credeti e normal?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
bineinteles, este foarte simplu sa interpretezi un text dupa propria ureche, pentru a-ti justifica o patima, dar asta nu face decat sa te minta pe tine, nu pe Dumnezeu

Cu tot respectul, dar unde vezi tu "patima" in acest caz ?? faptul ca un cuplu casatorit are relatii sexuale fara a-si dori ca la fiecare contact din perioada fertila sa aiba copii ti se pare patima sau pacat ?

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by Elena

quote:
bineinteles, este foarte simplu sa interpretezi un text dupa propria ureche, pentru a-ti justifica o patima, dar asta nu face decat sa te minta pe tine, nu pe Dumnezeu

Cu tot respectul, dar unde vezi tu "patima" in acest caz ?? faptul ca un cuplu casatorit are relatii sexuale fara a-si dori ca la fiecare contact din perioada fertila sa aiba copii ti se pare patima sau pacat ?

cu tot respectul, am sentimentul ca vrei sa te certi cu mine iar eu nu vreau deloc:))

m-am referit in acel context la patima desfraului in general, care poate fi justificata chiar prin texte din Biblie de catre orisicine. faptul ca homosexualii nu considera homosexualitatea un pacat condamnat in Biblie nu il face mai putin pacat pentru ca asa il considera ei. el este pacat pentru ca asa a spus Dumnezeu.

faptul ca Onan in cadrul casatoriei practica onanismul, adica se ferea sa lasa sperma in pantecele femeii sale, oricate justificari mi-ai da, draga Elena, ca nu este pacat (patima), pentru mine nu inseamna mare lucru.

daca eu folosesc prezervativul este problema mea si stiu ca acest lucru este pacat, dar daca folosesc prezervativul si afirm ca nu e pacat pentru ca nu importa ce spune Biblia ci importa ce vreau eu, atunci ma mint pe mine, nu pe Dumnezeu

cam asta spuneam

fara cearta se poate?

Mergi la inceput

si faptul ca Sf. Ioan Gura de Aur a spus ca scopul casatoriei nu este procreerea nu inseamna ca a incurajat onania sau homosexualitatea, inseamna ca nu te casatoresti si gata, te lasi de totul si te apuci toata ziua de facut copii, pentru ca asta e scopul...:))

daca ma-ntelegi:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

"Crestinismul obliga" am citit undeva.
Crezi Gandacelule ca obliga la mizerii si suferinte pe care sa ni le cautam si provocam singuri? Nu-i e de ajuns zilei necazul ei?
Crezi oare ca Dumnezeu iubeste acum mai mult pe C si O pentru ca nu s-au protejat nicicum (am inteles de la voi ca nici metoda calendarului nu e "aprobata" de BO) si pt. ca asteapta al treilea copil caruia nu-i pot oferi altceva decat mizerie, suferinta si lipsuri?
Oare asta asteapta El de la ei? Mantuirea e mai aproape acum pentru ei?
oare sunt de apreciat roadele unei anumite filosofii de viata, pe care o dorim fierbinte a fi impartasita si de altii?

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
cu tot respectul, am sentimentul ca vrei sa te certi cu mine iar eu nu vreau deloc:))

Cu cel mai mare respect posibil (fara nici o urma de ironie !!), eu, draga Anca, te asigur ca nu voiesc sa ma cert cu nimeni, iar cu tine nici atit !!

quote:
fara cearta se poate?

Eu SPEEEER din toata inima ca se poate si din punctul meu de vedere nu vei vedea asa ceva, doar ca din ultimele noastre discutii imi amintesc ca tu erai cea care se-nerfa si isi lua jucariile si pleca !! dar nadajduiesc ca vremurile acelea sunt demult apuse si ca putem discuta civilizat, fara nervi si fara cuvinte aruncate aiurea ! din partea mea si

quote:
m-am referit in acel context la patima desfraului in general, care poate fi justificata chiar prin texte din Biblie de catre orisicine. faptul ca homosexualii nu considera homosexualitatea un pacat condamnat in Biblie nu il face mai putin pacat pentru ca asa il considera ei. el este pacat pentru ca asa a spus Dumnezeu.

faptul ca Onan in cadrul casatoriei practica onanismul, adica se ferea sa lasa sperma in pantecele femeii sale, oricate justificari mi-ai da, draga Elena, ca nu este pacat (patima), pentru mine nu inseamna mare lucru.

