botezul la copii?
credeti ca e necesar ca un copil sa fie botezat?
daca da, de ce? Care este motivul pentru care un copil ar trebui sa fie botezat?
Unde scrie in Biblie despre asta ?
mihaela
Raspunsuri
Jocelyn spune:
Draga michelle, s-a discutat de nenumarate ori despre asta pe aici cu argumentele de rigoare. Avand in vedere ca pe forum se gasesc reprezentanti ai diverselor religii vei primi pareri foarte diverse, puncte de vedere controversate si asa mai departe. Care e scopul discutiei initiate de tine, fiindca la sb cu familia cu 16 copii nu ai mai scris nimic si ne-ai lasat sa polemizam... nu ca ai fi obligata sa intervii, dar cand deschizi un subiect...in fine.
In Biblie nu scrie despre botezul copiilor mici. Poti sa dai un search a cuvantului "botez" in Biblie si sa vezi care sunt conditiile pentru ca un om sa fie botezat. El trebuie sa creada si sa marturiseasca ceea ce crede. Noi luam exemplul lui Isus, care s-a botezat la varsta adulta. Botezul este "marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu" 1 Petru 3:21. Si sunt numeroase alte exemple.
Am gasit un link, nu stiu al carei biserici apartine si nu asta e important dar e studiu destul de amplu asupra botezului copiilor. Il gasesti [url=http://www.studiatibiblia.ro/index.php?mn=436"]aici[/url] si sunt mai multe parti.
If you don't stand for something, you'll fall for anything.
crinuta spune:
Categoric Da. Este singurul mod de a scapa de pacatul stramosesc!
Nu uita ca Iisus le-a spus apostolilor sa mearga si sa boteze lumea1
In concluzie, este vital!
Crinuta si Rayan
Jocelyn spune:
crinuta, eu citesc in Biblie ca Isus le-a spus ucenilor sa propovaduiasca, sa mearga si sa faca ucenici din toate neamurile botezandu-i ... un copil nu poate crede, nu poate marturisi credinta si daca Maria nu l-a botezat pe Isus cand a fost mic si El a decis cand sa se boteze noi de ce sa facem pe dos?
asi spune:
Michelle tu ce parere ai?
Razvan(07 martie 2004) si mami
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by cataghe
Joce, cum ar fi putut Maria sa-l boteze pe Isus cand ei erau evrei?
_
"Nu poti face nimic ca sa ai stil. Pentru ca stilul nu il ai, ci il esti."
(Mircea Cartarescu)
Stiu ca e amuzant dar eu ma gandesc ca daca Isus vroia sa procedam astfel, sa botezam bebelusii, ingerul i-ar fi spus Mariei sa Il boteze ca si noi sa luam acest exemplu. Pentru ceea ce a vrut sa ne invete, ne-a dat mereu exemple... numai mie mi se pare ca a fost clar cand a spus ce inseamna botezul si ce conditii trebuie indeplinite?
irina.c. spune:
Da,este necesar,fiindca nu ii poti refuza unui prunc apartenenta la Trupul lui Hristos,adica la Biserica,nu-i poti refuza harul Duhului Sfant,nici unirea cu Hristos in Sfanta Impartasanie.Copiii n-au nevoie de pocainta,ei neavand pacate,ci au cugetul curat,asa ca pot fi botezati.Hristos zice :,,Lasati copiii sa vina la Mine,si nu-i opriti,,.Unde este Hristos?In Biserica Sa,in care se intra prin botez.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
Jocelyn spune:
crinuta si irina, eu zic sa va decideti. ori copilul trebuie botezat fiindca are pacatul stramosesc ori din alte motive.
Pana la urma, botezul il faceau apostolii in urma pocaintei absolut necesara. Botezul inseamna marturisirea si renuntarea la pacate adica pocainta. Iar un copil nu are cum sa se pocaiasca. Fiecare trebuie sa decida pentru sine, mantuirea e personala, nu in familie sau in grup.
Sabina spune:
in Traditia Ortodoxa, Catolica, botezul copiilor e necesar.
In altele nu.
end of story
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
irina.c. spune:
quote:si in cea protestanta la fel:luterani,calvini,anglicani,etc.Botezul adultilor a fost practicat prima oara de anabaptisti,in jurul anului 1500.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Originally posted by Sabina
in Traditia Ortodoxa, Catolica, botezul copiilor e necesar.
. end of story
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose