers periodic la Liturghie si la Maslu, Dumnezeu i-a luat ceata de pe ochi si baiatul meu si-a revenit.

dar iata ca de o luna are iar aceasi ceata si simbata l-am provocat la o discutie, sa vad ce e cu el, cum il pot ajuta (am mai incercat sa vorbesc cu el, dar nu a vrut, mi-a spus sa il las in pace si cum e mai introvertit, am zis sa ii respect dorinta)...

si ce credeti ca mi-a spus??? ca de o luna de zile se duce la o femeie care il initiaza in Reiki, ca el era pe punctul de a muri, ca toate chakrele ii erau blocate....ca eu ii fac rau cind ma duc la biserica si ma rog pentru el, ca cineva din familia mea i-a facut farmece, ca mama lui i-a facut si ea cu legaturi de la mort (toate astea fiind aflate de la terapeuta in Reiki..)...ca prezenta mea ii face rau...si ca nu ma mai iubeste.....dupa aceasta revelatie....

el vrea sa fie liber, sa faca ce vrea, cind vrea....nu a pronuntat cuvintul divort, dar l-am intrebar eu, si a zis ca e de acord....ca intre noi nu mai poate fi nimic....dar vrea sa ma ocup eu de divort, ca el trebuie sa se incarce cu energie si nu are timp de asa ceva, dar e de acord cu tot ce voi face eu...

sunt perplexa...ma voi duce vineri la spovedit si sa vorbesc cu duhovnicul meu.....

situatia e delicata, fata mea (care are 13 ani) cind a aflat parca a innebunit....nu mai vrea sa il vada, sa plece din casa (casa e a mea)...ea e inca la bunici, deoarece acolo are gasca de prieteni, dar incepe scoala in curind....sunt intre ciocan si nicovala....

eu stiu ca e mare pacat sa divortezi...si sa ma incarc eu cu pacatul asta, ca el nu vrea sa se ocupe de treburile astea....am mai trecut prin asa ceva, primul sot dorea sa se distreze si a bagat el divort, copilul avea 2 ani....si eu ce era sa fac......am acceptat.......atunci m-am dus la parintele Argatu, la Cernica si stiti ce mi-a spus, sa nu ma rog sa il aduca Dumnezeu inapoi, ci sa imi dea ce imi trebuie mie si sa accept divortul.....si asa am facut....

cit despre rugat eu ma rog in continuare si pentru el, il trec la pomelnic....

nu stiu...ce sa fac??? acum doi ani am fost la parintele Gherontie, de la Busteni si mi-a spus sa ma rog asa: sa zic de 30 de ori timp de 40 de zile „Doamne, intoarce-l pe pe sotul meu la bunatate si la rugaciune asupra mea”. sa ma rog asa si acum??? oricum spun "faca-se voia ta Doamne"....ma gindesc ca nu cumva cu o astfel de rugaciune atunci l-am adus inapoi, cind poate el ar fi avut un alt drum.....

nici nu stiu exact ce sa fac....dar clar ma voi spovedi vineri si saptamina viitoare il chem pe preot sa imi faca o sfestanie....ca "binevoitoarea cu Reiki" mi-a innebunit sotul...a, sa va spun culmea blasfemiei, a cumparat niste betisoare aromate, care se cheama "aroma Sfintului Mihail"...pe el il cheama Mihai.....si cind le arde se purificica si intra in contact cu sfintul, sau cam asa ceva.....lumea chiar a innebunit????

oricum, daca el vrea divort, asta e...asta o sa avem....

dar pe linga cele lumesti eu vreau sa urmez si calea lui Dumnezeu si prin prisma asta va intreb : ce sa fac??

inca o data imi cer scuze pentru eventualele greseli si incoerenta....si va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.

multumesc!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Eu cred ca acest barbat daca a ales aceasta cale....nu te pune mai presus pe tine decat...Reiki si atunci , e mai bine sa divortezi. In primul rand, sa-ti traiasca copilul , sa te bucuri de ea si cu voia lui Dumnezeu...intr-o zi sunt convinsa ca vei gasi pe cineva care sa te merite.
Cu riscul, sa fiu inoportuna , eu nu dau 2 bani pe barbatii care accepta astfel de ...idei si conceptii. Iti urez o viata usoara alaturi de Cristina.

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

In primul rand imi pare rau ca treci prin asa ceva.
In al doilea rand trebuie sa afli ce e cu tipa aia, deoarece poate fi ceva mai mult intre ei.
Apoi, daca il iubesti cu adevarat vei incerca cat poti tu sa il ajuti, deoarece a luat-o pe un drum total gresit care ii pune in pericol sufletul, iar tu, ca o crestina buna ai datoria sa incerci a-l aduce pe drumul bun, al lui Dumnezeu, insa, decizia va fi a lui, asa cum fiecare dintre noi are libertatea de a alege.
Pana una alta te poti ruga, posti ( paine si apa macar miercuri si vineri)si sa astepti.
Nu te grabi cu divortul, asta e usor, se poate face oricand, ci incearca sa afli ce doreste Dumnezeu de la aceasta casatorie.

Eu as cauta un preot nu bun, ci extraordinar de bun si cu har, asa cum se spune. Situatia ta e delicata si ai nevoie de cineva foarte profund pentru a te indruma bine. Multi preoti dau sfaturi nu tocmai bune, deci trebuie multa atentie.

Poate n-ar strica o separare temporara, nu divort, ci separare, timp de gandire, rugaciunea, etc.
Roagat-te in primul rand sa intelegi vointa lui Dumnezeu si sa actionezi in consecinta.

Iti doresc multa putere si rabdare, desi stiu ca este foarte greu.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

eu am un duhovnic, e un preot destul de bun. stiu ca nu e bine sa mergi la alti duhovnici, sau trebuie sa ceri dezlegare de la duhovnicul tau....

cit despre "binefacatoarea reiki" ...imi pare rau. sincer, nu cred ca e ceva intre ei, si chiar daca este de ce sa o contactez??? sa o iau la rost??? la bataie??? consider ca m-as injosi si ca nu asta e solutia....mai ales daca chiar nu e nimic intre ei va dati seama cum s-ar simti sotul meu??? cred ca mai rau as face......cel putin asa simt....

tot rugaciunea ramine de baza....

am aflat ce trebuie pentru divort si ii voi pune hirtiile in brate, daca vrea sa bage el, dar sa plece din casa cit mai repede, deoarece este un climat nesanatos pentru fata mea, care nu il mai suporta....

oricum, nu ma grabesc cu nici o decizie pina vineri, cind voi vorbi cu duhovnicul meu. ma voi ruga intre timp, voi citi Paraclisul Maicii Domnului si sper sa ma mai linistesc putin....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

RUGAGUNEA SOTILOR UNUL PENTRU ALTUL
Doamne, lisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cela ce ne-ai invatat ca totdeauna sa ne rugam unul pentru altul, caci asa vom implini legea Ta si ne vom aratat vrednici de mila Ta, cauta cu indurare si pazeste pe sotul meu (sotia mea), pe care mi l-ai daruit (mi-ai daruit-o) si a petrece impreuna pana la moarte.
Daruiegeste sanatate si deplina intelepciune, sa-si poata implini datoridle sale dupa voia si poruncile Tale.
Fereste-l (-o) de ispitele pe care n-ar fi in stare sa le poarte. Intareste-l (-o) in dreapta credinta si in dragoste desavarsita, ca sa lucram impreuna faptele bune si sa tocmim viata noastra dupa sfintele Tale asezari si porunci.
Ca a Ta este stapanirea si puterea in veci. Amin!

Mergi la inceput

multumesc Guestus. sa stii ca si pe aceasta o citesc...am citit-o si acum 2 ani.....

inca sunt sub soc.....pina acum o luna era ok, ne iubeam....iar acum sa imi spuna foarte senin ca nu ma mai iubeste.......

am impresia ca bat la porti inchise........

cu sufletul il doresc linga noi, dar daca devin pur rationala il vad cit este de slab.......si ma acuz si pe mine ca nu am fost suficient de puternica sa il tin departe de astfel de tentatii gen Reiki....

Dumnezeu sa ma ierte......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Draga Lia,grea decizie,care oricum nu trebuie luata in pripa ,si fara sfatul si binecuvantarea duhovnicului.Mai avem si sfatul Sfintei Scripturi :
Si o femeie, daca are barbat necredincios, Si el binevoieste sa locuiasca cu ea, sa nu-si lase barbatul.
14. Caci barbatul necredincios se sfinteste prin femeia credincioasa [...].
15. Daca insa cel necredincios se desparte, sa se desparta. In astfel de Imprejurare, fratele sau sora nu sunt legati; caci Dumnezeu ne-a chemat spre pace.
16. Caci, ce stii tu, femeie, daca iti vei mantui barbatul? ...

(1 Corinteni 7)Acum,tu esti singura in masura sa iei o decizie potrivita.Dumnezeu sa te lumineze si sa te ajute!Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

draga Irina, multumesc de raspuns.

dar dupa cum spuneam si anterior fata mea nu mai vrea ca el sa stea cu noi....

cum oare sa ma impart intre sot si copilul care nu este al sotului????

sotul meu nu are unde sa se duca.....casa e a mea, el nu mai are pe nimeni, iti dai seama ca ii convine sa stea unde cineva face curat, mincare, spala, calca...el vrea sa isi cumpere alte role, iese mereu in Herastrau cu ele, are activitati de care eu habar nu am, vine numai dupa ora 19.30 acasa....daca il sun pe mobil nu imi raspunde niciodata, daca il intreb ceva e monosilabic, iar mai nou spune ca nu ma intereseaza viata lui....

in alta ordine de idei - sa spunem ca nu ii mai calc, dar de gatit tot gatesc, masina o bag sa spele, curatenie fac....dar cu tensiunea dintre el si copil ce fac???

fata mea i-a trimis un mesaj in care l-a facut timpit...nu stiu ce i-a mai scris...si acum el nu o mai baga in seama.......e doar un copil de 13 ani care se simte tradat, tatal ei natural nu o mai cauta si acum si asta sa se raceasca????

eu voi asculta sfatul duhovnicului, dar cum imi fac copilul sa inteleaga????

este o lupta grea intre spirit si ratiune......

Mergi la inceput

Lia,ce situatie dificila!
In legatura cu fata ta,ma gandesc totusi ca nu ar trebui sa ii tolerezi lipsa de respect fata de sotzul tau,chiar daca el greseste fatza de tine.Acestea sunt treburi care va privesc pe voi doi.Desi o afecteaza si pe ea toata aceasta situatie,cred ca n-ar trebui sa fie amestecata.Eventual sa ii explici ca nu e vina ei pentru ceea ce se intampla si ca speri ca lucrurile vor sta altfel pe viitor.Faptul ca ea se implica in acest mod agraveaza situatia.
Acum,ce sa zic,mi se pare ciudat ce se intampla cu sotzul tau.E cumva cu mult mai tanar ca tine?Comportamentul sau nu imi pare a fi al unui om matur.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Serafim Rose

Mergi la inceput

Irina, suntem de o seama, avem amindoi 40 de ani.

in ceea ce o priveste pe fata mea iti dai seama ca i-am explicat si am certat-o cind am aflat, am pus-o sa isi ceara scuze....dar copilul e tot copil....ea ar reactiona urit si fata de tatal natural, dar i-am explicat ca nu are de ce.....ma rog, discutii ample, dar mi-a raspuns ca se simte tradata....acum de amindoi....

este si la o virsta critica, pubertatea bat-o vina, si imi e frica sa nu se instraineze fata de mine....ma ingrozesc cind imi povesteste de colegii ei....

ea nu este amestecata, dar comportamentul lui e diferit si fata de ea, si mai rau, cind sunt doar ei doi, si de exemplu ii sun sa ii intreb cind vin acasa (cind sunt in parc cu rolele de ex. - ca numai eu fac curatenie si piata...) ca sa pun masa, el se strimba si spune chestii de genul "m-a innebunit"..daca alta data doar i se parea o gluma, acum o afecteaza....

so, cum sa o fac sa nu se mai implice??? nu vreau nici sa ii afecteze rezultatele la scoala....sau sa se mai intimple te miri ce...

intre cine sa aleg???? sa sufere copilul meu??? sau sotul meu (nu ca el ar suferi - chiar mi-a spus ca si-a gasit drumul si ii este bine asa)???

pina la urma tot eu sufar cel mai mult....aseara am plins de m-am rupt...pur si simplu....

adevarul este ca situatia acum e parfum fata de primul divort.....si ce nu te omoara te intareste, dar atunci ea avea doi ani....era la ai mei.....noroc ca si acum e la ei (ai mei stau la citeva blocuri distanta), dar peste nici 3 saptamini incepe scoala.....sotul doarme acum in camera ei, ca nu vrea sa "il contaminez cu energia mea negativa", dar cind va veni copilul ce fac??? fata are camera ei, cu biroul si sifonierul...cu posterele ei....si el a facut niste mici modificari.....care fetitei nu ii convin si vrea sa schimbe totul...

offfffffffffffffff......

as vrea sa ma culc si cind ma voi trezi sa se termine totul sub o forma sau alta....asa ma simt si o mama rea si o sotie rea....

Mergi la inceput

Ce sa zic,eu m-as gandi intai la bunastarea copilului.Dar mai roaga-te si vezi ce te sfatuieste si duhovnicul.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Serafim Rose

Mergi la inceput