credeti e normal?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

quote:
Originally posted by denizel

quote:
Originally posted by hannen

Era de fapt un mesaj de genul "nu va omoriti copiii de frica saraciei!"

Hannen, sincer, nu stiu cum de ai dorit acest mesaj pentru...mesajul tau. Am pomenit eu de asa ceva? Am sugerat macar ca aprob avortul?
hai sa venim la spartul targului si sa ne dam cu presupusu'...

" Maamiii, ûŠi place pielea ta. E ca de câltitzE :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Denizel scuze, m-am exprimat gresit,dar acest mesaj nu iti era adresat tie oricum(acesta din care ai citat)
Probabil ma gindeam la mai multe de o data.
Scuze inca o data ca am venit la spartul tirgului sa-mi dau si eu cu presupusu`...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Doinaaaa, Doinitaaaaaa, cum poti sa ai admiratie pentru niste oameni care n-au nici in clin nici in maneca cu Dumnezeu si fac cinspe copii asa, din indolenta?
Imi stersesm un mesaj mai de dinainte, dar nu pot sa nu mai pun o data intrebarea de acolo: ca ortodoxa traitoare, pentru care orice metoda contraceptiva e un pacat, ce crezi ca e de milioane de ori mai frustrant si dureros? Lipsa vietii sexuale sau imaginea propriilor copii flamanzi si bolnavi?
Ne tot invartim in jurul degetului, sucim lucrurile asa cum ne convine pe moment, aruncam cu balonase roz si confetti (vorba gandacelului), dar nu vedem starea jalnica a lumii de pacat in care traim si ne incumetam sa-L ispitim pe Dumnezeu.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Doina,multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

fdoina, nici tu nu ai de unde sa stii cata pace si bucurie au ei si toate subiectele de pe forum sunt publice chiar daca unele se adreseaza unui cerc mai restrans, oricine poate participa. Si oricum, nu e un caz singular si nu doar in biserica ortodoxa, de fapt asta v-a afectat pe voi cel mai mult, ca e un caz din biserica voastra. Eu una recunosc ca si in biserica mea pot exista asemenea cazuri la familii care poate nu stau f bine din pdv psihic si Dumnezeu le va cere dupa cat le-a dat, dar nu incurajam acest lucru, sa faci copii fara sa-ti asumi responsabilitatea cresterii lor. S-a vorbit clar de mizerie si de neputinta materiala de a-si creste copiii cand si al 3-lea e pe drum.

Cred ca atunci cand biserica cere de la enoriasi un anumit stil de viata, reprezentantii bisericii ar trebui sa fie primii care sa ofere un exemplu. Poate nu toti o pot face dar m-as astepta ca, daca o biserica spune, orice mijloc de contraceptie e pacat, sa vad preotii sau pastorii, daca sunt casatoriti, ca au familii mari pe care sunt in stare sa le intretina s.a.m.d. Nu-mi dau seama cum reusesc sa faca numai un copil sau doi din moment ce nu folosesc nici mijloc de contraceptie si nici abstinenta pe perioade lungi fiindca nici asta nu e recomandata de Isus.

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Si inca o data revin cu intrebarea mea:de la ce suma in sus ar trebui sa se dea voie sa faci copii?Cei saraci(saraci din punctul nostru de vedere) au voie sa faca copii sau nu?Adica Dumnezeu o sa-i pedepseasca pe saraci fiindca au facut copii cu inconstienta(!),fiindca nu au folosit mijloace contraceptive?Sau saracii care au facut cati copiii le-a dat Dummnezeu,ca nu exista contraceptie pe vremea aia,nu s-au mantuit fiindca le-au oferit copiilor doar o bucata de ceapa cu mamaliga,si nu un regim alimentar echilibrat?Ma intreb si eu...Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Irina, intrebarea ta mi se pare cam rauvoitoare pentru ca amesteci saracia, conceperea copiilor si mantuirea (chiar nu vad ce legatura e intre mantuire, prezenta sau absenta mijloacelor contraceptive si mancatul painii cu ceapa ).

Ca sa-ti raspund totusi la o parte a intrebarii, eu cred ca sunt saraci si saraci. Daca esti sarac, dar esti sanatos, apt si dornic de munca, venirea unui copil (doi, trei...) pe lume nu te va aduce in sapa de lemn.
Daca insa ai probleme de sanatate, nu poti munci, deci nu poti asigura necesitatile minime traiului unui copil, cred ca e mai bine sa te gandesti de muuuuuulte ori inainte de a face unul.
Orice ati zice voi, copilul este in primul rand responsabilitatea noastra, a parintilor, nu a bisericii, nu a comunitatii in care traim. Nu poti sa faci un copil gandindu-te ca te vor ajuta vecinii sau membrii bisericii ca sa il cresti.
Desigur ca nu este o suma minima de la care, coborand, poti fi comsiderat sarac. Ce e saracie pentru unii, e bogatie pentru altii si invers. Cred totusi ca in momentul in care copilul tau e palid si are ochii dusi in fundul capului pentru ca nu are ce sa manance, trebuie sa iei masuri. Iar masura pe care trebuie sa o iei, nu e in nici un caz conceperea altui copil. Ar mai fi multe de spus, dar chiar nu mai am timp.

A, si inca ceva: e usor sa dai zece bete la fundul altuia. O zic atat pentru mine, care am computer la nas si imi dau pe-aici cu parerea, cat si pentru voi (care aveti computer acasa ) si indemnati pe cei care n-au nici macar un acoperis deasupra capului sa faca cat mai multi copii. Stii tu Irina ce inseamna sa nu poti oferi o dieta echilibrata copilului tau? Sau stii ce e aia sa mananci ceapa cu mamaliga impreuna cu copilul tau?

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

Dragelor, va rog eu, hai sa nu mai incriminam niste oameni care nici macar nu pot sa se apere. Eu una stiu mult mai mult despre ei deact oricare dintre voi de aici de pe forum, dar nu incerc sa le iau apararea pt ca oricum vor fi alt puncte de vedere

Eu mai bine imi fac mea culpa pt copiii mei ca nu ma ingrijesc de ei asa cum ar trebui sa o faca un parinte adevarat. Au o alimentatie dezechilibrata, cu multe E-uri, cu mult zahar si cu multe care n-ar trebui sa fie. Nu reusesc sa-i feresc de multe lucruri care le fac rau si sufletului si trupului lor. Si sunt constienta dar mai mult nu pot. Inca nu exista ncio o instanta care sa ma traga la raspundere pt relele pe care le fac copiilor mei.
Sunt cel mai rau parinte.
Si cu toate astea Dumnezeu are grija de ei cum nu se poate mai bine. N-am fost pusa nciodata in situatii limita. Cu siguranta n-as fi facut fata. Sunt plina de slabiciuni.
traiesc paradoxuri dupa paradoxuri si dau multumire continua Celui de Sus!

Iertati-ma si pe mine si pe toti cei ce au mult mau multe neputinte decat voi!
"Purtati-va sarcinile unii altora" asa zice Hristos.

Mergi la inceput

Irina, nu se pune asa problema, aici nu se discuta despre vremurile in care nu existau posibilitati contraceptive in afara de metoda calendarului ci de vremurile noastre in care exista si metode non avortive de contraceptie si care sunt interzise de anumite biserici. Taranii de acum nu stiu cat timp care faceau si 7 sau mai multi copii, cati au fost si la casa in care s-a nascut tatal meu nu aveau bani dar aveau in curte pomi care dadeau rod bun, aveau legume, porumb, altii mai instariti o vaca sau mai multe, mai vindeai ceva, copiii nu mureau de foame. Eu stiu ca la tara lumea muncea, erau oameni gospodari care poate aveau numai mamaliga cu ceapa dar copiii erau zdraveni.

Subliniez faptul ca munceau. Biblia zice urmatorul lucru: "Cine nu munceste nici sa nu manance". Sa muncesti sase zile si sa-ti faci tot lucrul tau etc. Nu vorbim aici de cazuri de boala, calamitati ci de faptul ca atunci cand nu-ti gasesti o munca pe masura pregatirii tale in timp ce iti lasi familia flamanda e un pacat. Cunosc o femeie de serviciu care lucreaza la mai multe firme si castiga cat mine. Tot respectul!

De asemenea, tot respectul pentru familiile care au multi copii si le pot asigura strictul necesar sau mai mult. Dar atunci cand esti sarac lipit si mai faci si 3 copii, crezi ca faci voia Domnului? Si cand esti sanatos si nu muncesti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

------------
Doinaaaa, Doinitaaaaaa, cum poti sa ai admiratie pentru niste oameni care n-au nici in clin nici in maneca cu Dumnezeu si fac cinspe copii asa, din indolenta?
--------------
Ce inseamna sa faci copii din indolenta? Mai intai, ce inseamna sa faci copii? Te apuci tu si ii plamadesti, sau intervine si Dumnezeu pe undeva? Ii faci tu, sau ti-i trimite Dumnezeu? Daca ii faci tu, nu se pune in nici un caz problema de indolenta, ca e lucru mare sa faci un copil, singur, de capul tau, atata doar ca nici un om nu poate face asta. Daca ti-i trimite Dumnezeu, inseamna ca faci voia Lui, si nu incape vorbaa de indolenta, ci de supunere in fata judecatii lui Dumnezeu, care vede lucrurile in perspectiva.

-----------------
Daca insa ai probleme de sanatate, nu poti munci, deci nu poti asigura necesitatile minime traiului unui copil, cred ca e mai bine sa te gandesti de muuuuuulte ori inainte de a face unul.
-----------------
E delicat ceea ce spui tu.
Cunosc o fata reusita, fruimoasa, desteapta, copilul a 2 parinti cu handicap sever.

-----------------
Dar atunci cand esti sarac lipit si mai faci si 3 copii, crezi ca faci voia Domnului?
-----------------
Iara, ce inseamna ca faci copii? Poti face copii fara voia Lui?

Mergi la inceput

Faptul ca Dumnezeu ingaduie un anumit lucru nu inseamna ca e de acord cu el.

Mergi la inceput