credeti e normal?
Raspunsuri - Pagina 11
casandra spune:
Cum asa, Jocelyn ?
Tu crezi ca e vreunul dintre noi care s-a nascut, fara ca Dumnzeu sa fie de acord cu nasterea noastra, ca printre noi sunt fii vitregi ai lui Dumnezeu, ca unii sunt doriti de El si altii nu?
Jocelyn spune:
M-am exprimat gresit. Ca sa se inteleaga mai bine dau exemplul unui nou nascut care moare imediat dupa nastere. Dumnezeu a ingaduit acest lucru pentru motive pe care noi nu le intelegem, traim pe o planeta pacatoasa si asta nu inseamna ca Dumnezeu face lucrurile astea din placere. Un copil care moare de foame... Dumnezeu nu stia ca va muri de foame? Faptul ca el ingaduie sa se nasca acel copil si apoi sa moara infometat ce reprezinta? Ca e ok sa se intample asa?
Faptul ca Dumnezeu ingaduie nasterea unui copil nu inseamna ca, in mod necesar, aproba comportamentul parintilor lui.
Edit: Daca nici pentru copilul tau nu te duci sa muncesti atunci pentru cine? Am vazut parinti vai de capul lor dar care munceau pe rupte tot ce apucau ca sa aiba cu ce-si hrani copiii. Aia merita ajutati, nu cei care nu muncesc si nici nu se protejeaza desi au suficienta minte ca sa o faca. Imi pare rau, dar nici o scuza nu tine cand un om sanatos nu munceste.
If you don't stand for something, you'll fall for anything.
denizel spune:
quote:
Originally posted by casandra
-----------------
Daca insa ai probleme de sanatate, nu poti munci, deci nu poti asigura necesitatile minime traiului unui copil, cred ca e mai bine sa te gandesti de muuuuuulte ori inainte de a face unul.
-----------------
E delicat ceea ce spui tu.
Cunosc o fata reusita, fruimoasa, desteapta, copilul a 2 parinti cu handicap sever.
Da, ai dreptate, nu am fost suficient de clara.
cand am spus ca trebuie sa fii sanatos, m-am referit la capacitatea de a munci si de a castiga bani pentru a-ti intretine copiii.
Nu am spus ca persoanele cu handicap nu ar trebui sa faca copii. ar fi o cruzime. Probabil ca acei doi parinti cu handicap sever, care probabil ca nu puteau sa munceasca, aveau o alta sursa de venituri.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by ...X, Y&Z
....
La subiectul asta, ca "daca e normal pentru crestin sa foloseasca: ..." sau la disputa voastra asupra cazului concret..., nu ma bag.... nu ma mai bag, ca destul prea m-am bagat la altele shi altele aici prea bagate sunt...deja e inghesuialaaa...s-a facut foarte caaaald...se transpiraaa... in fine, io de astea
DAR! (...totdeauna e macar un "dar") s-a repetat shi re-repetat, chiar de mai multe din voi, o anume "axioma" referitoare la CEL de Sus, cum ca chipurile: "daca EL vrea, orice se poate,oricand shi oriunde shi oricui, insa daca EL NU VREA! ar fi imposibil sa...cu neputintza ar fi sa...nici n-ar fi vreodata!"
Da? este asha? recunoashtetzi ca se spune asha shi ca se crede asha? (va intreb: pana aici macar, am reushit sa ma tzin de-o parte de posibile reproshuri-atentzionari-avertizari, ce ar gasi careva de bune sa-mi faca? cum ca ash fi scris ceva aiuuurea pana aici? ...da mai bine nu-mi raspundetzi )
NU discut ce e posibil sau ce nu e posibil, cum se face ca se intampla una sau alta shi care o fi "regula de compunere", altceva vreau sa va comunic.
Tzin, cu titlu informativ doar, sa va fac de cunoscut ca asta e ca "o credintza populara". - observatzi va rog ce arie de raspandire larga poate sa aiba! observatzi cum oameni de pretutindeni o iau de buna shi cum nimeni nicaieri nu ishi pune macar problema ca poate ar putea posibil sa fie ceva indoielnic in axioma asta, ca ar putea fi doar o teorie nevalabila, una omeneasca adica...dar totushi o teorie evident cu merite, dintre care pomenesc "meritul" ca acopera foarte bine oricata necunoashtere reala a LUI shi explica orice posibila "anomalie" concreta!...e ca un "panaceu universal" aproape! nu? nu vi se pare?
Ashadar, sa stitzi ca NU E CHIAR ASHA! ci mai ales partea a doua ...ea arata necunoastere reala a LUI de la cine a scos-o sau de la cine o vehiculeaza! (nu va suparatzi de putetzi care din voi s-o simtzi "atinsa", ca e doar "o nota informativa" ce va spun, o "invatzatura" cel mult, dar NU e nicidecum un atac de la mine catre cineva/careva dintre voi !)
Stitzi de ce? pentru ca iata cum se zice ca "daca nu e Voia LUI" sau "daca EL nu vrea" sau "daca EL e impotriva", nu e corect! Sa stitzi (shi poate vreodata sa shi cunoashtetzi despre EL ce va spun), sa stitzi despre Adevaratul DUMNEZEU ca EL NU ESTE CONTRA VIETZII OMULUI! sa stitzi ca in general EL nu Este contra, ci EL ESTE PENTRU! adica cu asta Se "ocupa", cu "pentru", cu "in favoarea", cu "in folosul", cu "inspre", cu "crearea-construirea", iar nu cu "contra-contre"!, cum fals crede poporul care crede asha ceva!
Da, mai se intampla shi exceptziile-exceptziilor shi raritatzile raritatzilor raritatzilor, unicate de situatzii in care EL Se pare ca Se pune contra a ceva-cineva...dar sunt atat de rare,ca nu are rost a se lua in calcul sau a se pomeni macar...e ca shi cum aproape nici n-ar fi de putzine ce-s! in schimb iata ca "pozitzia LUI" Adevarata este ca:
- EL E pentru!
sau
- EL nu E pentru!
Atat. Ori E asha,ori E asha! numai atat E EL: face sau Se opreshte de la a face.
.... insa de la asta din urma shi pana la a-L crede ca
- EL ar fi...sau ca efectiv Este ... "contra"! = la ceva-cineva de pe lumea asta, la careva dintre oamenii pamanteshti...cam cum s-ar pune un uriash dig ca sa impiedice inaintarea unei biete furnicutze sau alteia sau alteia...e ceva fals!
shi mai stitzi ca intre o asemenea convingere falsa shi adevar, ar putea fi o distantza shi o separatzie ca dintre iad shi Rai!
asta e.
...cu respect va ...shi de va sta in putintza, retzinetzi-va de-a ma mai contrazice gratuit shi rauvoitor shi cu argumente din hartie de ambalaj pana shi la postarea asta, pentru ca v-am spus ce stiu shi stiu bine ce am spus! asha ca n-ar avea rost...zic io! sa intaratam vreo noua cearta!
Pa!
casandra spune:
--------------
M-am exprimat gresit. Ca sa se inteleaga mai bine dau exemplul unui nou nascut care moare imediat dupa nastere. Dumnezeu a ingaduit acest lucru pentru motive pe care noi nu le intelegem, traim pe o planeta pacatoasa si asta nu inseamna ca Dumnezeu face lucrurile astea din placere. Un copil care moare de foame... Dumnezeu nu stia ca va muri de foame? Faptul ca el ingaduie sa se nasca acel copil si apoi sa moara infometat ce reprezinta? Ca e ok sa se intample asa?
------------
Inseamna ca asa a fost cel mai bine pentru mantuirea copilului si a parintilor lui. Poate asa le-a testat Dumnezeu credinta parintilor. Dumnezeu nu ne da mai mulr decat putem duce. Crezi ca lui Dumnezeu i-a facut placere ca Iisus sa moara pe cruce? Aici nu e vorba de placere, ci ed mantuire. Dumnezeu, in marea lui dragoste, ne da prilejuri de a ne curati inima, pentru a ne mantui.
Vorbesti de copilul care moare micut intr-o familie saraca. De unde stii tu ca sentimentele care au incoltit in inima mamei in cele 9 luni de sarcina nu i-au curatat inima? De unde stii ca, daca ar mai fi trait pruncul, nu i-ar fi aruncat in deznadejde? Cum putem sti noi mai bine decat Dumnezeu, de ce are nevoie fiecare?
--------------
Faptul ca Dumnezeu ingaduie nasterea unui copil nu inseamna ca, in mod necesar, aproba comportamentul parintilor lui.
---------------
Dumnezeu nu ne daruieste copii ca rasplata pentru buna purtare, cel putin nu tuturor, poate doar unora, Celor mai multi, ni se daruiesc copii ca sa ne lucram mantuirea, prin nastere de prunci, prin grija pe care le-o purtam, prin dragostea care rasadeste in noi odata cu copilul, dragoste care ne aduce mai aproape de Dumnezeu. Si, prin aceasta dragoste, ne putem schimba comportamentul, intr-unul mai placul Lui. In fine, un copil nu e bonus.
--------
Edit: Daca nici pentru copilul tau nu te duci sa muncesti atunci pentru cine? Am vazut parinti vai de capul lor dar care munceau pe rupte tot ce apucau ca sa aiba cu ce-si hrani copiii. Aia merita ajutati, nu cei care nu muncesc si nici nu se protejeaza desi au suficienta minte ca sa o faca. Imi pare rau, dar nici o scuza nu tine cand un om sanatos nu munceste.
--------
Sunt de acord cu tine ca omul trebuie sa munceasca pentru a-si intretine familia. Tu ajuta-i pe cei care crezi ca au nevoie de ajutorul tau, celor carora le poti darui fara a-i judeca, cu inima impacata, in asa fel incat sa nu-i smintesti nici pe ei, nici pe tine.
Despre cata minte are fiecare si cum se protejeaza, daca se protejeaza, e inutil sa te exprimi. In primul si in primul rand, pentru ca NU esti Dumnezeu, nu cunosti nimic despre sufletul altuia, n-ai pus nimic in el, ca el sa aiba de ce sa iti dea socoteala.
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by casandra
Dumnezeu nu ne daruieste copii ca rasplata pentru buna purtare, cel putin nu tuturor, poate doar unora, Celor mai multi, ni se daruiesc copii ca sa ne lucram mantuirea, prin nastere de prunci, prin grija pe care le-o purtam, prin dragostea care rasadeste in noi odata cu copilul, dragoste care ne aduce mai aproape de Dumnezeu. Si, prin aceasta dragoste, ne putem schimba comportamentul, intr-unul mai placul Lui. In fine, un copil nu e bonus.
Sunt de acord cu tine ca omul trebuie sa munceasca pentru a-si intretine familia. Tu ajuta-i pe cei care crezi ca au nevoie de ajutorul tau, celor carora le poti darui fara a-i judeca, cu inima impacata, in asa fel incat sa nu-i smintesti nici pe ei, nici pe tine.
Despre cata minte are fiecare si cum se protejeaza, daca se protejeaza, e inutil sa te exprimi. In primul si in primul rand, pentru ca NU esti Dumnezeu, nu cunosti nimic despre sufletul altuia, n-ai pus nimic in el, ca el sa aiba de ce sa iti dea socoteala.
Am zis doar ca daca El daruieste copii asta nu inseamna ca aproba un anume comportament dar asta nu sugera deloc faptul ca eu as considera copiii un bonus sau o rasplata pentru buna purtare. Nu face asemenea extensii fiindca niciodata nu am gandit asa ceva.
Apoi, daca o luam asa cum zici, nu ne mai dam cu parerea despre nimic ca nu suntem Dumnezeu, asta e clar, sa stim noi toate detaliile. Dar de ce crezi ca se spune in Biblie sa cercetam pe cel sarac? de ce spune sa cercetam omul si daca numai daca e vrednic sa fie diacon? Dumnezeu ne da intelepciune, s-o folosim ca atare, daca suntem neglijenti, vom fi judecati de El.
If you don't stand for something, you'll fall for anything.
denizel spune:
ManyHope, io nu te contrazic mai!:)
Aaa, numai ca as vrea sa ma lamuresti aici sau pe email cam ce inseamna in cazul contraceptiei ca Dumnezeu e pentru ceva sau nu e pentru ceva (adica nu va interveni pentru a impiedica acel ceva).
Adica, tu zici ca nu e corect sa spunem: ei, eu nu folosesc nici o metoda de contraceptie si, sunt sigura ca Dumnezeu va impiedica o sarcina daca nu asta trebuie sa se intample. Da? DEci noi oamenii luam anumite decizii si nu trebuie sa ne asteptam ca daca acele decizii sunt proaste, Dumnezeu sa intervina in vreun fel pt. ca o consecinta sa apara?
Sau ar mai insemna ca El e pentru om si, indiferent de situatia in care se gaseste acesta, El il va ajuta? Adica indiferent cat de proasta e decizia pe care o ia omul, indiferent cat de mare e necazul care rezulta din acesata decizie, el va fi ajutat?
Daca da, inseamna ca luarea unei decizii in cazul contraceptiei este ceva ce trebuie stabilit individual, ceva numai intre om si Dumnezeu?
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel spune:
Casandra, o intrebare: oamenii care nu au copii nu sunt eligibili pentru mantuire? Ne mantuim doar prin nastere de prunci?
Si inca una: Dumnezeu ne testeaza credinta omorandu-ne copiii?:(((((
Oare nu ar fi mai bine sa spunem ca Dumnezeu a folosit o situatie nenorocita din viata noastra, o situatie in care El nu are nici un amestec, pentru a o transforma in binecuvantare?
casandra spune:
---------------
Apoi, daca o luam asa cum zici, nu ne mai dam cu parerea despre nimic ca nu suntem Dumnezeu, asta e clar, sa stim noi toate detaliile.
---------------
Da-ti cu parerea, daca vrei. Dar, ai grija ce parere ai. Pentru ca vorbele rostite, sau gandite, lucreaza si in tine si in cel ce te asculta. Daca sunt ziditoare, vor naste fapte bune, daca nu, vor fi prilej de dicordie. Tu cum vrei sa fie?
Pentru cuvintele noastre vom fi judecati.
-------------------
Dar de ce crezi ca se spune in Biblie sa cercetam pe cel sarac?
-------------------
Dupa cum ti-am zis, fa milostenie acolo unde o poti face cu inima impacata. Daca ai dubii, abtine-te, dar nu te repezi sa judeci, caci cu masura cu care judeci, vei fi judecata. Iar tot in Biblie scrie ca cel fara pacat sa arunce primul piatra.
-----------------
de ce spune sa cercetam omul si daca numai daca e vrednic sa fie diacon?
------------------
Pai, tocmai asta ar trebui sa ne dea de gandit inainte sa judecam un diacon, despre care nu stim mare lucru, doar ce am auzit de ici de colo. Omul asta a fost cercetat si gasit vrednic sa fie diacon. Cel care l-a gasit vrednic, daca s-a inselat, va raspunde pentru fapta sa.
-------------------
Dumnezeu ne da intelepciune, s-o folosim ca atare, daca suntem neglijenti, vom fi judecati de El.
-------------------
Nu e intelept sa osandesti viata altuia, pe care nici nu il cunosti.
---------------------
Casandra, o intrebare: oamenii care nu au copii nu sunt eligibili pentru mantuire?
--------------------
Unde am zis eu asta? Nu-mi atribui vorbe pe care nu le-am zis sau gandit.
-------------------
Ne mantuim doar prin nastere de prunci?
---------------------
Desigur ca nu. Asta e calea indicata de Dumnezeu, accesibila celor care pot avea copii, si carora Dumnezeu le daruieste copii, daca ii vor creste placut Domnului.
Esti de acord ca ne putem mantui prin nastere de prunci?
Iar prin faptul ca nu doar prin nastere de prunci ne mantuim, sta marturie Ecleziastul, unde este scris ca mai bine decat sa ai fii, este bunatatea. Si ca daca nu ii cresti cu frica de Dumnezeu, mai bine ti-ar fi fost sa nu ii fi avut deloc. In acelasi sens, scrie ca e vai de cel ce sminteste pe unul dintre cei mici.
=----------------
Si inca una: Dumnezeu ne testeaza credinta omorandu-ne copiii?:(((((
-----------------
Nestiute sunt caile Domnului. Ti-aduci aminte de Iov ?
-----------------
Oare nu ar fi mai bine sa spunem ca Dumnezeu a folosit o situatie nenorocita din viata noastra, o situatie in care El nu are nici un amestec, pentru a o transforma in binecuvantare?
-----------------
Fiecare se exprima cum poate. Ferice de tine ca ai gasit o exprimare mai potrivita, cu amendamentul ca nu exista nici o imrejurare, oricat de nenorocita am considera-o, in care El sa nu aiba nici un amestec.
denizel spune:
Din cate stiu eu, nu Dumnezeu a omorat fiii lui Iov . Cazul lui Iov, un om cu adevarat al lui Dumnezeu, mi se pare atat de special, incat parca nu prea ar trebui adus in discutie.
Daca te uiti in jur la toti parintii care sufera din cauza copiilor (mai mari sau mai mici) ar insemna ca e plin pamantul asta de Iovi, ceea ce nu prea cred :). Adica, bine ar fi, dar e cam greu de crezut.
Am inteles ce voiai sa zici cu nasterea de prunci.