a crescut serban...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

ta-su catre serban: te dau la crocodil!
serban: nu-mi place crocodilul. crocodilul musca!

eu catre serban: ce faci, burtica?
serban: imba nu este burtica. imba are burtica!!

serban, seara, e ambalat in sacul de dormit si il pune grijuliu pe grohi (porcusorul de plus) cu capul pe pernuta lui.
serban: mama pune paturica cu ursulet!
eu: nu pun si paturica, e cald afara, uite lui grohi o sa-i fie prea cald...
serban: mama pune pe grohi acolo! (in coltul patului).
fireste, ma execut.
serban: acuma mama pune paturica cu ursulet!
ce sa fac. il dezvelesc dupa ce adoarme...

serban, din scaunelul in care mananca, tranteste de toti peretii usa de la bucatarie.
eu: te rog lasa usa in pace! sa n-o mai atingi nici cu un deget ca ne suparam!!
serban vede dupa cautatura mea ca nu-i de gluma. asa ca pescuieste de pe masa un servetel parfumat ambalat in plic, freaca putin usa cu el, se uita in ochii mei si zice: asaaa...

Mergi la inceput

aseara faceam dovlecei pane si ii dadeam prin faina. serban a venit sa ma ajute. ii pune el in faina si zice: facem dovlecei sarati! ii explic eu ca e faina, nu sare. la care el: facem dovlecei fainosi!

Mergi la inceput

ne jucam cu un castel din care, prin apasare, ies mai multe jucarii printre care si o fantoma. serban n-a apasat inca pe butonul de la fantoma si imi povesteste: fantoma nu-i aici, e plecata la magazin sa cumpere ceva? il intreb, curioasa, ce cumpara fantoma de la magazin. raspuns: ceva pentru puii ei!

Mergi la inceput

am cumparat niste piersici. serban s-a tot invartit ope langa ele, ba ca mananca, ba ca nu mananca, dupa care a decis ca pleaca la plimbare cu piersica in mana. eu, banuind ca nu va avea o soarta prea buna, ii spun suparata: da' ce, o iei sa-i arati orasul?! la care el ma apostrofeaza prompt: piersica n-are ochi!!

si din aceeasi categorie: ne jucam "zboara-zboara", chestie care ii place grozav si le nimereste de minune. asa ca ajungem la: zboara-zboara... ursul! pe serban il pufneste rasul si ma atentioneaza: ursul nu zboara! n-are aripioare!

Mergi la inceput

tata: serban, tu esti pisoi?
serban: nu, imba nu e pisoi! imba nu are codita la spate, are puta in fata!!

serban este proaspat "student" la gradinita si a aflat ca si mama si tata au fost la randul lor la gradinita. pentru mai multa credibilitate i-am aratat si locul pe care a fost odata constructia respectiva.
asa ca, trecand intr-o zi prin preajma, serban ma informeaza: aici a fost gradinita lui mama. acum nenea a demontat-o!

Mergi la inceput

ne plimbam prin parc. lui serban ii plac grozav floricelele, dar e spre masa de seara si n-as vrea sa manance. el in schimb simte mirosul de la distanta si exclama: mmm... floricele! dupa care, stiind el placa noastra cu "n-avem bani", se intoarce intrebator spre taica-su: tata, sper ca ai portofel...?

...si una, din putul gandirii: acolo unde se termina, nu mai e nimica!

Mergi la inceput

serban sta in scaunelul lui de luat masa si se joaca cu o masinuta. din prea mult entuziasm, o scapa pe jos. o urmareste cu privirea, ridica din umeri si exclama: n-a avut noroc!!

mergem cu masina. serban se uita concentrat pe geam, cand are o revelatie...
serban: imba vrea sa-i dea mosul o lada cu bani!
eu: care mos?
serban: mos craciun! o lada cu bani!
stie copilu' ce e bine...

am inceput cu de ce-urile... sunt ucigatoare si nesfarsite! de ex, mergem spre parc. serban s-a plictisit de drum si atunci il asigur ca deja parcul e aproape.
serban: de ce e parcul aproape?
eu: pentru ca mai avem putin si ajungem!
serban: de ce?
eu, in mare pana de inspitatie: de ce nu?
serban: de ce da?!
eu, incapatanata, reiau: de ce nu?
serban, incuietor: cum?
... cu greu l-am multumit...

Mergi la inceput

serban sta "cal" pe spinarea lui taica-su, care il tot fereste de crengile copacilor.
serban: de ce au copacii crengi? dupa care isi raspunde singur: ca sa se lipeasca frunzele de ele! de-asta!

Mergi la inceput

e seara, luna plina, ne plimbam pe afara. sunt si nori, asa ca luna dispare din cand in cand din peisaj. serban e foarte interesat pe unde, asa ca, in lipsa de alta idee, ii explic ca luna face "bau" prin nori.
serban decide: imba vrea sa sa joace cu luna!
eu: tata, auzi, fie-tu vrea luna de pe cer!
serban: imba vrea luna de pe cer!
eu, stiind ca am cam bagat-o pe maneca: pai nu se poate, era doar o gluma! luna e sus-sus de tot, cum sa ajungem la ea?!
serban: nenea cu scara poate!
eu: nu poate nici nenea cu scara...
serban, cu hotarare: nenea mecanicul poate! da!!!

Mergi la inceput

serban, pe buda. vine partzu', se duce... serban mediteaza:
- unde se duc gazele?! la canal... pe teava... se duc la aragaz!!!

dragu' lu' mama. o fi auzit ca se scumpesc...

Mergi la inceput