a crescut serban...
Raspunsuri - Pagina 2
madalinad spune:
tu ai dreptate!! da' aia din poveste e rosie... sau nu?! cel putin eu asa i-am zis!
madalinad spune:
daca are chef, tanarul meu iti spune ca il cheama "semban" (cu s de la soare). in rest, se alinta singur:imba. si asa i-a ramas numele!
ieri, copilu viziona nu stiu ce text cu ta-su. si, cum a invatat deja 3 litere (s, m, t ca sa le legam cu serban, mama, tata), pune degetelul si isi arata mandru cunostintele: s de la imba!!
duminica dimineata ne jucam toti trei in "patu maie" (ii place grozav la noi in pat) si i-am gadilat/muscat pe amandoi. la care sotul meu, satul de mult de "atentiile" lui serban, imi atrage atentia sa nu fiu serban doi. la care serban, revoltat, se ridica in picioare si ii spune: nu e imba doi! e un singur imb!!
madalinad spune:
aseara ii scot lui serban sosetele, care i-au ramas un pic mici si la glezna i s-a imprimat modelul de pe marginea sosetei.
serban se examineaza cu atentie si exclama: ooo! imba are gardut la picioruse!!
madalinad spune:
serban, cam cu fundu-n sus, umbla dupa ta-su prin casa si bazaie: tata brate!! tata brate!! ta-su il intreaba: pai de ce sa te iau in brate? ca doar n-oi fi obosit!
la care serban: tata bratee! imba e morcoviiit!
dupa care isi da seama brusc: morcovu unde e? imba papa morcoov!
madalinad spune:
serban inca are prostul obicei de a se trezi uneori peste noapte. asa a fost si azi-noapte. la prima tura, sa-l invelesc. la a doua (vreo 10 min. mai tarziu) nu era paturica pusa bine. mai incolo a vrut pipi. apoi caca. la faza asta deja eram cu nervii intinsi la maximum, ne freca de mai bine de o ora. fireste ca n-a facut nimica, l-am pus in pat si i-am explicat sa nu mai strige ca EU NU MAI VIN!! VREAU SA DORM!! dupa vreo jumate de ora, iar: mama unde e?
l-am trimis pe taica-su. la care serban (care in mod evident nu vroia sa doarma singur...), fericit ca are asistenta noua: imba face caca cu tata. mama a-nnebunit!!
am crezut ca n-aud bine... pana mi-a confirmat sotul de dimineata... de unde i-o fi venit lui ideea asta - nu de alta, dar tare reala mai era! de dimineata, cand l-am intrebat ce a patit mama azi-noapte, s-a uitat foarte mirat la noi, nu mai avea habar de nimica!
madalinad spune:
eram la o discutie despre ce papa vaca. iarba, floricele... dupa care serban, care nu poate inca pronunta diverse litere, spune: veteie nu papa... nu stiu ce.
eu incerc sa corectez copilul, ii spun ca este corect vacile, el o tine pe a lui cu veteie. vazand intr-un tarziu ca-s grea de cap, se posteaza in fata mea, mi se uita in ochi si zice: veteie. coiac. buda. toaieta!!
greu, dar am priceput... istetu' lu' mama!!
madalinad spune:
serban a gasit in masina cateva monede - vreo 3 a cate 10 bani... si mi-i arata fericit: cu astia cumparam bere, si mancare!
se mai gandeste putin si completeaza: bere, si lapte, si mancare!!
madalinad spune:
am venit fuga dupa el in bucatarie ca incepuse sa se balaceasca in chiuveta, si eram desculta. serban ma masoara din cap pana in talpi si ma admonesteaza sever: mama pune papucii! ACUM!!
in vizita la o prietena cu curte. pe un copacel, un nu-stiu-ce alb (cred ca o guma de mestecat lipita). serban exclama fericit: cupeca!! (ciuperca) mergem la ea!
eu ii explic ca nu e voie, ciuperca e toxica (altadata l-a impresionat mult cuvantul asta).
serbanul meu masoara indelung asa-zisa ciuperca, dupa care declara: nu e toxica! e o ciuperca prietenoasa!
madalinad spune:
serban, pe un drum de munte, da peste o baltoaca. si fireste, se opreste acolo vreo juma' de ora. la care bunica, exasperata ca noi toti de altfel, pune o intrebare retorica: cine a pus balta in drum?
la care serban, pescuind in continuare si fara sa se intoarca la noi: ploaia!!
i-am zis sa se faca scriitor cand o sa creasca mare. si a tinut minte, daca il intrebam ce se face cand creste mare raspunde: chiitou! l-am intrebat si ce o sa scrie, dar aici m-a cam dezumflat: pe covor, pe parchet..., mi-a raspuns viitorul scriitor.