cum sa procedez cu mama
Raspunsuri - Pagina 11
dicirstea spune:
Si eu am parte de ochi dati peste cap de genul asta + niste sfaturi complet inutile, de parca as fi copil handicapat, parca la 35 ani nu as sti deja sa gatesc sau sa spal, sau alte inutilitati din astea. I-o mai intorc amintindu-i ca si ea greseste si nu poate da sfaturi daca nici ea nu le respecta. Cel putin cand o prind cu ocaua mica refuza sa mai vorbeasca cu mine, pur si simplu nu ma mai baga in seama.
Acum nu mai am suficienta energie sa ma lupt cu ea. O sa mai fac o ultima incercare dupa ce nasc si o sa incerc o disctutie rationala cu ea, sa stiu pe ce ma bazez si cum imi aranjez treburile.
florentza spune:
Fetelor...nu am timp acum sa citesc toate paginile, insa sunt surprinsa ca mai sunt si alte fete care au probleme cu mamele lor.Si mama noastra (mai am o sora) are multe bile negre din partea noastra si nu numai ( si a socrilor)...insa nu am acum timp sa va expun povestea...as fi curioasa ce parere aveti...ea, bineinteles, zice ca are dreptate si ceilalti sunt nebuni...Sora mea nu s-a mai vazut cu ea de 7 luni...intre timp (de 3 sapt. a nascut si mama nu si-a vazut nepotelul...
...cum o putea sa stea , nu stiu...e f. suparata pe sor'mea si zice ca " ce...e copil ca orice alt copil"...cand am compatimit-o ca nu l-a vazut pe BB...fara parere de rau...cel putin asa parea)...
Mai vb.
Oricum , Hildegard se pare ca nu esti singura cu astfel de probleme...clubul este mare...
Vreau sa-ti zic ca puiul tau arata f. bine...al meu a avut 9,800 la 1 an...
Medicina a avansat...si socru'meu zicea ca de ce cumpar apa plata...aia de la robinet ce are...sotul meu nu tot cu din-aia a crescut si ce are ceva ? Asta ar fi numai un exemplu dintr-o mie...
Va pup...si va doresc multa putere psihica...
Florentza
si Alexandru
1 an si 10 luni
" Femeia se realizeaza prin casnicie si devine fericita prin maternitate"
andruskandu spune:
Ce faceti, fetelor?
Noutati despre noi nu prea mai avem, doar ca la ora actuala, mama vine cam odata pe saptamana sa-l vada pe Andrei. Mai nou, acuma suna inainte:
-Buna ziua, am sunat sa intreb, pot sa vin sa-l vad pe Andrei azi la ora 11?
Dar asta pentru ca am inceput serviciul, si nu vrea sa riste sa se intalneasca cu George(sotul).
Vine, sta 15-30 minute, se joaca cu bb, si pleaca repede, cica are treaba. Atata timp cat nu ma mai necajeste cu cine stie ce, e OK....
Pupici!
Andreea
lui
Andreiut Puiut
MissParker spune:
Fetelor,
pe toate pentru puterea pe care o aveti de rezistati pe baricade. Eu am rupt definitiv relatiile cu mama, dar la mine a existat anterior un abuz mult prea grav si nu am avut incotro.
In ce va priveste pe voi cu mamele voastre, eu recunosc un "simptom" care se repeta regulat la toate cazurile: va lasati manipulate prin sentimente de vinovatie. Multe mame sunt experte in asa ceva. 
Ce-ar fi sa nu mai incercati sa obtineti vreo schimbare din discutiile absolut inutile cu ele, ci sa implementati voi prin fapte schimbarile dorite? Si, cel mai important, dupa ce operati cate o astfel de schimbare, sa deveniti surde la orice reprosuri de genul "Pai da, ca de mine nu-ti pasa, cum ma simt eu" sau "Sigur, eu iti vreau binele si tu ma respingi" si toate variatiunile pe tema. Pur si simplu raspundeti verbal cu drag si cu calm, dar nu va clintiti nici un centimetru de la decizia luata. Va schimbati VOI, definiti clar granitele relatiei, iar daca mamele va iubesc, vor accepta acele granite. Intr-un final. Daca sunteti consecvente si ramaneti pe pozitie.
Dar nu mai culpabilizati, ca acolo va este calcaiul lui Ahile si de aceea va tot enervati si nu reusiti sa va detasati sufleteste!
"Be the change you want to see!" (Fii tu insuti schimbarea pe care vrei s-o vezi).
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
iepumic spune:
Chiar ma intrebat ce s-a mai intamplat cu voi, ca nu prea a mai scris nimeni la subiect demult.
Eu de la Pasti incoace cred ca am vazut-o pe mama de 3 ori...iar numarul de discutii telefonice l-am redus la maxim...din pacate si tata are de suferit din aceasta cauza insa eu am fost foarte suparata pt. ca mi-a facut niste faze nasoale de care ea crede ca nu stiu (a sunat la socri sa se planga de sotul meu, a incercat sa-i traga de limba pe nasi cu niste chestii, l-a intors si pe tata impotriva noastra si il foloseste ca instrument de santaj) si m-am enervat foarte tare pt. ca nu suport faptul ca incearca sa imi conduca viata din umbra si ii mai baga si pe altii in ciorba. OF, of....cum bine spunea MissParker, bineinteles ca a inceput cu reprosurile, victimizarile, vinovatiile &co.....insa efectiv nu le-am mai pus la inima....unde si sunt extrem de preocupata si obosita de cu totul alte lucruri, efectiv nu mi-au mai ramas resurse sa ma agit si pentru lucrurile astea. Insa...problemele sunt departe de a fi rezolvate.
Iepumic 
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!
All's Well That Ends Well.
Hildegard spune:
Buna fetele,
Noutati:
Mama e tot asa, ba mai rau.
Am rarit telefoanele si acum a inceput circ ca de ce n-o mai sun, ca ce n-am nevoie de ea. Doamne! Ca nu mai stiu incotro cu femeia asta!
Ceea ce fac cu stefan de cate ori vine la noi nu e bine.
imi baga de vina la toate, nu-s mama buna, nu-s sotie buna ca ma lasa sotu daca nu mai slabesc si de astea....
Fetele, ma rog pentru ea zilnic....
Eu stiu ca ii lipseste partea sexuala. Ok.
O prietena de-a mea mi-a dat ideea sa-i trimit un vibrator prin posta cu anonim, ca e ceva promotie ca daca ma vede ca il aduc ma scoate afara sau eu stiu de ce e in stare. Am sa incerc si varianta asta. nu e de jucat cu partea sexuala ...cand o femeie n-are ce trebe e in stare sa faca urat. Varta asta a treia e pacatoasa zic eu.
M-am hotarat sa stau acasa cu stefan si al treile an dar normal fara plata ca n-am cu cine-l lasa si bona nu am de unde.
de-ale gurii
Stefan Peter
(1 an si 6 luni)
MissParker spune:
Hildegard, rezista pe baricade si tine-o la distanta pe mama ta, n-o mai lasa sa-ti otraveasca viata cu reprosurile si manipularile ei. Ai incredere in tine insati!
Indiferent ce-i lipseste ei, nu te mai gandi ca o poti schimba. Dar te poti schimba tu si ai sa vezi ca-ti va fi mai bine!
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
Mariaa spune:
imi pare rau sa intervin aici, insa vreau sa va rog ceva mult de tot fetelor...
faceti cumva, oricum posibil si acceptati-va mamele asa cum sunt...e ingrozitor sa nu mai ai parintii langa tine sau chiar mai mult sa sufere ca un caine si sa nu-i poti ajuta nicicum...nu va imaginati ce norocoase sunteti ca le aveti aproape si sanatoase! nu irositi norocul asta, e pacat. viata nu merge inapoi...la un moment dat micile rautati devin atat de nesemnificative incat ne rusinam de ce am putut sa ne suparam...
rabdare de fier si sanatate sa aveti
cu drag, Mariaa
Implica-te, spune celui de langa tine despre aceasta boala !
www.boala-lyme.evonet.ro/" target="_blank">http://www.boala-lyme.evonet.ro/
www.campaniiputernice.ro/about.htm" target="_blank">http://www.campaniiputernice.ro/about.htm
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
<< rabdarea este cheia fericirii >>
creasta spune:
Ce dreptate ai Maria
am o mama cum putine sunt pe lume,cred ca am spus gresit mama,corect este parinti,sunt deosebiti,ar trebui sa pup pamantul pe care calca,cu asta cred ca am spus totul,nu i-am vazut de 6 luni,eu as vrea sa am pe cineva sa mai enerveze din cind in cind,chiar daca este mama.
Corina
Hildegard spune:
Creasta, credc a ai intele gresit. Sa citesti toate postarile. Eu accept mama asa cum e ea....cu nervi cu tot ce are ea...ca o iubesc...dar nu o mai inteleg...de cand am nascut ea s-a schimbat cu mine total...
atunci cand ne intalnim, de abia astept sa vorbesc cu ea, sa-i povestesc toate cele....si ea de ex. intr-o vizita ma scuipa!!!!! de nervi. Asta nu tolerez. de ce a afcaut asta...ca am zis ca ea nu ma respecta pe mine ca om, ca mama si fiica ei....si asta a fost riposta ei. "ACum adica sa ma respecte ea pe mine???"
As vrea sa fie aici la noi sa aibe grija din nov d estefan, ca eu merg la servici...dar ea isi pune problema ca nu poate fuma...nu ca s-ar bucura ca sta cu nepotul...noi stam in apartament d ebloc si n-am loc d efumat...si copilu nu sta pana ea isi fumeaza tugara nesupravegheat, asta e clar! Ea nu intelege. imi zice ca io-s in urma, si eu sunt dificila, ca de ce sa nu fumeze ea aci????
E greu....complicat.....n-am cu cine-l lasa pe steff si zilnic plang.
Mie mi-a zis un medic ca pana intra la menopauza dureaza simptomele astea turbate si cativa ani buni......
de-ale gurii