SF. ANTON -OCROTITORUL COPIILOR

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

quote:
Originally posted by ECMI

Au!
Pe cata lume am deranjat.
Nu vroiam decat sa se faca diferenta intre Anton de Padova (in fond ocrotitor al tuturor copiilor) si Sf Antonie cel Mare. Mi s-a parut ca au fost confundati.
Oricum, de ce trebuie sa te rogi la un sfant care apartine (repet "apartine" pentru ca asa se spune) altei religii, cand si in religia ortodoxa exista un Sfant - ocrotitor al copiilor - Sf. Stelian.

Sa fie vorba de ignoranta?

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10723;32/st/20060410/n/Maria+si+Ilinca/dt/7/k/968e/age.png[/img]
[/url]

N-a fost vorba despre nici o confuzie. Era clar ca despre Anton de Padova vorbim.

In al doilea rand, mirarea ta legata de faptul ca ne rugam unui Sfant apartinand altei religii ma lasa perplexa.
Adica, cu alte cuvinte: ortodocsi, nu va amestecati cu catolicii.
DE unde pana unde astfel de mentalitati?
Nu de alta, dar il ofenseaza pe Dumnezeu, chiar nu va dati seama?
Ce importanta are ca unii sunt catolici si altii ortodocsi? Sunt unii mai buni decat altii in fata lui Dumnezeu?
Nu suntem toti crestini, avand acelasi tzel, sau ajungem sa idolatrizam religia din care facem parte, uitam cu desavarsire scopul initial, acela de a ne apropia de Dumnezeu si de a duce o viata cat mai sfanta?

De ce nu se poate ruga un ortodox unui Sfant catolic? Daca auziti vreun preot care afirma asa ceva fugiti de el.
Eu sunt catolica, dar asta nu ma impiedica sa intru in Biserici Ortodoxe sau sa ma rog unor Sfinti Ortodocsi.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Asa si eu, Crinuta!

Chiar am spus duhovnicului meu ca am facut o novena de rugaciuni la Sf. Anton de Padova si a zis ca foarte bine, ca este tot un sfint al lui Dumnezeu.Dar...din experienta stiu ca se pot genera mari polemici pe chestia asta ortodocsi/catolici, asa ca haideti sa nu ne indepartam prea mult de la subiect.

Apropo, stiti ca de 13 iunie(ziua Sf. Anton) se sfintesc crinii si...copii?

Theiuta

poze cu Nicolas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Yupiiiii! Ce bine ca sunt greco-catolica! Eu am "voie" sa intru sa ma rog si bineinteles sa particip la slujbele religioase atat la ortodocsi, cat si la romano-catolici, si bineinteles la greco-catoloci... indiferent de limba (romana, franceza, engleza) Acum eu va marturisesc ca am fost si la anglicani... si chiar mi-am facut rozarul in "camaruta de rugaciuni a copiilor"...
Daca Dumnezeu este cu adevarat in inima ta atunci poti sa te rogi ORIUNDE: in catedrale marete, in bisericute micute de lemn din varful muntilor, in padure sub cerul liber, in pat privindu-ti bobocelul dormind, etc...
Dupa parerea mea Dumnezeu este UNIC si doar oamenii avizi de putere si control au "creat" atatea religii ca prin ele sa stapaneasca si sa conduca...
Dragostea cde Dumnezeu nu este scrisa in carti ci in suflet...
Pentru mine Dumnezeu este un parinte care ne ocroteste si ne iubeste iar sfintii ne sunt "frati" care ca adevaratii frati ne sprijina rugaciunile si ne fac sa ne simtim ca o familie mare, unita in dragostea pt tatal nostru ceresc.
Eu am obtinut totul in viata prin rugaciune si prin credinta ferma. Iar "fratii" (spirituali) mei dragi sunt atat Isus, cat si Sf.Iosif si Sf. Anton. Pe Maria - Mama lui Isus eu o vad ca o "mama" universala. Ei sunt alaturi de noi (familia mea pamanteasca) in orice moment al vietii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolnic spune:

Buna Mirela .Hai sa-ti zic povestea mea ;In urma cu 12 ani am pierdut un copil ,in urma acestei pierderi am aflat ca am LUPUS SISTEMIC ,boala care nu-mi da voe sa fac copii.Nu mi-am pierdut credinta si am inceput sa merg la BISERICA SFINTUL ANTON 9 Marti la rind ,facind cite
un acatist unde ma rugam pt. sanatate si sa am un copil. Dupa acele 9 acatiste faceam un maslu .IN timpul slujbei de la sf. maslu simteam o liniste sufleteasca ,si eram din ce in ce m-ai sigura ca voi avea un copil.Si asa s-a intimplat ,intr-o JOI mare a PASTELUI visez ca sunt insarcinata iar o lumina puternica sub chip de om imi spune sa las copilul ca traieste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

quote:
Originally posted by nicolnic

Buna Mirela .Hai sa-ti zic povestea mea ;In urma cu 12 ani am pierdut un copil ,in urma acestei pierderi am aflat ca am LUPUS SISTEMIC ,boala care nu-mi da voe sa fac copii.Nu mi-am pierdut credinta si am inceput sa merg la BISERICA SFINTUL ANTON 9 Marti la rind ,facind cite
un acatist unde ma rugam pt. sanatate si sa am un copil. Dupa acele 9 acatiste faceam un maslu .IN timpul slujbei de la sf. maslu simteam o liniste sufleteasca ,si eram din ce in ce m-ai sigura ca voi avea un copil.Si asa s-a intimplat ,intr-o JOI mare a PASTELUI visez ca sunt insarcinata iar o lumina puternica sub chip de om imi spune sa las copilul ca traieste.

Si acum esti insarcinata sau ai nascut?

MIRELA

Mergi la inceput

Lorelai, ai scris superb.
Fecioara Maria este o mama universala. A spus-o in atatea aparitii.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mystica spune:

Buna fetelor. Eu sunt mai noua pe acest site si mi se par foarte interesante toate discutiile voastre.
Am si eu o intrebare,stie cineva de unde pot cumpara cartea Sf Anton,cu cele 9 rugaciuni pt 9 marti?
Eu am fost aseara la biserica si am intrebat-o pe doamna de la lumri care mi-a zis ca de fapt nici nu exista aceasta carte,dar eu am vazut-o totusi la o fata.
Va multumesc mult.
Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va ajute sa va indepliniti toate dorintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alebazi spune:

quote:
Originally posted by mystica

Buna fetelor. Eu sunt mai noua pe acest site si mi se par foarte interesante toate discutiile voastre.
Am si eu o intrebare,stie cineva de unde pot cumpara cartea Sf Anton,cu cele 9 rugaciuni pt 9 marti?
Eu am fost aseara la biserica si am intrebat-o pe doamna de la lumanari care mi-a zis ca de fapt nici nu exista aceasta carte,dar eu am vazut-o totusi la o fata.
Va multumesc mult.
Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va ajute sa va indepliniti toate dorintele.

mystica, eu acum am citit subiectul. Cred ca ai gasit deja carticica. Daca nu, eu am cumparat-o chiar de la biserica Sf. Anton. Mergi in biserica si intreaba acolo pe femeile acelea "ale bisericii".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alebazi spune:

quote:
Originally posted by crinuta

quote:
Originally posted by ECMI

Au!
Pe cata lume am deranjat.
Nu vroiam decat sa se faca diferenta intre Anton de Padova (in fond ocrotitor al tuturor copiilor) si Sf Antonie cel Mare. Mi s-a parut ca au fost confundati.
Oricum, de ce trebuie sa te rogi la un sfant care apartine (repet "apartine" pentru ca asa se spune) altei religii, cand si in religia ortodoxa exista un Sfant - ocrotitor al copiilor - Sf. Stelian.

Sa fie vorba de ignoranta?

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10723;32/st/20060410/n/Maria+si+Ilinca/dt/7/k/968e/age.png[/img]
[/url]

N-a fost vorba despre nici o confuzie. Era clar ca despre Anton de Padova vorbim.

In al doilea rand, mirarea ta legata de faptul ca ne rugam unui Sfant apartinand altei religii ma lasa perplexa.
Adica, cu alte cuvinte: ortodocsi, nu va amestecati cu catolicii.
DE unde pana unde astfel de mentalitati?
Nu de alta, dar il ofenseaza pe Dumnezeu, chiar nu va dati seama?
Ce importanta are ca unii sunt catolici si altii ortodocsi? Sunt unii mai buni decat altii in fata lui Dumnezeu?
Nu suntem toti crestini, avand acelasi tzel, sau ajungem sa idolatrizam religia din care facem parte, uitam cu desavarsire scopul initial, acela de a ne apropia de Dumnezeu si de a duce o viata cat mai sfanta?

De ce nu se poate ruga un ortodox unui Sfant catolic? Daca auziti vreun preot care afirma asa ceva fugiti de el.
Eu sunt catolica, dar asta nu ma impiedica sa intru in Biserici Ortodoxe sau sa ma rog unor Sfinti Ortodocsi.

Crinuta si Rayan

crinuta, te rog frumos sa ma ajuti si pe mine intr-o problema.
Am inceput martea aceasta o novena pentru cea mai mare dorinta a mea de pana acum, o dorinta de suflet. Spun acest lucru pentru ca fac ORICE pentru aceasta dorinta.
Spune-mi si mie, te rog frumos, ce trebuie sa mai fac? Le-am intrebat pe femeile acelea din biserica (care vand carticele si icoane, etc) dar mi s-a parut ca s-au cam eschivat: nu mi-au spus decat sa vin 9 sau 13 marti la rand la biserica. Le-am intrebat daca pot sa mai citesc ceva acasa si mi-au dat carticica Sf. Anton dar nu stiu ce sa citesc.
Vreau sa merg si la Liturghie, nu am fost niciodata, dar nu stiu cand are loc.
Ma ajuti si pe mine cu niste sfaturi, te rog frumos!!!

Mergi la inceput

Draga mea, Liturghii la Catedrala Sfantul Iosif au loc zilnic, dimineata vreo 3, iar dupa amiaza sunt 2, de la 17:00 si de la 18:30, cand te poti spovedi si impartasi.
Este bine sa te impartasesti zilnic ( si sa te spovedesti de cate ori este nevoie, mai precis de cate ori ai pacate de moarte).
Te poti duce cele 13 marti, iar ca rugaciuni vezi si tu ce gasesti in carticica.
Mama mi-a spus ca exista o rugaciune la pagina 308 " Rugaciune pentru a cere un har deosebit", si iti spui intentia ta.
Oricum, nu trebuie sa spui nu stiu ce rugaciune pentru a te asculta Dumnezeu. EL stie ce iti doresti tu, si te vede, dar daca vrei tu neaparat poti spune si Novena sau Litania.
Mai important decat ce rugaciune spui este sa te spovedesti si impartasesti macar saptamanal si sa ii predai lui Dumnezeu problema/dorinta ta.

Ah, am uitat de post. Fecioara Maria in apariile Ei la Medjugorje ne roaga sa postim miercuri si vineri cu paine si apa.
Daca nu poti tine post doar cu apa si paine, incearca sa nu mananci deloc carne in aceste zile.
Evident daca esti insarcinata sau bolnava este cu totul alta poveste.
Si daca tot te duci la Sf. Iosif, cumparat-i un rozar si cere o carticica cu rugaciunea Rozariului care este un scut impotriva celui rau. Este o rugaciune foarte puternica.

Daca mai ai intrebari sunt aici.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput