credeti e normal?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Revenind la subiect, mi se pare foarte interesant ce a spus Spic de Grau, ca noi oricum nu putem hotari in locul lui Dumnezeu - si are dreptate, pana la urma nu exista nici o metoda contraceptiva sigura, exceptand abstinenta, dar pt noi crestinii ar trebui sa fie evident ca pana si in cazul abstinentei daca Dumnezeu a vrut, s-a putut. Ma intreb ce implica asta? Sunt tentata sa cred ca pana la urma toate mijloacele contraceptive sunt, in situatia asta, ceva oarecum "acceptat" de Dumnezeu, care daca vrea sa se conceapa, se va concepe oricum. Totusi am senzatia ca e o fisura undeva in rationamentul asta, dar imi scapa unde...

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Cata, perfect de acord cu tine !!

Irina, tot ce faci este sa te ascunzi dupa tot felul de fel de explicatii-scuze ca sa iasa cum vrei tu.

quote:
Elena,pe tine mereu te revoltacate ceva la altii si o strigi sus si tare.Tare bine ar fi sa ne revolte intai si intai persoana noastra.

Of, Irina, mai acuzi pe altii ca judeca, dar uite-te putin la tine, tu nu faci la fel ?? de unde stii TU, Irina, ca nu exista lucruri care ma revolta si la mine si ca nu ma revolt intai de ele ?? stii tu oare mai bine si mai precis decat mine ce-i in sufletul meu ?? stii tu asa precis ca ma revolt eu intai impotriva altora si abia apoi impotriva mea? daca cumva fac invers ?
Si sa stii ca da, la fel imi strig revolta si pentru mine, "sus si tare" cum spui tu; cat mai tare si cat mai sus ca strigatul meu sa poata ajunga Acolo unde trebuie, sa se auda si cu nadejdea ca El sa ma ajute sa indrept ce e de indreptat....atit pentru mine, cat si pentru altii....
Ce nu inteleg este care e problema ta de fapt... e cumva strigatul meu nedrept ? am denuntat aiurea o dreptate ca fiind o ne-dreptate ?
Si apoi tu cum faci, Irina ? Tu oare nu "strigi" despre valoarea credintei tale ortodoxe si despre non-valoarea sau chiar anti-valoarea altor credinte ?...chiar contra unora crestine si carora nici macar acest drept tu nu li-l recunosti, ci "strigi sus si tare" impotriva lor ?

quote:
Deci ma intreb cum poti sa fii tu sigura ca omul ala isi bate joc de copiii lui,ii infometeaza,etc

Pai am apreciat pe baza cuvintelor scrise de gandacelu, cu toata increderea in veridicitatea lor ! si acum te intreb si eu: cum poti fi TU sa fi sigura ca omul ala nu isi bate joc de copiii lui? cand tu insuti spui ca nu stii care-i situatia.

Doina :

quote:
Pe urma, sa stii ca au existat si Parinti casatoriti, si Sfinti casatoriti , care au avut grija mai mult de mantuirea copiilor si mai apoi de ceea ce le ofera in plan material, caci au pus in practica indemnul "cautati mai intai Imparatia Cerurilor si toate celelelte se vor adauga voua"...

Tu Doina iar faci paralela cu Sfintii si Parintii casatoriti...iar daca imi vii cu exemple concrete de parinte care si-a lasat copilul sa moara de foame si boala, fara sa faca efort sa-i asigure zambetul copilariei, atunci eu tot ce pot sa-ti spun si sa te indemn din toata inima in cazul asta este sa citesti mai putin din acele scrieri; in rest mai nadajduiesc sa NU faci si tu copiilor tai dupa pildele respectivilor "sfintzi"....

In ceea ce priveste povestea despre duhovnicul tau, mi-a placut ce ai scris despre dansul, dar tot nu m-am lamurit cum in monolitica_perfecta_si_infailibila BOR, singura,unica si nepatata...cum se face ca sunt invataturi atit de diferite? chiar contradictorii sau opuse! cum se face ca nu e doar o singura invatatura,ci mai multe si toate sunt peeeerrfecte, chiar daca sunt pe dos una fatza de alta ? toate sunt perfecte si bune si inspirate si desavarsite...dar pe oricare din ele daca o spune cineva care nu se legitimeaza cu basma si acatist ortodox..."nu mai e buna", " e eretica", "e stricata", "e de la cel rau", "nu e de la Duhul Sfant".... adica inauntru e permisa si chiar e buna diversitatea, dar in afara de BOR diversitatea nu mai e buna, crestinism nu mai exista valabil, numai falsuri si erezii, insa in tot ce se face in cadrul BOR de catre oricine... e susceptibil de a fi de la Duhul Sfant.... chiar shi neglijarea pana la imbolnavire a copiilor sau procreerea in atare conditzii!
In plus pentru mine este de mirare faptul ca daca un parinte zice intr-un fel, indiferent ca "Pozitia oficiala a BOR" e alta, pentru ca mie imi convine, e suficient de a proceda in acel fel!

Acestea sunt ultimele mele cuvinte la acest subiect; nu am sa mai scriu si nici sa citesc aici, asa ca nu este nevoie sa va osteniti sa-mi raspundeti.

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Elena, imi pare tare rau ca scriu si nu am sansa ca tu sa mai citesti, am remarcat nu o data, tu ai despre ortodoxie o parere formala, foarte deformata, pentru ca privesti totul din afara...de aceea am vorbit de "trait", nu de "traire ortodoxa", ca aceea e lucru mare, nu pot eu sa pretind ca am asa ceva, dar cand incerci sa traiesti in ortodoxie, vezi toate aspectele astea cu totul diferit, pentru ca ortodoxia nu e o carte, s-o citesti si s-o intelegi, ortodoxia e un mod de viata. Nicidecum nu sunt mai multe invataturi, e una singura, Evanghelia vietii vesnice, si desi uneori caile par diferite, chiar contradictorii, ele duc in acelasi punct

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

Pun pariu pe o inghetata mare de tot(ca tot e canicula la voi) ca daca venea oricare si scria ca familia X traieste in mizerie si asta pentru ca parintii refuza sa munceasca,sa-si duca copii la doctor,sa se spele etc si ca familia asta e adventista,martorii lui Iehova,baptista,methodista sau etc moammmmaaaaa ce infierari am fi citit aici.Dar pentru ca familia e a unui preot care se pretinde ortodox, frate e bine,sau daca nu e bine,nu stim cum e si nu ne dam cu parerea,ne ascundem dupa deget.

In rest am sentimentul ca multi citesc subiectul dar nu inteleg nimic...

Elena

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama

Cine da din coate...departe ajunge...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

quote:
Originally posted by denizel

"Crestinismul obliga" am citit undeva.
Crezi Gandacelule ca obliga la mizerii si suferinte pe care sa ni le cautam si provocam singuri? Nu-i e de ajuns zilei necazul ei?
Crezi oare ca Dumnezeu iubeste acum mai mult pe C si O pentru ca nu s-au protejat nicicum (am inteles de la voi ca nici metoda calendarului nu e "aprobata" de BO) si pt. ca asteapta al treilea copil caruia nu-i pot oferi altceva decat mizerie, suferinta si lipsuri?
Oare asta asteapta El de la ei? Mantuirea e mai aproape acum pentru ei?
oare sunt de apreciat roadele unei anumite filosofii de viata, pe care o dorim fierbinte a fi impartasita si de altii?

" Maamiii, ûŠi place pielea ta. E ca de câltitzE :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Denizel(incep asa pt. ca mi-a sarit in ochi acest mesaj si as vrea sa discutam prieteneste),tu crezi ca noi suntem cei care le oferim copiilor nostri ceva??Sau Dumnezeu?
Tu crezi ca acea viata s-ar fi format (in pintecele mamei) daca EL nu ar fi hotarit?Tu crezi ca EL nu a stiut si nu stie ,cine,cind si cum se naste?Crezi ca se formeaza ceva fara voia LUI?
Si mai crezi ca EL trimite un suflet fara sa-i asigure cele necesare?Fara ca acelui suflet sa-i fie scris destinul si tot ce-i este harazit ?
Avem noi putere si stiinta sa dam viata daca EL nu vrea?
EL da viata si EL ia viata si nimic nu se intimpla fara voia si stiinta LUI.
Putem sa ne protejam oricit si oricum,daca unui embrion i-a fost scris sa se formeze,sa ia viata ,acest lucru sigur se va intimpla.
Asta este parerea mea,credinta mea .Nimic nu se face fara voia LUI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

hannen, sigur ca noi nu putem sa dam viata, numai Dumnezeu este creator. Pe de alta parte, cand primesti darul unui copil, Dumnezeu iti acorda si tie o foarte mare responsabilitate. Care trebuie indeplinita pentru El in primul rand si apoi pentru copilul respectiv. Atat timp cat ti s-a oferit aceasta minune si favoarea de a creste si educa un copil ai obligatia in fata lui Dumnezeu de a-i oferi principii de viata si de a-l educa la standardele lui Dumnezeu. Eu personal cred ca vom fi cu siguranta judecati pentru orice neglijenta cu care i-am tratat pe ceilalti si cu atat mai mult pe copiii nostri pentru care avem atata responsabilitate. Nu poti fi crestin si sa spui Dumnezeu mi l-a dat, El sa-l creasca si eu sa stau cu mainile-n san. Da, Dumnezeu mi l-a dat si in ce scop? Ca si eu sa-mi cizelez caracterul si ca acel copil sa cunoasca dragostea lui Dumnezeu. Si cat este mic, copilul Il cunoaste si Il percepe pe Dumnezeu prin exemplul nostru, nu prin vorbe. De aceea responsabilitatea este imensa. Sunt copiii lui Dumnezeu si El ni i-a dat in grija.

Stii prea bine ca se nasc copii in tarile lumii a 3-a care in cateva saptamani mor de foame sau altii care desi trec de copilarie nu ajung niciodata la varsta adulta si mor tot de foame. Asta inseamna ca pe Dumnezeu nu il intereseaza? Da, eu vad ca Dumnezeu ingaduie sa se nasca copii in familii care nu au grija nici de ele insele, asta inseamna ca e de acord cu asta?

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

Mergi la inceput

Dumnezeu ,stie tot asa cum am zis .Si daca El nu ar fi vrut, acei copiii din acele familiii nu s-ar fi nascut,asta este clar.
Si nici cei carora le este harazit sa moara de foame ,sa moara la nastere sau mai tarziu.
Toti avem un "timp" dat,altii mai scurt ,altii mai lung.Dar cu siguranta nu noi decidem cind ,cum si unde ne nastem si nici unde cind si cum vom muri.Ce culoare vom avea,ce parinti ...etc.
Si da,ai dreptate noi ca parinti avem responsabilitati si datorii!Si cu siguranta vom fi intrebati de felul in care ne-am educat copiii,ce au ajuns ei.Eu nu am zis ca noi sa stam cu mainile in sin ca pe copil il creste Dumnezeu.
Era de fapt un mesaj de genul "nu va omoriti copiii de frica saraciei!"Aveti speranta si credinta ca Dumnezeu are pt. fiecare suflet ceva pus deoparte.

Dar mesajul de fapt era ,sa nu incercam noi sa ne dam cu parerea despre ce este Dumnezeu de acord sau nu.Nu uitati,nu noi IL invatam pe EL .EL stie tot!Nici o frunza nu cade fara ca EL sa stie si nici un bob de griu nu incolteste fara ca EL sa stie si sa vrea acest lucru.Daramite O VIATA!
Din moment ce a creat-o ne revine noua responsabilitatea sa avem grija de ea,cum o vom face depinde de noi,insa Dumnezeu STIE DINAINTE CUM O VOM FACE!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cataghe

Revenind la subiect, mi se pare foarte interesant ce a spus Spic de Grau, ca noi oricum nu putem hotari in locul lui Dumnezeu - si are dreptate, pana la urma nu exista nici o metoda contraceptiva sigura, exceptand abstinenta, dar pt noi crestinii ar trebui sa fie evident ca pana si in cazul abstinentei daca Dumnezeu a vrut, s-a putut. Ma intreb ce implica asta? Sunt tentata sa cred ca pana la urma toate mijloacele contraceptive sunt, in situatia asta, ceva oarecum "acceptat" de Dumnezeu, care daca vrea sa se conceapa, se va concepe oricum. Totusi am senzatia ca e o fisura undeva in rationamentul asta, dar imi scapa unde...

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Cata,eu nu cred ca este vreo fisura!E exact asa.
Oricit ne-am proteja,daca Dumnezeu vrea si decide ceva,acel ceva cu siguranta se va intimpla!
Cind unui suflet ii este scris sa se nasca ,putem noi sta impotriva vointei lui Dumnezeu??Cum?
E asa cum nu putem controla nici ceea ce urmeaza sa se nasca!Avem noi stiinta despre ce se intimpla acolo?Stim noi sa creeam macar un organ al bebelusului ca sa putem decide ce vom avea,fetita sau baiat?(de asta mi se par atit de stupide subiectele de acest gen,"ce sa fac sa am fetitza,sau baietzel!",oh my...)
Spune,daca toti oamenii de pe pamint s-ar aduna sa-ti faca un rau crezi ca ei ar reusi daca Dumnezeu nu ar ingadui asta?Sau daca ei s-ar aduna sa-ti faca un bine,ar reusi daca Dumnezeu nu ar ingadui acest bine pt. tine?
Asa si cu o viata.Putem noi sa oprim aparitia ei cind Dumnezeu a decis ca sa se nasca?
Suna patetic poate,dar multi inca nu ne dam seama cit de neinsemnati suntem de fapt.Avem impresia ca putem controla tot ce vrem,ca exploram universul cind de fapt nimic din toate acestea nu ar fi cu putinta fara voia LUI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by hannen

Era de fapt un mesaj de genul "nu va omoriti copiii de frica saraciei!"

Hannen, sincer, nu stiu cum de ai dorit acest mesaj pentru...mesajul tau. Am pomenit eu de asa ceva? Am sugerat macar ca aprob avortul?
hai sa venim la spartul targului si sa ne dam cu presupusu'...

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

am mai zis eu ca pe fete ca Hanen le respect, desi nu sunt crestine

mate, zau ca habar n-ai despre ce vorbesti, imi povestea cineva de familiile de indieni jegosi din Canada care fac cinspe copii si nu munceste decat unul ca sa-i tina, si te rog sa ma crezi ca singurul meu gand a fost ca, desi pagani, merita tot respectul, si probabil Dumnezeu ii iubeste tare mult
in rest, hai s-o lasam balta, ca oricum dam cu rosii de pe margine si nu mai are cine sa le primeasca, gandacica si-a sters contul pe DC, iar oamenii despre care ea a povestit (intr-un grup restrans, cel de la ortodoxia, nicidecum nu i-a pus in dezbaterea publica), oamenii aceia nici nu refuza sa munceasca, nici nu refuza sa-si duca la doctor copiii, nici nu refuza sa se spele si alte bazdaconii din astea... mai, da sunteti culmea cu exagerarile!

s-a intamplat ca prietena Ancai i-a vazut intr-o zi cand ei erau obositi si prafuiti dupa un drum lung de la Cluj la Bucuresti, si a fost neplacut impresionata, si gandaca a gresit ca s-a repezit sa ne povesteasca desi nu stia mai nimic despre ei
dar oamenii au facut drumul respectiv tocmai ca sa beneficieze, la Bucuresti, de ajutorul unor medici, si te asigur eu ca in ciuda greutatilor prin care trec, in ciuda problemelor de sanatate si a trecatoarei stramtorari financiare, oamenii aceia au cu mult mai multa liniste si bucurie, decat noi astia, care stam pe aici si fantazam si ne dam cu parerea, si vorbim despre dragoste si toleranta, si suntem plini de patimi

Elena, ti-am trimis un pm, te rog sa verifici

Mergi la inceput