botezul la copii?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

De unde stii ca merge in purgatoriu?

Si cu un copil care, doamne fereste, moare in primele zile de la nastere, nebotezat, ce se intampla?

Adica Duhul Sfant nu a fost cu Isus inainte de botez, asta se intelege?

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

quote:
Originally posted by crinuta

Mihaela, scuze, acum am vazut ca ai scris la ce Biserica mergi, desi nu e foarte clar ce se intampla acolo, dar anyway, nu conteaza.

Cine ti-a spus ca cei nebotezati ( ma refer strict la copii) merg in iad? Este fals!
Un copil mic care nu a apucat sa faca pacate va merge in Purgatoriu si de acolo in Rai, in nici intr-un caz in iad.

ok, acum trebuie sa te intreb, unde scrie in Biblie de Purgatoriu?
Eu nu am gasit acest cuvant in Biblie si nici referinte.

Daca esti curioasa despre biserica la care merg eu, du-te la situl bisericii. vad ca stii engleza, o sa-ti fie simplu sa intelegi.www.ccsouthbay.org

irina c. te-ai intrebat ce s-a intimplat cu toti copii nebotezati pana in 416 AD cand a fost introdus acest ritual?

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Nu in Biblie, incec sa aflu sursa, desi, aici in Arabia Saudita unde sunt acum nu am cu mine cartile.
Cititi despre Padre Pio, Tereza de AviLA, Tereza Pruncului Iisus si acolo se gasesc multe raspunsuri care au revelate lor.
Lista ar continua, Biserica avand destule exemple in acest sens.

Eu stiu ca ceilalti crestini in afara de ortodocsi si catolici, se iau strict dupa ce scrie in Biblie, de aceea nu vor accepta nimic ce e scris din alte surse, ca de exemplu vietile Sfintilor, aparitii, etc.
De aceea am si intrebat din ce Biserica faceti parte, pentru ca am dedus toate astea din mesajele voastre.

Jocelyn, sa nu ma intelegi gresit, de altfel mi-esti tare simpatica, dar la capitolul religie, din cauza Bisericilor diferite din care facem parte nu putem gasi un numitor comun.

De ex, intreb, ca sa stiu: la voi Botezul este tot Taina?

Cum se poate pune problema ca Iisus nu l-a avut pe Duhul Sfant? Pai vorbim despre Dumezenu Jocelyn, da? Cum putem face comparatie

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by michelle-usairina c. te-ai intrebat ce s-a intimplat cu toti copii nebotezati pana in 416 AD cand a fost introdus acest ritual?michelle

Botezul copiilor este pomenit si in Biblie,cand e vorba de Stefana,sau de altii,care s-au botezat ei si ,,casa lor,,,adica familia lor cu toti cei care mai locuiau acolo(servitori,etc.).Botezul nu e un ritual,e o Taina a Bisericii,prin care ne impartasim de Duh Sfant si devenim madulare a lui Hristos,si exista de la inceputul Bisericii,nu din sec.III.Oricum,e tare faza cu anul 416.De unde stii ca e 416 si nu 415,sau 417?Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Jocelyn, Mihaela, am spus deja ce se intampla cu sufletele copiilor care mor nebotezati.
Cum va inchipuiti voi ca un Dumnezeu drept si iubitor ar putea trimite in iad sufletul unui copil care n-are nici o vina pentru ca nu a fost botezat?
Voi ati putea iubi un astfel de Dumnezeu?

In rest sunt de acord cu Irina. V-am raspuns daca consideram necesar si de ce, in rest... fiecare face asa cum e convins.
Nu suntem aici sa ne judecam unele pe altele, nici sa criticam, ci doar sa ne impartasim parerile, dar diferentele dintre Bisericile din care facem parte pot genera conflicte de idei pe care nu le dorim de nici o parte.

pupici

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Originally posted by michelle-usa

irina c. te-ai intrebat ce s-a intimplat cu toti copii nebotezati pana in 416 AD cand a fost introdus acest ritual?

michelle

Botezul copiilor este pomenit si in Biblie,cand e vorba de Stefana,sau de altii,care s-au botezat ei si ,,casa lor,,,adica familia lor cu toti cei care mai locuiau acolo(servitori,etc.).Botezul nu e un ritual,e o Taina a Bisericii,prin care ne impartasim de Duh Sfant si devenim madulare a lui Hristos,si exista de la inceputul Bisericii,nu din sec.III.Oricum,e tare faza cu anul 416.De unde stii ca e 416 si nu 415,sau 417?

vag stiu despre ce vorbesti(ca a fost botezati toti din casa), dar specific poti sa-mi spui cartea si pasajul? si nu tin minte sa fie specificat copii mici.

michelle

Mergi la inceput

quote:

quote:

quote:

michelle

Botezul copiilor este pomenit si in Biblie,cand e vorba de Stefana,sau de altii,care s-au botezat ei si ,,casa lor,,,adica familia lor cu toti cei care mai locuiau acolo(servitori,etc.).Botezul nu e un ritual,e o Taina a Bisericii,prin care ne impartasim de Duh Sfant si devenim madulare a lui Hristos,si exista de la inceputul Bisericii,nu din sec.III.Oricum,e tare faza cu anul 416.De unde stii ca e 416 si nu 415,sau 417?

vag stiu despre ce vorbesti(ca a fost botezati toti din casa), dar specific poti sa-mi spui cartea si pasajul? si nu tin minte sa fie specificat copii mici.

michelle

am uitat sa te intreb, ce intelegi tu prin o "Taina a bisericii"?
Da-mi un raspuns simplu , pe intelesul tuturor...nu toata lumea e familiarizata cu acest limbaj bisericesc.

