credeti e normal?
Raspunsuri - Pagina 3
gandacelu spune:
elena, calendarul nu e metoda contraceptiva...
fetelor, cred ca am discutat suficient, eu ma retrag, nu ca imi iau jucariile, dar am si altceva de facut decat sa pierd vremea pe aici
numai bine!
Doamne ajuta!
gandacelu spune:
inca ceva: denizel, nu te-a acuzat nimeni de crima, stai linistita, eu am dat niste exemple extreme ca sa arat ca pana si crima poate fi justificata
asta ca sa nu te tulburi: nu erai vizata!
denizel spune:
On topic: metoda calendarului este una dintre metodele contraceptive.
Off topic:
daca tu vezi mantuirea ca pe ceva abstract si romantic, decoruri roz si confetti, eu o vad va pe o lupta permanenta cu noi insine, cu patimile si neputintele noastre si nimic din ce vei scrie altfel nu ma va convinge ca nu e asa... fara suparare, da?:)
concluzie: crestinismul nu obliga :) Q.E.D.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Elena spune:
quote:
si chiar ma poti acuza ca nu sunt de acord cu tine, mai ales ca e dreptul meu sa nu fiu de acord:)
Nope, nu te acuz dilok :) doar te rugam sa ai ingaduinta si sa accepti ca exista crestini, care dupa puterile lor incearca sa-L urmeze pe Domnul Isus, care pur si simplu nu gandesc ca tine. That`s all ! :)
quote:
tu vezi mantuirea ca pe ceva abstract si romantic, decoruri roz si confetti,
Ei, vezi, mai, Anca, cum te superi putin cum incepi sa arunci cu vorbele aiurea ? :( de unde si pana unde ai tras tu concluzia ca pentru mine mantuirea e ceva "abstract si romantic, decoruri roz si confetti" ??
quote:
eu o vad va pe o lupta permanenta cu noi insine, cu patimile si neputintele noastre
Anca, oricat ti-ar parea tie de greu sa crezi ca o eretica poate gandi asa, afla ca si eu tot la fel o vad (cum de altfel am si spus-o mai sus, daaaaar....matalutzaaaa...ce sa vezi ?? )
Si decat sa te superi hai mai bine sa vedem cum sa ducem lupta aia cu patimile si pacatul !!
EDIT: Da, denizel are dreptate, metoda calendarului este considerata metoda contraceptiva de BO; uite aici un site orotdox in care explica diferentele intre ortodocsi si catolici si unde spune ca una din diferente este ca BC aacepta aceasta metoda:
"contraceptia naturala: catolicii accepta metoda de contraceptie a calendarului"
sursa:
http://www.credo.ro/catolicism.php
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
gandacelu spune:
prin contraceptie eu inteleg ceva care impiedica o posibila conceptie, nu un act sexual in general
adica eu folosesc o metoda contraceptiva numai daca in acel moment as fi putut ramane insarcinata, daca nu as fi putut, atunci unde mai este contraceptia daca nu este nici conceptie?
logic:)
pe de alta parte, lupt cu mine insami nu pentru ca ma obliga cineva, ci pentru ca este propria mea alegere - pentru mine libertatea este un concept cheie si nu las loc de nici o nunata intermediara - daca lupt nu e pentru ca ma obliga crestinismul, ci constiinta, ceea ce e O MARE DIFERENTA
Elena spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
prin contraceptie eu inteleg ceva care impiedica o posibila conceptie, nu un act sexual in general
adica eu folosesc o metoda contraceptiva numai daca in acel moment as fi putut ramane insarcinata, daca nu as fi putut, atunci unde mai este contraceptia daca nu este nici conceptie?
logic:)
pe de alta parte, lupt cu mine insami nu pentru ca ma obliga cineva, ci pentru ca este propria mea alegere - pentru mine libertatea este un concept cheie si nu las loc de nici o nunata intermediara - daca lupt nu e pentru ca ma obliga crestinismul, ci constiinta, ceea ce e O MARE DIFERENTA
www.treklens.com/members/dada/photos/" target="_blank">poze"Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui"
Sfantul Siluan Athonitul
Pai gandacelule, in cazul asta este randul meu sa-ti spun ca "interpretezi dupa ureche si dupa bunul plac" pentru ca BO spune cu totul altceva !! ti-am dat mai sus linkul !!
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
joanna spune:
Off topic:
Anca,eretica mamii, viziteaza si evenimetele comunitatii un pic daca tot esti pe aci....cuvantul are mare putere...dar nici trairea nu-i de lepadat, multumesc .
denizel spune:
Io - Anca, io - eretica!!! M-am conformat!
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel spune:
Gandacico, lupti cu tine insati pentru ca vrei sa fii mantuita si vei fi mantuita numai daca lupti cu tine insati. Cam asa vine, nu? ;)
N-as prea zice ca e libertate maxima :)
Iar metoda calendarului este o metoda contraceptiva pentru ca, teoretic, te protejezi de o eventuala sarcina, in anumite zile, prin abstinenta.