SF. ANTON -OCROTITORUL COPIILOR

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

ce raspuns?????
cum adica apartine?
Crede cine vrea in el...nu apartine nimanui. El nu este un obiect.
cine nu crede nu stie cine este cu adevarat este cu adevarat sfantul Anton.
Multa lume nu stie cine este el.
Sa sti ca eu cunosc multi ortodocsi care cred in el. Imi pare rau ECMI
ECMI, de ce ATENTIE???? face vreu rau sau musca
Mai bine nu rapundeai asa.

PRAJITURI

Veronica si bebe Stefan Peter (07.11.2005)
Poze la 9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chivutamonica spune:

DOAMNE,DOAMNE ,ce s-au inchins discutiile,vad ca e o mare politica nu gluma.
Zic si eu asa ca si Hildegard si Crinuta,se roaga cine crede in el si sa stiti ca eu am cunoscut oameni ortd.care se roaga la Sf.Anton.
Important e sa crezi si sa te rogi!
Sanatate multa si numai bine.
,MONI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Draga mea, ECMI, Sf. anton este un sfint ecumenic.Nu ii ajuta doar pe catolici pentru ca "este al catolicilor". Ii ajuta pe toti crestinii care se roaga lui si lui Isus Hristos, cu credinta si smerenie.
Am citit undeva ca uneori, chiar si musulmani i-au cerut ajutorul si l-au primit.

Eu am primit ajutor intotdeauna de la Sf. Anton de Padova si imi este foarte drag acest sfint. Sint ortodoxa.

poze cu Nicolas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Atunci cand lumea va intelege ca Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel, indiferent ca suntem crestini, musulmani, hindusi, evrei, etc, mult mai bine se vor percepe lucrurile si atunci nu se vor mai da raspunsuri de genul " atentie, Sfantul apartine Bisericii Catolice"!

Doar nu isi inchipuie cineva ca Dumnezeu ar trimite sfinti pentru o anumita categorie de oameni.
Ar insemna ca nu am inteles nimic din planul lui Dumnezeu....

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chivutamonica spune:

Bine zici Crinuta ,sunt de acord cu tine.
,MONI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

quote:
Initial creeata de blueeyes2003

Fetelor,am auzit foarte multe pareri conform carora atunci cand iti doresti un copil si ai anumite probleme,este bine sa mergi la biserica Sf.Anton.
Este un anumit ritual care trebuie urmat?

trb sa mergi la biserica Sf Anton(chiar langa rest Hanul lui Manuc) timp de 9 marti si sa depui un acatist(in care spui pt cine/ce te rogi si ce vrei),astepti ca preotul sa-ti citeasca acatistul{(adica stai acolo pana iti auzi citit acatistul; pt ca preotul ia mai multe acatiste de la mai multi oameni si incepe sa le citeasca si in continuare se form coada cu altii; dupa ce le-a termina pe astea de citit le ia la urmatorii acatistele si tot asa), te rogi la icoana Sf Anton (fie in biserica, sau afara, ca mai este una) si la sfarsitul zilelor respective, trb sa te duci la biserica cu 1 sticla ulei, 1 punga faina, 1 orez, 1 zahar, 1 paine (ce ai) + 1 lumanare. preotul o sa citeasca ceva si apoi o sa ia de la fiecare cate putin din ce are.cu restul vii acasa si le pui in mancare, etc.numai ca atentie nu trb sa lipsesti nici macar odata(sau dc nu poti, trimite pe cineva-sotul, mama- in locul tau, dar neaparat martile trb sa fie legate una dupa cealalta) si o sa se adevereasca ce ti-ai dorit.
Trebuie sa CREZI SI SA VREI CU ADEVARAT.

Nunta noastra - 3 Iunie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ECMI spune:

Au!
Pe cata lume am deranjat.
Nu vroiam decat sa se faca diferenta intre Anton de Padova (in fond ocrotitor al tuturor copiilor) si Sf Antonie cel Mare. Mi s-a parut ca au fost confundati.
Oricum, de ce trebuie sa te rogi la un sfant care apartine (repet "apartine" pentru ca asa se spune) altei religii, cand si in religia ortodoxa exista un Sfant - ocrotitor al copiilor - Sf. Stelian.

Sa fie vorba de ignoranta?

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10723;32/st/20060410/n/Maria+si+Ilinca/dt/7/k/968e/age.png[/img]
[/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

E adevarat, este sfintul Stelian, in religia ortodoxa.

Probabil pentru ca Sf. Anton este mai cunoscut.De fapt, este foarte cunoscut pentru nenumaratele sale ajutoare in varii situatii.

Nu stiu citi dintre ortodocsi(nu ma refer la cei practicanti), cunosc faptul ca Sf. Stelian este ocrotitorul pruncilor, din pacate.

Theiuta

poze cu Nicolas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zouzounaki spune:

"
Noi nu credem in moarte,noi credem in Viata.Cei morti in Hristos(trupeste) sunt vii sufleteste si fac parte din Biserica Biruitoare din ceruri.Si ne ajuta pe noi,cei din Biserica luptatoare(aflata in lumea aceasta) cu rugaciunile lor.Si in Scriptura Hristos a zis:Dumnezeu nu este Dumnezeul celor morti, ci a celor vii.Asta credem noi si de aceea cerem mijlocirea Sfintilor.Si marturisesc personal ca Dumnezeu a facut minuni in viata mea pentru rugaciunile Sfintilor Sai,si am auzit de la frati si surori despre minuni facute cu mijlocirea Maicii Domnului si a Sfintilor.

Mirela,in primul rand mergi sa te spovedesti,sa te impartasesti(chiar ai o ocazie buna pentru asta acum,fiind postul Maicii Domnului) si cere duhovnicului sa-ti dea o indrumare pentru dorinta ta.Stiu ca mult ajuta rugaciunile Sfintilor parinti Ioachim si Ana pentru dobandirea de copii,fiindca si ei au primit-o pe Maica Domnului dupa multa rugaciune.

Dar sa stii ca faptul ca ne incredem in Dumnezeu nu inseamna ca toate dorintele noastre vor deveni realitate,caci Dumnezeu ne da doar ce ne este de folos,nu tot ce vrem noi."

Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)

"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

PERFECT, ADEVARAT!!!

"Cat asculti de Dumnezeu, atat asculta si Dumnezeu de tine"
Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zouzounaki spune:

quote:
Originally posted by Jocelyn

Mai bine deschidem subiect separat despre viata si moarte si despre nemurirea sufletului. Ce inseamna sa fii "viu sufleteste"? Isus cand a murit a fost viu sufleteste? Invierea se va petrece in trup? Sfintii vor fi in cer in trup sau in spirit? Nu e destul de clara Apocalipsa? Toti cei inviati vor fi inviati in trup si luati la cer. Pai ce necesitate are invierea daca cei morti in Hristos sunt deja cu El?

Omul cand moare, e dus, nu mai stie nimic. Daca a murit in Hristos va fi trezit la prima inviere de catre Isus. Daca omul ar fi trait chiar si dupa moarte ce rost avea sa-l invieze Dumnezeu pe Moise si sa-l ia la cer daca tot l-avea cu El? Ce rost avea sa-l ia pe Ilie, pe Enoh? Nu e nici un sens.

Niciodata Biblia nu declara ca oamenii merg la cer cand mor. Dar Scripturile declara ca toti oamenii cand mor merg in sheol sau hades (locuinta mortilor sau mormantul).
A. Mortii merg la moarte (locuinta mortilor) unde se intalnesc toti oamenii. - Iov 30,23
B. Aceasta locuinta este mormantul (sheol). Iov 17,13
Aici in mormant viermii distrug trupul (Iov 19,26) si carnea se intoarce in tarana din care a fost facuta.
C. Acest mormant este "hades" al Noului Testament.
1Corinteni 15,55 - Moartea si mormantul sunt sinonime cu hades din Noul Testament.
D. "Hades" este tradus "iad", insemnand mormant.
E. Spiritul (suflarea de viata) se intoarce la Dumnezeu cand omul moare. Toti mergem in mormant cand murim si stam inconstienti pana in ziua invierii.

Posesorul nemurii este numai Dumnezeu asa cum scrie Biblia.
Cuvantul "nemuritor" se gaseste doar o singura data in toata Biblia si se refera numai la Dumnezeu.1Timotei 1,17 - Cuvantul "nemurire" este folosit de 5 ori in Scripturi, dar niciodata nu se arata ca noi avem nemurirea in aceasta lume prezenta. De fapt, Biblia declara ca nemurirea va fi data de Dumnezeu, Cel Nemuritor, poporului Sau la invierea celor morti, atunci cand Hristos revine pe nori.