416 AD, pentru ca atunci a fost data legea de catre imparatul Constantin, ca toti pruncii sa fie botezati obligatoriu.

michelle

Mergi la inceput

quote:

quote:

quote:
Originally posted by michelle-usairina c. te-ai intrebat ce s-a intimplat cu toti copii nebotezati pana in 416 AD cand a fost introdus acest ritual?michelle

michelle

"…am botezat si casa lui Stefanas" (1Cor 1,16); "Iar dupa ce s-a botezat, si ea si casa ei…" (Fapte 16:15), "…s-a botezat indata, el si toti ai lui" (Fapte 16:33)Si ca o curiozitate,la anul 416 ,cine anume a fost initiatorul primului botez a unui prunc ;si cand si unde,in ce documente istorice, este mentionat prima oara botezul acesta?Ca ma gandesc si eu ,daca 400 de ani s-au botezat doar adulti,botezul unui copil trebuie sa fi facut mare valva in epoca.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Serafim Rose

Mergi la inceput

quote:

Da-mi un raspuns simplu , pe intelesul tuturor...nu toata lumea e familiarizata cu acest limbaj bisericesc.416 AD, pentru ca atunci a fost data legea de catre imparatul Constantin, ca toti pruncii sa fie botezati obligatoriu.michelle
[/quote]Draga mea,daca nu esti familiarizata si nu intelegi despre ce este vorba,cum poti sa incerci sa combati invatatura Bisericii?Adica nu stii despre ce e vorba,dar sigur nu esti de acord.Citeste istoria Bisericii,citeste dogmatica ortodoxa,sau catolica,sau cui vrei tu sa-i stai contra,si dupa aia mai discutam.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Serafim Rose

Mergi la inceput

quote:

quote:

Da-mi un raspuns simplu , pe intelesul tuturor...nu toata lumea e familiarizata cu acest limbaj bisericesc.

416 AD, pentru ca atunci a fost data legea de catre imparatul Constantin, ca toti pruncii sa fie botezati obligatoriu.

michelle

Draga mea,daca nu esti familiarizata si nu intelegi despre ce este vorba,cum poti sa incerci sa combati invatatura Bisericii?Adica nu stii despre ce e vorba,dar sigur nu esti de acord.Citeste istoria Bisericii,citeste dogmatica ortodoxa,sau catolica,sau cui vrei tu sa-i stai contra,si dupa aia mai discutam.

Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)

Serafim Rose

[/quote]

irina, decat nu cred ca e cazul sa faci trimiteri la dogmele bisericii. iar tu daca ai fi citit istoria bisericii la care faci referinta ai fi stiut de acea data.
te-am rugat sa fi mai explicita, atata tot. nu-mi raspunde cu rautate.daca vrei sa -ti impartasesti credinta trebuie sa o faci in expresii cat mai simple. gandestete ca multi care devin crestini nu citesc nici dogme nici istorii...nimic. devin crestini doar ca cineva le-a explicat pe intelesul lor. asa ar trebui si cei din biserica ortodoxa sa o faca...sa intelega lumea despre ce vorbesc.
isus a spus duceti-va si propovaduiti...nu-i asa? sa spuneti la alti despre mine. dar nu sa vorbiti codificat, ori folosind citate din nu stiu ce carti...
nu sunt impotriva religiei ortodoxe, doar vreau sa stiu de ce baze va folositi cand va botezati copii.

eu am devenit crestina ascultand predici in limba engleza, si la un moment cand nu o intelegeam f. bine, dar pastorii aici nu se complica cu fraze si expresii numai de ei stiute...toata lumea ii intelege si pleaca de la biserica cu ceva nou invatat.

in iarna cand am fost in romania, am fost cu mama la biserica(ortodoxa) si crede-ma, ca in ingesuiala in care am stat, in galagia,in mirosul si toata invalmaseala de acolo...nu am inteles nimic. ca sa nu mai spun ca ,dupa cum canta preotul(probabil era si racit)chiar ca nu se putea intelege nimic...lumea in general vine doar sa faca prezenta acolo.ori mai fi si exceptii dar prea putine.

dar asta e cu totul alt subiect...care poat il deschide cineva.
inca mai astept raspunsul tau in limba romana, pe intelesul tuturor.

michelle

Mergi la inceput