credeti e normal?
Raspunsuri - Pagina 6
cataghe spune:
quote:
Originally posted by casandra
Maicuta Siluana spunea ca un copil apare pe lume cu putere de la Dumnezeu si de la mama, si informatie genetica de la Dumnezeu, mama si tata.
Mie mi-e clar ca orice metoda de contraceptie s-ar folosi, chiar si abstinenta totala in cadrul casatoriei, este de fapt o metoda de a te opune implicarii lui Dumnezeu in viata privata, este o metoda contra-Dumnezeu. Nu Il lasi sa isi exprime dorinta de a-ti darui,sau nu, prunci. Il elimini din calcul, hoatarasti tu, si pentru El, ca ai destui copii.
Exact asta cred si eu. Restul sunt "discutii".
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
Elena spune:
quote:
draga elena, continui sa persisti intr-un joc care tie ti se pare interesant, dar te asigur ca e mai degraba penibil: de unde stii tu ce viata duc eu? de unde stii ce nivel spiritual am, ce nivel al infranarii sau al desfranarii am? asa, numai din placerea de a da replica si a demonstra ca daca e sa ne ducem in iad, atunci neaparat sa o facem in grup...
Mai, gandacelule, te rog eu mult sa citesti CU ATENTIE (!!) ce am scris eu si sa-mi spui unde am tras eu concluzie despre nivelul tau spiritual sau despre nivelul tau de infranare/desfranare ?? eu cred ca am fost destul de clara dand definitia infranarii si am vorbit despre infranare in general si nu despre tine in mod particular ! nicidecum n-am pomenit despre nivelul tau spiritual, care nu este in nici un caz treaba mea !!
Iar aia cu iadul chiar nu stiu de unde ai mai scos-o !!
Eu am inteles ca nu ai argumente, dar te rog mult sa nu-mi rastalmacesti cuvintele si sa nu scoti acuzatii acolo unde ele nu exista !!
EDIT :
quote:
dar in ortodoxie sunt mai multe opinii, sunt parinti care spun ca si nunta cu lautari este pacat, deci sunt masuri si masuri, cat despre opinia calendarului am auzit desti parinti pronuntandu-se "pro", deci nu e un urechism de-al meu
Si totusi explica-mi si mie te rog de ce invatatura bisericii ortodoxe este ca aceasta metoda este metoda contraceptiva ?? la alt subiect imi spuneai despre un mare duhovnic ca unele din lucrurile care le spune el sunt "pareri personale" si ca, citez " el nu reprezinta ortodoxia". Acuma imi spui ca unii duhovnici spun un lucru, iar ala vad ca e luat de bun si pozitia oficiala a bisericii e trecuta brusc cu vederea. De ce ii crezi de data asta pe acei duhovnici si NU crezi ce spune invatatura oficiala BO ?
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
Elena spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
si iar, va rogt din suflet sa nu va mai dati cu parerea despre viata altora, a lui O si C
daca Hristos a spus daca cineva iti cere haina sa-i dai si camasa si oamenii astia fac lucrul acesta, sunt buni de pusi la zid dupa logica unora ca voi, doar pentru ca mintea noastra nu poate concepe absurditatea unei vieti cu adevarat crestinesti, da, noi suntem buni cu burta plina, noi suntem generosi cu sifonierul burdusit de haine, noi facem teroia chibritului dar nu facem inca copii, ca nu avem vila la mare si elicopter personal, ne intelege Dumnezeu, ce treaba avem noi ca e burta plina, inima sa ne fie curata ca lacrima ca sa avem de unde rade de prostii care traiesc cu adevarat crestineste
nu mai dati cu pietre, dragele mele, ca nu stiti unde ne duce viata... maine poimaine vine un razboi si va treziti in aceeasi situatie, sa vedem, rezistati la fel de bine?
imi pare rau, sunt nu mahnita, cutremurata de ce am putut citi azi aici... ce simplu e sa-ti bati joc de niste oameni care traiesc in mizerie... si stai pe net cu cafeau-n fata si bati campii despre curatia inimii
nopate buna si vise dulci, copii!
www.treklens.com/members/dada/photos/" target="_blank">poze"Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui"
Sfantul Siluan Athonitul
Draga Anca, din toata inima si cu toata mila pentru acei copilasi sunt gata sa-i ajut si eu, daca imi spui unde pot trimite banii si daca, bineinteles, banii mei sunt-veniti !!
Si pe mine m-a cutremurat povestea lor si m-a cutremurat sa aud ca acest om este considerat "adevarat crestin" pentru faptul ca si-a adus familia in mizerie !! tu insuti ai scris ca tot ce primesc ei dau !! cand insasi biserica ortodoxa spune clar ca habotnicia si neglijare propriei familii este PACATsi nu-mi vine sa cred ca voi care sunteti ortodoxe nu stiti lucrul asta !. Uite aici daca nu ma crezi:
186. Am râvnă nesocotită, habotnicie( post mult încât poate m-am si îmbolnăvit, milostenie fără socoteală încât suferă cei din casă etc.).
quote:
nu mai dati cu pietre, dragele mele, ca nu stiti unde ne duce viata... maine poimaine vine un razboi si va treziti in aceeasi situatie, sa vedem, rezistati la fel de bine?
Da, intrebarea ta suna intr-adevar dramatic si emotionant, iar raspunsul meu este : nu stiu, Anca, cum voi rezista, dar stiu ca voi cauta sa muncesc, stiu ca ma voi zbate cu toata puterea mea de MAMA ca fetita mea sa aiba ce minca, sa aiba medicamente si as face orice, as spala podele, doar ca sa nu traiasca in mizerie !! iar daca as primi ajutor de la cineva, as face parte, da si pentru altii care sunt in situatia mea, dar NU ca sa pun VIATA SI SANATATEA copilului meu in primejdie !!! si apoi, un lucru IMPORTANT, aceasta familie NU a ajuns in situatia asta din cauza unui razboi sau a unei calamitati, Anca !! a ajuns din cauza de habotnicie si credinta prost inteleasa ! cu tot respectul dar convingerea mea este ca asta NU este crestinism ! si taaare mai cred ca daca acest om nu era ortodox ar fi fost considerat nebun si inconstient si parinte denaturat, dar pentru ca este ortodox este considerat un "crestin adevarat".
Oricum, este ultimul meu mesaj despre acest subiect !
Astept un PM unde pot sa trimit bani.
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
spic de grau spune:
quote:
Originally posted by casandra
Maicuta Siluana spunea ca un copil apare pe lume cu putere de la Dumnezeu si de la mama, si informatie genetica de la Dumnezeu, mama si tata.
Mie mi-e clar ca orice metoda de contraceptie s-ar folosi, chiar si abstinenta totala in cadrul casatoriei, este de fapt o metoda de a te opune implicarii lui Dumnezeu in viata privata, este o metoda contra-Dumnezeu. Nu Il lasi sa isi exprime dorinta de a-ti darui,sau nu, prunci. Il elimini din calcul, hoatarasti tu, si pentru El, ca ai destui copii.
Ma bag si eu in discutie ptr ca mi-a atras atentia fraza subliniata mai sus. Cum poti sa hotarasti tu, om, in locul lui Dumnezeu?
Putem noi hotara in locul Lui? Oare nu e trufie sa crezi ca tu ai putea lua o decizie fara ca aceasta sa fi fst dinainte hotarata de catre DUmnezeu?
Iar apropo de topic - parerea mea personala e ca: daca e de la Dumnezeu ca un prunc sa se nasca, se va naste! INdiferent cate metode contraceptive am folosi.
Si avortul cnd se face, gandesc ca se face ptr ca el ingaduie asta. De ce ar ingadui? Ptr a servi de lectie, ptr indreptare sau ptr pedeapsa. Nu misca un fir de iarba pe pamant fara voia Lui.
Iar in legatura cu cei care fac copii multi si nu au cu ce sa-i creasca. Dumnezeu lucreaza prin cai nebanuite. Chiar si faptul ca apar cazuri aici pe forum e ptr ca Dumnezeu lucreaza. EL nu lasa pe nimeni in suferinta. Trebuie doar sa stim sa cerem, si ...sa fim vrednici de El, nu?
Asta e parerea mea - sper sa nu fi deranjat pe nimeni.
O seara frumoasa,
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
mate spune:
Daca erau intr-o tara civilizata,acestor descreierati li se luau copii .Nu stiu daca in Romania se poate face ceva,eventual anuntat protectia copilului.Eu cred ca ceea ce fac acesti parinti,sa-si infometeze de bunavoie si sa-si imbolnaveasca copii de buna voie se poate incadra la "rele tratamente aplicate minorului".E bine ca stam si ne miram cu mana la gura si ei continua sa toarne copii stiut fiind ca nu au cum sa-i creasca si stiut fiind ca vor sfarsi in aceeasi mizerie si infometare ca si fratii lor.Poate totusi se hotaraste cineva sa faca o sesizare la protectia copilului(stiu ca sint off topic dar sintem pe un site DESPRE COPII si ma revolta drama pe care o traiesc micutii acestia din vina parintilor inconstienti)
Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama
Cine da din coate...departe ajunge...
mate spune:
Ah si e bine ca unii le gasesc scuze ca o fac cica in numele credintei,asta nu e credinta care te indeamna sa-ti nenorocesti copilasii,e buba la cap,clar.In schimb stim sa ne miram ca Tom ii da bebeului sa bea praf de broasca...cica tot in numele credintei...
Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama
Cine da din coate...departe ajunge...
irina.c. spune:
quote:
Originally posted by mate
Ah si e bine ca unii le gasesc scuze ca o fac cica in numele credintei,asta nu e credinta care te indeamna sa-ti nenorocesti copilasii,e buba la cap,clar.
Mate,nu le-a gasit nimeni scuze.Ideea e ca nu stim exact de ce au ajuns in aceasta situatie,si de fapt nici situatia in sine nu o cunoastem exact asa ca nu e corect sa judecam si sa dam noi verdicte.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
irina.c. spune:
quote:Elena,stim si noi foarte bine ce e pacat si ce nu,dar nu ne repezim sa judecam niste oameni si sa aruncam cu epitete cand nu cunoastem exact situatia lor.Te-am rugat si mai sus sa nu-i mai judeci,nici noi nu o facem,am spus si de ce,dar vad ca tie iti place grozav sa evidentiezi o presupusa barna din ochiul altuia.
Originally posted by Elena
Draga Anca, din toata inima si cu toata mila pentru acei copilasi sunt gata sa-i ajut si eu, daca imi spui unde pot trimite banii si daca, bineinteles, banii mei sunt-veniti !!
Si pe mine m-a cutremurat povestea lor si m-a cutremurat sa aud ca acest om este considerat "adevarat crestin" pentru faptul ca si-a adus familia in mizerie !! tu insuti ai scris ca tot ce primesc ei dau !! cand insasi biserica ortodoxa spune clar ca habotnicia si neglijare propriei familii este PACATsi nu-mi vine sa cred ca voi care sunteti ortodoxe nu stiti lucrul asta !. Uite aici daca nu ma crezi:
186. Am râvnă nesocotită, habotnicie( post mult încât poate m-am si îmbolnăvit, milostenie fără socoteală încât suferă cei din casă etc.).quote:Da, intrebarea ta suna intr-adevar dramatic si emotionant, iar raspunsul meu este : nu stiu, Anca, cum voi rezista, dar stiu ca voi cauta sa muncesc, stiu ca ma voi zbate cu toata puterea mea de MAMA ca fetita mea sa aiba ce minca, sa aiba medicamente si as face orice, as spala podele, doar ca sa nu traiasca in mizerie !! iar daca as primi ajutor de la cineva, as face parte, da si pentru altii care sunt in situatia mea, dar NU ca sa pun VIATA SI SANATATEA copilului meu in primejdie !!! si apoi, un lucru IMPORTANT, aceasta familie NU a ajuns in situatia asta din cauza unui razboi sau a unei calamitati, Anca !! a ajuns din cauza de habotnicie si credinta prost inteleasa ! cu tot respectul dar convingerea mea este ca asta NU este crestinism ! si taaare mai cred ca daca acest om nu era ortodox ar fi fost considerat nebun si inconstient si parinte denaturat, dar pentru ca este ortodox este considerat un "crestin adevarat".
Oricum, este ultimul meu mesaj despre acest subiect !
Astept un PM unde pot sa trimit bani. _"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
Teoretic toti spunem multe,dar Doamne fereste sa ajungi cine stie cum in datorii,bolnava,cu copiii dupa tine si fara nici un ajutor de la nimeni!Zic asta ipotetic,fiindca nu stiu ce a patit exact acea familie si ce i-a adus aici.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose