credeti e normal?
Raspunsuri - Pagina 7
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by fdoina
Dar niciun duhovnic n-o sa te opreasca de la impartasanie pentru ca ai pretextat o migrena in alea 3 zile cand stiai sigur ca vei ramane insarcinata.
Deci e ok sa minti dar nu e ok sa folosesti un prezervativ. Si apropo, cred ca ar trebui ca cineva sa pretexteze cam des din moment ce nu numai 3 zile pe luna poti ramane insarcinata (practic, nu teoretic) iar daca nu ai nici ciclu regulat se propune abstinenta totala?
If you don't stand for something, you'll fall for anything.
Jocelyn spune:
Un parinte, daca nu un crestin, nu isi va aduce niciodata familia intr-o asemenea stare! Poti ajunge vai de capul tau si din motive uneori independente de tine precum boala, calamitate sau mai stiu eu ce. Dar din moment ce tu, constient, faci copii cand nu ai ce manca, nu ca nu ai bani sa le cumperi cine stie ce carte pur si simplu iti condamni copilul de la bun inceput si acest lucru nu inseamna responsabilitate, e o ofensa si in fata lui Dumnezeu si e clar ca nu sunt respectate drepturile copilului, este vorba de negligenta si nepasare.
If you don't stand for something, you'll fall for anything.
mate spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
nu mai dati cu pietre, dragele mele, ca nu stiti unde ne duce viata... maine poimaine vine un razboi si va treziti in aceeasi situatie, sa vedem, rezistati la fel de bine?
www.treklens.com/members/dada/photos/" target="_blank">poze"Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui"
Sfantul Siluan Athonitul
Tu cred ca glumesti aici... Cum adica "Sa vedem daca rezistati la fel de bine...ti se pare ca ce face omul asta e bine???
Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama
Cine da din coate...departe ajunge...
spic de grau spune:
quote:
Originally posted by matequote:
nu mai dati cu pietre, dragele mele, ca nu stiti unde ne duce viata... maine poimaine vine un razboi si va treziti in aceeasi situatie, sa vedem, rezistati la fel de bine?
www.treklens.com/members/dada/photos/" target="_blank">poze"Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui"
Sfantul Siluan Athonitul
Tu cred ca glumesti aici... Cum adica "Sa vedem daca rezistati la fel de bine...ti se pare ca ce face omul asta e bine???
Christinel
New Zealand
Osama
Luminati-ma si pe mine, va rog, sa stiu despre ce discutati aici. Tot vorbiti in parabole, cifrat, codat, C si O... dati-mi macar un link
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
Elena spune:
quote:
Teoretic toti spunem multe,dar Doamne fereste sa ajungi cine stie cum in datorii,bolnava,cu copiii dupa tine si fara nici un ajutor de la nimeni!Zic asta ipotetic,fiindca nu stiu ce a patit exact acea familie si ce i-a adus aici.
Irina, tu spui ca "nu stiu exact ce a patit acea afamilie de a ajuns aici", dar uite ce a scris gandacelu :
"cateva amanunte pe care le-a mai aflat: in octombrie va naste al treilea copil... si inca ceva: ei nu au NIMIC pentru ca daruiesc totul, pana la camasa de pe ei..."
Deci, daca asa stau lucrurile, atunci e clar cum "au ajuns aici". Iar faptul ca un preot si-a exprimat rezervele incat nu a dat voie sa se stranga bani decat strict pentru medicament, pai asta spune multe !!!
Sunt de acord ca nu trebuie sa ne rezumam doar la vorbe si ca acesti oameni chiar au nevoie de ajutor si cum am spus sunt dispusa din toata inima sa ii ajut si eu !! insa asa cum stiti si voi, acest ajutor e doar o picatura pentru ca nevoile lor sunt mult mai mari. Ideile voastre cu paraohie la tara sau post de profesor de religie mi s-au parut foarte bune, dar se pune intrebarea : daca dupa ce v-a primi un servici acest om va continua sa dea totul ?? sa stii ca si pe mine m-a tulburat mult aceasta poveste si m-am tot gandit ce s-ar putea face....ma gandeam de pilda oare nu exista un om, un duhovnic pe care el sa-l respecte foarte mult si in care sa aiba incredere deplina cu care sa vorbeasca si sa-l lamureasca ca ce face el nu este bine ? daca acest diacon considera copilasii lui ca un DAR de la Dumnezeu, oare nu are o responsabilitate pentru darul primit de la Dumnezeu, oare nu trebuie sa se ingrijeasca de ei ca de cel mai pretios lucru pe care l-a primit de la EL ? nu stiu, ma gandesc si eu, ca daca cineva l-ar lamuri cu dragoste si duhul blandetii ca sa nu-si mai bata joc de binecuvantarile care le-a primit de la Dumnezeu (inclusiv de sotia sa), poate ca lucrurile s-ar indrepta....mi-e tare mila de acei copilasi si chiar de parinti ca si ei pana la urma tot niste victime sunt si sper ca Bunul Dumnezeu sa le deschisa ochii si inima !!
Tu/voi ma acuzati ca judec, dar mie chiar nu-mi pasa de ce ziceti voi pentru ca nu in fatza voastra voi da socoteala pentru pacatele mele, ci in fatza lui Dumnezeu ! eu consider ca e dreptul meu sa-mi strig revolta si sa spun lucrurilor pe nume, mai ales cand e vorba de suflete de copii nevinovate si mai ales cand vad ca voi acoperiti pacatul si voi numiti pacatul ca fiind virtute !! un om care isi infometeaza si imbolnaveste familia este pentru voi un fel de "sfant neinteles"; pe de alta parte ne minunam, cum bine a remarcat mate, si dam ochii peste cap ca Tom Cruise ii da bebelushului lapte de broasca, cand lucruri cu muuuuuult mai grave decat acestea le consideram devezi de inalta stare duhovniceasca. Cat de bine stim sa vedem paiul din ochii altuia....
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
Elena spune:
quote:
Originally posted by spic de grauquote:
Originally posted by matequote:
Sfantul Siluan Athonitul
Christinel
New Zealand
Osama
Luminati-ma si pe mine, va rog, sa stiu despre ce discutati aici. Tot vorbiti in parabole, cifrat, codat, C si O... dati-mi macar un link
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David
Uite aici :
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79935&whichpage=1
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
denizel spune:
Cuviosul Paisie Aghioritul povestea de pilda ca in casa parintesca, se asezau impreuna la masa, spuneau rugaciunile, si apoi mancau, iar daca vreunul din copii se repezea sa ia din mancare inainte ca tatal sa manance, ceilalti il atentionau spunand:"a curvit".
hai ca m-am cutremurat io acuma (i-or mai fi ramas gandacelului niscai saruri?:))
Of mai Doina! Presupun ca tu ai pus aici povestioara asta spre luare aminte, nu cred ca ne-ai aratat-o ca sa ne ingrozim.
Daca tu admiri comportamentul tatalui lui Paisie Aghioritul inseamna ca iti doresti ca intr-o zi sa devii ca el (numai ca iti dai seama ca nu se poate, esti prea slaba, dar tu de fapt asta iti doresti. Am inteles gresit?).
Asta ti se pare tie oare modelul suprem de educatie pentru infranare data unui copil? Tu sa te imbuibi si el sa-si astepte cuviincios randul?:( Nu te supara, dar astea sunt "regulile" si in haitele de lupi:(
In legatura cu C si O: eu sunt convinsa ca ei sunt niste oameni deosebiti, in sensul bun al cuvantului. Vor sa se dedice lui Dumnezeu, sunt sigura de asta, dar se pare ca nu au ales calea cea mai buna. Daca ar fi fost numai ei doi, treaba lor! Puteau sa-si faca o casuta intr-un copac din padure si sa nu mai coboare de acolo toata viata. Eu cred ca implicandu-si copiii in filosofia lor de viata, gresesc.
Nu poti sa duci o viata de sihastru, in lume. De fapt, cred ca poti sa o faci, dar nu trebuie sa te casatoresti. Nu mi se pare corect sa-ti iei pe umeri responsabilitatea altor suflete pentru ca, uite ce iese. Ei vor sa traiasca dupa regulile lumii (se casatoresc, fac copii) si, in acelasi timp sa dea altora avutul lor, tinandu-si in mizerie copiii.
Eu nu stiu ce discutii au ei cu duhovnicul lor sau cu prietenii lor, dar deduc din ce spuneti voi ca sunt cumva incurajati spunandu-li-se ca asa ceva mai rar, Dumnezeu nu da oricui astfel de cruce:(((
De fapt, cred ca de asta sarim noi in sus pe aici, pentru ca voi, sustinatorii lor, ne sugerati ca ii admirati cumva. Ca persoane distincte, da, poate ca sunt de admirat, dar ca parinti (chiar si ca soti), NU, nu sunt de admirat:((
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Elena spune:
Denizelu
_
fdoina spune:
Hihi, io-s bine dispusa azi, deci vreau sa recapitulez:
eu, gandaca si Irina suntem niste ipocrite- fatarnice- mincinoase, care luam invatatura Bisericii cum ne convine noua, si o interpretam dupa bunul plac
C si O , fiindca iau invatatura Bisericii in serios, sunt doar niste nenorociti de habotnici, nicidecum crestini autentici
Dragelor, nimeni nu cunoaste sufletul omului, doar Dumnezeu. Daca oamenii aia fac ce fac din habotnicie, din dorinta de a fi grozavi, din dorinta de a fi mai cu mot decat ceilalti, atunci e trist. Dar daca o fac pentru ca nu pot altfel, pentru ca ei au ajuns la dragostea lui Hristos , atunci ei au ajuns la o masura. Pe care daca noi o judecam, iarasi e trist. Ca judecam ca surzii aia care au vazut oamenii dansand...
Denizel, nu stiu de ce ai inteles ca tatal acela se ghiftuia inaintea copiilor, era doar o datina care stimula infranarea, ca tatal sa dea binecuvantare mesei si sa guste primul...
Noi pe aici stam si vorbim vorbe...Parintele Paisie de pilda spunea ca fiecare trebuie sa aiba grija in primul rand de sine, de casnicii lui, si apoi de ceilalti...cu toate acestea, dasul desi manca posmag, muncea mult ca sa ajute cu mancare si bani beduinii din zona. Parintele Lavrentie de la Frasinei la fel, manca paine cu apa, dar slujea Sf Maslu in toata tara si strangea o multime de bani...multi il credeau un popa lacom si iubitor de viata, putini stiau ca banii respectivi intretineau familii numeroase, copii care se nascusera cu rugaciunile dasului...Dupa moartea dansului s-a aflat ca o multime de biserici il avusesera ctitor. Si vedeti, oamenii acestia , care erau foarte aspri cu ei insisi si foarte ingaduitori cu ceilalti,nu i-ar fi certat pe C si O , caci aveau si ei o alta masura
Dar m-am indepartat de la subiect. Vad ca toata lumea a inteles ca noi ne justificam , ca respingem invatatura Bisericii si o rastalmacim cum ne convine. Stiu, eu sunt de vina, am spus ca nu e un pacat calendarul. bun, e un pacat. Dar sunt pacate si pacate. Pacat e si ca stau pe aici si ma dau mare, in loc sa citesc un Acatist. La Frasinei e un Parinte care striga la predica de se cutremura Biserica:Fratilor, Hristos ne-a daruit Timpul pentru mantuire si noi il pierdem cu prostii...si stiu ca e adevarat, asta striga si Sf Ioan in pustie...si ce fac? vin acasa, si deschid calculatorul
Pacat e si ca azi eu fac petrecere si pe strada sunt oameni care n-au mancare...pacat e si ca plec in concediu sa ma distrez in loc sa dau banii la saraci ...
Vreau sa spun ca nici un duhovnic care se tine de invatatura Bisericii nu ma va impartasi daca am ucis pe cineva, fara sa fac un canon de pocainta, fara sa am durere pentru crima comisa...dar nici un duhovnic nu ma va opri de la Sfintele Taine pentru ca nu mi-am tinut gura si am spus o rautate ieri sotului meu, la manie, desi pacatul e acelasi, doar asa ne invata Hristos, nu?
Asta e invatatura Bisericii, femeia se mantuieste prin nastere de prunci, calendarul e o metoda de a-L minti pe Dumnezeu, deci de a ne minti pe noi insine, dar mila si dragostea dumnezeiasca e mai mare decat patimile , neputintele, slabiciunile omenesti. Care toate sunt pacate. Nu stiu de ce s-a amuzat atata Elena ca am spus ca e o neputinta. Si de ce ar fi preferat termenul pacat. Din punctul meu de vedere diferenta e doar de nuanta, dar termenii sunt sinonimi, si neputintele , si patimile, si slabiciunile, toate ne despart de Hristos...dar, ceea ce la oameni e cu neputinta, la Dumnezeu e cu putinta
Elena spune:
quote:
Si vedeti, oamenii acestia , care erau foarte aspri cu ei insisi si foarte ingaduitori cu ceilalti,nu i-ar fi certat pe C si O , caci aveau si ei o alta masura
Hehe, Doina, tu te prefaci ca nu vezi care este diferenta ENORMA intre niste oameni care asa cum spui se "purtau foarte aspru cu ei insisi" si acest om care si-a imbolnavit si infometat copiii, nesocotind astfel DARUL lui Dumnezeu. Daca cu propria persoana s-ar fi purtat asa de aspru, nu cred ca nu avea nimeni nimic de zis, era filozofia lui de viata, era viata lui, dar cand e vorba de copii, pe care ii tzii nespalati si cu boli grave, atunci eu taaare ma indoiesc ca acesti parinti nu i-ar fi certat. Cum spuneam, daca un preot a avut rezerve mari sa se stranga bani pentru acesti oameni...pai asta spune multe !!
quote:
Nu stiu de ce s-a amuzat atata Elena ca am spus ca e o neputinta.
Nop, nu m-am amuzat deloc ca ai spus ca e neputinta, ci m-a amuzat ca unii oameni interpreteaza asa cum le e lor convenabil invatatura bisericii lor si culmea !! reproseaza altora exact ce fac ei.
_