Pai tocmai ca mie mi s-a parut ca in acel context in care era discutia-adica despre contraceptie si gestul lui Onan nu putea fi vorba de patima.

quote:
oricate justificari mi-ai da, draga Elena, ca nu este pacat (patima), pentru mine nu inseamna mare lucru

Stiu ca pentru tine nu inseamna mare lucru, dar te rog accepta ca mai exista si alte pareri si convingeri si ca nu detii tu adevarul absolut.

quote:
daca eu folosesc prezervativul este problema mea si stiu ca acest lucru este pacat, dar daca folosesc prezervativul si afirm ca nu e pacat pentru ca nu importa ce spune Biblia ci importa ce vreau eu, atunci ma mint pe mine, nu pe Dumnezeu

Asta este parerea TA, Anca ! parerea ta proprie si personala si subiectiva, conform credintei tale, dar asta nu inseamna ca adevarul tau trebuie sa fie valabil pentru toata lumea ! Uite-te te rog putin peste ce ai scris si vei vedea ca afirmatiile tale sunt jignitoare pentru ceilalti crestini care nu gandesc ca tine; pentru ca sunt o multime de oameni pentru care DA "importa foarte mult ce spune Biblia", numai ca , vezi tu, in Biblie nu scrie nicaieri ca ar fi pacat folosirea prezervativului (si asa cum vad eu lucrurile, intamplarea cu Onan n-are nici o legatura cu folosirea contraceptivelor ! insa repet, este convingerea mea personala, nu caut sa conving pe nimeni ca eu detin adevarul absolut; daca tu crezi altfel, foarte bine, e dreptul tau, dar te rog eu mult sa nu mai afirmi ca pentru cei care nu cred ca este un pacat folosirea prezervativelor "nu importa ce spune Biblia"!) ; din punctul meu de vedere pacat este cand faci copii stiind bine ca nu ai cu ce sa-i cresti si cand le pui sanatatea si viata in pericol fiind constient ca n-ai ce sa le dai de mancare sau un acoperis deasupra capului; pentru ca, pe laga indemnul de a ne increde in El, sa nu uitam (!) ca El ne indeamna sa fim si intelepti; stii probabil pilda in care Domnul indeamna ca inainte de a incepe sa iti construiesti o casa sa faci bine sa vezi daca esti in stare sa o termini de construit !!
convingerea mea personala este ca atunci cand voi da socoteala in fatza Lui nu voi fi intrebata de ce n-am avut 5 sau 7 sau 10 copii, ci eu cred ca voi intrebata cum mi-am curatat sufletul si inima de pacate si eventual cat de bine m-am ingrijit de copiii pe care ii am !! pentru ca eu cred din toata inima mea ca in fatza Lui nu conteaza cantitatea, ci indiferent cati copii decizi sa ai, unul sau doi sau cinci, pai in primul rand conteaza sa ii cresti BINE si cu dragoste de Dumnezeu !

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gandacelu

si faptul ca Sf. Ioan Gura de Aur a spus ca scopul casatoriei nu este procreerea nu inseamna ca a incurajat onania sau homosexualitatea, inseamna ca nu te casatoresti si gata, te lasi de totul si te apuci toata ziua de facut copii, pentru ca asta e scopul...:))

daca ma-ntelegi:)

www.treklens.com/members/dada/photos/" target="_blank">poze
"Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui"
Sfantul Siluan Athonitul

Of, mai, gandacelule, de unde le scoti, mai ?! :((
a spus cineva ca onania sau homosexualitatea trebuiesc incurajate ?? :(((

_

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

"Crestinismul obliga" am citit undeva.
Crezi Gandacelule ca obliga la mizerii si suferinte pe care sa ni le cautam si provocam singuri?

draga denizel, eu nu cred ca crestinismul obliga la ceva, eu cred ca crestinismul este dragoste de Dumnezeu

atunci cand simtim ca suntem obligati de ceva, atunci cred ca nu-l mai iubim pe Dumnezeu

ca sa dau un exemplu prozaic, e ca si cum doi indragostiti ar spune ca sunt obligati sa se sarute. obligatia intervine atunci cand dragostea lipseste...

quote:
Crezi oare ca Dumnezeu iubeste acum mai mult pe C si O pentru ca nu s-au protejat nicicum (am inteles de la voi ca nici metoda calendarului nu e "aprobata" de BO) si pt. ca asteapta al treilea copil caruia nu-i pot oferi altceva decat mizerie, suferinta si lipsuri?

nu stiu, Dumnezeu stie... eu una nu as putea sa duc o cruce grea ca a lor si pana la urma nu pot decat sa ma mir ca mai exista si astfel de oameni

sa ma mir fara a-i judeca, cu mirare buna

nu stiu daca ei fac bine ce fac, eu sincera sa fiu nu sunt de acord, dar daca eu ma insel?

ce i-a spus Hristos lui Pavel cand Pavel i-a spus ca nu trebuie sa se lase rastiginit? "du-te inapoia mea, satano!"

asadar judecatile noastre omenesti pot fi gresite chiar cand credeam ca sunt bune...

quote:

Oare asta asteapta El de la ei?

asta numai El stie, nu crezi?

quote:
Mantuirea e mai aproape acum pentru ei?

de asemenea, nu sunt eu in masura sa judec mantuirea cuiva, desi inclin sa cred ca poate mantuirea e mai aproape de ei decat de cineva care isi omoara pruncii

quote:
oare sunt de apreciat roadele unei anumite filosofii de viata, pe care o dorim fierbinte a fi impartasita si de altii?

asta crezi tu, ca eu ard de nevoia de a-i converti pe toti la dez-anticonceptionalizare?:)) te inseli, am spus si mai sus: e alegerea fiecaruia, in functie de constiinta sa si de limitele in care acceptam sa ne mintim pe noi pentru a ne fi bine

sunt convinsa ca fiecare cuplu e diferit de celalalt, nevoile fiecaruia sunt altele si nu exista reguli generalissime, dar ceva reguli ar exista, totusi, nu? cum ar fi, de exemplu, sa nu ucizi, si altele... am citit undeva ca si cel mai feroce criminal considera bune si justificabile crimele lui, chiar daca le-a facut numai din plictiseala... toti ne putem justifica pana la Dumnezeu si-napoi pacatele, dar who cares? daca asta ne indeparteaza de voia Domnului? daca asta ne face sa ne credem buni cand nu suntem? prefer de o mie de ori pacatosul care sufera pentru pacatul lui decat virtuosul care se bate cu caramida-n piept ca el e ok

si inca ceva: dupa stiinta mea, metoda calendarului nu e interzisa de BO, e drept ca sunt mai multe opinii, dar tocmai de aceea avem duhovnicii, nu?

multumesc pentru intelegere:)

Mergi la inceput

quote:
de asemenea, nu sunt eu in masura sa judec mantuirea cuiva, desi inclin sa cred ca poate mantuirea e mai aproape de ei decat de cineva care isi omoara pruncii

Si pruncii lor n-ar putea (Doamne fereste !!!) sa moara prin infometare si lipsa de medicamente ??? crestineste este sa-ti aduci familia in pragul mizeriei ?? nu este cumva pacat atunci cand din habotnicie exagerezi cu milostenia si iti prejudiciezi astfel propria familie (e scris asta in indreptarul pentru spovedanie ) ??

quote:
dupa stiinta mea, metoda calendarului nu e interzisa de BO,

Uite ce am gasit eu:
Dintr-un text oficial, elaborat de părintele Ilie Moldovan și publicat sub egida Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române în cursul anului 1997 - Darul sfânt al vieții și combaterea păcatelor împotriva acestuia. Aspecte ale nașterii de prunci, în lumina moralei creștine ortodoxe, aflăm că învătătura ortodoxă respinge categoric utilizarea oricăror mijloace contraceptive.
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Gandacelule, nu m-ai inteles nici macar pe departe ...

Neaparat trebuie sa spun ca nu sunt de acord cu metodele contraceptive abortive si, cu atat mai mult cu avortul, asa cum destul de putin voalat m-ai acuzat.

In alta ordine de idei:), raman la parerea mea: crestinismul obliga!
N-are sens sa dezvolt subiectul pentru ca
1. as fi off topic
2. te-ai stradui din toate puterile sa nu-mi dai dreptate :)

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

elena, iarta-ma, nu are rost sa iau bucata cu bucata mesajul tau, este evident ca vorbim doua limbi diferite... eu nu vreau sa impun nimanui gandirea mea, tu ar trebui sa te simti jignita de cuvintele mele doar daca tu insati consideri ca nu faci bine ce faci, daca tu consideri ca faci bine, ce-ti mai pasa?

eu nu judec pe nimeni, am spus si mai sus, consider ca in fiecare cuplu sunt situatii particluare

daca tu consideri ca onania (ferirea de a ejacula in pantecele femeii) nu are legatura cu prezervativul (care pe vremea aia desigur nu exista, dar care face acelasi lucru: fereste femeia de sperma barbatului) este propria ta alegere si gandire, propria mea gandire este alta si de aici putem discuta pana maine ca nu vom cadea de acord si chiar ma poti acuza ca nu sunt de acord cu tine, mai ales ca e dreptul meu sa nu fiu de acord:)

la pasajul cu Sf. Ioan Gura de Aur am spus ca DACA casatoria ar fi NUMAI pentru nastere de prunci, atunci AR TREBUI sa facem numai copii dupa logica asta, iar DACA spune ca scopul NU este procreerea nu inseamna ca acum avem liber la onanie sau homosexualitate (care e tot iubire in casatorie, nu?)

asta am vrut sa spun, sper ca acum am fost mai clara...

bineinteles ca Dumnezeu ne va intreba daca ne-am curatat inima, dar ne va mai intreba si de faptele noastre... eu asa cred... daca tu vezi mantuirea ca pe ceva abstract si romantic, decoruri roz si confetti, eu o vad va pe o lupta permanenta cu noi insine, cu patimile si neputintele noastre si nimic din ce vei scrie altfel nu ma va convinge ca nu e asa... fara suparare, da?:)

Mergi la inceput