In Biblie exista 1700 de referinte din Scripturile originale, Ebraica si Greaca, la cuvintele "suflet" si "spirit" (duh) cum sunt traduse in romaneste. Niciodata in toate aceste referinte nu exista nici o sugestie ca sufletul nu moare niciodata, sau ca e nemuritor, indestructibil sau vesnic. Nici cei morti nu sunt reprezentati ca fiind capabili de o existenta constienta in afara corpului.

Biblia declara ca trupul omului la moarte se descompune si iarasi devine tarana.
A. Corpul se transforma iarasi in tarana.
Geneza 3,19 - Dupa cum corpul se reintoarce in pamant si devine tarana, la fel suflarea de viata, odata insuflata de Dumnezeu in narile omului, este retrasa. Dumnezeu retrage viata pe care a dat-o omului si omul moare.
B. Spiritul (suflarea de viata) se reintoarce la Dumnezeu.
Ecclesiastul 2,7; Ecclesiastul 3,19 - Suflarea omului si a animalelor este asemanatoare. Creatiunea a adus suflarea si corpul impreuna.Un suflet viu a venit la existenta. Moartea inverseaza procesul creativ si separa corpul de suflet. Omul si animalul mor la fel. Dumnezeu Isi ia inapoi suflarea de viata. Biblia respinge teoria ca duhul omului sau suflarea, merge in sus la moarte si ca suflarea animalului merge in jos. Ei au aceeasi suflare si mor la fel.

Cand moare omul nu mai este constient si nici nu mai traieste in alta parte.
(Psalmul 146,4 - "In ziua aceea vor pieri toate gandurile lor" - Biblia Ortodoxa, Bucuresti 1968).
Cat de simplu si clar explica Dumnezeu conditia omului in moarte. Cand omul moare, creierul se deterioreaza. Gandirea este imposibila dupa moarte.
Ecclesiastul 9,5 - In moarte omul este inconstient. El este in somnul mortii si nu stie absolut nimic.
C. Sentimentele lor pier.
Conform Bibliei, oamenii morti nu iubesc, nu urasc, nu au invidie. Emotiile lor nu mai exista. Moartea intoarce pe om la o stare de dezintegrare in tarana pamantului

Pot cei morti sa comunice cu cei vii?
Iov 14,21 - Cei morti nu sunt in cer si nu se uita la noi cu bucurie sau cum tristete. Conditiile noastre de aici nu-i preocupa, caci ei sunt intr-un somn inconstient.
B. Cei morti nu au nici o parte in tot ce se intampla pe pamant.
Ecclesiastul 9:5,6 - Cand corpurile omenesti s-au transformat in tarana si suflarea de viata s-a intors la Dumnezeu care a dat-o, nu este nici o sansa pentru cei morti sa se intoarca si sa comunice cu cei vii. Ei nu stiu nimic si nu spun nimic. Sunt inconstienti si dorm pana in mareata zi a invierii. Ei nu sunt in cer si nici in iad.

Dumnezeu a interzis comunicarea cu mortii. Oricat ne-ar placea noua sa credem ca cei dragi sunt in cer si ne vegheaza sau mai stiu eu ce, nu exista nici un suport biblic pentru asa ceva. E mai placut sa crezi ca sfintii sunt in cer si ca cei dragi au ajuns deja acolo dar acest lucru nu este adevarat si ajungem si noi sa credem minciuna pe care Diavolul a spus-o Evei: "Hotarat ca nu veti muri"... au murit cumva in acel moment? Nu, nu au murit atunci dar au pierdut nemurirea pe care le-o putea da numai Dumnezeu. Nici o fiinta pacatoasa nu e nemuritoare. Acesta va fi darul lui Dumnezeu pentru cei sfinti pe care il va da atunci cand va reveni si in nici un caz atunci cand omul moare.
Imi pare rau ca m-am lungit atat. Mi se pare ca atata lume e dusa in eroare de aceasta nemurire si necitind Biblia nici nu ai cum sa stii ca acest lucru il contrazice pe Dumnezeu.

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

draga mea Jocelyn,pentru ca vad ca esti interesata si ai multe intrebari despre ce va fi dupa,permite-mi te rog sa-ti dau sa citesti o carte scrisa de ieromonahul Serafim Rose...http://www.sfaturiortodoxe.ro/ortodox/sufletul-dupa-moarte/index.htm vei gasi multe raspunsuri acolo...iti doresc ca Dumnezeu sa te lumineze cu dragostea si intelepciunea Lui

"Cat asculti de Dumnezeu, atat asculta si Dumnezeu de tine"
Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput