botezul la copii?
Raspunsuri - Pagina 2
Sabina spune:
Corect, Irina, eu nu stiam exact, deci Michelle, asta e un subiect din ala de iscat cearta...va zic eu ca-s baba pe forum.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Jocelyn spune:
irina, botezul adultilor a fost practicat de Ioan Botezatorul care l-a botezat pe Isus si in continuare de ucenici... al cui exemplu crezi ca trebuie sa urmam?
If you don't stand for something, you'll fall for anything.
crinuta spune:
quote:
Originally posted by Jocelyn
crinuta si irina, eu zic sa va decideti. ori copilul trebuie botezat fiindca are pacatul stramosesc ori din alte motive.
Pana la urma, botezul il faceau apostolii in urma pocaintei absolut necesara. Botezul inseamna marturisirea si renuntarea la pacate adica pocainta. Iar un copil nu are cum sa se pocaiasca. Fiecare trebuie sa decida pentru sine, mantuirea e personala, nu in familie sau in grup.
Jocelyn, am fost foarte clara, n-am ce sa ma decid. Prin botez se scapa doar de pacatul stramosesc. Botezul nu garantenaza mantuirea, deoarece omul prin liberul arbitru poate decide in timpul vietii daca merge pe calea lui Dumnezeu sau a diavolului, dar Botezul este primul pas, si ca parinte nu am nevoie de acceptul copilului pentru a-l scapa de Pacatul stramosesc si a-l face membru a Bisericii.
In Bibile nu scrie despre multe altele draga mea, tocmai de aceea exista niste canoane Bisericesti.
Nu uita ca Iisus le-a spus Apostolilor ca ce vor lega va fi legat in cer si ce vor dezlega va fi dezlegat in cer.
Copilul va alege cand va fi adult daca va urma legea lui Dumnezeu sau cealalta, dar, ca eu ca parinte sa ii refuz Botezul, motivand faptul ca el nu e constient... sorry, nu tine in fata lui Dumnezeu.
Ce te faci daca se intampla ceva cu acel copil? Bineinteles ca nu intra in iad, n-a fost vina lui, dar nici nu poate intra direct in rai cu acel "bagaj". Atat de mare a fost pacatul stramosesc.
Nu mai raportati tot la ce a facut Iisus. Iisus era atunci om si Dumnezeu si totul trebia facut conform planului Tatalui Ceresc.
Analizand sintatic si morfologic fiecare verset din Biblie nu duce la nimic, la absolut nimic, deoarece Biblia se intelege doar intr-un singur fel, doar cu ajutorul Duhului Sfant.
Nu va mai legati de fiecare cuvant din Biblie ca pierdeti esenta.
Crinuta si Rayan
michelle-usa spune:
Nu am intentii de a scrie un mesaj ca sa isc cearta. Pur si simplu vreau sa aflu alte pareri.Nu am gasit acest subiect ca fiind discutat...dar daca voi ziceti, o sa mai caut.
Nu mi-am spus parerea personala ca sa nu inceapa lumea sa ma contrazica, in loc sa-si exprime parerea mai intii.
Mesajul cu familia cu 16 copii, a fost mai mult informativ. eu personal sunt uluita de viata lor.si parca am mai scris la acel mesaj...
parerea mea in legatura cu botezul este urmatoarea: nu este neccesar.
Botezul copiilor nu le salveaza sufletul cand vor fi mari
eu nu apartin biserici ortodoxe. de fapt nu apartin de nici o religie dar asta nu ma impiedica sa fiu crestina.
merg la o biserica foarte mare in america si raspandita si in europa: calvary chapel(cei interesati pot sa se duca la situl lor), nu e vorba de nici o secta.
nu are nimeni nimic cu mine,nu ma obliga sa merg acolo, nimic.
ma duc, cant cantece dedicate lui Dumnezeu, ma rog, ascult predica si plec. acasa citesc si fac studii biblic si incerc sa respect comenzile date si sa fiu un bun crestin.
am fost botezata din nou in urma cu un an, in apa....adica simbolic te lapezi de viata pacatoasa si decizi sa urmezi calea lui isus, el sa fie primul in viata ta.
sa nu fie confundat si inteles ca nu mai pacatuim...nimeni nu poate spune asta, dar cred ca in masura puterilor mele, vreau sa fac ce e bine, iar daca fac pacate imi sunt iertate de Isus, doar isus pentru asta a venit pe pamant sa ne ierte pacatele
asa vreau sa fie si pentru copilul meu. cand el va avea varsta potrivita si cand intelege el de cuvinta sa se boteze, atunci sa o faca. daca eu l-as boteza cnad e bebe nu ar avea nici un sens, nu-iar fi de folos...
nu am citit in biblie ca, copii nebotezati ajung in iad, asa cum imi spunea cineva din rel.ortodoxa.
cum poate un copil sa ajunga in iad? cand isus ii da chiar exemplu...si tineti cont de faptul ca nici atunci nu se botezau copii. botezul a venit in religie mult mai tarziu.
sufletele copiilor sunt pure, copiii nu fac pacate , nu au conceptul de pacat, asa ca nu ajung in iad.iar botezul lor este doar nascocirea omului, a religiei.
plus ca in anumite religii multi zic, eu sunt botezat de mic...sunt crestin , dar de fapt viata care o traiesc e departe de a fi numiti oameni, ca sa nu mai spunem crestini.
multi cred ca botezul e ceea ce ii fac crestini si nu viata care o traiescsi credinta care ar trebui s ao aibe inDomnul isus.
la biserica mea se practica pentru copii: dedicatia, adica parintii, rudele apropiate dedica copilul lui Dumnezeu.
e o ceremonie scurta de vreo 5 min, in care la inceputul slujbei obisnuite, parintii vin cu copilul pe scena, pastorul il ia in brate, ori daca copilul plange il tin parintii si pastorul doar pune mana pe crestetul lui si se roaga un pasaj din Biblie-pasajul in care Hannah isi dedica copilul in templu. Toti cei din sala se roaga pentru copil,iar parintii isi ia un fel de angajament ca sa il invete, sa-l indrume sa traiasca o viata crestina.
m-am lungit cam mult in explicatia mea, dar sper ca m-am facut inteleasa si astept mai multe pareri de-ale voastre.fara cearta si invinuiri.
mihaela
ManyHope spune:
Cu botezul...aaaa... mai ar fi totushi un aspect, indiferent de cui stabilitzi pana la urma voi aici ca e "necesar" sau "ne-necesar", respectiv care ar fi "motivul" pro sau contra !!
Aspectul cel neluat in seama (dupa cate observ eu cu ochii), e ca botezul, ca shi alte slujiri, in fapt nu este ca un soi de act magic de sine-statator, ca oricine shi oricum l-ar infatui ar fi echivalent-identic-egal!! ci mai conteaza shi slujitorul prin care se implineste botezul ! caci concret se poate constata cum aceiashi slujire, facuta de oameni diferitzi, da rezultate diferite ! = de aia s-a shi raspuns la subiectul despre preotzii "cu har" cu numele despre acela sau celalalt shi nimeni n-a avut tupeul sa zica "totzi" sau "oricare,oricand,oriunde", ci iata ca sunt oameni shi oameni !
(da, asha e cu cearta cum atzi spus dar totushi: cine se cearta? pe ce se cearta cine se cearta? de ce se cearta care se cearta? ce urmareshte sa cashtige sau sa nu piarda cine pune cu cearta ca stapanire asupra lucrarilor LUI, asupra Tainelor care nu-i apartzin, ci de care numai eventual apartzine? e careva destul de " pe forum" ca sa stie raspunde corect la astea? ...ca ash avea curiozitate shi io....)
crinuta spune:
Sabina are dreptate, asta e subiect care poate degenra in ceva urat.
Mihaela, daca nu sunt prea indiscreta, care este Biserica din care faci parte?
Aceeasi intrebare o am si pentru Jocelyn, daca nu e cu suparare.
Mai vroiam sa adaug ceva, dar am vazut ca a scris deja Irina, ci anume faptul ca prin Taina Botezului copilul il primeste pe Duhul Sfant, deci va dati seama de cate haruri va avea parte.
Cum sa lasi copilul 18-20 de ani fara prezenta Duhului Sfant?
La catolici pe la 9-10 ani are loc Prima Sfanta Impartasanie, eveniment foarte important. Pana atunci copilul este pregatit prin ore de catehism.
N-ar putea primi Impartasania fara a fi botezat, si atunci, ce facem, lasam copilul nebotezat, nespovedit, neimparasit pana cand ( daca, deoarece ar putea foarte bine sa decida sa nu faca asta) se va hotara ca este esential.
De ce decid tot eu ca parinte acum daca sa ii fac anumite vaccinuri sau nu? Nu e pentru binele lui, mai precis al sanatatii lui?
Daramite cand e vorba despre sufletul lui, cum pot ezita?
Crinuta si Rayan
michelle-usa spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Da,este necesar,fiindca nu ii poti refuza unui prunc apartenenta la Trupul lui Hristos,adica la Biserica,nu-i poti refuza harul Duhului Sfant,nici unirea cu Hristos in Sfanta Impartasanie.Copiii n-au nevoie de pocainta,ei neavand pacate,ci au cugetul curat,asa ca pot fi botezati.Hristos zice :,,Lasati copiii sa vina la Mine,si nu-i opriti,,.Unde este Hristos?In Biserica Sa,in care se intra prin botez.
Irina,
Harul sfant vine de la Dumnezeu, nu de la noi. Dumnezeu e pretutindeni nu numai in biserica. Biserica e locasul special amenajat ca noi sa-l glorificam pe Dumnezeu, dar de fapt si asta o putem face oriunde.inainte se adunau sub un copac si vorbeau de Isus .
Eu cred ca toate astea nu sunt esentiale in salvarea sufletelor noastre...pentur ca in Biblie nu ne spune asta. Ne da indicatii cum sa ne salvam sufletele si nu spune sa mergi duminica la biserica, sa bei dintr-un pahar un pic de vin "sfintit" si sa mananci o firimitura din paine"sfintita"...ci doar prin credinta in Isus Cristos. Simplu, noi oamenii ne complicam cand dupa mintile noastre credem ca e nevoie de mai mult, ca e prea frumos sa fie adevarat, ca doar daca credem putem fi salvati.
Deci Irina, credinta vine de la Dumnezeu prin Duhul Sfant noi trebuie sa avem inimile pregatite sa o primim...si mai ales la copii si pe ei sa-i pregatim de mici.
michelle
irina.c. spune:
quote:Michelle,daca tu esti convinsa deja ce sa faci si cum trebuie sa faci,nu inteleg de ce ai mai pus intrebarea?Eu,si alte fete,ti-am zis de ce credem noi ca e necesar botezul copiilor mici.Cel putin eu nu vreau sa intru in discutii cu nimeni.Asta e credinta mea,ti-am explicat motivatia,daca accepti bine,daca nu -sa-si vada fiecare de-ale lui.Nu vad de ce e necesar sa-ti scoti in evidenta credinta ta denigrand-o pe a mea.Ok,tu nu crezi ca toate astea(botez,impartasanie) sunt necesare,eu cred ca sunt necesare.Eu merg dupa credinta mea,tu dupa a ta,si gata,ce atata discutie...Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Originally posted by michelle-usaquote:Irina,
Originally posted by irina.c.
Da,este necesar,fiindca nu ii poti refuza unui prunc apartenenta la Trupul lui Hristos,adica la Biserica,nu-i poti refuza harul Duhului Sfant,nici unirea cu Hristos in Sfanta Impartasanie.Copiii n-au nevoie de pocainta,ei neavand pacate,ci au cugetul curat,asa ca pot fi botezati.Hristos zice :,,Lasati copiii sa vina la Mine,si nu-i opriti,,.Unde este Hristos?In Biserica Sa,in care se intra prin botez.
Harul sfant vine de la Dumnezeu, nu de la noi. Dumnezeu e pretutindeni nu numai in biserica. Biserica e locasul special amenajat ca noi sa-l glorificam pe Dumnezeu, dar de fapt si asta o putem face oriunde.inainte se adunau sub un copac si vorbeau de Isus .
Eu cred ca toate astea nu sunt esentiale in salvarea sufletelor noastre...pentur ca in Biblie nu ne spune asta. Ne da indicatii cum sa ne salvam sufletele si nu spune sa mergi duminica la biserica, sa bei dintr-un pahar un pic de vin "sfintit" si sa mananci o firimitura din paine"sfintita"...ci doar prin credinta in Isus Cristos. Simplu, noi oamenii ne complicam cand dupa mintile noastre credem ca e nevoie de mai mult, ca e prea frumos sa fie adevarat, ca doar daca credem putem fi salvati.
Deci Irina, credinta vine de la Dumnezeu prin Duhul Sfant noi trebuie sa avem inimile pregatite sa o primim...si mai ales la copii si pe ei sa-i pregatim de mici.
michelle
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
Jocelyn spune:
crinuta, eu cred ca Duhul Sfant il primesc prin rugaciune si copilul meu nu va ramane fara binecuvantarea Duhului Sfant pentru ca nu va fi botezat.
eu sunt adventista de ziua a saptea si vreau ca viata mea de credinta sa fie raportata la exemplul lui Isus Hristos care a fost neprihanit si cel mai bun model. si am sa reusesc cu ajutorul Duhului Sfant.
crinuta spune:
Mihaela, scuze, acum am vazut ca ai scris la ce Biserica mergi, desi nu e foarte clar ce se intampla acolo, dar anyway, nu conteaza.
Cine ti-a spus ca cei nebotezati ( ma refer strict la copii) merg in iad? Este fals!
Un copil mic care nu a apucat sa faca pacate va merge in Purgatoriu si de acolo in Rai, in nici intr-un caz in iad.
Cum ar putea Dumnezeu, in iubirea si dreptatea LUI sa trimita in iad suflete nevinovate?
Deci nu mai crede tot ce auzi, iar daca ai dubii mergi direct la preot, deoarece ei sunt cei mai informati.
Draga Jocelyn, multumesc ca mi-ai spus din ce Biserica faci parte.
Apropos de Duhul Sfant, sunt sigura ca stii ce s-a intamplat cand a fost botezat Iisus, asta legat de pogorarea Duhului Sfant in momentul Botezului.
A, si inca ceva: stiati ca in caz de urgenta ( razboi, boli grave, orice altceva foarte grav in care parintii nu au timp sa isi duca copilul la preot) mama isi poate boteza singura copilul?
E bine de stiut.
pupici
Crinuta si Rayan